Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila75
tag
válasz
tavimano #346 üzenetére
A hosszú távra való tervezést úgy értem, hogy nem fogom minden technikai kütyüt cserélgetni, 1-2 évente, mert annyi pénz nincs a világon. Mert ha házimozi, akkor lehetne erősítőt meg hangfalakat, mélynyomót, lejátszót is cserélni. Na az már egy normális rendszernél egy vagyon.....
El kell fogadni, hogy egy eszköz ennyit tud, azt kész.... Vagy várni a mindig a jobbra (hiszen egyre jobb vagy másabbak az eszközök) és akkor aztán komoly megtakarításokat lehet elérni....Én nem kívánok beleszállni ebbe a folyamatos cserélgetős ringlispílbe. Ha megvettem használom, amíg szét nem esik....
(Mint tugyjuk itt a LED-es projector a küszöbön és már gőzerővel dolgoznak azon, hogy a 2xHD felbontásból is egy tisztességes szabvány legyen..), mindent a fogyasztói társadalomért....
-
Attila75
tag
válasz
tavimano #344 üzenetére
Hát legalább is ezt írják:
1080P 24 Frames per Second - The HD80 supports the coveted 1080P 24Hz format enabling HD movies to be displayed in their native format
Nem hangos, csak 27 dB, standard módban.
A HD anyag etetéssel kicsit problémában leszek, de addig marad a DVD upscale.
Csak hát a HD80 2,5x annyi mint a HD65, nagy dilemma. Ár-érték arányt tekintve a HD65 a best buy.Engem se vett fel a pénz, csak szeretek körültekintően, hosszútávra vásárolni, nem az a adok-veszek típus vagyok.... De ez manapság egyre nehezebb és költségesebb.
-
Attila75
tag
válasz
tavimano #341 üzenetére
Közel azonos árat kaptam a HD80-ra (mint az Epsonra), szerintetek milyen a kicsike?
ThemeScene HD80
* TI 0,95" DLP DarkChip3 DDR DMD
* 16:9 (1920x1080p) képarány
* Színkerék: 7 szegmenses 6x sebességű
* 1300 ANSI Lumen fényerő
* 10.000:1 kontraszt
* Bemenetek: 1x komponens videó (RCA), 1x S-videó, 1x kompozit videó (RCA), 1x DVI-I (HDTV RGB, számítógép), 2x HDMI (HDCP, HDTV RGB, számítógép), 1x RS-232, 1x 12 V trigger kimenet vetítővászon vezérléshez
* 300W VIP lámpa, 3000 üzemóra
* 4,5 kg tömeg, 3 év garancia -
Attila75
tag
válasz
tavimano #337 üzenetére
Köszi a tanácsot. Nem ragaszkodtam az LCD-hez, szerintem a DLP az jobb. De először nagyobb fényerejű projectorban gondolkoztam, de rájöttem, hogy az nem jó választás, jobban járok egy HD vagy HD ready vetítővel. Egyenlőre DVD nézésre kellene, meg némi játékra....
A technikai újítások kezdenek hidegen hagyni, mert azt már lassan senki nem fogja pénztárcával bírni, minden évben a gyártok valami újat - egy kicsi módosítást bedobnak, hogy érezhesd, elavult a cuccod, ideje újat venni. Ezért mindenképpen több éves távlatban gondolkozom, nem fogok évente foglakozni a témával. Ezért néztem az Epsont ami Full HD-s és már 400k alatt lehet kapni.
Mivel adok a véleményedre már nekiálltam vizsgálodni a HD65-ös kérdésben, de szemezgetek a HD80-ssal is, de az már nagyon húzos...Köszi a segítséget.
-
Attila75
tag
Sziasztok!
Erről nektek mi a véleményetek?
Epson EMP-TW1000
Technológia: 3LCD
Fényerő: 1200 ANSI lumen , Fényerő lámpakímélőben: 960 ANSI lumen
Kontraszt: 12000:1
Felbontás: WSXGA (1920×1080) , Felbontás max.: WSXGA (1920×1080)
Izzó élettartam: 1700 óra , Izzó élettartam lámpakímélő üzemmódban: 3000 óraKöszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest