-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabolcs.sz
tag
válasz
notebook99 #11540 üzenetére
Kayman vs Epson 410: Szegeden vettem 4 db ilyen 410-est, és egy 400-ast. Hozzáteszem, pár telefonbeszélgetés után úgy láttam bölcsebbnek, ha elmegyek és személyesen veszem át, amiben így nem is volt hiba. Ez egy relatív új projektor, 300eft körüli áron ment 2-3 éve, tehát nem lehet _nagyon_ hulladék a képe a mezőnyben, nyilván nem várok tőle egy 4000 lumenes DLP jellegű kontrasztos képet. Az optikákon vannak karcok, ezekhez nem nyúltam, de én is úgy voltam vele, ha a 60-70 dolláros lámpaárat ha hozzáadom, akkor is van darabonként max 50 eft-ból egy 16:10-es 1280x800 native projektorom, 0 órás lámpával. jellemzően 600-1200 óra között vannak, még nem volt helyem egymás mellett tesztelni őket, de meg fogom tenni.
baromi egyszerű teszt lesz: egy tesztábrát ráteszek, majd freeze, és használat szerint sorba rendezem őket. így ha van disznóság, azért annak látszódnia kell.Nekem ami vergődés volt, aztán félretettem: windows alatt intel videokártyával valódi 1280x800-ban hajtani. linux alatt összejött már, de kellene a win is.
Rendelt már valaki lámpát ebayről, vagy kár velük vergődni, keressek inkább itthon ?
-
notebook99
csendes tag
válasz
notebook99 #11543 üzenetére
Kayaman!
Helyileg merre laksz?Ha nem jársz eredménnyel a pénzedet illetően akkor keress meg magánban kb 2hét múlva és kitalálunk valamit!
Lámpát nem igen fogok tudni szerezni bele főleg nem olcsón, de majd ajánlok neked cserébe jól működő projit!
Eljössz megnézed és ha megelégszel a képminőséggel és a fényerővel akkor szívesen cserélhetünk, de ezt majd ha tényleg nem tudsz tenni semmit a tieddel! -
notebook99
csendes tag
válasz
Mint írtam Békés-megyében sok a tőle származó fos!
Fejemet rá hogy ez is tőle származik mivel csak nagy és kiskereseknek adják el inkább az ilyen projikat és mivel ő az így ő megveszi és eladja magánembereknek!Több elven is meglehet állapítani a lámpahibát!
1. Nem mindig gyújt be elsőre!
2. 5-20percen beül kikapcsol csak úgy!
3. kiveszed a lámpát és a gépből és a burkolatból magát a lámpát és belenézel és vagy el van deformálódva a lámpa vagy ha a gázzal töltött része már feketés-szürkés akkor már véges de minimum 1300-1600óra között jár a kicsike! -
törölt tag
válasz
Lehet nekem is hasonlóan kell cselekednem...
-
törölt tag
válasz
notebook99 #11537 üzenetére
(Nem ő volt)
És hogyan tudom kideríteni, hogy biztos az égővel van a gond? Lehet bele újat venni?
-
törölt tag
válasz
notebook99 #11522 üzenetére
PH és Szeged
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Autós topik
- Apple MacBook
- Diablo IV
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest