- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
A hangprobléma viszont úgy tűnik a switch problémája, mert most a mediaplayerrel is sikerült ezt produkálni, tehát tévén néztem a filmet akkor volt hang az erősítőn, ha a vetítőn akkor nem volt, valószínű ott ragad az optikai rész az egyik hdmi kimenet oldalán, mert ha mind a két hdmi kimenet a mediplayerrel kötöm össze (vagyis a mediaplayerre állítom) a switch-ben akkor a tévén és a vetítőn is van kép egyszerre és a hang is megjön, merthogy a tévé ágán eljut a hang az erősítőhöz, tévét lekapcsolom hang attól marad és a kép pedig csak a vetítőn megy. Szóval a hdmi switch nem százas
-
Az-X
őstag
Alig várom, hogy este legye és tudjak végre filmezni megint
Nem tudom miért szidják annyira a Pixmania-t. 28.-án rendeltem meg, utána fel is hívtam őket, teljesen normális volt az ügyfélszolgálatos nő. Azt mondta 3-4 munkanapon belül szállít a DPD. Nyomon lehet követni a kamiont, ha látom, hogy Magyarországra ért telefonáljak nekik és lehet egyeztetni időpontot a kiszállításra. 2.-án (azaz tegnap) láttam is, hogy Budapestre ért. Telefonáltam, azt mondták a raktárban a cumó, holnap ki tudják hozni vagy bemehetek érte. Több sem kellett be a kocsiba, kb. 5 perc adminisztrációs rohangászás után már a markomban volt -
tmatyi
csendes tag
...nem volt azzal semmi gáz...
Szóval...sajnos nem mindig a saját irodánk a helyszín, de általában 2 eset van...vagy tárgyaláson cca 15-20 m2-es tárgyaló, legfeljebb árnyékolónak megfelelő "sötétítéssel" (szalagfüggöny), vagy nagyterű iroda (40-50 m2), olvasás-írás lehetőségű sötétítéssel, 10-15 fős létszámmal. Filmnézésre még valóban nem használtunk projektort, itt legfeljebb hétvégi munkánál vagy 1-1 bulinál görcsoldó film jön szóba.
Amit idáig tudatlanként találtam:
Acer P5270, P5280, P5260i, P5370W
Optoma EP728, EP752, EP761
BenQ MP722
Ezek között számszerűen talán nincs nagy különbség, de kérdés, hogy a valóság is ez-e, illetve, hogy egyáltalán jó helyen keresgélek-e? -
tmatyi
csendes tag
hehe...beleolvastam...elég sokat visszafelé...(1 évre vissza meg gondolom azért nem érdemes menni, mert azóta vélhetően nagyot fordult a vliág)...és persze lehet, hogy béna voltam, akkor bocsi...
Általában vagy mozira, vagy prezentációra javasolnak gépeket (ami persze érthető)...én arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e a nagyon keskeny határon akár csak 1 gép is, ami elég erős a prezentációs viszonyokhoz, de még élvezhető valamennyire filmnél is...hogy vajon van-e valami bűvös lumenszám, ami még és ami már... -
xmark
csendes tag
RTL, tv2 azaz kb 7-8 csatornán Germany-val jól bejön többin sistergő hang ahol van Olimpia pl m1, eurosport...(lehet a Kínaiak csináltak vmit
)
auto scan után nem rakja normálisan vmiért a csatornákat pl 1esre (gombra a távirányítón) amit elsőnek megtalál.... asszem 5-114ig rendezi a csatornákat (vmelyiken nincs kép) és 1,2,3,4et kihagyta vmiért meg pl 35után 43jön és közte nincs 36, 37...
na mind1 holnap majd lehet kinyítom a használati útmutatótvagy felhívom az edigital-t h. miért sistereg a hang vhol...
Projektort gép mellé terveztem h. film, sorozat ilyesmi de ha már adták mellé akkor működjön rendesen a tuner is. -
tavimano
tag
Nekem az első LCD-sem élt túl egy áramszünetet.
Ha ez a sajnálatos esemény mégis megtörtént akkor nem szabad csinálni semmit, úgy kell hagyni ahogy van. Nehogy lehúzd a 230V-ról és kirakd a hűvösre ez TILOS árt a lámpának! Ha majd visszajön az áram akkor bekapcsol a hűtése és lehűti magát majd standby-ba kapcsol. -
tavimano
tag
Na most itt egy kis félreértés lehet. A legelső projim 750(ecoban 600 lumen ebben használtam) lumenes volt, és egy 200cm széles 16:9 képhez bőven elég. Tehát itt komolyan sok az 1800 lumen is egy félhomályos szobában télen nappal simán lehet mellette olvasni.
Mozinál sohasem számított a lumen ne így vásárolj projit. Ez csak akkor fontos ha világosban is szeretnéd használni, ill ha nagyonnagy képet kívánsz vetíteni.Ha Rainbow érzékeny vagy az elmúlik, de engem sokkal jobban zavar a screen door(csirkeháló).
A szín hűség meg csak az újabb LCD-s moziprojikra igaz a többire nem, mert nem alkalazzák bennük a technológiát.
Az újabb DLP-k amelyek a Brilliant Color(Texas Instuments) vagy a Color Boost amely gyakorlatilag ugyanaz sokkal jobb színekkel rendelkeznek. Ami nekem van HD65 az 2-3 év még a 2 milliós kategóriát jellemezte színileg.Sztem fontos volna tudni azt is, hogyan kell használni egy pojit...
-
tavimano
tag
Az a baj hogy csak ebben és az Optomában, illetve az uj Mitsubishi HC1600-ban alkalmazzák az uj színkereket (RGBCMYW). Az nem tudom hogy az Optomában van-e White szegmens, de az Acerben van, ez biztos.
Ez nagyon egyén függő, és csak akkor jön ki igazán ha ideálisak a kötülmények a mozihoz.
Akkor ideális egy mozi, ha feketék a falak, és a mennyezet, vagy legálább sötét bordók. Nincs bent semmiféle fényt kibocsátó forrás a projin kívül, itt (erősítő, DVD lejátszó stb). A vászon alapesetben matt white (matt fehér) ettől felesleges eltérni, annyit nem javít a feketén.Ha 2x a színkerék akkor simán látod, 3x is könnyebben láthatod, a 4x annyira már nem észrevehető. Az 5-6x az ideállis, de csak a drágább modllekben van.
-
tavimano
tag
Na mármost amióta a haver megvette akkor feljebb ment az ára és azóta stagnál. Ergo mire ide rendelem már 128 eFt-nál vagyok, Na most én nagyon jó áron nem (204eFt) jutottam az Optomához, és mivel gondok voltak voltak vele korrekten intézte az itthon hivatalos márkaképviselet, ezt a kedves francia honfitársainkal nem tudtam volna megcsinálni.
A nem csukódik be arra értem, hogy az alsó tartományokban is részletes marad nem egységes fekete az egész. CRT tv-n nézd meg és egy két jelenetet "rögzíts" az agyadba majd ugyanezeket a projin, akkor láthatod, de simán látszik a projin is nincs apeláta, ezen sokat nem segíte egy matt white vászon sem. Annyiért jó de köszönöm inkább nem venném meg. A kevés beállítást nem is merem említeni mint hátrányt, hiszen nem lehet olyan jól konfigurálni-->nem tudsz mindent kihozni belőle ez már hátrány, mert nem mindenki küldi HDMI-vel. Se Brilliant Color, Se True Vivid, Se normális RGB beállítás, Se Sharpness. A Rainbow viszont nagyon komolyan látszik ahhoz képest ami nálam van.
-
hype
csendes tag
danih: nem neztem meg, de a hasznalatibol ez derul ki:
"Frequency" changes the projector's refresh rate to match the
frequency of your computer’s graphics card. If you can see a vertical
flickering bar in the projected image, use this function to make the
necessary adjustments.szoval ha vizszitnesen villog a kep, akkor erdemes hozzanyulni.
Tracking:
Synchronizes the signal timing of the projector with the graphics card.
If you experience an unstable or flickering image, use this function to
correct it.ez is a videokartyaval szinkronizal, ha nem stabil a kep, vagy villog.
becsukodas: a sotet jelenetknel a projektor mar nem tesz kulonbseget, minden fekete lesz, eltunnek a reszletek. Nekem elsosorban az elmeny volt a lenyeg, minnel nagyobb kepet vetiteni, moziszeru hatas, viszonylag ritkan nezem, de akkor szeretnem ha utne
mekkora kepet vetitesz, milyen messzirol es milyen nezesi tavolsaggal ?
-
hype
csendes tag
elsosorban fotozashoz hasznaljak hatternek, 2.72m szeles es 11m hosszu, fel van tekercselve. 15 - 20e korul van az ara, www.tripont.hu es www.awpest.hu oldalakon talalsz. a tripontnal ingyen hazhozszallitjak, az awpestnel olcsobb, de ott nem tudjak megoldalni a szallitast. nekem egy kozepszurke van, nem rossz, de kicsit sotet es az enyem ossze van jarkalva, ugyhogy eleg hullamos. atmenetileg megteszi, de egy 2.93 szeles motoros bydiumon gondolkozom az S vagy az I sorozatbol.
-
GeryPc
senior tag
és még egy utolsó kérdés élettartamilag mennyire gáz egy projektrot tv-zésre használni,mondjuk napi szinten,az a gáz kicsi a szoba tv-t nem tudom hova rakni egy nagyobb plazmatv is sok helyet foglal
ha jól tudom ezeknek ilyen 2000-5000 óra az élettartamuk ezeknek az "izzóknak" amik a projektorokban vannak? bár úgy hallottam ezek kurva drágák bele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Vadiúj SSD-k!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest