Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz
Atomgeszi #70148 üzenetére
Én ezzel pont fordítva vagyok. Hiába jobb a tv, a méretbeli különbséget nem tudja pótolni. Ráadásul méretben hatalmasak, elromlanak pár év után (haveromnak 5-ből 3 tv-je ment tönkre pár évesen), vetített kép méret közelében túl nagyok, mozdíthatatlanok. Ha korábban nem hallottad egy halk projektor mellett, hogy porszemek esnek le, akkor túl halkan moziztál.
-
makkmarce
őstag
válasz
Atomgeszi #70148 üzenetére
Az a baj, ti mind ehhez a nagyon nagyon alacsony fényerőhöz méritek az 1500 as és 10000-res kontrasztot. Ez a vetítek egy 50nits-es képet, és akkor de jó, hogy van fekete. Nekem viszont 150+ nits-es kép kell, és ott már nem zavaró, hogy nem teljesen fekete valami mert mellette a fehér JÓVAL fehérebb. Persze ha van rendes fényerőd, akkor az alap fekete szinted jóval magasabb. Ezért nem mindegy, hogy egy 5000 lumenes vagy egy 1500 lumenes fényforrás fényét próbálod korlátozni. Van ez az alacsony fénnyel vetítés (pl NZ700 és tsa), de nekem azok képe nem tetszik, mert annál nekem több fényerő kell felfele. Biztos jó a fekete, csak közben a világos jelenetek harmat gyengék számomra. Mert nem csak úgy lehet jobb kép, hogy denevérbarlangot építesz, hanem úgy is, hogy növeled a fényerőt. Persze a kontraszt számítás miatt, ha van bármiféle háttérfény, akkor nem lesz jó a fekete, de valójában ha kiviszel a napra egy fekete tárgyat és ha csak nem muso black-al van festve, az amúgy se lesz fekete, mégis a szemed és az agyad feketének fogja látni, és a valóságban nem zavar, hogy az csak nagyon sötét valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest