Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Analóg "félklaviatúra" jött a Lemokey (Keychron) színeiben
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz
Geresics #52235 üzenetére
Én a K-Lite Codec Pack Full-t tudom javasolni, mert az arra szolgál, hogy telepítse és konfigurálja a folyamatosan fejlesztett MPC-HC-t. Még a konfiguráció során ki tudod választani a MadVR-t, ami szerintem nagyon szép képet ad – természetesen jóval nagyobb számítási teljesítményért cserébe. Utánanézéssel elérhető vele frame-simítás is, azaz a 60 Hz-es képernyőkhöz tudod igazítani a képkockák megjelenítését, hogy ne legyen olyan darabos a mozgás, de a G-Sync / FreeSync-es képernyőkön sokkal jobb a helyzet.
Nekem ez az alap lejátszóm egy ideje. Az MPC-BE-t kukáztam anno, mert volt egy fél éves szünet a fejlesztésében. De azóta újra nyomják, így ha nem szeretnél a K-Lite-tal szórakozni, akkor azt is bevetheted.
Ezeken kívül van még az SMPlayer, amit mpv motorra átállítva érdemes használni. A felületét kicsit normalizálni lehet, mert az alap kinézete hányinger, de sokat tud a lejátszó és jól beállítható.
A VLC ezekhez képest egy őskövület, ami igazából csak arra jó, hogy tényleg minden francot lejátszik, sok esetben még a sérült fájlokat is, de modern lejátszó már nem lesz belőle; jó, ha fél évente még hozzápiszkálnak valamit.
-
törölt tag
válasz
Geresics #52235 üzenetére
Sok film nem újrakódolt, hanem valamilyen stream szolgáltató (Amazon, AppleTV, Netflix, etc) mentés. A szolgáltatók pedig 16:9-re kódolják az adást, ezért van benne fekete sáv.
Persze van aki képes BluRay forrás esetén is bennehagyni reencoding esetén. Na, az már valóban marhaság.Én Kodi-t használok a hálózati médiatáram kényelmes elérése miatt, mert én is lusta vagyok
Abban a "Z" billentyű váltogat különböző nagyítási módok között. Esetleg tehetsz egy próbát vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest