- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
skydragon
tag
válasz Storms #36947 üzenetére
az említett procikból egyikrese érdemes lecserélni nekem 925-s 3,6-on van 50fokos normális hütés és nincs gond,955-ben van is még tartalék I3-ban meg kifújt és így is elvérzik Phenom tuning hatására i3 még jobban alulmarad,I3-at semmiért se éri meg venni max egy okból ha intel poszterek lógnak a falakon,intel pizsamában alszol és intel a csengőhangod és nincs pénzed I5-re(I5 750 főleg nem éri meg kuka platform).
-
d@minator
addikt
válasz Storms #32916 üzenetére
Itt[link] teszteltem azonos órajelen a Q6600-ot az i3-mal de egy 6850-nel VGA limit volt (1680*1050-ben).
A Q6600 hasonlóan teljesített, mint a 955-e kollégámnak.
Már beszéltem vele egy i3 vs 955BE tesztről 6850 és 6970 társaságában de annak úgy lenne értelme, hogy egy alapmérés meg egy húzott. Mondjuk felcibálni a 955-öt 4GHz-re. Igazából most idő nincs rá meg azt sejtjük, hogy a 6970-nél is VGA limit lesz (fHD-ben).[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Storms #32916 üzenetére
Ha egyforma órajelen akarok tesztelni, akkor nem veszek szorzózármentes procit. Esetleg
Hunork: ezért mondtam, hogy "szerinted", amiből tisztán érthető, hogy az én véleményem egészen más.
Attól függetlenül, hogy van aki szerint ez a topik nem arra való, hogy procikat hasonlítgassunk, szerintem pedig igen.3 hsz-t írtál 5 percen belül, őstag létedre. Kérlek használd a szerkesztést.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Viktor77
titán
válasz Storms #32892 üzenetére
Csak az Asrock csinál ilyen lapokat. Náluk keresgélj. De sajnos ez is lutri, mert közel sem mindegyik 775-ös hűtő megy fel rájuk. A Ninjám például nem ment. És mikor annó lapot kersetem, többen is írták, hogy ez és ez a 775-ös hűtő sem volt jó.
De ne csüggedj (én sem tettem), mert a kis 2100 olyan keveset fogyaszt, és annyira nem melegszik, hogy a gyári hűtő még leszabályozva is hűvösen tartja, gyakorlatilag semmi hang nélkül.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Hunork
veterán
válasz Storms #32890 üzenetére
i3 2100 nem igazán tuningolható proci...
És olyan alaplap kell, amin van még 4db lyukacska, az Asrock háza táján több is van belőle, több chipsethez is, most csak három: P67 Pro 3 ATX, H61M/U3S3, Z68 Pro 3 ATX.
Fontos, hogy szinte mindegyiknél oda vagyon írva, hogy nem mindegyik 775-ös hűtővel működik a dolog, de bővebben nem nagyon nyilatkoznak, érdemes az adott lap Manual-ját átböngészni.[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
yohnsee
tag
válasz Storms #32890 üzenetére
Nekem ezt az Asrock lapot ajánlották, meg is fogom venni, ráadásul a gyártó honlapján úgy hirdeti, hogy jó hozzá a 775-ös hűtő is. Egyetlen dolgot tudok ellene felhozni, hogy uATX méretű, bár ez csak az én gyagyám, hogy valahogy nem békéltem még meg a kicsi alaplapokkal.
Szerk.: nem a processzortól, hanem az alaplaptól függ, hogy milyen hűtő megy rá. Csak a hűtési teljesítménye legyen elég.
[ Szerkesztve ]
AVR
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Storms #22016 üzenetére
Ha tuning is lesz akkor kevés, ha csak négymagosítva van akkor elég lesz. Bár a 40-43fok még bőven jó (már ha terhelve annyi a maghő). Ha duplája lenne még az is beleférne.
Szóval ha nincs tuning akkor jó ahogy most van, ha lesz tuning akkor meg CM Hyper 212+ vagy Xigmatek S1283 pl.#nincsbennetarcsi
-
vzsryl
nagyúr
válasz Storms #20049 üzenetére
Üdv!
Az E8200 a 2-nél több szálat használó alkalmazásokban nagyon elvérzik az X4-hez képest. Inkább a Q8200 van vele pariban, de mivel az a proci sosem megy 3,7Ghz-et, ezért inkább a Q9400-hoz lehetne mérni.
(#20050) sakal83: A 2.0-s 770-nek SB710-es déli hídja van, tehát tudod benne aktiválni a Phenom II X2, X3-as procik letiltott magjait. Leginkább előtesztelt B50-et javaslok az apró hirdetések közül.De természetesen ha tuningolsz, akkor az Athlon II 620 is nagyon jó választás lenne.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
elfelejtette
veterán
válasz Storms #20049 üzenetére
Hy!
E8200-ra akkor érdemes cserélni, ha tutira megy 4GHz-et. De akkor meg inkább keress E0-ás E8400-at, és ha megy 4GHz fölött is, az elég lesz egy darabig."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest