- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xrvman
őstag
válasz
gyenesmartin #12248 üzenetére
Szia!
Éppen pár napja tettem fel, amivel éppen szemezel, a Sandisk Ultra Dual Drive pendrive-nak a sebesség adatait.
Ám ha van jobb, akkor a tapasztaltabbak tudnak mondani valamit.
Mobilban is kipróbáltam, simán látja, könnyedén belement a Type-C.
Ami hátrányt (nem is igazán hátrány) tudok felhozni, hogy egy alig használt USB A aljzatba elég nehezen tudtam betenni, mert minduntalan be akart tolódni. Ugyanez egy rendszeresen, használt és némileg tágult aljzatba simán, szépen belement.
pontyos
Sandisk Ultra Flair 32Gb
Nyugodtan bedobhatod a rendelés közé, mert a sebessége megfelelő. Az összefoglalóban említett másik topikban már szerepelnek az adatai. -
pontyos
senior tag
Sziasztok!
A Muziker ből rendelek a héten hangkártyát, érdeklődnék, hogy van e tapasztalat 32 es pen, ami legalább 40 Mega felett ír? Bedobnám a rendelés közé. A leírásoknak nem lehet hinni, ezért kérdezem!
Köszi szépen ha van ötlet. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Kicsi legalább 128GB-os gyors pendrive kellene, amin van Type-C is.
Mi az ajánlott ezek közül? Jelenleg ezzel szemezek. -
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #12246 üzenetére
Köszi! Igen, gyors pen kellene.
-
King Unique
titán
válasz
pontyos #12245 üzenetére
Nem, nem tudja, a max. 150 MB/s nyilván az olvasási sebesség, meg ha az adatlapján sincs sumák módon feltüntetve egyértelműen hogy írási sebesség lenne és ezen weboldalon is látszik, hogy csak a szokásos gyatra írási sebességre képes...
Ha gyors pendrive, vagy esetleg külső SSD - ami ugye már másik topik témája, lásd az imént - kellene, akkor lásd egy másik esetnél leírtakat. -
pontyos
senior tag
HellÓ [link] ilyen van valakinek?
Valóbban tudja a "Írási sebesség150 MB/s" et ?
köszi -
wood
csendes tag
válasz
King Unique #12243 üzenetére
Köszönöm a választ és a tájékoztatást.
Elnézést az offért, átszörfölök a releváns topicba.
-
King Unique
titán
Nem meglepő ha nem találtál, mivel az külső SSD, ellenben ez a topik alapvetően és értelemszerűen a standard pendrive-okkal foglalkozik, itt az előbbi téma max. esetleg érintőlegesen és offként kerül szóba néha (példa).
Az SSD vásárlás, ajánlás témának van külön topikja, ottani téma összefoglaló elején feltüntetve a külső házas téma topikja is, ha esetleg külön vásárolt külső ház + belső SSD = külső SSD megoldás kell, előbbi topikban is már volt szó többször külső SSD-kről (példa), stb.
-
wood
csendes tag
Sziasztok. Nem találtam (lehet figyelmetlen voltam) a Verbatim VX500-ról véleményt. Érdemes vele foglalkozni? Külső ssd-t keresnék 4k filmek tv-n nézéséhez. Lehetőleg nem túl nagy fizikai méretben és 256gb-ig max 25e forintig. Köszi a választ.
-
joysefke
veterán
válasz
King Unique #12240 üzenetére
Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
joysefke #12239 üzenetére
Az ATA TRIM, illetve USB-n pontosabban az SCSI UNMAP parancs 2,5" és M.2 SATA SSD-knél és olyan USB 3.X külső házaknál van, M.2 PCIe NVMe alapon a beépített Dataset Management deallocate parancs a megfelelője, amiről egy másik topikban is már volt szó. + Nemrég amúgy arról is egy neked címzett válaszban, hogy van a külső házas témának külön topikja, ez a topik a standard pendrive-okkal foglalkozik...
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Vettem egy ORICO M2PV-C3-at, ez Realtek RTL9210 chipes NVME, USB 3.1 gen2 ház. Egy Crucial P2 500GB SSD-t raktam bele.
Sehol nem látom, hogy tudna TRIM-et. Hogyan/mivel tudom biztosra eldönteni, hogy tudja-e vagy sem.
Valamiért úgy gondoltam, hogy a TRIM az egy ilíen új cuccnál alap...
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
128 GB körüli (nagyobb lehet) pendrive-ot szeretnék vásárolni. Filmek/sorozatok notebookról TV-re mozgatása és nézése a cél, így örülnék, ha gyors lenne az írási sebesség. Erről általában persze kevés az info.
Az alábbi 2 tételt ajánlották eddig és átnézve a kínálatot, nekem is szimpatikusnak tűnnek ár/értékben:
SanDisk Ultra Loop 128 GB: Muziker 7080 HUF szállítással együtt vagy Sincerity 6800-6900 HUF árfolyamtól függően
SanDisk Ultra Luxe 128 GB: Muziker 6980 HUF szállítással együtt vagy Sincerity 5700-5800 HUF árfolyamtól függőenÉrdekes módon a Luxe olcsóbb, pedig USB 3.1 és 150 MB/s az olvasási sebessége, míg a Loop ,,csak" USB 3.0 és 130 MB/s.
A Muziker egyébként írásra is 130/150-et ír, de ez gondolom fals infó lehet.Melyiket ajánlanátok? A Luxe rosszabbul sikerült modell lehet, azért olcsóbb?
Jöhet más márka vagy más bolt ajánlat is esetleg. Plafon legyen a 7080 HUF.
Köszönöm előre is!
-
Ciccuka
veterán
-
makoss
veterán
Üdv!
10.000Ft alatt milyen 64 GB-os USB 3.0 pedrájvot tudnátok ajánlani ami kategóriájához mérten a legjobb ár érték arányban van?
Nem kell nagyobb. -
Ciccuka
veterán
válasz
csibe1 #12229 üzenetére
Valamikor a gyártó viszi el, neked nem kerül semmibe. Ha küldeni kell, akkor a PP bizonyos esetben visszatéríti az árat. A Sandisk-nek elvileg még mindig van hazai képviselete (Ha minden igaz, akkor a Hama az továbbra is).
Szóval nyugodtan lehet venni a muziker.hu-ról is.
-
Ciccuka
veterán
válasz
fematthew89 #12223 üzenetére
Apple iPad 9.7 (2018)
Lightning (Sandisk/Samsung/Lexar/Transcend)
Ezekből olcsó nemigen van.Talán ezek közül valamelyik: [link]
Kupon: SAVE5 -
Ciccuka
veterán
válasz
fematthew89 #12220 üzenetére
Milyen iPad-hez?
-
fematthew89
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a megfelelő fórumra hoztam-e a kérdésem, elnézést ha nem.
Szeretnék iPad-hez venni külső tárhelyet 64 GB - 128 GB kapacitás között. PC-ről másolnék fel meséket, videókat, tehát jó lenne, ha írási sebessége ehhez megfelelő lenne.
Tudtok ajánlani a fenti kritériumoknak megfelelő terméket, ami stabilan működik almás terméken?
Köszönöm előre is! -
wolfiu
csendes tag
A szokásos "milyen pendrivet vegyek" kategória vagyok. Szeretnék valami jót kifogni.
A pendrivet leginkább filmnézésre használnám. Ez úgy nézne ki, hogy kb. havonta raknék rá pár filmet meg sorozatot és utána fixen egy hónapig a tévébe lenne dugva. Mivel hátul van a dugasz és nehezen férek hozzá, nem szívesen húznám ki rendszeresen.
Kérdés: Ez lehet probléma? Lehet baja a pendrive-nak attól, hogy naponta ki-be kapcsolgatom úgy a tévét, hogy rajta van? Vagy minden esetben válasszam le a tévé szoftverén keresztül?
Szempont igazából csak ennyi. Ahogy visszaolvastam, az olvasási sebesség nem igazán számít filmnézésnél, még 4K esetén sem. Írás terén annyira az sem fontos nekem, hogy minél gyorsabb legyen, ráérek a másolással. Persze, azért hozzon egy emberi időt.
128 gigásra gondoltam, az már azért elég nagy és úgy látom, hogy ez éri meg a legjobban. Amiket találtam:
https://aqua.hu/adathordozk/pen-drive-128gb-kingston-dt100g3128gb-fekete-usb-30-t382240
https://aqua.hu/adathordozk/pen-drive-128gb-kingston-dtig4128gb-feher-zold-usb-30-t266263
https://aqua.hu/adathordozk/pen-drive-128gb-kingston-datatraveler-70-usb-c-dt70128gb-t926835
https://www.emag.hu/adata-uv350-128gb-usb-3-2-ezust-pendrive-auv350-128g-rbk/pd/D8JXPTMBM/?X-Search-Id=87d97e2c0b280e2debc6&X-Product-Id=71184336&X-Search-Page=1&X-Search-Position=6&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
https://www.emag.hu/sandisk-cruzer-blade-pendrive-128gb-124043/pd/DV7B6NBBM/?X-Search-Id=87d97e2c0b280e2debc6&X-Product-Id=69315991&X-Search-Page=1&X-Search-Position=18&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
https://www.emag.hu/sandisk-ultra-128gb-pendrive-usb-3-0-100mb-sec-124109/pd/DP0HH7BBM/?X-Search-Id=87d97e2c0b280e2debc6&X-Product-Id=44901448&X-Search-Page=1&X-Search-Position=25&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
https://www.emag.hu/kingston-datatraveler-usb-pendrive-128gb-usb-3-0-fekete-dt100g3-128gb/pd/DJ94P2BBM/?X-Search-Id=87d97e2c0b280e2debc6&X-Product-Id=43330661&X-Search-Page=1&X-Search-Position=33&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_kingston-datatraveler-100-g3-128gb-usb-3-0-fekete-pendrive-1275610.html
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sandisk-sandisk-cruzer-blade-fekete-v%C3%B6r%C3%B6s-128gb-pendrive-124043-sdcz50-128g-b35-1173513.html
Ezek közül melyik ajánlat érné meg a legjobban?
-
november
tag
válasz
King Unique #12211 üzenetére
A kérdésem az Extreme Go tekintetében pusztán a kitolás-visszahúzás tartósságára irányult. Érdekelt hogy meddig bírja ez a fajta mechanika. De igazad van, sok minden befolyásolja az élettartamát.
Most úgy néz ki hogy Corsair lesz a befutó. -
King Unique
titán
válasz
november #12209 üzenetére
Ezt pontosan honnan tudja bárki is előre, amikor a megfelelő használattól, használat intenzitásától stb. is függhet?
Meg fizikai kialakításra eleve elég hasonló a 2 SanDisk sorozat, nem világos hol - nyilván nem feltétlen 1-2 random webshopos értékelés a mérvadó és általánosítható ilyen téren - írták, hogy az Exteme Go annyival tartósabb lenne ilyen szempontból.
+ Ez az élettartam garancia, illetve a 30 év az Extreme Pro sorozat esetében is adott a linkelt weboldal alapján, ilyen téren megint nem jobb az Extreme Go. Ahol akár a gyártónál, akár az adott webáruháznál nem árthat vásárlás előtt erre rákérdezni, hogy biztosan 30 év-e és addig opció a garanciális csere, meg ebben a régióban (EMEA) és országban (pl. a németeknél nem) is érvényes-e, stb. + Ha már élettartam, akkor aktív használat mellett egy ilyen egyszerű, konzumer kis pendrive nyilván nem feltétlen fogja 30 évig bírni, meg amikor sok már pár év után beadja a kulcsot (írásvédett lesz, OS nem ismeri fel, stb.), itt a lényeg a hosszú garanciaidő, garanciális csere lehetősége és az is ugye rendeltetésszerű használat esetén értendő. Na meg ugye 30 év azért elég hosszú idő, azalatt már bőven több másik pendrive-ot, vagy inkább jóval gyorsabb külső SSD-t, vagy ki tudja milyen adattárolót vesz a jövőben a delikvens, meg addigra ki tudja egyáltalán létezni fog-e még az a gyártó, stb.
Aztán felőlem azt veszel amit akarsz, ha annyira az Extreme Go kell, akkor vedd azt. Csak az ugye nem éppen a leggyorsabb, az eredeti kérdés meg többek között pont a gyorsaságra is volt kihegyezve.
-
november
tag
válasz
King Unique #12203 üzenetére
Szia!
Ezeknek a kitolható-visszahúzhatós pendriveoknak a mechanikája meddig bírja? Mert tudtam hogy van belőle pro széria, de ott az írták hogy pont az Extreme Go jobb ebben.
-
november
tag
válasz
King Unique #12203 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
november #12202 üzenetére
Ha megnézed a Corsair és a SanDisk tesztjeit, akkor láthatod, hogy az előbbi jóval gyorsabb és több dolgot támogat, meg az igazából nem is hagyományos pendrive, hanem inkább külső SSD, ennek okán az írást is jobban bírja, stb. Illetve ha már pendrive és SanDisk, akkor ott az Extreme Pro a gyorsabb és komolyabb sorozat. + Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod azt is, hogy mostanában többször volt szó itt a topikban M.2 formátumú külső SSD-kről, ha igazán gyors és komoly USB-s meghajtó kell, pl. ennél az esetnél is szemléltetve volt, hogy vannak ugyan gyors pendrive-ok is, de azok kb. sehol nincsenek sebességben és egyéb téren a külső SSD-khez képest.
Persze ha megfelel számodra egy hagyományos pendrive, akkor lehet venni nyilván olyat is és nem feltétlen muszáj erővel külső SSD-t, meg ha már ugye ez a topik is az előbbiekről szól. Viszont ha igazán gyors és komoly flash-alapú USB-s tárolóeszköz kell, akkor az utóbbiak a nyerők, amiknek akár az ár-érték aránya is jobb lehet, meg pláne ha nagyobb tárolókapacitású modell kell. -
november
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
”Gyors” pendrive-ot szeretnék venni. Tartósság, sebesség, melegedés szempontjából a kettő közül melyiket ajánlanátok?
Ha van más termék ami ár/érték alapján szóba jöhet írjátok meg nyugodtan.Corsair Voyager GTX 128GB USB 3.1 CMFVYGTX3C-128GB
Felépítés: Kupakos
Garancia: 5 év
Ár: 24 000 FtSanDisk Extreme Go 128GB USB 3.1 SDCZ800-128G-G46/173411
Felépítés: kitolható-visszahúzható
Garancia: bolti: 5 év, gyártói: 30 év
Ár: 14-20000 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Robot fűnyírók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest