- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mima1017
tag
Igen, gondolkoztunk mi is a karbantartói szerződésen, illetve van is a cégnél több gép ami ilyenben van, de azok komolyabb illetve nagyobb értékűek. Évente akár 3-400.000 oldalt is kinyomtatunk egy ilyen gépen, ezért jobb ha a miénk. Karbantartói szerződéssel ilyen magas lapszám alapján 1-2 évig még okés az ár, utána már +ba futunk vele.
-
mima1017
tag
Sziasztok,
A cégnél ahol dolgozok már régi téma hogy olyan nyomtatót tudjunk vásárolni ami elég gyorsan "köpi" ki a lapot és elég nagy a terhelhetősége havi szinten (20-30.000 oldal/hó).
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, tanácsaitokat. Az ár relatíve nem számít. A lényeg, fekete-fehér A4,A5 ös lézer nyomtató, 40-60közötti lap/p nyomtatás és amint irtam 20-30k oldal. Semmi + funkció nem kell (scanner, email, fax stb...)Köszönettel:
mima1017 -
filippino
csendes tag
Sziasztok!
Kb 1 hónapja vettem EPSON SX 535WD nyomtatót.
Mindaddig működött jól, amíg el nem kezdett csíkozni. Ekkor egy fejtisztítást eszközöltem a szoftverből.
Most azóta legnagyobb örömömre a lap elején, ahol elkezd nyomtatni szétken némi fekete festéket. Aztán megszűnik, nincs tovább ilyen hiba a lapon.A4-es méretben nem jelentkezik a probléma, csak borítékra való nyomtatáskor. Reméltem, hogy 5-6 elrontott boríték után megszűnik a probléma, de stagnál.
Tudja valaki, hogy ezt hogyan lehetne orvosolni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Olcsó egyszerű tintasugaras nyomtató kéne, ami WIFI-s. Pl. ezt vagy ezt néztem hirtelen. Canonból melyikek a legolcsóbb wifi-sek? Esetleg egyéb márka ajánlottabb?Vagy olcsóbb a már meglévő canon multit pl egy ilyen wifi-s nyomtatószerverrel wifi-ssé tenni? Ez ugyanolyan jól működik, mintha egy eleve wifi-s nyomtatót venne az ember?
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
30 ezer forintért milyen lézernyomtatót tudtok ajánlani? (lehet b&w, nem kell duplex, nem kell hálózati nyomtatás)
-
Norby86
őstag
válasz
Csavarnyuzo #5937 üzenetére
Köszönöm, így fogok tenni akkor. Olyat meg lehet valahogyan oldani hogy ne csak helyi hálózaton lássam a nyomtatót hanem távoli elérésem is legyen hozzá? Esetleg ha portot nyitok a routerben? Azt sem tudom hogy ilyen esetben PLC6 vagy Post script drivert telepítsem a számítógépre (windows 7 64bit)? Köszi a segítséget.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Norby86 #5936 üzenetére
Ha összedugod a routerrel -és nem usb kábellel-, akkor be kell konfigolnod a hálózati beállításait. Legjobb ha adsz neki egy fix ip címet, de persze csinálhatsz neki mac alapján egy ip cím kiosztást dhcp-vel. Ezek után minden gépre telepítened kell helyi nyomtatóként, ahol a port egy szabványos tcpip port kell, hogy legyen.
-
Norby86
őstag
válasz
Csavarnyuzo #5935 üzenetére
Ennek örülök, akkor nem nyúltam mellé.
Annyi a hibája hogy halványan nyomtat de több ismerősöm szerint meg az eladó szerint is toner cserével megoldható. Ahogy néztem ez még standby állapotban is elég barátian fogyaszt, valami 8 wattot csak. Egy 2200 valami 14 watt körül fogyaszt ahogy néztem. Szóval külön örülök hogy nem nyúltam mellé most és ND típusút sikerült beszereznem. Már csak az lesz a kérdés hogy ha én ezt majd rádugom a TP-Link routeremre hálózatba kötve akkor automatikusan felismeri e majd a többi számítógép mint hálózati nyomtató?
-
Norby86
őstag
válasz
Csavarnyuzo #5933 üzenetére
Köszönöm az infókat, végül egy 2420ND mellett döntöttem amit végülis olcsón találtam neten és csak tonert kell benne cserélni. P1102 a duplex hiánya miatt volt nálam kérdéses, de végül így hogy ND tehát hálózati és duplexes ez a 2420-as HP ennél jobbat nem találhattam volna főleg olyan árba amennyiért a 1102-t árulják a boltba. De még így is megéri mert ahogy néztem a 12.000 oldalra elegendő toner 5.000 pénzbe van. Az meg nagyon jó, még 0,5 Ft/lap sincs. Bízom benne hogy nem jön elő semmi hibája ami eddig nem jelentkezett.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Norby86 #5932 üzenetére
A legbiztosabb a P1102. A másik 2 sokkal jobb mechanikusan és gazdaságosabban üzemeltethető, de mind a kettőnek van olyan hibája amibe ha belefutsz, akkor dobod a szemétbe. (2200: formatter pcb, laser ass'y; 2300: power supply pcb) Ha nem félsz ezektől, akkor 2300, 2200, P1102 a sorrend.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Más topikban nem kapok választ ezért megkérdezném itt is, lézer nyomtató vásárlása előtt állok és az érdekelne hogy szerintetek egy szép állapotú HP Laserjet 2200 vagy inkább 2300? lézernyomtatót érdemesebb e megvenni mondjuk szemben egy HP Laserjet pro P1102 nyomtatóval? Mert az utóbbi bolti, vadi új garanciával, árban ott van mint a használt 2200-as duplex vagy 2300-as nem duplex HP nyomtató ami masszívabbnak néz ki de nincs rá garancia. Nekem ugyan előny lenne a duplexes nyomtatás, de végülis eddig is megvoltam nélküle, viszont mindenképp takarékos, masszív, strapabíró gépezetre lenne szükségem. Szóval 2200, 2300 vagy P1102? Melyik szerintetek a jobb? Mind nyomtatási árban ha oldal/árat nézzük mind üzemeltetési költségben, mind pedig megbízhatóságban.
-
HENE
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #5927 üzenetére
Az tényleg sok. Köszi a tanácsot.
-
epzon
őstag
válasz
freaghill #5928 üzenetére
Szia,
EPSON L szériát érdemes megnézned, hogy ha hosszú távon gondolkodsz. Ezek a gépek ~40eft-tól kezdődnek, de tartalmaznak kb 12 000 oldal elegendő fekete festéket és 6500 oldalra elegendő színes tintát.
Ha ez elfogyott akkor utána 2-3000 Ft egy 4000 oldalas ERDETI festéket tartalmazó palack
ami most jó árban van az az EPSON L100 és L200 - viszont ezek elég lassúak. Az új széria, az EPSON L110, L210, L300, L355 ezek már jóval gyorsabbak, tintára pedig ugyanaz a jellemző.
-
freaghill
őstag
Milyen nyomtatót ajánlanátok itthoni használathoz? Nem vagyunk papír, írószer gyár de azért nyomtatnánk, és jó lenne lassan venni egyet.
Melyik lenne az a nyomtató ami konkurenseihez képest drága, de később megtérül, mert nem kell bele patront venni? Tintasugarasak?
-
-
HENE
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #5925 üzenetére
Mit jelent a nagyon sok? Elég nagy mennyiségről van szó, tehát lehet, hogy megéri a magasabb kategória.
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Olyan színes nyomtató keresek, ami tud nyomtatni legalább 300 g/m2 tömegű papírra. Elsősorban lézer érdekelne, mivel névjegykártyák nyomtatására használnánk. (ha megéri egyáltalán beszerezni, mert eddig csak horror áron láttam ilyet).
Más funkció (duplex, lapolvasás, stb.) nem szükséges.
Köszi!
-
Chappy
tag
Heló!
Nyomtató szeretnék venni. Mennyire szabad használtat? Vagy vegyek inkább újat, amihez van gari (ennek jobban örülnék). Koleszba kell, papírra nyomtatni. Ilyemsi kéne:
-lézer, fekete-fehér
-duplex előny, de az, hogy duplex, most kajax +30 eFt (tehát 20k helyett 50-60k???)
-szkenner jó ha van benne
-nem kell hálózati, gépről fogom használni
-ne ipari méretű legyen, hanem normális (laserjet 1100 van otthon, kb nagyságrendileg akkora, kicsit nagyobb nem baj)
-gazdaságos legyen fenntartani (tehát vagy egy életre bírja a toner ha drága, vagy legyen olcsó)
-15K-ból gondoltam megúszni, de az árakat nézve 20-30K, 40K csak akkor, ha már szkenner is van benne és duplexTehát opciók:
a) csak nyomtat (max 15-20K)
b) scan + nyomtat (max 20-25K)
c) csak duplex nyomtatás (max 25-30K)
d) duplex nyomtatás + scan (max 30-35K, esetleg 40K)
(mind FF lézer, A4)Nagyon nem értek hozzá, ezért kérdezősködöm itt. Téynleg arra kell, hogy papírt nyomtassak (kb havi 100-200 oldal), ugyanis nagyon nem szeretek nyomtatni rohangálni. Hol érdemes nézelődni? Mely márkák a jók,
Üdv.
-
batai15
félisten
[link]
sziasztok! ezt a nyomtató érdemes meg venni? vagy ezen az áron van jobb is? mindeképpen multi funkciósat keresünk. illetve utántöltés szempontjából melyik az olcsóbb vagy gazdaságosabb? -
-szabi-
addikt
Sziasztok
Kinéztem ezt a nyomtatót: CANON PIXMA MX525 24e Ft.
Van vele bárkinek tapasztalata, jó vétel esetleg más jobban ajánlott?
üdv
szabi -
epzon
őstag
válasz
zooltan93 #5916 üzenetére
Szia
egyrészt a lézeres gépeket felejtsd el, mert azok drágán nyomtatnak. Akkor ajánlott ha nagy a terhelés (havi 3-4000 oldal felett), vagy tényleg csak azért van, hogy évente 10 oldalt kinyomtass.
Minden más esetben sokkal gazdaságosabb egy tintasugaras eredeti kellékkel
1, ha nagyobb terhelésre kell és sok minden funkció egyben legyen akkor HP OJ 8600 vagy EPSON WP4525DNF (vagy a 4545DNF most baromi jó árban van)
Ezek eredeti festékkel kb 3 Ft-ért nyomnak 1 fekete oldalat és 13 ft egy színes oldal3, kisebb terhelés és kevesebb funkció viszont sokkal jobb lapköltség: EPSON L széria
EPSON L355 - nyomtat, másol, szkennel, wifis
EPSON L550 - nyomtat, másol, szkennel, fax, adf, lanmindkettőhöz jár 12 000 oldal fekete festék és 6500 oldalra elegendő színes festék
utána 0,5 Ft egy fekete oldal nyomtatása, és 1,2 ft egy színes oldal nyomtatás eredeti kellékkel -
gyulank
addikt
Sziasztok!
Meghalt a Samsung SCX 3205 multifunkciós nyomtatóm. Milyet javasoltok helyette?
Alapból NYÁK készítéshez is használtam, nem sok sikerrel, aminek köze lehetett ahhoz is, hogy hiába volt 600dpi ráírva legjobb minőségű kép esetén is olyat csinált, hogy látszódtak a képpontok.
A választás végül főleg ártól függ, de érdekelne többféle. Elsősorban az, hogy van-e olyan, amivel közvetlenül lehet a NYÁK-ra nyomtatni? Mert sokszor a papírral együtt lejött laminálás, és áztatás után.
Szempont lenne még, hogy minél halkabb legyen, és gyorsabb, ne fogyasszon sokat, és olcsó legyen a patron. Lehessen használni gép nélkül is, és tényleg jó felbontásban nyomtasson! Esetleg lehetne rajta WiFi, vagy LAN, és olyan 30e-et szánnék rá. -
zooltan93
csendes tag
Üdv!
A legutóbbi hozzászólásom óta változtak a dolgok és befektetnék egy magasabb árkategóriájú lézeres multifunkciós nyomtatóra szkennerrel is. Nem szempont, hogy a színes lapokat is jó minőségben nyomtasson viszont a fekete-fehéret lehetőleg a legköltséghatékonyabban csinálja. Örömmel venném, ha adnátok ajánlatokat vezetékes ill. wifi-sről is.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Milyen nyomtató ajánlottok amivel sokat tudok nyomtatni, akár képeket is és olcsó a patron bele?
Nem kell multi funkciós!
Köszönöm szépen! -
zooltan93
csendes tag
Üdv!
Teljesen hozzá nem értő vagyok ilyen téren, mivel soha nem volt szükségem nyomtatóra, viszont most nélkülözhetetlenné vált a tanulás miatt. 10-20 ezres árkategóriában gondolkodom, szkennelő legyen benne. Leginkább csak szövegeket nyomtatnék ezért nem szükséges, hogy színes vagy legalábbis jó minőségű színes képeket is tudjon nyomtatni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Thomas1
addikt
Szia!
Köszönöm a választ, de ennyit nem szeretnének kiadni nyomtatóra. Egészen egyszerűen rengeteg idő lenne, amire kinyomtatnák ezt a mennyiséget, és nem éri meg nekik ennyit kiadni.
Az említett SX435W gépről esetleg tudsz valamit? És ezek a patronok vajon mennyi nyomtatásra elegendőek, ha alacsony telítettséggel (szöveg) számolunk?
Köszi!
Üdv.
Thomas -
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Szüleim multis nyomtató vétele előtt állnak. Epson SX435W a kiválasztott alany.
Havi 30-50 oldal lenne vele nyomtatva, néha fotó is, de ez nem jellemző.Utángyártott patronokat mennyire szereti ez a típus? Mert már 400 HUF körül van hozzá patron, ez nekem gyanús. Sima szöveges nyomtatásra megfelelő ez a patron is? Nagyon régen volt már tintasugaras nyomtatóm, sajnos nem értek hozzá már túlságosan.
Esetleg más alternatívát javasolnátok helyette? A gazdaságos üzemeltetés fontos lenne, ne legyen 10k egy patroncsere.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
Thomas -
Norby86
őstag
Valaki tud segíteni az előző kérdésemmel kapcsolatban?
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Milyen fotónyomtatót ajánlottok 20k-ig??
Sok fotót nyomtatnék, de szöveget is néha!
Thx -
Julot
aktív tag
Szia!
Köszönöm a válaszod! Innen vettem a vaterán. Sajnos nem ismerem őket, túl sok mindent nem találtam róla a neten, leginkább sok utángyártott tonert találtam hozzá. Ebben a kérdésben is bizonytalan vagyok, nem tudom melyiket szabad/érdemes megvenni... Itt a fórumon is rákerestem a nyomtatóra, nem sok hsz.-t találtam, de amit igen, abban nagyrészt általánosságban méltatták. Igazából eléggé vakon vagyok... Ezért bármi hasznos tanácsnak, segítségnek örülök!
Köszönöm!
Üdv.:
Julot -
laca500
aktív tag
válasz
samfishR #5876 üzenetére
Ezt merem ajánlani. Nekem is ez van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Elég jól le is ment az ára. Én még 39K-ért vettem.
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Sajnos úgy hozta a sors hogy hosszú évek után vennem kell egy nyomtatót. Eddig egy brother tintasugaras nyomtatóm volt/van ami multifunkciós. De a festék egyre gyakrabban száradt bele. Eleinte kompresszorral ki fújkáltuk, de nem igazán segített. Sajnos én ritkán nyomtatok és éppen ezért úgy döntöttem hogy lézernyomtatóra váltok. Kérdésem hogy jelenleg melyik lézernyomtató az amelyik gazdaságosan nyomtat, a tonert házilag könnyű utánatölteni benne és viszonylag csendesen nyomtat? Bár ez utóbbi ha nem teljesül nemgond. Láttam Kyocerát sokan szeretik, meg a hp termékeit is favorizálják, de én bevallom még az életemben nem volt lézernyomtatóm, így kyocerát sem ismerem.
-
epzon
őstag
neten rendelnéd, vagy élőben is meg tudod nézni?
nyomtass vele pár oldalt, lehetőleg teljesen telítettet hogy lásd, hogy csíkoz e valahol vagy halványabb e valahol a nyomat, aztán pár (50-100) oldalt futtass át rajta üresen, hogy kiderüljön van e valamilyen gondja a papírfelvétellel. Majd nyomtasd ki a státusz oldalt, hogy lásd mennyi van már benne.
Keress rá neten, hogy milyen hibákat írnak róla, azokat nézd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest