Aktív témák
-
Waikiki
tag
Két kérdés:
1. Elcsépelt téma: melyik chipsetet? Dothanos notit nézek, de azt látom, hogy a SiS és VIA chipsetes gépet 5-10-15 rugóval is olcsóbbak lehetnek. Alapból én is Intel chipsetes gépeket részesítettem eddig előnyben, de az árkülönbség azért elgondolkodtatott: ennyiből veszek még 512 MB RAM-ot a gépbe.
Szóval eltekintve a dolog érzelmi részétől: ezek az alternatív chipsetek rosszabbak-e (lassabbak, többet fogyasztanak, instabilak, stb.) az Intelnél, vagy egyszerűen csak nem adják a fílinget, hogy most akkor full Intelt használ az ember és nincs a gépen a Centrino logó?
2. USB-s WiFi adaptert néztem. Az egyiknél fícsörként olvastam azt, hogy segítségével két gép access point közbeiktatása nélkül, közvetlenül az adaptereken keresztül képes összekapcsolódni. Mivel nem értek a témához, így kérdezem: ez most valódi tudás vagy olyan, mint a Suzuki felszereltségi listában a kétirányba forgatható kormánykerék? -
Waikiki
tag
2. ponthoz: azért ott a 100 GB-os vinyó, igaz, az csak 5400 RPM-es.
Igen, elismerem a ''fejlettebb'' szó kicsit megtévesztő, akkor inkább mondjuk úgy, hogy ''több''.
Ha meg már kijelző: megéri GT-os kijelzőt venni, tud annyival többet, mint a normál? A D900T tesztjében azt olvastam, hogy kis csillogás árán némileg strapabíróbb lesz a GT-s kijelző. -
Waikiki
tag
válasz
SimonMágus #2651 üzenetére
ha már az előnyöknél járunk, az 540-esben 7200-es vinyó pörög, ami bizony fontos tud lenni.
A chipsetet remélem csak elírták ennél a notinál, meglepődnék, ha mégsem....
A vinyó esetében alapkérdés, hogy sok adatot tárolnál, vagy sok adatot mozgatnál/adatmozgatással dolgozó progit használsz.
Oks, a vinyót így fogom nézni. Igazából gondolkodok egy külső rackbe tett, USB-n kapcsolódó vinyón, mert amit otthon letöltök (zenék, filmek, stb.), kényelmesen lehetne azon tárolni és akkor a kisebb, de gyorsabb vinyó is elegendő lenne.
Köszi a választ. -
Waikiki
tag
Üdv mindenkinek!
Abszolút zöldfülű vagyok laptop témában, ezért kérem a hozzáértők tanácsát: noti vásárlás előtt állok, két gépet néztem ki:
Clevo M540G 03 Bővebben: link
Clevo M551G 04 Bővebben: link
Először is leszögezném, hogy a gép elsősorban az otthon maradt asztali gép kiváltására lenne, és csak másodlagos szempont, hogy hordozható is. Játék célú felhasználás lényegtelen.
A gép - bármelyiket is válasszam - kapni fog +512 mega RAM-ot, illetve WLAN-kapcsolatot.
A dilemmám az, hogy akkor most melyik gépet.
Az M540G mellett a kisebb súly, valamint az ''egyszerűbb'' kijelző és a kisebb vinyó miatti - feltehetően - alacsonyabb fogyasztás szól.
Az M551G mellett a gyakorlatilag azonos méret mellett a minőségileg feltehetően jobb kijelző, a sokkal nagyobb vinyó szól, valamint ezen plusz hardveres lehetőségekre figyelemmel az elhanyagolható plusz párezer forint az árban.
A kérdéseim:
1. Melyiket és miért?
2. Az adatlapjuk alapján ugyanaz az akksi van bennük, kérdésem az, hogy az M551G fejlettebb, nagyobb kapacitású hardverei fogyasztanak annyit, hogy érezhetően visszaessen a fogyasztás? Egészen konkrétan: veszít annyit az üzemidejéből az akksi az M551G nagyobb, jobb hardverei miatt, amennyi miatt ne legyen érdemes rádobni azt az 5500 forintot?
2/a Mint írtam, abszolút zöldfülű vagyok: a notik akksijaival milyen üzemidőkre számítsak a két gépnél?
2/b Lehet kapni a Clevokhoz növelt üzemidejű akksikat?
Előre is köszönettel
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Hp Elitebook 840 G5 I7-8550U 16GB 512GB NVME SSD FHD
- 5 db HP EliteBook 840 G2 Notebook, i5-5300U processzorral
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest