Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Waikiki

tag

Két kérdés:

1. Elcsépelt téma: melyik chipsetet? Dothanos notit nézek, de azt látom, hogy a SiS és VIA chipsetes gépet 5-10-15 rugóval is olcsóbbak lehetnek. Alapból én is Intel chipsetes gépeket részesítettem eddig előnyben, de az árkülönbség azért elgondolkodtatott: ennyiből veszek még 512 MB RAM-ot a gépbe.

Szóval eltekintve a dolog érzelmi részétől: ezek az alternatív chipsetek rosszabbak-e (lassabbak, többet fogyasztanak, instabilak, stb.) az Intelnél, vagy egyszerűen csak nem adják a fílinget, hogy most akkor full Intelt használ az ember és nincs a gépen a Centrino logó?

2. USB-s WiFi adaptert néztem. Az egyiknél fícsörként olvastam azt, hogy segítségével két gép access point közbeiktatása nélkül, közvetlenül az adaptereken keresztül képes összekapcsolódni. Mivel nem értek a témához, így kérdezem: ez most valódi tudás vagy olyan, mint a Suzuki felszereltségi listában a kétirányba forgatható kormánykerék? :DDD

• Waikiki

tag

válasz d900t #2652 üzenetére

2. ponthoz: azért ott a 100 GB-os vinyó, igaz, az csak 5400 RPM-es.

Igen, elismerem a ''fejlettebb'' szó kicsit megtévesztő, akkor inkább mondjuk úgy, hogy ''több''.

Ha meg már kijelző: megéri GT-os kijelzőt venni, tud annyival többet, mint a normál? A D900T tesztjében azt olvastam, hogy kis csillogás árán némileg strapabíróbb lesz a GT-s kijelző.

• Waikiki

tag

válasz SimonMágus #2651 üzenetére

ha már az előnyöknél járunk, az 540-esben 7200-es vinyó pörög, ami bizony fontos tud lenni.
    A chipsetet remélem csak elírták ennél a notinál, meglepődnék, ha mégsem....

A vinyó esetében alapkérdés, hogy sok adatot tárolnál, vagy sok adatot mozgatnál/adatmozgatással dolgozó progit használsz.

Oks, a vinyót így fogom nézni. Igazából gondolkodok egy külső rackbe tett, USB-n kapcsolódó vinyón, mert amit otthon letöltök (zenék, filmek, stb.), kényelmesen lehetne azon tárolni és akkor a kisebb, de gyorsabb vinyó is elegendő lenne.

Köszi a választ.

• Waikiki

tag

Üdv mindenkinek!

Abszolút zöldfülű vagyok laptop témában, ezért kérem a hozzáértők tanácsát: noti vásárlás előtt állok, két gépet néztem ki:

Clevo M540G 03 Bővebben: link

Clevo M551G 04 Bővebben: link

Először is leszögezném, hogy a gép elsősorban az otthon maradt asztali gép kiváltására lenne, és csak másodlagos szempont, hogy hordozható is. Játék célú felhasználás lényegtelen.

A gép - bármelyiket is válasszam - kapni fog +512 mega RAM-ot, illetve WLAN-kapcsolatot.

A dilemmám az, hogy akkor most melyik gépet.
    Az M540G mellett a kisebb súly, valamint az ''egyszerűbb'' kijelző és a kisebb vinyó miatti - feltehetően - alacsonyabb fogyasztás szól.
    Az M551G mellett a gyakorlatilag azonos méret mellett a minőségileg feltehetően jobb kijelző, a sokkal nagyobb vinyó szól, valamint ezen plusz hardveres lehetőségekre figyelemmel az elhanyagolható plusz párezer forint az árban.

A kérdéseim:
    1. Melyiket és miért?
    2. Az adatlapjuk alapján ugyanaz az akksi van bennük, kérdésem az, hogy az M551G fejlettebb, nagyobb kapacitású hardverei fogyasztanak annyit, hogy érezhetően visszaessen a fogyasztás? Egészen konkrétan: veszít annyit az üzemidejéből az akksi az M551G nagyobb, jobb hardverei miatt, amennyi miatt ne legyen érdemes rádobni azt az 5500 forintot?
    2/a Mint írtam, abszolút zöldfülű vagyok: a notik akksijaival milyen üzemidőkre számítsak a két gépnél?
    2/b Lehet kapni a Clevokhoz növelt üzemidejű akksikat?

Előre is köszönettel

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés