- A Razer új irányba nyitott a mechanikus billentyűzetek piacán
- Streaming vs kábeltévé: feldarabolják a Warner Bros Discoveryt
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- Bemutatkoztak a be quiet! Pure Power 13 M szériás tápjai
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
Aktív témák
-
Waikiki
tag
Két kérdés:
1. Elcsépelt téma: melyik chipsetet? Dothanos notit nézek, de azt látom, hogy a SiS és VIA chipsetes gépet 5-10-15 rugóval is olcsóbbak lehetnek. Alapból én is Intel chipsetes gépeket részesítettem eddig előnyben, de az árkülönbség azért elgondolkodtatott: ennyiből veszek még 512 MB RAM-ot a gépbe.
Szóval eltekintve a dolog érzelmi részétől: ezek az alternatív chipsetek rosszabbak-e (lassabbak, többet fogyasztanak, instabilak, stb.) az Intelnél, vagy egyszerűen csak nem adják a fílinget, hogy most akkor full Intelt használ az ember és nincs a gépen a Centrino logó?
2. USB-s WiFi adaptert néztem. Az egyiknél fícsörként olvastam azt, hogy segítségével két gép access point közbeiktatása nélkül, közvetlenül az adaptereken keresztül képes összekapcsolódni. Mivel nem értek a témához, így kérdezem: ez most valódi tudás vagy olyan, mint a Suzuki felszereltségi listában a kétirányba forgatható kormánykerék? -
Waikiki
tag
2. ponthoz: azért ott a 100 GB-os vinyó, igaz, az csak 5400 RPM-es.
Igen, elismerem a ''fejlettebb'' szó kicsit megtévesztő, akkor inkább mondjuk úgy, hogy ''több''.
Ha meg már kijelző: megéri GT-os kijelzőt venni, tud annyival többet, mint a normál? A D900T tesztjében azt olvastam, hogy kis csillogás árán némileg strapabíróbb lesz a GT-s kijelző. -
Waikiki
tag
válasz
SimonMágus #2651 üzenetére
ha már az előnyöknél járunk, az 540-esben 7200-es vinyó pörög, ami bizony fontos tud lenni.
A chipsetet remélem csak elírták ennél a notinál, meglepődnék, ha mégsem....
A vinyó esetében alapkérdés, hogy sok adatot tárolnál, vagy sok adatot mozgatnál/adatmozgatással dolgozó progit használsz.
Oks, a vinyót így fogom nézni. Igazából gondolkodok egy külső rackbe tett, USB-n kapcsolódó vinyón, mert amit otthon letöltök (zenék, filmek, stb.), kényelmesen lehetne azon tárolni és akkor a kisebb, de gyorsabb vinyó is elegendő lenne.
Köszi a választ. -
Waikiki
tag
Üdv mindenkinek!
Abszolút zöldfülű vagyok laptop témában, ezért kérem a hozzáértők tanácsát: noti vásárlás előtt állok, két gépet néztem ki:
Clevo M540G 03 Bővebben: link
Clevo M551G 04 Bővebben: link
Először is leszögezném, hogy a gép elsősorban az otthon maradt asztali gép kiváltására lenne, és csak másodlagos szempont, hogy hordozható is. Játék célú felhasználás lényegtelen.
A gép - bármelyiket is válasszam - kapni fog +512 mega RAM-ot, illetve WLAN-kapcsolatot.
A dilemmám az, hogy akkor most melyik gépet.
Az M540G mellett a kisebb súly, valamint az ''egyszerűbb'' kijelző és a kisebb vinyó miatti - feltehetően - alacsonyabb fogyasztás szól.
Az M551G mellett a gyakorlatilag azonos méret mellett a minőségileg feltehetően jobb kijelző, a sokkal nagyobb vinyó szól, valamint ezen plusz hardveres lehetőségekre figyelemmel az elhanyagolható plusz párezer forint az árban.
A kérdéseim:
1. Melyiket és miért?
2. Az adatlapjuk alapján ugyanaz az akksi van bennük, kérdésem az, hogy az M551G fejlettebb, nagyobb kapacitású hardverei fogyasztanak annyit, hogy érezhetően visszaessen a fogyasztás? Egészen konkrétan: veszít annyit az üzemidejéből az akksi az M551G nagyobb, jobb hardverei miatt, amennyi miatt ne legyen érdemes rádobni azt az 5500 forintot?
2/a Mint írtam, abszolút zöldfülű vagyok: a notik akksijaival milyen üzemidőkre számítsak a két gépnél?
2/b Lehet kapni a Clevokhoz növelt üzemidejű akksikat?
Előre is köszönettel
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-roller topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Thinkpad X1 Yoga 7th 14" FHD+ IPS érintő i5-1240P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Precision 7560 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged