- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #69595 üzenetére
Az a gép azzal a procival középkori kinzóeszköznek minösül minden embernél aki csak használni akarná. Egy szóval: hulladék.
-
Sheld
senior tag
válasz
siletto #69598 üzenetére
Szerintem az AMD-t felejtsd el...
Ha intel proci +amd videókártya, akkor elég necces a driveres támogatás.
Ha meg amd proci, akkor inkább ULV-s intel, mert jobb a teljesítmény és az üzemidő is.
Szóval ez egy nagon jó gép. Ha kevés lenne az ULV-s proci, akkor kis szerencsével még találhatsz Z510-es laptopot GT740m-el. -
Greentea
senior tag
válasz
gab116 #69559 üzenetére
Hello!
Pont nekem is ilyen gépem van, tegnap vásároltam.
Szerintem a billentyűzet és a kijelző is vállalható, bár te asztaliról váltottál, biztos komolyabb monitorod volt, ezért lehet furcsa.
Az akksi időt nekem még nem volt időm kitapasztalni (18 órája van meg), eddig egyszer töltöttem most 42%-on van és másfél órát ír. -
laszlobak
tag
Ezek nagyon "alja HP-k". Nem értem, hogy mer vállalni ezekre a HP 2-3 év garanciát. Persze, ha valaki vigyáz a gépére, nem mondom, hogy ezek nem fognak működni 2-3 évig, vagy azon túl is...
Ugyanennyiért, jobb anyagminőséggel, 150k-ba az OS is belefér:
HP ProBook 450 G0 -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Feltenném a kérdést ismét
Kinéztem a barátomnak egy Lenovo IdeaPad G50-30 laptopot, ez a max keret amit rá tudna áldozni de a leírásoknál nem szerepel a win7 kompatibilitás/támogatás. Megnéztem a lenovo support oldalát, ott viszont letölthetők a win7 driverei. Szóval mennyire kell ezt komolyan venni? Mindenképp win7-et szeretne az illető.
Régebben volt egy Toshiba laptop amivel szívtam és az Istenért sem akart felmenni rá a win7, így kénytelen voltam a 8-at feltelepíteni.
-
dunc
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #69586 üzenetére
SS az szeretem!
THX -
Peddy789
őstag
Sziasztok, milyen laptopot tudok itthon venni, amit ha kell tudok majd németországban gariztatni? pl egy cikben itt phn olvastam hogy vmi dellekre 3év világgarancia volt, minden márkának van ilyen ajánlata adott termékhez? vagy pl csak a dellnek?
-
dunc
nagyúr
Sziasztok ha mindhárom usb fekete, honnan lehet kiszűrni az usb 3 ast? (dell 3542)
-
Calyd
csendes tag
válasz
Pocok256 #69576 üzenetére
Köszönöm Pocok256 és Mikulásbá! Szerintem nem keresek már nagyon tovább, mert csak el fogok veszni a dömpingben. A három versenyző:
1. Fujitsu LifeBook UH552
2. Dell Vostro 5470
3. Acer Aspire V3-371
Gondolom, hogy az Acer nem egy kategória a Dell-el és a Fujitsu-val, de azért én meghagyom, mint lehetőség. Otthoniaknak csak Acer laptopjai voltak elég régóta, és nem volt velük semmi gond. Alapvetően ebből a háromból fog választani a feleségem, mert végül is neki lesz, és amelyik neki tetszik. Azért majd próbálom a Fuji felé irányítani, az nekem is nagyon megtetszett. -
Sziasztok!
Laptopot keresek, ami megfelel a következő igényeknek:
- intenzív böngészés (egyszerre akár két-három böngésző megnyitva, mindegyik tíz lappal)
- bluetooth
- háttérvilágításos magyar billentyűzet
- beépített kártyaolvasó
- 15.6"-os kijelző (lehetőleg matt, de a fényes sem kizáró ok)
- strapabíró márka
- normális töltőcsatlakozóEz utóbbi kettő kifejtve: hosszú távra, nagyjából öt évre kellene a gép. Eddig volt két Acer is a családban, és mind a kettőnek meghalt a töltőcsatlakozója/töltője kb. két év után, azóta pedig csak a szívás megy a mindenféle utángyártott vackokkal. Nem vagyok tehát márkahívő, de nyilvánvalóan az Acernek nem sok bizalmat szavazok ezek után. Az Apple ideális választásnak tűnne, azonban mindenképpen Windows-ra van szükségem, és nem szeretnék emulálással és hasonlókkal szórakozni (a gép a szüleimnek lesz).
Ami nem érdekel: szín, SSD, HDMI csatlakozó, nagy HDD (120 giga is elég), ujjlenyomatolvasó, érintőképernyő (Win 7-tel használnánk).
Új gépben gondolkodom, akár több éves garanciával (hajlandó vagyok bővíteni, ha van rá opció), árban nagyjából 150 ezer forintot áldoznék rá, de a keret flexibilis.Kösz előre is!
-
sanyigtasa
csendes tag
Sziasztok, azt hol tudom beállítani, hogy a touchpad működjön akkor is ha gépelek/nyomva tartok billentyűt. Nagyon idegesítő. hp elitebook 8570p. Vagy szedjek le másik drivert?
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, segítségeteket kérném notebook vásárlással kapcsolatban
(1) Lehetőleg minél előbb, de ráér ebben a hónapban..
(2) 200-220 ezer forint
(3) Főleg internetezés, sok megnyitott böngészőfület is bírjon, ezenkívül szövegszerkesztés, esetleg AUTO CAD, játék
(4) Igen, Watch dogs, GTA 5, Tomb Raider, Battlefield 3 jó lenne ha elfogadható minőségben futna, nem kell feltétlen maxon
(5) Egyaránt mindkettő
(6) Igen, szeretnék
(7) 15,6"-nál mindenképpen legyen nagyobb, felbontása mindegy, mindenképpen matt!
(8) Mindegy a tömeg
(9) Mindegy az operációs rendszer
(10) TÁrhely minimum 500GB, ha nem nagy gond, akkor jó lenne az 1 T, memória 6GB min. legyen
(11) HDMI, illetve nagyon jó lenne ha üzletit sikerülni találni, netán ha haszáltba akkor abba, viszont használt laptop esetén legyen garanciális!
(12) nem
Előre is nagyon szépen köszönöm -
bozarjoska
őstag
Helló!
Milyen laptopot ajánlanátok a barátnőmnek?
a lényeg, hogy fehér legyen
leginkább netezésre, filmezésre használná meg egy kis játékra (sims3, sims4 akadás nélkül fusson rajta)!
maximum 130ezret adna ki érte!
Köszönöm! -
szabyka95
őstag
válasz
szabyka95 #69570 üzenetére
elfejeltettem h : egyetemre kell, nem tudom mi a magyar megfeleloje de tukorforditasban : Automatizalas es szamitogepek
nos, kell a teljesitmeny es a Full HD kijelzo, sokaig hasznalni szeretnem a laptopot
eddig gamer gepet kerestem, y50 kilove a tul magas homerseklet s a gyenge kijelzo miatt -
laszlobak
tag
válasz
valeno #69555 üzenetére
valeno: Van egy jó és egy rossz hírem.
A rosszal kezdem:
A mérnöki alkalmazásokra speciális mobil gépeket fejlesztettek ki, „Workstation” elnevezéssel.
Ezek általános felépítése:
- az aktuális legerősebb, „kommersz” i7-es procitól kezdődően felfelé,
- 16 – 32 GB RAM,
- min. 1920 x 1080-as képernyőfelbontás, (3200x1800 Pixel jelenleg a plafon)
- Speciális, FirePro vagy Quadro elnevezésű videokártyák
- sok csatlakozó, akkumulátor, stb.
- nehezek, (3,0 – 4,5 kg), robosztusak (35 – 45 mm magasak), és baromi rondák.( Ez alól egyik kivétel a DELL újdonsága, a Dell Precision M3800).
Áruk általában 2.500,-EUR körüli, (1.500 – 7.500,- EUR).Néhány típus, és konfiguráció:
a. HP ZBook 15 :Intel Core i7-4800MQ, NVIDIA Quadro K610M
b. Dell Precision M4800 : Intel Core i7-4900MQ, NVIDIA Quadro K2100M,
c. HP EliteBook 8570w :LY550EA-ABD Intel Core i5-3360M, AMD FirePro M4000,
d. Lenovo ThinkPad W530:-N1K43GE Intel Core i7-3820QM, NVIDIA Quadro K2000M,Persze, nem azt akarom tanácsolni, hogy már egyetemistaként beruházz e gépek egyikébe is.
Mindezt azért tartottam fontosnak leírni, mert laptop forgalmazó szakemberek nagy része is – még ha jóindulatúak , és segítőkészek is – bizonytalanok, ha CAD alkalmazások gépigényéről van szó. Az a pár kevésbé jóindulatú meg megesküszik az anyja életére, hogy a GT720-at műszaki alkalmazásokra fejlesztették ki.Ezek után a jó hírem:
A fenti CAD konfigurációkon kívül, akár lényegesen olcsóbb hardveren is futtathatók a CAD programok.
A leggyengébb gépen is meg fogod tudni csinálni a házidat, más kérdés hogy hányszor fog lefagyni és mennyi időd megy rá. Ha viszont komolyabban szeretnél foglalkozni a CAD alkalmazásokkal, akkor az alábbiakat ajánlanám:
• válassz egy i5-3000M, vagy i5-4000M sorozatú procit,( ezek közül mindegyik erősebb mint a legújabb Haswell i5-4000U vagy i7-4000U sorozat.)
• Keres hozzá egy közepes teljesítményű, olcsó Radeon grafikus kártyát. (Az AMD GPU-k valami oknál fogva jobban teljesítenek műszaki alkalmazásoknál mint a GT-k)
Ezt kiegészítve egy jó kidolgozással, több évre megfelelő laptopod lesz.Pld.:HP ProBook 450 G1.Vagy veszel használt üzleti laptopot - mérnöki alkalmazásokra - 100-150k között, azzal még jöbban jársz.
-
szabyka95
őstag
milyen laptopot ajanlanatok, aminek szep a kijelzoje es jol osszevan rakva, kibir 4+ evet? max 270 ezerert, csak uj erdekel
-
Calyd
csendes tag
Most találtam egy Fujitsu Lifebook UH552-őt. A Vostro-hoz képest ez milyen? Ebben i5 van és két memória hely.
-
Calyd
csendes tag
válasz
Pocok256 #69556 üzenetére
Mennyire probléma, hogy csak egy memória modul megy bele? Mert nyilván két modul jobb lenne, de lehet, hogy amire nekünk kell, annál nem annyira jönne ki a két modul előnye.
Megnéztem közben a kézikönyvét, és abban írják, hogy hogyan lehet benne merevlemezt, memóriát stb. cserélni. Nem tudom, hogy ez esetben jár-e garanciavesztéssel, ha idővel magam tennék bele SSD-t és RAM-ot. Vagy ezt inkább a boltban vagy Dell-nél érdeklődjem meg? -
csalu
újonc
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem laptop vásárláshoz.
Még szeptember előtt szeretnék beruházni egy ÚJ laptopra, maximum olyan 130.000 forintért.
Leginkább egyetemhez használnám, filmeket nézek online.
Játékokat nem igazán játszanék rajta.
Fontos, hogy sok programot egyszerre tudjon futtatni, és hogy minél több évig kitartson.
SSD-re szerintem nincs szükségem.
13,3"-as vagy 14"es laptopot szeretnék ,de lehetőleg olyat, amiben van optikai meghajtó.
Legyen minél könyebb, mert sokat hordom magammal, de olyan max 2/2,1 kg.
Ha van rajta op. rendszer, akkor windows 7 legyen, de nem muszáj rá gyárilag.
A HDD legyen legalább 500 GB, a RAM 3-4 GB.
Eddig ezt néztem ki: http://www.laptop.hu/termek/acer-aspire-e5-471-39vh-i3-white-lxElőre is köszi a segítséget!!
-
ZS3NI
őstag
válasz
gab116 #69559 üzenetére
Ez a puha billentyűzet feltűnt ma nekem is amikor megtapogattam a z50 70et egy helyi boltban, reméltem csak a kiállítási darab hibás de úgy látszik nem.. Pont ezt a laptopot rendeltem meg ma amit linkeltél, ez alapján lehet átgondolom és visszamondom mielőtt végleges lenne.
-
tjokai
senior tag
Sziasztok
Acer 4830TG 3 éves notebook (120GB SSD / 500GB HDD / i3 2310m 2,1 GHz / intel hd 3000 / nvidia GT 540m 1 Gb ddr3) mennyit ér maximum? Esetleg véleményeket tudtok róla mondani? Játékra mennyire alkalmas? -
gab116
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap váltottam asztaliról, laptopra. A préda az újonnan megjelent Lenovo Z50-70
http://www.laptopszalon.hu/#pid_13293A billentyűzet, középső felének van egy kis holt játéka, olyan mintha puha lenne, kicsit eláll és amikor ott gépelek besüllyed, ez normális vagy cseréltessem?
Valamint a kijelző fényes FHD, nagyon szép a képe, de gyakorlatilag a betekintési szöge borzalmasan alacsony, csak pont szemből ad jó színű képet, ebben a kategóriában ez van, ezt kell szeretni? vagy panaszoljam?
A beállításokban 60 Hz a max laptopnál ez a normál?
Nem tudom most mitől fáj a szemem, a betekintési szögtől vagy az alacsony frissitési gyakoriságtól.+ az akksi 68% van és azt írja 2 óra 12 perc van hátra ez is egészséges?
-
tjokai
senior tag
Sziasztok
Notebook vásárlásba szeretnék fogni, de sajnos a szakmai tudásom szinte egyenlő a nullával, ezért kérném a segítségeteket. Elsősorban újat szeretnék vásárolni(15") de használttól sem zárkózom el. Ha újat vennék, részletfizetéssel vásárolnám így a maximális keretösszeg 150e ft környéke. Használtan maximum 90e ft körül adnék érte, természetesen egy összegben.
Legfőképpen internetezésre és Online játékra szeretném szeretném használni (World of Tanks / World of Planes / War Thunder) ha nem is maximum grafikán de azért egy élvezhető szintet érje el, ennyi a kikötésem.
Milyen típust tudnátok ajánlani újban és használtban?Segítségeteket előre is köszönöm
-
valeno
tag
Sziasztok!
Én is ugyanazt a levelet kaptam meg amit Amadako, viszont szerintem abban semmilyen konkrétum nincsen.Gépészmérnöki karra vettek fel és ott azt mondták, hogy inventor 2014-t és solidworks 2012-t fogunk valószínűleg használni.Én is laptopot szeretnék venni ,csak is új legyen , és olyan 155 000-t tudnék rászánni maximum. Tudnátok ajánlani laptopokat amelyek viszik ezeket a programokat ?
Előre is köszönöm.
-
pjen
félisten
válasz
kicsicsuvi #69540 üzenetére
Azért én 3-4 évre nem mernék ilyen vakmerően jósolni.Egyébként gratulálok a 9 éves géphez,biztos pakson gyártották az erőműben hogy még mindig olyan szuper.
-
Primary92
senior tag
Dell E6440-nek van valami FullHD IPS kijelzős alternatívája?
Merevlemez + mSATA + merevlemezre cserélhető optikai meghajtó. -
Calyd
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiak függvényében kérném a segítségeteket, hogy ajánljatok valami jó laptopot.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A közeljövőben, legkésőbb szeptember végén. Ha van "nyertes" gép, akkor akár egy héten belül.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
180.000 Ft.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Irodai alkalmazások, internetezés, film.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minoség vagy a teljesítmény?
Minőség.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Egyelőre nem, de később igen. Ha házilag könnyen (garanciavesztés nélkül) megoldható, az a legjobb.
(7) Kijelzo mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Maximum 14", de inkább 13.3"-okat néztem.
(8) Notebook tömege?
<1.8 kg.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélkül.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Tárhely nem érdekes, RAM 4GB (a 8 az "csak extra"), optikai meghajtó felesleges.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
A fémház nagy előny lenne, de ritka, ha van egyáltalán ebben az árban. Esetleg billentyűzet-világítás, de az sem baj, ha nincs.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem. Dedikált kártyát, ha lehet, nem szeretnék belele, csak felesleges alkatrész nekem.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
- Acer Aspire V3-371: ez egy nagy kedvenc eddig, bár élőben még nem néztem meg.
- Lenovo IdeaPad M30: ebben nem tudom hova tegyem azt a 8GB-os flash valamit.
- ThinkPad Edge E440
- Dell Vostro 5470
- HP ProBook 430 G1
- Dell Latitude E5430: ez túlmegy az limiten, úgyhogy inkább nem.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új. -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok segítenétek #69519 -el kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- Macbook Pro 13" M2 - 2023 gyártás, 16GB RAM, touchbar - garancia ( 78)
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia ( 106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (52)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest