- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redlight2
tag
válasz Devilhun_HUN #103399 üzenetére
Szia!
Ha hozzá spórolsz egy 10.000 Ft-ot, akkor fut egy ASUS K501-et. Ez fullHD-s. Sajnos 150k-ban nincs olyan noti ami fullhd-s és ssd-s is egyben. Vagy-Vagy Viszont az ASUS-t M.2.-es csatlakozós SSD-vel bármikor pikk-pakk tudod bővíteni. (alternatíva Fujitsu Lifebook A514 , itt belefér a 150k-ba egy ssd és talán +4GB RAM is...viszont ez nem full HD)
-
Redlight2
tag
válasz Bjorngolf #102933 üzenetére
Szia!
ASUS K501LX DM045D a keretedbe belefér még +4-8 GB RAM és + M.2-es SSD meghajtó (igény szerinti mérettel)...úgy már elég jó kis gép
Formára szerintem szép, elvileg egy fokkal tartósabb is mint a hasonló paraméterekkel szerelt műanyag konzu gépek (ez ugyanis aluminium ).Ami benne van GTX950m grafikus kártya egész szépen teljesít GTA V Witcher 3 Battlefield 4
Persze csodákat azért ne várj, sokszor kompromisszumot kell kötni (alacsonyabb felbontás/ low-Medium-High beállítások variálása), de egy notebook gpu-hoz képest nem rossz.
-
Redlight2
tag
válasz MrRL19 #102575 üzenetére
Ennyi pénzből, nem hinném, hogy van olyan noti ami egy NextGen MMORPG-t tudna vinni (ha erre gondolsz Black Desert Online)
Valószínű egy közepes gamer asztali konfigot is megizzasztana ...főleg népesebb helyeken
Khelben Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Redlight2
tag
Hali!
Szeretném majd a szüleimet meglepni egy használt üzleti géppel, ebben kérném a segítségeteket.
Megköszönném, ha boltot is ajánlanátok (esetleg link )(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Legkésőbb December eleje.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 50-70000 Ft
(3) Felhasználás? Netezés, filmnézés, kisebb játékok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra? Plant vs Zombi és hasonló kaliberű agysorvasztó remekművek
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?14"-15" ami belefér a szűkös keretbe
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Csak lakásban lesz mozgatva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Mind1
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?Legalább 160 GB,később SSD-vel bővítve lesz (így gondolom kell az optikai meghajtó "helye" is). 4GB RAM jó lenne.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt -
Redlight2
tag
válasz markoh83 #101931 üzenetére
Szia!
Ha nem kell mindenféleképpen az optikai meghajtó akkor:
ASUS K501LX-DM145D
ASUS K501LX DM028D
ASUS K501LB DM060D
Asus K501+ egy gyors ssd.[ Szerkesztve ]
-
Redlight2
tag
Tudom, hogy fájó de ha 20.000 forintot még összeszedsz akkor tudsz venni egy ASUS K501LB-t. Ami azért minőségben jobb, mint a 140.000 és az alatta lévő kategória. Ha játszani szeretnél, én ez alá nem adnám tényleg. Lehet papíron az olcsóbb kategória is tud ennyit...de nem véletlen van az a mondás, hogy olcsó húsnak..
-
Redlight2
tag
válasz stevve #101435 üzenetére
Köszi a választ hát így nem tudom ... xD
Chaser: tudom, hogy sz@rok de tényleg 100k-ig mi van amin elfut ez a 3 játék? minőség tudom, hogy nincs ilyen árkategóriában
Asus X454LA-VX177D ?
packard-bell-easynote
Acer Aspire E5-521G-40RD NX.MLGEU.003
Lenovo IdeaPad G50-45 80E301AUHV
Lenovo IdeaPad G50-45 80E3006YHV_500
Acer Aspire E1-522-45004G50Mnkk NX.M81EU
Dell Inspiron 3543 mondjuk ez már túl van a lélektani 100k-s határonTényleg tudom, hogy ez minőségileg mind béna...de most csak a belbecset nézzük
-
Redlight2
tag
Hali
Megvan a k501 nagyon zsír, köszönöm a tanácsokat. Kérdés windows 10-et lehet rárakni vagy csak 8.1?
A másik: 100.000 forint alatti gépet keresek tesómnak ajándékba. Lényeg az, hogy Dota 2 , LoL és a WoW menjen rajta szépen. Kis böngészés után ezt találtam amin van esély futtatni ezeket szépen: Asus X552MJ-SX021D
Tudom, hogy minőségileg ne várjak el sokat ebben a kategóriába De hátha kibír 2 évet a nv 920m miatt akadt meg rajta a szemem, elvileg azon már el kell döcögnie a játékoknak. Viszont a proci számomra nem ismerős. Ettől a Pentium Quad Core N3540 2,16 GHz-tól mit várjak? Papíron jól mutat , h 4 magos...de amúgy milyen?
-
Redlight2
tag
válasz nofreenick #101107 üzenetére
Szia!
Amit fentebb írtak Asus k501 jó választás. De ha nem kell akkora , akkor van 14" változata is ASUS K401LB-FR041D. Ha jól emlékszem Khelben is írta, hogy lényegi különbség nincs. Annyi, hogy ennek fényes a kijelzője nem matt, de ugyanúgy fullHD. Ház szintén aluminium. Hardver elég jó 160.000 Huf-ért (i3+940m), így akár az újabb játékok is elindulnak ...persze kompromisszummal Még annyi, hogy ebben ha jól látom nincs optikai meghajtó (személy szerint én már évek óta nem is használok még asztalin se), nem tudom ez mennyire szempont.
-
Redlight2
tag
válasz 3RROR #101084 üzenetére
Szia!
Az első kérdésre:
A másik pedig, én is ilyet szeretnék venni már csak a fizut várom xD a sok játék teszt amit néztem az erősíti meg bennem, hogy igazából elég neki az i3. Egy erősebb i5-ös procival biztos valamelyest gyorsabb, de nem számottevően (nem sok különbség van az i3-hoz képest). Talán ahol nagyobb hangsúly van a procin, mondjuk egy MMO-nál vagy egy olyan programnál a CPU nyers ereje számít ott lehet kevés az i3. De mint mondtam, ahol a vidókari számít igazán (pl.: Witcher 3) ott árához képest szépen muzsikál az i3+950m kombó Remélem tudtam segíteni.[ Szerkesztve ]
-
Redlight2
tag
Hali
Asus k401-ről mi a véleményetek? vagy a k501 minőségibb (mármint kategórián belül) ? Ezt a 24GB ssd-t hogy képzeljem el benne, mint egy külön meghajtót?
-
Redlight2
tag
válasz Khelben #100564 üzenetére
Nem is 940m-es verzióban gondolkodom
i3+4gb+1TB+950m vagy picit drágábban i3+8gb+1TB+950m variációkat néztem ki. Chaser is megerősített abban, hogy nincs nagy különbség i3 és i5 között játékok alatt. Csak kérdés, hogy ennél jobb alternatíva akkor tényleg nincs? Bár OnlineWolf is írta, hogy szerinte is nem rossz választásKöszönöm mindhármótoknak a segítséget és a türelmet.
Novemberig esetleg van valami notebook megjelenés amire azért érdemes odafigyelni?
A másik pedig nem témába vágó...de elég szánalmas ,hogy 200k alatt nincs igazán jó laptop. Ami hardveresen jó,annak nem jó az összeszerelési minősége...amit viszonylag jól összeraknak az gyenguszka belül...vagy a kijelző egy hulladék stb..Ha belegondolunk az átlag magyar nem igazán engedhet meg magának még egy 100k-s gépet sem, nemhogy 200k felettit ahol érdemben kezdődnek a masinák.
[ Szerkesztve ]
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Egy notebookon gondolkozom. Eddig az ASUS k501lx a legszimpatikusabb (ha kell kb novemberig tudok várni a vásárlással). Alap dolgokra kell, illetve néha játékra (GTA5 / SIMS4 ). A kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek erről a gépről? Ebben a 180.000 Ft-os árkategóriában tudtok mást ajánlani amiben dVGA gtx940/950? Illetve az érdekelne még, hogy a mi a fontosabb egy játéknál (elég alacsonyabb felbontáson közepes beállításokkal) a CPU vagy a RAM? Két verziót találtam: egyik i3+8gb+950 a másik i5+4gb+950. Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Spórolós topik
- Ukrajnai háború
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gyúrósok ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- Eladó Surface Pro 5 - hibás, de működő akksival (gyári Windows-al)
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell XPS 9305 13.3" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjolv gar
- HP Elite X2 1012 G2 i5-7200u / 8GB / 256GB SSD/ 12" IPS érintő tablet-laptop
- Dell Precision 5540 i7-9850H / Quadro T1000 / 512SSD / 15,6" FHD IPS / 97Whr akku
- Lenovo ThinkPad T14, i5 10310u / 16GB DDR4 / 512256GB NVMe SSD/14.0" FHD IPS/
- Incase Macbook Pro - Air 12" és 13 " védőtok
- KERESEK gyári töltőt Alcor Snugbook Q1411s Notebookhoz