Hirdetés

Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz Declare #3424 üzenetére

    Uhh, ennyire mikroszkopikusan én sem ismeren a lion akksikat. :)

    Annyit tudok, hogy a lionnak rosszat tesz: magas hőmérséklet (15-20 celsius az ideális), a túlzott áramfelvétel, az alacsony belső cellafeszültség (ezt pl. túlerőltetéssel lehet elérni...), illetve maga a lemerülés-feltöltés. Ilyenkor káros kémiai folyamatok indulnak be, ezek egy része visszafordíthatatlan, más része spéci töltővel gyógyítható, de veszélyes. (Remélem, egyesek nem kezdenek bele, mert tűz- és robbanás-veszélyes.)

    Két fogalom van: a merülés, illetve az, amikor az akksi veszít a tölthetőségéből. (Bocs, nem jutnak eszembe a szakszavak.) Úgy emlékszem, legtöbb helyen ''wear''-nek mondják az akksi aktuális állapotát, amennyi delejt tud tárolni. Ez mindig csökken, ha nem használod, akkor is. Nagy hőmérsékleten a leginkább, 45 fok körül egy év alatt majdnem a felér ecsökken a kapacitása. (Viva la játéknoti.) Erősen veszít az értékéből maximum töltöttség esetén is. Ezért szokták javasolni, hogy nem használt akksit hűtőben, 40%-os merültséggel kell tárolni. Ekkor 1 év alatt (emlékeim szerint) 80-90%-ra csökken csak.

    A 70%-nál kezdd el tölteni azért jó, mert a legtöbb ember nem úgy használja, hogy cipeli, lemeríti, tölti. Ha csak rövid időre megy akksiról, felesleges 95%-nál rátölteni, mert a töltés pár százalékát egy-két nap alatt magától is elveszti, ergo szinte folyamatosan rá-rátölt egy kicsit.

    A lemerül, újratöltöm rendes használat. Ha a fentiekre állítod be, de folyton hurcolod, úgysem kezdi el túl hamar tölteni, hiszen szinte egész nap akksiról megy.

    Egyébként megoszlanak a vélemények, van, akinek ez az egész csak akksi-vodoo. De láttam már fél kapacitással rendelkező akksit, ami nem ment - valószínűleg túlerőltették, és az alacsony cellafesz miatt az elektronika ''tönkrevágta'' az akksit. Holott elméletileg még félig jó. Ugyanakkor az én 2000-ben gyártott akksim, amit gondos tulaj őrzött és védett, még mindig olyan 40 percnyi töltéssel rendelkezik, holott a számítások szerint már döglöttnek kellene lennie.

    Véleményem szerint nem nagy dolog így beállítani az akksi töltési módját és használatát, téged csak kicsit korlátoz, de nyersz 1-2 év akksiidőt.

    Sipi

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Aktív témák