Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gsx-rr #20490 üzenetére
Én a nemrég vett Zyxel NAS-542-nél az első egy hétben azt vettem észre, hogy ha nincs írási-olvasási művelet, akkor is rá-ránéz úgy 5-10 másodpercenként legalább az egyik HDD-re a négyből és ennek következtében nem is ment el sleep-be egyik HDD se, még jóval a beállított idő után sem. Aztán rájöttem, mi okozza: a Zyxel Drive nevű mobilos alkalmazással úgy lehetett összehozni a NAS-t, hogy egy e-mail címmel kellett regisztrálni a NAS-t és ezt a címet kellett megadni a mobil alkalmazásban is és ezen keresztül szinkronizálta össze a két eszközt, valamint egy user-profilt is létrehozott az e-mail címnek a felhasználók között. Amíg ezt a user-t nem töröltem és nem tiltottam a Zyxel Drive-elérést, addig folyamatosan csekkolta a HDD-ket szabályos időközönként, még akkor is, ha nem futott a mobil alkalmazás, sőt, miután a telefonról el is lett távolítva, akkor is. Ki tudja, okoz-e data leak-et, így inkább tiltottam. Azóta nem basztatja semmi egyik HDD-t se, csak ha írok rájuk, vagy olvasok róluk és ha megszűnik az aktivitás, akkor szépen le is álltja őket a NAS a beállított 30 perc után. Ezt jelzi is a LED-jük.
Egyébként nálam teljesen csendes a NAS, a HDD-k motorhangja minimálisan észlelhető, de a 12 cm-es ventié pl. gyakorlatilag nem hallható és a gumi lábak is jók, de egy vékony filcet alájuk téve minimalizálható a bútornak átadott rezgés is. Simán elalszok mellette vele egy szobában.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest