-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sike
csendes tag
Sziasztok!
A régi monitorom valószínűleg haldoklik, úgyhogy vennék egy újat. Gyakorlatilag csak fotószerkesztésre használom, nem játszok, az összes többi felhasználás másodlagos. A fotózás csak a hobbim, de azért szeretném, hogy színhelyességben legyen jó, sRGB-ben fotózok. Fontos szempont még, hogy gyakorlatilag csak este, sötét szobában használom, jó lenne, ha a fekete az fekete lenne, és a fekete-fehér fotóimat is ki tudnám dolgozni rendesen. Kalibráltatni mindenképpen szeretném.
A mostani monitorom egy Lenovo ThinkVision L220x, PVA paneles (Samsung S-PVA LTM220CS01), 22"-os, 1920 x 1200 felbontású monitor, ~103PPI-val, 0.25 dot pitchel. Újnak is legalább ilyet vennék, csak nagyobbat, így a 27" 2560 x 1440 (WQHD) felbontásúakat néztem. Az arányhoz nem feltétlenül ragaszkodom, de a PPI legyen legalább ugyanennyi.
Ahogy egyre többet olvasok, annál bizonytalanabb vagyok. IPS vagy *VA? Az IPS glowtól meg a bleedtől tartok a sötét szoba miatt. A PVA betekintési szöge nekem a 22"-on jó, nincs színtorzulás a széleken, de 27"-on vajon van-e?Ezeket néztem eddig, mint opciókat:
Dell U2717D - Samsung PLS, 8 bits/ch
Benq PD2700Q - AUOptronics, AHVA IPS, 10 bits/ch (8+FRC)
Asus PB178QR - AUOptronics, AHVA IPS, 10 bits/ch (8+FRC) - ez a kettő ugyanaz a panel?
Samsung S27R750 - Samsung VA, 10 bits/ch (8+FRC)
Szóval a prioritás a színhelyesség és a fekete színe.Ha valaki gyakorlati tapasztalattal rendelkezik ezek közül valamelyikkel, megköszönöm, ha megosztja a véleményét. Jelenleg nincs preferenciám, alternatívák is érdekelnek 100-120e környékén. Jön a BF, jó lenne valami jót kifogni, de egyébként nem sietős. Még működik a Lenovo.
Bocs, hosszú lett.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Swift PG42UQ , 41,5", OLED, 3840x2160, 0,1ms GTG, USB3.2HUb,24 hó gyári gari,OLEDCare
- 8.8 inch long strip LCD kijelző, szimulátor dash
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- LG 24GL600F Gamer Monitor
- LG (32GS85Q-B) 32" QHD 180HZ GAMER MONITOR ! UJ MODELL! AKCIÓ!