-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fülig Jimi
csendes tag
válasz #59070464 #70515 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az analóg VGA (d-sub) ill. a DVI analóg részén (ha nem DVI-D), akkor ahogy írtad is 2048 x 1536. Ez nem szabványban rögzített, de ezt látom mindenhol maximális értéknek, és ezt is maximum 85 Hz-en. Digitális összeköttetésen (ezek viszont már szabványosak), single link DVI: 1920 x 1200 @ 60 Hz, dual link DVI: 2560 x 1600 @ 60 Hz, display port (DP): 3840 x 2160 @ 75 Hz (1.2), 5120 x 2880 @ 60 Hz (1.3, 1.4), 7680 x 4320 @ 60 Hz (1.4, tömörítéssel (DSC)).
-
Brekk
addikt
válasz #59070464 #58256 üzenetére
Az a sajnálatos helyzet áll fenn, hogy amennyit kapnál érte annyiért tudnál venni egy U2515-öt ami ugyanaz a tudás 2"-al kisebb kivitelben. Tehát visszalépés. Ha OSX-et hasznalsz akkor a P2415Q nagyon jó lehet, mivel sokkal jobban fog minden kinézni, és kisebb is, de az még drágább mint a mostani monitorod. A többi monito meg kisebb felbontású FullHD/FullHD+ tehát visszalépés.
Tehát ezen a pénzen sajnos kisebb monitorból nem fogsz tudni jobbat venni. Az U2713Hm nagyon jó monitor, örülj neki, és használd boldogan.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Isual
veterán
válasz #59070464 #48479 üzenetére
Nem nagyon van ilyen célra következő lépcső. Az EiZO EV2736-nál gyakorlatilag csak a +2 év garanciáért fizetsz majd 100 ezret, NEC EA274WMi lehet még jó neked (EiZO-nál olcsóbban, valamivel 200k felett), ha vevő vagy az NEC pár extrájára (human sensor, ambient light sensor, meg egy két apróság). Feljebb már mind wide gamutosak a profi monitorok.
U2913WM-et miért vetetted el végül?
-
Brekk
addikt
válasz #59070464 #48476 üzenetére
Először is köszi a dicsérő szavakat a cég nevében.
Viszont lebeszélnélek a 2713H-ról, széles színterű monitor, normálisan csak sRGB emulációval fogod tudni használni, mivel az sRGB tartalmak széles színtérben megfelelő színmenedzsment nélkül hibásan jelennek meg. Nagyon túlszaturáltak lesznek a színek.
A 2713H ban a széles színteret fizeted meg (GB LED háttérvilágítású panel) egy sima sRGB monitorhoz képest mint a 2713HM.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
zippofcy
senior tag
válasz #59070464 #48474 üzenetére
Szerintem kérd meg az itt jelen levő monitorgurus vagy oázisos emberkéket hogy hadd menj be a boltba és hasonlítsd ott össze a kettőt. Végül is +30 ezres eladásért már megtehetik hogy segítenek.
Mert az is lehet hogy más nem látja a különbséget te meg igen, vagy pont fordítva.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz #59070464 #48472 üzenetére
A plazmámon egy 25 GBs BD film és annak 15 GBs 1080p-s ripje között maximum extrém jelenetek esetén látszik különbség. Ilyen pl. a Pirates of Caribbean első részében miután Keira beleugrik a vízbe a várfalról.
De a filmek 90%-ában nincs ilyen nagy bitrate-t megkívánó jelenet. Vagyis azoknak is igazuk van akik a BDt felesleges flancnak tartják, meg azoknak is akik nemSzvsz élő ember nincs aki a két monitort bekalibrálva egymás mellett látta ugyanazzal a filmmel hogy ezt megmondja neked. SZERINTEM a 10 bit stb flincflanc előnye elsősorban grafikai munkáknál (photoshop, lightroom) jelentkezik, filmeknél nem annyira. De még az is lehet hogy az érzékenyebb szeműek látják ... vagy beképzelik hogy látják De az is lehet hogy totál más panel van a kettőben, ez esetben valószínű látványosabb a különbség.
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz #59070464 #48108 üzenetére
Hát ezt már csak a szélessége miatt is érdemes jó távolról nézni, és a 27 colos FullHD monitorok esetében is meghagyom, hogy 2 méteres, vagy annál nagyobb távolságból nézve vállalhatók. Főleg, ha a játékot, vagy a filmnézést vesszük, ahol az animált grafikus tartalmak miatt jobban "elvesznek" a nagy pixelek. Szokványos (1m alatti) távolságból viszont asztali használatnál szerintem förtelmes pixelháború
-
Isual
veterán
válasz #59070464 #47750 üzenetére
2. Nagyobb a méret, jobban kijön a ricegés. Ugyanúgy riceg a 2311-en is.
1. prad tesztből: "In addition to the usual 60 Hz that LCD screens are capable of, the Dell U2913WM also supports 50 Hz and is thereby able to playback DVDs judder free. But it does not stop there, as this monitor also correctly handles a 24 Hz signal fed to it, thus allowing Blu-Ray movies to be played back without any judder as well."(#47752) ot93: A linkelt tesztben azért írnak jót róla mert a tesztelők is a laikus oldalhoz állnak közelebb. Egy iPon tesztet itt linkelni mindent elmond. Hagyd az iPon-t, monitorban gyengék, monitortesztben meg minősíthetetlenek. (Észrevetted, hogy náluk minden ajánlott? Már ebből sejteni kéne, hogy értelme nincs az ottani teszteknek.)
Hagyd a Samsungot.[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz #59070464 #47692 üzenetére
A dell 29" acer 29" és asus 29" monitorához már volt szerencsém. Mindhárom nagyon jó, az NEC valószínűleg ugyanerre a panelra építkezik saját elektronikával. Biztos nagyon jó monitor, de ebben a kategóriában még nem szokott annyival jobb lenni, hogy megérje a plusz pénzt. Az említett monitorokat kalibráltam, mind remek eredményt hozott, inkább csak az ár, esztétikum, csatlakozók lehetnek a döntőek a választásban sztem.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Isual
veterán
válasz #59070464 #47692 üzenetére
A koncepciót nem értem - én inkább vennék még egy U2311H-t, apróról - túl erős kompromisszum ez, de a kérdésedre válaszolva véleményes, hogy megéri-e az NEC a felárat. Van pár extra feature (human sensor, ambient light sensor), viszont a Dell-ben van homogenitáskiegyenlítő elektronika, ami ilyen széles monitornál nem hátrány, még a vele járó kontrasztvesztés ellenére sem. Szóval helyből szerintem nem biztos, hogy megéri a felárat az NEC, főleg ha fogcsikorgatós az ügy. Valószínűleg jobb lenen a kalibrálhatósága és szubjektíve lehet a képe is, de véleményes a dolog, nem volt hozzá még szerencsém, de az interneten mindenhol dicsérik. Ennyit tudnék hozzá tenni az ügyhöz, rád bízom a döntést.
[ Szerkesztve ]