Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• assemble

addikt

válasz tlac #70745 üzenetére

Basszus, pont ezen gondolkodtam mostanaban, hogy be tudok-e loni 24 hz tobbszoroset egy ilyen monitoron filmekhez. (alapbol 60 hz-en a 24p ugye altalaban 3:2 pulldown vagy ilyesmivel szokott lenni megoldva, ami nem eppen idealis)

Szoval a kerdesem alapbol az lett volna, hogy egy monitor mennyire szokott olyan frissiteseket tamogatni, mint 24 vagy 48 hz (alapbol gondolom erre a valasz, hogy tipikusan nem nagyon tamogatja egy normal monitor?), aztan eszembejutott, hogy egy freesync vagy gsync-et monitornak mindenkepp tamogatnia kell minden elkepzelheto frissitest a mukodesi tartomanyan belul, hiszen pont ez a dolog lenyege (nem tudom, hogy csak akkor-e, ha bekapcsolja az ember a monitornal a freesync-et? Ez nalam egyelore ki van kapcsolva es nem piszkaltam, nalad be van nyomva - vagy be lehet egyaltalan nvidia kartyaval?), tehat ha pl 24 hz tul alacsony is sok freesync-es monitornak, 48 hz-et sztem kb minden esetben tamogatniuk kellene.

27mu67-em van ugye, gtx 1070-el.
    Addig el is jutottam magamtol, hogy az nvidia control panelben bar nem ajanl fel alapbol 24 vagy 48 hz-et, custom-kent hozza tudom adni, es latszolag mukodik a dolog. (viszont csak egesz szamot enged beirni, hogy tudsz ilyen tort ertekeket is megadni?) Probaltam 72 hz-et is, elsore eugy lattam meg az is ment, de idonkent sotet lett a kep par masodpercre, gondolom azt azert mar nem annyira szereti, elvegre a monitor 60-at tud csak papiron - nalad megy annyin is?
    Ezzel az oldallal tesztelgettem: [ufo test]
    Elvileg tenylegesen 48 hz-en megy a frissites ha beallitom annyirra, de mintha kevesbe lenne egyenletes a mozgas ugy, ilyen kicsit egyenletlen rangatast velek latni, amit 60 vagy 30 hz-en sem latok, szoval nem tudom, hogy tenylegesen jol mukodik-e ez a dolog..

Illetve emellett meg azon is gondolkodtam, hogy ugye a legtobb (kicsit is jobb fajta) tv egyfajta mozgas interpolaciot (Motion interpolation) hasznal 24 hz-es filmeknel, amitol folyamatosabbnak tunik a kep, es gondolom egy monitor ilyet nem nagyon fog tudni alapbol - szoval a kerdes, hogy van-e ra valamilyen szoftveres mod, hogy ilyesmit csinaljon az ember, es akkor 48 vagy 72 hz-re allitana a monitort, es a koztes frame-eken interpolalna valos idoben - de kesz megoldast nem talaltam ilyesmire igy elso korben.
    Konvertalok vannak, es a pelda alapjan eleg jo eredmennyel mukodik, valami ilyesmi kene realtime is :) [link]

Új hozzászólás Aktív témák