- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
Basszus, pont ezen gondolkodtam mostanaban, hogy be tudok-e loni 24 hz tobbszoroset egy ilyen monitoron filmekhez. (alapbol 60 hz-en a 24p ugye altalaban 3:2 pulldown vagy ilyesmivel szokott lenni megoldva, ami nem eppen idealis)
Szoval a kerdesem alapbol az lett volna, hogy egy monitor mennyire szokott olyan frissiteseket tamogatni, mint 24 vagy 48 hz (alapbol gondolom erre a valasz, hogy tipikusan nem nagyon tamogatja egy normal monitor?), aztan eszembejutott, hogy egy freesync vagy gsync-et monitornak mindenkepp tamogatnia kell minden elkepzelheto frissitest a mukodesi tartomanyan belul, hiszen pont ez a dolog lenyege (nem tudom, hogy csak akkor-e, ha bekapcsolja az ember a monitornal a freesync-et? Ez nalam egyelore ki van kapcsolva es nem piszkaltam, nalad be van nyomva - vagy be lehet egyaltalan nvidia kartyaval?), tehat ha pl 24 hz tul alacsony is sok freesync-es monitornak, 48 hz-et sztem kb minden esetben tamogatniuk kellene.
27mu67-em van ugye, gtx 1070-el.
Addig el is jutottam magamtol, hogy az nvidia control panelben bar nem ajanl fel alapbol 24 vagy 48 hz-et, custom-kent hozza tudom adni, es latszolag mukodik a dolog. (viszont csak egesz szamot enged beirni, hogy tudsz ilyen tort ertekeket is megadni?) Probaltam 72 hz-et is, elsore eugy lattam meg az is ment, de idonkent sotet lett a kep par masodpercre, gondolom azt azert mar nem annyira szereti, elvegre a monitor 60-at tud csak papiron - nalad megy annyin is?
Ezzel az oldallal tesztelgettem: [ufo test]
Elvileg tenylegesen 48 hz-en megy a frissites ha beallitom annyirra, de mintha kevesbe lenne egyenletes a mozgas ugy, ilyen kicsit egyenletlen rangatast velek latni, amit 60 vagy 30 hz-en sem latok, szoval nem tudom, hogy tenylegesen jol mukodik-e ez a dolog..Illetve emellett meg azon is gondolkodtam, hogy ugye a legtobb (kicsit is jobb fajta) tv egyfajta mozgas interpolaciot (Motion interpolation) hasznal 24 hz-es filmeknel, amitol folyamatosabbnak tunik a kep, es gondolom egy monitor ilyet nem nagyon fog tudni alapbol - szoval a kerdes, hogy van-e ra valamilyen szoftveres mod, hogy ilyesmit csinaljon az ember, es akkor 48 vagy 72 hz-re allitana a monitort, es a koztes frame-eken interpolalna valos idoben - de kesz megoldast nem talaltam ilyesmire igy elso korben.
Konvertalok vannak, es a pelda alapjan eleg jo eredmennyel mukodik, valami ilyesmi kene realtime is[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged