- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
Askformore #103449 üzenetére
27'' 1440p kell.
-
Askformore
senior tag
válasz
Attila198506 #103448 üzenetére
Illetve még annyit hozzáfűznék, hogy most egy 22-es van.. a 27-estől 1 óra játék után totálisan kiszáradt a szemem, és elkezdett fájni a fejem.. Egy LG27MP65 volt egyébként. A legfőbb érv nálam inkább ez volt a 24-es mellett, az komfortosabb.. persze embere válogatja
-
Attila198506
csendes tag
válasz
Askformore #103447 üzenetére
Köszi! Még mindig vacillálok, de már kezdem megunni
-
Askformore
senior tag
válasz
Attila198506 #103441 üzenetére
Én is a 24-es és a 27-es FHD között filóztam, aztán kaptam kölcsön egy FHD 27-est pár napra, és rettentő pixeles.. játékra nagyon jó volt, de nem tudtam megszokni a pixelességet netezés közben..így 24-es lesz.
-
Baggio04
aktív tag
Jelenleg 23" ips, asus (elégedett vagyok fele, jó panelt fogtam ki). De szeretnék feljebb menni, méretben vagy felbontásban (mindkettő jó lenne). 32 colnak nem igazán van helyem, 27 lenne a legjobb, de ott viszont a fullhd felbontás nem tudom, hogy zavarna e, ez miatt nézegetem az 144Hz-es 24 incseseket is. 60ezer a szimpatikus határ, de eltudok menni 70-ig.
Felhasználás: elég sok böngészés és sorozat/film nézés, ezektől kevesebb a játék - fps single.
Még majdnem megfordult a fejemben a VA panel is, de valahol megkellene ezt nézni személyesen, mint a fentiket is... -
válasz
Luck Dragon #103410 üzenetére
-
dragon1993
őstag
válasz
Attila198506 #103437 üzenetére
Nekem a 27G2U túl pixeles volt, várom a 24G2U beérkezését.
-
kssvirag
tag
válasz
Baggio04 #103402 üzenetére
Szia.
Én berendeltem 2 monitort is, és az 32" AOC Q3279VWFD8 marad, a másikat visszaküldtem, 27" Acer Nitro VG270Ubmiipx.Nem professzionális felhasználokent döntöttem, játszom hétvégente és netezek.
Képe számomra szép éles, jo fényerő, a regihez képest sokkal szebb szinek.kiprobaltam vele a cségot , controll, tom raider, stb. Igaz meg kell szokni , hogy "hatalmas", eleinte nagyon fura volt.
Aztán a lányom is erre voksolt, igy volt még egy pont az Aoc nak.
Egyenlőre 2-3napot használtam, de számomra eddig semmi negativum, pláne ha az árát is nézem, ennyiért mit kapok? -
Amerigo57
őstag
válasz
Attila198506 #103437 üzenetére
Attila198506
Az AOC 27G2U monitort.
Az alábbiak miatt :
Döntés, magasságállítás, forgatás,
PIVOT, Csatlakozó - USB 3.0 4db
sRGB 120% / AdobeRGB 103%
Vásárlói vélemények.
Link: -
gedikart
aktív tag
Üdv. Nem játék célra, hanem internet/film keresek 24"-os monitort. Dolgozni is ezen fogok, tehát valami matt felületű, szemkímélőbbet szeretnék. Melyik típust ajánlanátok? Köszi
-
Nyugis
senior tag
válasz
HookR #103434 üzenetére
nekem a 4k a lényeg. hosszútávon az lesz a befutó minden szempontól.
lassan annyira alapnak minősül mint a full HD.
persze jobb lenne, hogy ha 4k / 144hz lenne de azok jelenleg számomra megfizethetetlen kategória. persze a 32" os méret mellett.
olvastam PRO és kontra dolgokat ezekről az ivelt monitorokról.
összegzésben azt szűrtem le, hogy monitornak hibátlanok egyedül HA Tv-re használod akkor van gond a betekintési szöggel. -
HookR
addikt
válasz
Nyugis #103433 üzenetére
Felmerül a kérdés, hogyha 98%-ban játékra kell és GTX 1070 lesz alatta, akkor miért 4K@60Hz-es monitort részesíted előnyben az 1440p@120(/144/165)Hz-cel szemben?
Félreértés ne essék, nem lebeszélni akarlak. Csak meggyőződni arról, hogy megfelelően súlyoztad a követelményrendszer szempontjait.
Amúgy meg kell hagyni, nagyon szép, letisztult dizájnt kapott ez a Samsung. -
Nyugis
senior tag
sziasztok!
válogattam a termékek közül és NAGYON meg tettszett ez az IVELT monitor.
Samsung LU32R590C
Játékra használnám 98% ban. egy nvidia MSI 1070 X-Gaming- kártyával.
4 k felbontás 32" és szuper jo akcios ár.
szóval mindent tud amit szeretnék!
már csak az a kérdésem, hogy a sokat látott és a témában elmerült hozzáértő kollégáknak mi a véleménye? -
Perbal1
tag
Sziasztok!
Valaki mondana véleményt erről a monitorról!
Vagy van jobb alternatíva ebben az árkategóriában?MSI Optix MPG341CQR
-
atua
aktív tag
válasz
kiscapa #103412 üzenetére
(#103415) Ciccuka
"Némelyik AOC monitor(ok)ba neves gyártók selejtes vagy nem a legjobb minőségben gyártott paneljai (pl. nem teljesítette az előírt szigorú követelményeket) kerülhetnek." - forrás?(#103417) Baggio04
Az a két monitor kb. minden paraméterében eltér. Mik az igények? Egyébként a 24G2U nem kapható, és senki sem tudja, mikor lesz az. -
Olofmeister
csendes tag
válasz
Gomisan #103429 üzenetére
Ez jól hangzik, az ACER NITRO VG271UPBMIIPX-nál az van írva mindenhol, hogy 100x100-as VESA rögzítés lehetséges.
Akkor jól gondolom, hogy ezekkel a kritériumokkal ez eléggé bestbuy?
Az LG-re még kicsit várok, mert azt tényleg nagyon dícsérték mindenhol, de az auros ad27qd-ra 50k-val többet biztos, hogy nem fizetnék, főleg, hogy az állíthatóság és az ilyen monitorba épített noise cancelling marhaságok nem érdekelnek. -
Gomisan
tag
válasz
Olofmeister #103428 üzenetére
A VG271UPbmiipx ugyanaz mint a XV272UP csak állvány nélkül. Azt kell csak megnézned, hogy a VG271UPbmiipx szerelhető-e külön állványra. A flickering a régi példányoknál jött elő amikor először kihozták ezeket, ma már nem jellemző, én is az XV-t használom pár hete. Ha rákeresel erre a problélmára, nyár utáni dátummal nem nagyon találsz semmit.
-
Olofmeister
csendes tag
Üdv,
monitort keresek 5700xt mellé.
igények:
2560x1440
144Hz
27"
állványon lesz, semmi állíthatóság nem érdekel
IPS
1ms, bár ips-nél ez talán csak az LG-nél játszik, ez a legkevésbé fontosJó lenne ha megállna 150k-ból. Ugyan keretet kéne emelni, de visszaolvasás alapján ha kapható lenne az LG27GL850, akkor megvenném mert elég erősen ajánlott.(talán januárban lesz újra?!)
Brekk írta korábban, hogy "Az LG 27GL850 kb ugyanaz mint az XV272UP, mindkettő remek monitor" A kérdés viszont a VG271UPbmiipx-ra vonatkozott, a kettó között van 20k. A giga ad27qd 180k-s ára már sok lenne, főleg ha a 130k-s Acer tényleg majdnem ugyanaz mint az LG (bár más fórumokon flickeringre panaszkodnak)Köszi előre, ha valaki tisztázza nekem a fent vázolt helyzetet
-
GIJoe
addikt
Sziasztok, 1 ismerősöm tanácsot kért tőlem, mivel konzolokhoz nem értek, megkérdezem tőletek hátha...
Szóval a gyerek túl sokat lóg a TVn, és a szobájába szeretne 1 tuneres monitort venni, de nem olcsó dolog, felmerült bennem hogy ha csak konzolozna biztos h kell tuneres monitor, nem elég eg 24"es HDMIs, hangszóróval ellátott monitor? -
surgyi
senior tag
válasz
dragon1993 #103423 üzenetére
Ez még valahol OK, de nettó 110K újonnan, akkor végül is 139K amit kicsengetsz érte a boltban, vagy nem? A 70K amennyit megérne számodra, már pont a fele... Vagy hová tűnik el az Áfa egy hétköznapi magánszemélyt nézve??
-
Baggio04
aktív tag
válasz
dragon1993 #103419 üzenetére
Oázis lesz, mert akarok kalibráltatni is és pixelgaranciát is, ha már belevágok.
Mostani monitorom 23", és jó lenne feljebb lépni, tv-m 32"-os azt viszont nagynak érzem, mert nem túlzottan messziről nézem a monitort. Ezért gondolkodom erősen a kisebb aocban, viszont 144Hz-en... -
surgyi
senior tag
válasz
HookR #103421 üzenetére
Jelen esetben a legolcsóbb helyen is nettó 110K újonnan. Szeretett Alza-nkánál meg jóval efölött, szóval még kuponnal sem játszik. Távol álljon tőlem a kötekedés, de mi ez a nettó ár dolog egyébként? Ezt szeretném tisztán látni! Itt mindenki cégesre vásárol, hogy az Áfá-t vissza igényelje vagy mi a manó? Én magánszemélyként mindenhol kifizetem, ha 2 nap múlva el akarok adni valamit, már minimum az Áfa értékét bukom???
-
Otto Flick
csendes tag
-
dragon1993
őstag
válasz
Baggio04 #103417 üzenetére
AOC 27G2U kijönne 70k-ból ha az Alzán működik még a kuponozás.
#103416 DonDennis
27% az áfa, el kell menni érte, mindig van benne egy kis rizikó, sok eladó új ár felett árulja a dolgokat plusz Alzás kuponokkal lejjebb vihető a bolti ár sokszor. -
surgyi
senior tag
válasz
DonDennis #103416 üzenetére
Szia! Értelek s köszi! Itthon mindent bagóért akarnak megvenni az emberek ami már kicsit is használt. Egy több mint 1 év garival rendelkező, keveset használt monitort azért nem hiszem szinte fél árban kellene eladnom. Akkor inkább megtartom, ki tudja mikor lesz rá szükségem esetleg...
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Ciccuka #103415 üzenetére
E két monitor között nem tudok jelenleg dönteni....:
https://oaziscomputer.hu/termek/7380/aoc-q3279vwfd8
https://oaziscomputer.hu/termek/15523/aoc-24g2u
27" lenne a legjobb, de 65 fölé nem mennék, nagyon max 70k.
S nem tudok választani, mondjuk az idő sem szorít még... -
DonDennis
senior tag
-
Ciccuka
veterán
válasz
Baggio04 #103402 üzenetére
Némelyik AOC monitor(ok)ba neves gyártók selejtes vagy nem a legjobb minőségben gyártott paneljai (pl. nem teljesítette az előírt szigorú követelményeket) kerülhetnek. Korábban már írták páran itt ezt a jelenséget. Ami nem feltétlen rossz (mert attól még így is jó paraméterekkel rendelkezik és emiatt kedvező is az áruk általában), így is vannak remek vételek. Más gyártóknál is megszokott ez a folyamat. Persze az nagyon igaz itt, hogy ki kell fogni. Picit talán több az, ami nem tökéletesen sikerült példány.
Én korábban egy olcsó HKC monitornál meglepően szép képet tapasztaltam (persze az árához képest). Gyakorlatilag egy egyel feljebbi kategóriás monitorral volt pariban.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Askformore #103401 üzenetére
75Hz-s monitortól ne várj tükörsima játékmenetet, inkább csak a 144Hz és + monitoroktól.
Érezhetően jobb, mintha nem lenne, de azért csodát ne várj tőle, picit "javít" csak.
-
-
Az Aoc márka számomra ismeretlen név , mennyire ajánlott ? Népítélet alapján nem tűnik rossz választásnak .
-
kiscapa
csendes tag
Sziasztok!
ívelt monitorra fáj a fogam, a keret olyan 55-65k, a 65k nagyon a teteje.
Köszi! -
surgyi
senior tag
Sziasztok! Egy LG 34UC79G-B monitort, MediaMarkt garival 2021 februárig... mennyiért lehetne eladni?
Köszi a segítséget!
-
-
Gomisan
tag
válasz
Askformore #103401 üzenetére
Elméletben így működik, igen. De a gyakorlat egy kicst más, előfordulhat, hogy a max frissítés alá kell maximalizálnod 2-3 fps-sel. Jó esetben az adott játék támogatja ezt, akkor van a legkevesebb input lag, ha ott maximalizálod.
-
Amerigo57
őstag
válasz
Luck Dragon #103397 üzenetére
Luck Dragon
Full HD monitor: (1920 x 1080 Felbontás )
Dell UltraSharp U2419H
WUXGA monitor: (1920 x 1200 Felbontás )
DELL UltraSharp U2415
EIZO FlexScan EV2430-BK
WQHD monitor: (2560 x 1440 Felbontás )
Dell P2418D
DELL UltraSharp U2518D Infinity Edge -
Askformore
senior tag
válasz
Ciccuka #103367 üzenetére
Szia, most egy Benq GW2255 van, ahhoz képest azért előrelépés lesz gondolom, bár ennek is szép a képe
Kinéztem egy ilyet is, de ez sem tűnik jobbnak (max a dizájn): [link]
Illetve egy kérdés a Freesyncről. Jól képzelem, hogy ez egy 75hz-es monitor esetében úgy működik, hogy korlátozom az FPS-t 75-re vagy a játékon belül, vagy a driverben, esetleg afterburnerben, majd v-sync nélkül elindítom a játékot és tükörsima lesz a játékmenet 48-75 FPS között? A kártyám általában tudja tartani a 60fps-t, azokban a játékokban, amiket nyüstölök, szóval nem hiszem, hogy 48fps alá beesne. Igazából mindent v-sync-kel játszok, az input lag ellenére is, mert így jó a szememnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Villanyszerelés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Vicces képek
- Windows 11
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest