Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok.
Remélem elfér itt a kérdésem, sajnos nem találtam konkrétabbat.
Az udvarra szeretnék venni egy hordozható zajkeltőt.
Igazából csak nyáron lenne használva, ha a gyerekek fürdenek kint, akkor szóljon valami mjúzik.
Egy ilyet néztem, sokkal többet nem szeretnék rá költeni.
Nem elemről fog menni, hanem hálózatról, fontos, hogy könnyen hordozható legyen és azért szóljon is. Nyilván nem jazz és nagyzenekari művek fognak pörögni benn, ezért a minőségnél némileg fontosabb a hangerő.
Ennek fényében van valakinek jobb ajánlata ennél?
Nagyon kicsi a választék ezekből a sound blasterekből, nem gondoltam volna....Köszönöm, előre is.
-
dik
őstag
Kicsit ellaposodott ez a topic remélem azért majd valaki segít nekem!
Kellene nekem valami kis kütyü olyan 15-20000Ft. Esetleg van valami nagyon megbízható példány ami viszonylag elfogadhatóan szól is?
Előre is köszönöm a segítségeket! -
gyorgy1961
csendes tag
Segitségett kérnék vásárolnék mini hifit.DM2520...DM2521.....CM2030,melyiket válasszam? a tévémhez kellene,LA620s.köszönöm a válaszokat előre is.Más ajánlatokat is szivesem fogadom./LG/
-
dhcodoki
senior tag
-
Pá
addikt
Mikrohifit keresek, de teljesen kezdő vagyok.
Szempontok:
- CD mindenképp, de jó lenne ha DVD-t is le tudna játszani
- MP3
- USB bemenet
- Adott keretek között jóóó hangminőség
- Anyukámnak lesz --> viszafogott, igényes külső, lehetőleg ne fekete, főleg ne matt fekete
- nem baj ha van rajta kazetta is, de ez nem lényeg
- 40-70e forintAzt se tudom hol érdemes kürülnézni, milyen márkákban gondolkozzak... Jó lenne ha vásárlás előtt meg tudnám hallgatni, hogy szól.
-
sihu
tag
kinéztem egy sony mikro hifit 60k-ért betudnám szerezniő lenne az, de ilyen hifik terén nagyon kezdő vagyok....
a géppel szeretném összekötni szal a kérdések?? filmnézésnél mennyire lehetne használni, ill kevés játékra??? illetve a hangkártya amire rálenne kötve mennyire befolyásoló tényező???
-
maszekember
aktív tag
Én a SHARP XL-UR230H ajánlanám!
Itt egy képe,meg leírás róla:[link]Én karácsonyra kaptam,nagyon szépen szól (egy music center-hez képest persze) ,valamint nagyon sok mindent tud,AUX kimenete is van,USB olvasás (mappákat is beolvassa),faforgács hangszóró doboz.
Szép,eléggé erőteljes,dinamikusan szól,és mindeddig a hibákat messze elkerülte (ajánlom neki h így is maradjon)
Én főleg zenére,de elég gyakran zenére,meg játékra használom.Ami a legjobban meglepett h mien jó filmekre,a stereo-ja teljesen korrekt (megint csk egy mc-hez képest) a mélye is nagyon rendben van.Amit majd most a közeljövőben ki fogok használni az a Pre-Out kimenet lesz,veszek bele egy mélynomót,oszt hadd szóljon
Ha komolyabban érdekel írok még róla. -
mcs
veterán
Huhh, manapság szinte már mindegy, hogy milyet vesz az ember.
A többségben hasonló cd, és szinte azonos kazettamechanika található, na meg az RDS rádiótuner. Mondjuk hangminőség alapján Sony, és Panasonic valamivel jobb a többinél. LG, és Philips már felejtősebbek, nekem legalábbis volt az előbbivel egy szép kis incidensem, khm. -
Sziasztok!
Teljesen tudatlan vagyok a kérdésben, kérlek ajánljatok nekem mini hifit. Cd hallgatásra lenne alapvetően szüleimnek a kicsi dolgozó szobájukba. Annyit már találtam hirtelen a neten hogy a rendes hifi jobb, de eddig is ilyen mini hifijük volt most halt meg a 20 éve vett darab és nem nagy hifi szakértők, ennyi jó volt nekik eddig. Értékhatárt nem mondok, a legjobb ár-érték arány kellene, ami azért már ebben a mini hifi kategóriában jól szól (tehát nem tesco gazdaságosra gondoltam
). Köszönöm a segítséget.
-
valory
tag
Van egy Panasonic SA-AK 630 -as rendszerem, kb. 2 éve vettem meg, akkoriban a panának ez volt a csúcsmodellje, meg vagyok vele elégedve, nagyon szépen szól, csak egy dolog zavar benne: nem tud beletekerni az mp3-ba. Nem lehet firmware-ezni? vagy ilyesmikre nincs firmware?
-
PrinczA
őstag
Én olyan eszközt keresek, amit falra lehet fogatni.
Sajna sehol sem találok lapos kiadásút.
Nem kell sem cd, sem kazetta, elég egy FM rádió, és egy USB.
Na jó, ha óra van rajta az sem gond, sőt.
Valamint egyben legyen a hangszóróval. -
Brumi
senior tag
A linkelt gépnek van DAB-os változata, ha jól tudom 124k-ért, ami elég sok a 94k-hoz képest. Mivel a vásárlás a költözéstől függ, ezért még 1 évet biztos tudok várni. Remélem idővel ez a technológia is olcsóbb lesz.
Mondjuk ha ehhez veszek még vagy 50k-ért hangfalakat, az már elég szép summa lenne... -
Brumi
senior tag
Szia!
Neked erre van szükséged, csak nem ennyiért:
[link]Nekem meg az lenne a kérdésem, mivel én is hasonló gépen töröm a fejem, hogy érdemes-e DAB-tuneres cuccot venni 30-40k felárért, vagy inkább várjak pár évet a beszerzéssel?
Egy ilyen ketyerét én legalább 10-15 évre vennék meg, így fontos lenne, hogy mondjuk később is tudjak rádiót hallgatni rajta (elvileg 2014-ben vezetik be a digitális rádióadást).Köszi!
-
lakatosturbo
aktív tag
Valakinek van véleménye a Sencor SHC XD 023 DVD lejátszós Mikro HiFi torony-ról?
-
ponti_ak
addikt
Köszönöm a választ, és azt hiszem értem, felfogtam hogy "kissé" túlzottak az igényeim.
Az alapgondolat talán nem rossz, és a PC-s/konzolos megoldás is jó lehet (multimédiás hálózati HDD-doboz, barebone, PS3, stb), de valahogy még mindig a kompletten összerakott (mikro)-rendszer tűnik a legelegánsabb megoldásnak. Kár hogy nem nagyon kapható manapság "jó áron" (belátom, tényleg relatív hogy kinek mi a jó ár) ilyen termék.
Azért egy próbát talán megért, remélem rövidesen jobban elterjed a digitális adat(zene)tárolás és a jó minőségű hangrendszerek integrációja a konzumer piacon.
bwoay: egyetértek.
Mod: tudtommal A3-hoz sincs ilyen... -
bwoay
nagyúr
mint azt mondottam, ugyanott vagy, mint én egy éve.
elkényelmesedtünk a kis DAP világunkban,
ahol a jó dolgok magától értetődőek.
itt nem így megy, a consumer igények olyan szinten múlják alul
az általunk jogos (vagy legalábbis annak vélt) igényeket,
hogy a te problémádra - mint azt WN31RD írja - ebben az árkategóriában
nincs megoldás, max áthidalni lehet.Amúgy A3-hoz nincs remote?
-
WN31RD
addikt
Röviden: nincs megoldás. A 60-70k-t én inkább olcsónak nevezném ilyen igények mellett, de még ennél többől is nehezen találnál logikusan megtervezett, kényelmesen használható eszközt. Ha ennyire flexibilis lejátszóra van szükséged, akkor nemigen van más választásod, mint valamiféle számítógép (esetleg konzol) alapú megoldásban gondolkodni.
Más: A teljesítmény és a hangminőség közvetlenül nem függ össze. Abból, hogy kis teljesítményű hangcuccot keresel, nem következik, hogy a gyengébb minőségű is elég.
-
ponti_ak
addikt
Minden van, testvér, nem ez a gond.
Röviden és tömören: 80gb mp3-mat és még vagy 3-4 db mp3-lejátszót (náha DVD-t, DivX-es filmet kellene távirányíthatóvá tenni a lehető legjobb hangminőségben, kompletten, elegánsan, rádióval, ha kell, időzítve, nem szürke dobozban. Ha muszáj, akkor nem túl olcsóér, de nem is 60-70k fölött. Ez a terv.Ha nincs, megoldás, akkor nincs. Csak egy ötlet volt, mert a hétvégén megláttam az USB-host-os mikro-hifiket.
-
bwoay
nagyúr
nem tudsz bekötni egy RCA kábelt kimenetből bemenetbe?
de most komolyan, ha veszel egy olcsó, gagyi metrós Jamo hangfalpárt
mondjuk 30-ért, egy DVD játékost 15-20-ért,
meg valami használt rádióerősítőt, akkor kb a 80-at karcolod,
és hangzásban világbajnok vagy bármelyik mikro szarhoz képest. -
ponti_ak
addikt
WN31RD: Értem, és köszönöm.
Gondoltam erre már én is, csak az a baj, hogy nem értek hozzá, ezért az első baj mindjárt az, hogy nem tudom "összerakni", használtat pedig pont emiatt nem is vennék. Asztali PC, laptop, mp3-lejátszó (pardon: DAP), esetleg fénnyképezőgép, ezekhez talán konyítok, de bevallom a hifi-khez (erősítő, végfok, stb) tök hülye vagyok, és az a helyzet, hogy pillanatnyilag sajnos sem időm sem türelmem nem lenne megtanulni, hogy mit (lenne) érdemes összepakolni.Annyit még értek, hogy egy farostlemez hangfaldobozból szép hangzás nem várható, és sejtem hogy az sem túl jó, ha 100-féle funkciója van egy aprócska doboznak, de per pillanat kb erre lenne szükségem:
- USB-támogatás teljes távirányítással, folder-kezeléssel (DAP-ról, külső HDD-ről)
- digitális file-ok (mp3, wma, wav, ha lehet ogg és flac is!) lejátszása a lehető legtöbb forrásból (CD-ról, DVD-ről, USB-ről, a legjobb lenne hálázatra kötve)
- nem kell nagy teljesítmény, 20-30 watt bőven elég, kis lakásba kellene (Genius 5.1-nek a tizedét sem használom ki jelenleg) tehát szvsz nincs szükségem bonyolult, erős, jónevű hifi-rendszerre. Szvsz!
- szóljon olyan szépen, tisztán, dinamikusan, amennyire csak lehet
- legyen szép (a szürke doboz kizárt!), egyszerű, relative kicsi! (nem kell egy hegynyi vas a szobába, mert nem szép), könnyen kezelhető
- egyszerű összeállítás: nem tudok (nem is szeretnék) kisérletezni 3-4-féle hangfallal, erősítővel, stb.Néztem még Sony-t, Philips-et, Panasonic-ot, de azok vagy csúnyák voltak, vagy még a JVC-knél is irreálisan sokkal drágábbak.
Az is könnyen megehet (sőt, nagyon valószínű) hogy lehetetlen a fentiek egyidejű teljesülése (a felsorolt feature-lista, olcsón), és mégis bele kell de ha esetleg valaki tud olyanról, ami beleillik az elképzelésembe.... megköszönöm ha tud jánlani valamit.Ba Cy Lus: köszönöm Neked is!
-
törölt tag
válasz
#56474624 #19 üzenetére
Ehh, a link nem egészen stimmöl.
Na akkor: Yamaha NS-777
-
törölt tag
Nincs konkrét tapasztalatom. Max. annyi, hogy ilyen kis hangfalaktól az ember nem vár nagy durranást, igazán kellemes, dinamikus hangzást.
Márpedig azért 100k-ból már össze lehet hozni valami dögösebbet. De mondtam, ez magánvélemény. Igazából semmiféle hifi-toronynak vagy minek nem vagyok a híve. Külön erősítő, hangfalak, na meg lejátszó.Én vennék először is mondjuk egy ilyen hangfalpárt: http://www.suranyihifi.hu/hazimozi/hangfalak/allo_hangfalak/Yamaha_NS-777/
Erősítőből meg akár valami régebbi használt Technics-et, Pioneer-t, Marantzot...
Szummázva 120-130k-ból kijön a hangfal+erősítő, tehát drágább valamivel, mint a mikro HIFI cuccos, de nagyságrendekkel jobb rendszer!
Persze hangfalt is nemcsak újonnan lehet venni 100k-ért... -
WN31RD
addikt
-
ponti_ak
addikt
válasz
#56474624 #15 üzenetére
Ehh, pont tegnap mentettem el topikot, mert ilyet keresek...
Szóval: konkrét tapasztalatod, összehasonlítási alapod is van, vagy csak úgy mondtad?
Komolyan érdekelne!A JVC felső kategóriás mikro-cuccait néztem. Ez az UX-DM 8-as bejönne, vagy esetleg a WoodCone széria.. a gyász az, hogy 100k felett vannak.
Ha nem beszélsz le róluk, elbattyogok meghallgatni óket a Lurdy-ba (ha igen, akkor is..)
-
törölt tag
Szerintem eleve semmilyet, de ez magánvélemény.
-
bwoay
nagyúr
ezek sima LCD-k, amiket én nemigen szeretek audio lejátszókon.
LCD-s távirányító, nem rossz. bár zenehallgatás közben ezek a dolgok teljesen hidegen hagynak, nekem a tag-ek (pontosabban inkább a file-nevek) léptetéskor kellenének,
hogy ne vakon barangoljak az albumok, számok között (mint az LG-nél).
különben én a hálószobába keresek valami lejátszót, és mivel ott TV is van, így célszerű lenne valami olyat, ami DVD-t is le tud játszani, szóval én már inkább a 30 rugó 2x-esénél járok. vagy beérem valami egyszerű házimozi rendszerrel, csak arra marhára nem vágyok -
emitter
őstag
mér szted melyiknek ronda a kijelzője? bár így képről nem biztos, h jól meg tudom ítélni, nekem mind tetszik
id3 - én amikor hallgatnám a hifit, kb 3-4 méterre ülnék/feküdnék tőle, szal nincs nagy jelentősége esetemben svzss...
annak inkább lenne értelme, hogy a távirányítóra rakánanak egy lcd-t, és ott mindent látna az ember, szám címét, időt, stb - így a készülékre nem is kéne talán kijelző(bár ehhez már rádiós távir kéne, nem infra)
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
-
emitter
őstag
akkor ez a JVC jó lehet: [link]
vagy ez egy 10-essel drágább: [link]
van előlapi bemenetük, csak sajna id3-at egyik sem tud.. bár ha nagyon belegondolok, nincs is szükségem id3-raúgysem azt nézem, hogy épp melyik szám megy - id3 talán csak a hordozható lejátszókon hasznos..
szerk: illetve ez a kenwood is megéri a pénzét, csak tudnám, hogy az az usb-s csatlakozó mit tud pontosan - pl nekem linuxszal menne-e a zenehallgatás pc-ről[link]
csak a baj mindegyik netes áruházzal az h nem tudom kipróbálni...
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
ajjaj, én néztem LG-t! pont 30 alatt volt az ára, pofára is tetszett,
kipróbáltam az üzletben: nem kezel könyvtárakat. Beolvassa az összes mp3 tracket, amit a lemezen talál, aztán lehet léptetni 0-tól mondjuk 150-ig.
Úgyhogy LG-m már biztosan nem lesz, amúgy sem rajongok a gyártóért.
JVC talán... bár azoknak meg a kijelzője nem tetszett, mármint a 30 körüli árkategóriában. Olcsobbat.hu egyébként elég jó ilyen szempontból, ott lehet böngészni rendesen -
emitter
őstag
azért még keresgélek, nem adom föl, de nagyon úgy néz ki, hogy ennyi pénzért nem fogok megfelelőt kapni... túl nagyok az igényeim
azt nagyon nem bírom felfogni, hogy ha már csinálnak egy olyan készüléket, ami tud RDS-t, ergo meg tud jeleníteni karaktereket, akkor miből állna nekik még egy id3-tag dekóder egységet beletenniugyanígy a mikrofon bemenet - 50Ft berakni egy jack-aljzatot, amit rákötnének az erősítő bemenetére... áá, kár is ezzel izgatnom magam
inkább megoldom házilag, ha már lejárt a gari -
En a Sharp-ot tudnam meg ajanlani mint olyat, hugimnak van egy ilyenje, eddig meg van vele elegedve, bar az elejen levo hangeroszabalyzo picit már nem az igazi (olyan mintha kontaktos lenne a tekero v mi). Mindenfele mp3-at gyonyoruen visz, csak a vbr-ek idokijelzesenel van egy kicsit zavarban
Azt tudom h van belole RDS-es is, viszont olyat meg nem lattam ami id3 tag -eket is olvas.
Ezenkivul en meg ajanlanam megnezni az LG cuccait, eleg jok sztem es nem is horror dragak. -
Atlantis
veterán
Nekünk nincs bajunk a Thomson-nal. TV-m is az, az is megfelel minden igényemnek.
Visszatérve a hifi-re, a távpiszkáló fullos, mindent lehet vele állítani. Én tudom ajánlani, nekünk bejött, bár a beállítási lehetőségek néhol nekem nem logikusak. Ez a TV-n is így van, francia logika....) -
ithomas
őstag
Annyira nem vagyok otthon mikrohifi témávan...talán csak még egy tipp hogy mit NE vegyél.
Én a Sonyt is kerülném...az egyik legócskább optikai olvasókat ők készítik..a környezetemben több Sony hifi(igaz nem mikro)is van,és mindegyiknek ugyanaz volt a baja típustól függetlenülöglődött a cd lejátszó.Az egyik modellnél már 1 hónaposan!!! visszakellett vinni garanciára emiatt.
És mivel a Sony nem a jó árairól híres,nálam ez élből kiesne. -
emitter
őstag
hmm, mintha már az én környezetemben is lettek volna problémák a thomsonokkal.. discmanjeik hamar kipurcannak, nekünk egy videómagnó van tőlük, hát voltak/vannak vele problémák..
mondjuk az olcsó, 20-25k-s de márkás cuccok - sony, lg, pana - szal ezek mennyire minőségiek?
szerk: a line bementről annyit, hogy én szívesen buherálnék rá egy ilyet, de a garanciának nagyobb a prioritása sajnos.. eztért kéne gyári bemenet..
[Szerkesztve] -
ithomas
őstag
Jajj...barátnőmnek is Thomson van...isten mentsen meg tőle...
1. Minden szám végéből levág kb 3 mp-et!!!!
És ez nem egyedi hiba....kipróbáltuk,abból a típusból az összes ilyen
2.Gyakran megakad 1-2 mp-re a zenelejátszás!
3.A távirányitóján NINCS hangerőszabályzás....na ez is durva dolog...minden szart lehet állítani a távon,de hangerőt...azt neeem!
4.Nincs id3 tag kijelzés...
Pozitívumai:Árához képest nem szól rosszúl,designos,olcsó!
Drágább thomson modelleknél lehet nem mindegyik probléma áll fennt,de szvsz kerüld el messzire.. -
emitter
őstag
Mivel alapos keresés után sem találtam semmilyen hifivel foglalkozó topikot, hát nyitottam egyet..
Kérdésem a tapasztalattal rendelkezőkhöz:
Mikro hifit szeretnék, max 30 ezer környékén, ami fontos lenne a jó márkán kívül:
-RDS tuner
-távirányító
-mp3+ID3-tag!
-kéne vmi Line-in bemenet, hogy PC-ről ennek az erősítőjét+hangfalait használhassam zenéléshez
-esetleg mikrofon bemenet (vagy legrosszabb esetben beépített mikrofon)
nézegettem pl. Panasonicokat, de se mikrofonjuk nincs, se id3-at nem tudnak, és még drágák is..
a ''gagyibb'' márkákról mik a vélemények?
köszi
emitter
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- SzoftverPremium.hu
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest