- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ÁDÁM910322 #78996 üzenetére
Nah már négy szem akadt fent a CPU hőmérsékleten
Ádám, milyen pasztát használtál? Nem raktál alá túl keveset? -
válasz
ÁDÁM910322 #78996 üzenetére
Picit megakadt a szemem a 80+ C hőmérsékleten. De ez a proci eléggé forrófejű.
-
ÁDÁM910322
csendes tag
válasz
ÁDÁM910322 #78995 üzenetére
Közben megnéztem mégegyszer mennyit forog a venti 1650rpm, leírás szerint plafon 1700 at pörögnek ezek a ventik ezért volt ez ilyen halk.
A másik házból van 2 thermaltake toughfan turbo az 2500 at pörög, viszont terhelésen olyan hangja van mint egy Tu-154 nek. -
IzI
senior tag
Lancool 216,pixel-ben előrendelhető 47e Ft [link]
-
válasz
ÁDÁM910322 #78991 üzenetére
Ez a maximális ventilátor sebességgel ment teszt közben ez a vízhűtő?
-
Deepcool Quadstellar - az újabb modell: [link]
Csupa finomságok jönnek a Deepcooltól, komolyan. Jó ez a cég.
-
válasz
ÁDÁM910322 #78989 üzenetére
Cpu test: prime95, aida64, esetleg superpi
vga test: 3dmark, Furmark -
ÁDÁM910322
csendes tag
-
forguet
Topikgazda
válasz
ÁDÁM910322 #78985 üzenetére
Nagyon clean, pofás lett!
Majd a CPU GPU hőfokokat írd meg, ha lesz érkezésed -
válasz
ÁDÁM910322 #78985 üzenetére
Minden elismerésem, hogy mennyi mindent beleraktál ebbe a házikóba
-
ÁDÁM910322
csendes tag
válasz
forguet #78974 üzenetére
Hello
Egy kis Update, asszony elküldött bevásárolni... na mondom akkor teszek egy kis kitérőt a számtech boltba. Hát nem örült mikor hazaértem :-D
Elég soványka volt az a levegőhűtő, plussz ebben a házban van hely aio-nak.
Artic Freezer 280, alig tudtam a radiátor betenni a helyére olyan vastag... a vrm hűtőbordát meg is sértettem kicsit.
Így már jobb pofát mutat, az a fix kábelezésű táp még zavar kicsit...
-
forguet
Topikgazda
válasz
Khaosz55 #78981 üzenetére
Igen az RGB kikapcsolható
Egyik megoldás szoftveresen a Gigabyte RGB Fusion 2.0 kezelőfelületén kikapcsolni.
A másik, hogy nem dugod be. Az RGB Torrentnél pl a ventiknek 3 csatlakozója van, egy-egy 3 pines anya és apa (ARGB, daisy chainelhető), és egy 4 pines csati (tápellátás) ami megy a fan hubba.
Tehát ha a 3 pinest nem kötöd be az 5v-os alaplapi csatlakozóba, akkor az RGB nem fog menni. -
válasz
Khaosz55 #78981 üzenetére
Ha a Torrent nem is olcsó és később valamiért szeretnél tőle megválni, akkor ennek a háznak SZVSZ még akkor is meglesz az értéke használtan. Fasza és jól eltalált ház, nagy hűtési képességgel.
Csak nyilván vigyázz rá, hogy az értéke megmaradjon, de ez kb. mindenre IS igaz.
-
Khaosz55
addikt
válasz
forguet #78980 üzenetére
Ha váltok, akkor majd vagy Torrent vagy Meshify 2 lesz a választott, mid a kettő szimpatikus. Amiben RGB világítás van azt ki lehet kapcsolni ? Torrent igaz nem olcsóság, tetszik a front oldala viszont idővel sok por gyűlhet össze rajta. Illetve érdekes felső tápegységes megoldás, viszont csak 2 db HDD rakható bele. Ennek majd még alaposan utána járok.
-
Khaosz55
addikt
válasz
forguet #78978 üzenetére
Megnézem köszi. Bár már úgy érzem akkor lesz ház csere amikor AM5 platformra váltok. Sikerült allulfesszezéssel -15 fokot csökkenést elérnem a 5800x3D-vel. Így most 62 fok a hőmérséklet game alatt. Szóval teljesen normális. A háznak kb meg semmi hangja még a szellőző ventiket is visszább tudtam venni.
-
korcsi
veterán
válasz
oroszLajos #78976 üzenetére
Nem tudom
Most is van alul három venti, lehet kettő sem férne el a vertikális egységgel -
forguet
Topikgazda
válasz
ÁDÁM910322 #78973 üzenetére
Jól néz ki!
Gratula -
ÁDÁM910322
csendes tag
válasz
forguet #78944 üzenetére
Szia végül csak úgy döntöttem legyen az ASUS, tegnap este átdobtam a cuccokat ebbe a házba kicsit kócós még a kábelezés. ( lehet kéne egy moduláris táp..)
Sajnos ezen az alaplapon(TUF B550) jó szar helyre tették a felső nvme slot ot, emiatt lentebb van a pcie így nincs hely...
Raktam a vga alá 2x 120mm Slim ventiket a hőfokom sokkal jobb lett, a videokártya ventije sem pörög nagyon magas fordulaton. 2900-3200rpm volt a régi házba, ebbe 2200-2500rpm.
Most hétvégén nyüstölöm a gépet, játékok alatt meglátjuk mit tud.
Köszönöm a segítségeteket!
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #78970 üzenetére
Elég valószínű, hogy jó hűtési teljesítménye lesz. Nemrég ruháztam be egy [DeepCool AS500 PLUS] -ra és ahhoz képest milyen kicsi a torony, nagyon jól hűt. BQDR Pro4, vagy D15 lett volna a választás de azok az árak... A DeepCool 24ből megvolt szállítással, és az i7 10700k-t 65 fokon tartja AIDA64 stresszteszten.
-
válasz
MaddeNNNN #78970 üzenetére
Tuti jó lesz , Assasin3 is felvette a versenyt a D15 -el . Lehet benevezek majd egy ilyen új Deepcoolra ,mert ideje bojkottálni a Noctua-t az állandó halasztgatások miatt .
2022 végére ígért nextgen14es ventire + D16-ra +fehér festékre a meglevő verziókhoz képesek most +1 évet ráhúzni :
[Noctua Roadmap] -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
nagy nehezen ide keveredtem, számos fórumot megjártam.
Jelenlegi config
Fractal Design Define R4
Alplap: gigabyte x570 aorus elite
CPU 5800X3D
RTX2080 Super
Elgondolkodtam egy kompakt vízhűtéses rendszeren. A cél , hogy normál állapotba nagyon halk legyen a gép. Jelenleg is az.
Olyan házat keresek mondjuk 70 ezer forintig kb (lehet több is) aminek letisztult formái vannak, nem rácsból áll az egész, lehetőleg az előlap se legyen komplett csikeháló. Fekete színben, semmi csicsa, semmi világítás és lehetőleg ne legyen üveg oldallapos.
Mivel házi mozihoz is használom és a projektorozáskor minden fény zavar azért nem szeretnék üveg oldallapot, legrosszabb esetbe lefóliázom. A VGA is világít, és minden fényforrás zavar és rontja a vetített kép kontrasztját.
Néztem az ajánlásokat, de azon felül még a következőket is.
BQ DARK BASE 700
Define 7
A ventilátorok sebsebégét a windows-ból állítanám.
Hűtésnek a ARCTIC Liquid Freezer II -t néztem. Most nem tudom, hogy a front oldalra érdemes-e rakni vagy a tetejére. Talán a front oldalon jobban tetszik.
Tuning nem lesz a gépen. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
forguet #78964 üzenetére
Nagyon remélem az oldalsó mesh nem csak dísznek van és lehet 2db 140-es ventit tenni alulra a vga-nak. Így akkor mehetne végre előre a 360-as AIO és a vga sem döglene meg a szaunában.
+ az Assassin IV
jó látni hogy van mozgás a top prémium léghűtő kategóriában és nem csak a Noctua/Be Quiet! kettősből lehet választani
Rowon
Eddig is ki akartam próbálni egy fehér házat, lehet ő lesz az. -
MaddeNNNN
addikt
Deepcool CH560 Digital CES-ről
3db 140-es venti elől, remélem a hátsó is az lesz. Aztán a végén elgondolkodom a Meshify Compact leváltásán -
szmt
csendes tag
Sziasztok,
én egy egyszerű, de jó minőségű házat keresnék, ami falnál állhat, nem kell semmi csicsa, de azért jól szerelhető.
Ami fontos/érdekes lenne:
- atx
- férjen el egy "rendes" gfx (most egy Aeorus RX580-as van, ami kb. 30 cm...)
- usb3 (esetleg USBc) támogatás
- csatlakozók jó elérhetősége (inkább elöl, mint felül)
- nem kell semmi "csicsa" (pl. világítás, mittoménmi)
- 30k Huf alatt
- esetleg jól szerelhető (cable management, stb.)A gép otthon van, de kb. "falnál áll", ami fontos, az a használhatóság.
Jelenleg sokat szívok az USB elérésekkel, meg a felül lévő csatlakozókkal, mert a gép tetejére pakolok...Ki mi ajánlana 20-25k Huf környékén?
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Lian Li O11 Dynamic Mini-be ha vertical GPU kitet rakok, de az alsó pozícióba, úgy, hogy felülre még bekerüljön egy takaró elem (fent radiátor van, kell a hely) akkor a kit alá befér egy venti?
Bal oldali kialakítás:
Adatlap szerint 20mm hely képződik, de reddit-en láttam egy képet ahol elfért alatta, rá is kérdeztek, és mondta az illető hogy szorosan de bement.Van esetleg tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm!
-
Na kérem van itt innováció :
rengeteg új [Thermaltake] ház
[Phanteks NV7] -
In Win festetlen (raw) alumínium és acél elemekből összeillesztett háza, belső kulcsnyílású imbusz csavarokkal. [link]
Április környékén kerül a polcokra, darabokra szétszerelve, és magadnak kell összeraknod otthon.
-
Olomlovag
tag
Üdvözlet!
Keresek egy olyan házat, amelyen elöl találhatóak az usb csatlakozók és az egyéb kapcsolók. Jelenleg egy Sharkoon T9 value házam van,ami minden szempontból megfelelt. Csendes is, nem is rezonál, hűtése is megfelelt. Mivel új konfigurációt építenék : 12 gen processzor, ATX vagy mATX kerūlne bele, 6700 10 GB Sapphire videokártya, 2 HDD, 32 GB RAM, ehhez keresek méretben max 450 mm magas, 210 mm széles játszóházat. Thermaltake Versa H18 hasonló lenne, de nem ismerem a bolt megbízhatóságát, még a Coolmaster N 300, hasonló amit néztem. Valami ezekhez hasonló ajánlott ház lenne - e, max 40.000 Ft. -ig? Vagy akár a Sharkoon T9 kiszolgálhatja az új konfigurációt, ventilátor cserével?
Köszönöm a válaszokat! -
MaddeNNNN
addikt
válasz
sssirius #78948 üzenetére
akartam ajánlani a Deepcool CL500 4F-et de elfogyott ahol eddig lehetett kapni. pedig azon kevés házak egyike volt 30k környékén ami jó lett volna.
én is inkább azok közül válogatnék amiket forguet kolléka ajánlott. a linkelt hardveraprós felejtős.de ha szóba jöhet a használt is apróról:
phanteks neo air 3db ventivel 27k
Lian Li Lancool 205 Mesh szintén 3db ventivel 25k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest