- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Burt1793
veterán
válasz
#98593280 #43043 üzenetére
Várom már a Silverstone-t, elvileg 6 napja itt kéne lennie.
Azóta kb minden nap elolvastam a tesztedet róla, szóval már minden porcikáját ismerem a háznak.
Egy dolog nem világos. Az elején írod, hogy van 3,5 colos átalakító. Az az egyik 5,25 colos részt alakítja 3,5 colosra? Mert ha igen, akkor oda tudom rakni a ventilátorszabályzómat.
Lenne még egy kérdéssorom az alap ventilátorokhoz kapcsolódóan: a két első ventilátor mennyire hangos max fordulaton? Illetve max fordulaton ajánlod járatni őket? Milyen hosszú a kábele ezeknek a ventiknek?
Bocs, hogy kérdezgetlek, de mivel nincsen itt a ház, nem tudom megnézni magamnak. -
törölt tag
válasz
chester91 #43045 üzenetére
Hátul van csak egy darab piros LED-es venti a GT1-ben, azt kirakod és teszel bele kékeket.
CM-ben pl. 1500 Ft-ért van, de a Facebook oldalalom múltkor épp 3 db-ot lehetett nyerni
Cooler Master 12cm R4-L2R-20AC-GP Kék LED -
chester91
senior tag
válasz
#98593280 #43043 üzenetére
Köszönöm!!!
Érdekes amúgy, mert mindegyikben van valami, ami számomra hiányzik
A Z9-es házak igazán jók lennének, de ahogy a Z11-nél is, a plexi nekem kicsit kicsi (ennek ellenére lehet, hogy valamelyiket venném). A Z11 külseje jobban bejön, de annyira apró pelxije van
Az IN WIN GT1 nem rossz, de a piros ledek eltántorítanak, viszont méretes plexivel van szerelve, ami meg előny
Nos, nem vagyok egyszerű eset, ez ebből is látszik
-
chester91
senior tag
válasz
#98593280 #43041 üzenetére
Az értékét azért nem határoztam meg, mert a javaslatok közül kiválasztanám, melyik tetszik, majd az árát szépen össze"lopom"
szóval igazából a lényeg, azért ne 50e legyen, olyan 15-20-25 körül lenne az, amit el tudnék képzelni. De amennyiben van drágább is, nem baj, ha leírja valaki, mert használtan sokszor lehet jó áron kapni komolyabb értékű házakat is.
-
reaper0220
tag
hy!
az elottem szolohoz hasonloan enis házat keresek, neztem mar tobb fele házat, de meg nem sikerult dontenem sajnos, ezert postolok ide, hatha valaki tud nekem egy franko házat ajanlani!
az elkepzelesem a kovetkezo lenne:
szin: fekete vagy fegyveracel szurke /esetleg mas sotet szin/
tipus: atx-es, also tápos,
szerelhetoseg: lehetoleg csavarmentes, de hagyomasnyos is erdekel
oldallap: legalabb reszlegesen plexis
elolap: semmikeppen ne legyen ajtos
a ház tetejen, vagy az elolap felso reszen legyen usb 3.0 aljzat
Hyper 212 EVO hűtő (158.5mm magas) ferjen el benne
gyarilag szerelt ledes (kék) ventillator elony
osszeg: ~20e FT-igelore is koszonom, aki időt szánt rám!
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
A javaslataitokra lennék kíváncsi. Olyan házakat keresek, amelyek az alábbi elvárásoknak megfelelnek, és
nem Cooler Master.Kötelező tartalmi elemek:
- minimum 160 mm-es cpu cooler belefér;
- támogassa az ATX, mATX lapokat (bár ez szinte magától értetődő, így talán nem is kellett volna leírnom);
- nagyobb méretű plexivel rendelkezik;
- kábel management támogatása;
- lehet alsó és felső tápos is, ez igazából nem annyira számít nekem;
- opcionálisan elérhető minél több ventilátor beszerelhetősége.Egyéb szempontok:
- kék ledes gyári ventilátoros házak előnyben;
- ha ezen felül létezik egyáltalán olyan ház, ami mindent tartalmaz, csavarmentes kialakításA vízhűtést nem feltétlen kell támogatnia, nem hiszem, hogy áttérnék, szeretem a szép formás cpu coolereket
Ha valaki érez magában erőt, hogy ezeknek megfelelő, vagy akár már részben megfelelő házat tud ajánlani, kérem, ne tartsa magában. Nagyon köszönöm előre is a mértéktelen nagy segítséget
-
oszi0102
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítsèget szeretnèk kérni h mi a vèlemènytek eről a hàzról m-tech noble nob09a blue előre is köszönöm!
-
Brug
csendes tag
Üdv!
Előző hozzászólásomat kiegészíteném ezzel a házzal. Erről is szeretnék véleményeket. Egy fokkal magasabb kategória, mint a másik kettő de ez is megtetszett.
Cooler Master 690 IIIKöszi!
-
Brug
csendes tag
Üdv!
Véleményt szeretnék kérni erről a házról. Kinek milyen tapasztalata vele vagy mit hallott róla. Jól hűt-e vagy van-e valami probléma a házzal amiért nem éri meg.
Cooler Master Force 500Esetleg egy másik. Ez is hasonló árban van, csak annyi a gondom vele, hogy nincs rajta USB 3 port. Ennél az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki olyan helyet belföldön ahol lehet venni USB 3as verziót ebből.
Bitfenix Merc AlphaIlyen konfigot kéne ellátnia:
Alaplap: Asus z87-A
Proci: i7-4770k
Vidikártya: Sapphire HD 7870
Ram: Kingston DDR3 2x4GB 1600MHz
Táp: Thermaltake berlin 630WInkább az első házra vagyok kíváncsi, hogy milyen vélemények vannak. A második csak akkor érdekel ha USB 3 is van rajta.
A válaszokat előre is köszönöm! -
diegho
nagyúr
válasz
lajosx #43024 üzenetére
Lehet kérdezni, de ha konkrétumot kérdezel, amit a google 1 másodpercen belül megválaszol, akkor miért nem írod be a google-be és nézed meg? [Például így.] És máris tudod. Ezzel pár másodperc alatt megvan a válasz. Összenézel 2-3 házat, ami tetszik, ha mindegyikbe belefér, akkor itt meg lehet kérdezni, hogy azok közül melyik a jó. Sokkal gyorsabban megvagy vele. (hozzáteszem elkezdtem írni és a google már fel is ajánlotta a kérdést, tehát kb 10 karakter begépelése után)
-
válasz
diegho #43023 üzenetére
Csak a hűtő van meg,a házat most venném.Gondoltam hátha valaki használ ilyen házat, és tud pontosat mondani.Megnéztem 19cm széles a ház a cpu hűtő 15.5cm,de ugye ebből még jönnek le az alaplap vastagsága stb.Szóval ezért kérdeztem.Bocs a kérdésért,próbálok máshol választ találni
-
diegho
nagyúr
válasz
lajosx #43022 üzenetére
Ezek a belefér, nem fér bele kérdéseket nem értem. Ha megvan a ház és a hűtő, akkor miért nem nézed meg, hogy belefér-e? (ha csak az egyik van meg, akkor érthető a kérdés, de ha mindkettő adott...) Ott van mindkét gyártó honlapja, meg lehet keresni, sőt google-be is be lehet írni. Szerinted aki itt válaszol az fejből tudja a választ? Megkeresi neked. Legyetek kicsit önállóak könyörgöm, nektek is jobb lesz.
-
Sziasztok!
ebbe[link] a házba belefér egy corator ds cpu hűtő? Sima atx lap ugye nem rakható ebbe a házba?köszi
-
Roland8622
aktív tag
válasz
#98593280 #43018 üzenetére
Szia.
[quote]Kinek ajánlom az egyik és kinek a másik házat? Az Ostrog esetében könnyen megfogalmazható a válaszom, mivel hogy gyári egy darab ventivel is kitűnően hűt, kedvező az ára, további ventikkel jól felszerelhető, 3 db gumis elforgatott HDD tartója is van, tehát egy kifejezetten olcsó gémer háznak mondanám.[/quote]
Már jó párszor végig olvastam a teszteket amiket írtál, de most akkor nem tudom mi a helyzet.
Volt a Delta - T teszt, ott a fentebb emlegetett BitFenix Merc Alpha jól szerepelt, de abba nem megy bele a
CoolerMaster Hyper 612S (H-B6) Universal venti.15e lenne a keret házra, amibe ez bele fér és fentre is lehessen ventit szerelni.
-
patomi
őstag
válasz
Roland8622 #43015 üzenetére
Igen, alsó képen látszik is ebbe garantáltan befér (174mm) a hűtőd.
-
Roland8622
aktív tag
válasz
Roland8622 #43014 üzenetére
Ne tudom miért ne engedi szerkeszteni megint az előzőt
Na szóval itt az új versenyző:
[code]http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_2&lv0=2&lv1=9&no=195[/code]ECA3252 modelt szemeltem ki, itt a Height of CPU cooler érték 174mm
-
tixem
addikt
válasz
cascada #43009 üzenetére
Define R4 hangszigetelt, esetleg még Antec p280. 36 ezer hardverkerben.
Ezektől halkabbakat szerintem nem igazán fogsz találni. -
Roland8622
aktív tag
Sziasztok
Ezt a házat néztem ki az alábbi alkatrészekhez:
Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W 12cm ATX2.0 APFCErP OEM 13 530 Ft
ASUS M5A97 EVO R2.0
AMD FX-6300 AM3+ 3,5GHz BOX Black Edition
Corsair 8GB DDR3 1600MHZ KIT(2x4GB) XMS3
GIGABYTE R7 260X 2GB DDR5 OC GV-R726XOC-2GD
CoolerMaster Hyper 612S (H-B6) Universal
Western Digital 1TB 7200rpm SATA-600 64MB Blue WD10EZEX
Samsung SH-224DB/BEBE Black OEMBitFenix Merc Alpha Black
http://www.youtube.com/watch?v=Rn1OAVspqvM[code][/code]
[code]http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/merc-alpha#specs[/code]Na most ahogy nézem a videót, az ott benne egy Noctua dupla ventis "szörny"
Akkor ha az elfért benne akkor a CoolerMaster Hyper 612S (H-B6) Universal nak is elkellene.
-
cascada
senior tag
válasz
diegho #43008 üzenetére
Rendben. Köszi! A FRACTAL DESIGN Define R4 házat ajánlották nekem másik topicban. Ebbe belefér ha jól látom: 232mm. De félek tőle, hogy hangos lesz ez a ház. Olyan házat szeretnék, ami jó zárt, nem szűrődik ki belőle hang és az alap házhoz adott ventiket lehet használni. Tudnátok ilyet javasolni?
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a CM Silencio 551-be belefér még a CM Hyper 212 EVO vagy a Ninja 3 CPU hűtő AMD FX-8320 procihoz?
-
peet.R
csendes tag
Üdv, egy CORSAIR Graphite Series 230T befér egy SCYTHE Ashura Shadow?
-
diegho
nagyúr
válasz
diegho #43004 üzenetére
Közben találtam tesztet, ahol látszik, hogy elfér. Rendeltem bele 2 swif2-t és 2 xilence tr120-at, a swif2-k lehet a procihűtőre mennek majd, így összesen 20k szállítással együtt, remélem a hőfokokban jelentős javulást hoz. Jelenleg a procim játékok alatt 4ghz-en alulfeszelve is 61fokra megy 23 fokos szobában.
-
diegho
nagyúr
Bitfenix Alpha-ba, ha 159mm-es CM Hyper212 Evo hűtőm van, és rendes ATX lapom, akkor mennyi ventit lehet még belepakolni? (olvastam sok háznál, hogy nem megy be oldalra és fentre venti, mert nem fér el a hűtőtől, vagy a memóriától) Most akarom rendelni, de nem tudom mennyi ventit rendeljek bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest