- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mghltm
addikt
tobb hetes / honapos a mindennapi eletbol vett gyakorlati tapasztalattal rendelkezo haf xb es haf xm haz birtokosok velemenyet varom, hogy segitsenek donteni a ketto kozul. most eleg jo aron be lehet oket szerezni, ezert rarepulok az egyikre:
bujtam a netes teszteket az utobbi napokban, de az ilyen "beszereljuk a tesztkonfigot majd merunk par homersekletet 5 perc alatt" dolog semmitmondo szamomra.
nagyon koszonom!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
törölt tag
válasz MrPetya19 #42193 üzenetére
A szellőzése szerintem az FD1k-nak nem túl jó:
Legalábbis itt egy hangszigetelt gyengén szellőző háznál is rosszabb:
http://www.anandtech.com/show/5736/fractal-design-core-1000-how-little-is-too-little/5 -
törölt tag
válasz kromatika #42190 üzenetére
Thermaltake
Urban S31 Window (VP700M1W2N)
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=414741
Ennek a tetején is van sata dokk. -
kromatika
veterán
Sziasztok 20 000Ft környékén szeretnék venni ATX méretű házat.Ami fontos lenne:HDD dokkoló,USB3 elő lapi panel,és min 160mm magas CPU hűtő beférjen.Ami tetszene az a CM 690II Advanced usb 3,de az sajnos sokkal több a keretnél.Az hogy a gyári ventilátorokkal gyenge a hűtése ,nem érdekel,mert azokat valószínű hogy bőviteném,ill cserélném a már meglévő Thermalright 147,és Scythe ventieimre.Midgard II -öt már szereltem az ,kiesik mert szerintem a HDD dokkoló,nagyon gyengén van benne megoldva.Esetleg Corsair-nak nincs ebben az árban HDD dokkolós háza?Illetve más ajánlatot is szivesen fogadok
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Nova91
tag
Sziasztok!
Nem tudom kell-e megadnom valami adatot, de tudnátok segíteni találni valami házat 10e Ft-ig? ATX-es kellene. Megnéztem az ajánlóban írt weboldalt, de az összes tesztelt valamivel 10 fölött van, szóval biztos nincs hiper-szuper 10 körül, de hát ha ti tudtok valami jobb félét.
Segítséget előre is köszönöm!
-
MrPetya19
addikt
válasz tranceplanet #42175 üzenetére
Miért baj, hogy csak vertikálisan lehet hdd-t felfogatni?
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
g@bo
nagyúr
pedig én is ezt a házat rendeltem meg, 8k. ennyiért nem elvárható a profizmus, csak talán egy minőségibb ház. kábel menedzsment a régebbi házakba se volt, a hdd felfogatás valóban érdekes, de ettől kicsi a ház.
részemről egy g3420 matx lap gtx 650 táp és 1 hdd csücsülne benne.
ugyanezt tettem volna a corsair obsidian 350d-be is, ami 25 ropi. abban meg kongana a cucc.
igy meg az árdifferenciából még kijön +4gb ram... vagy ennyire kókány a ház?
egy FRACTAL DESIGN Arc Mini volt még, 18 és tréfa, de pillanatnyilag nincs. ( itt is ugrik 4 gb ram ára )
SHARKOON Vaya mex atx nagy dög, és ronda is.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Tudom milyen, nekem is volt. A Vaya nem Micro-ATX.
-
tranceplanet
addikt
válasz Grave_444 #42174 üzenetére
En a Core 1000 hazat nem ajanlanam senkinek, szereltem mar. Kabel menedzsment nuku, ez meg nem is nagy gaz talan. HDD felfogatas viszont katasztrofa, csak vertikalisan lehet felfogatni. Csak barkacsolassal lehet horizontalisan elhelyezni a vinyot, ha pedig tobb HDD is van, akkor ajjaj. Nekem Vaya van es szazszor jobb haz komolyan, ebben az arban inkabb ezt ajanlanam, vagy SK amit irt Merc Alpha!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
minek?:S
őstag
Köszönöm Boldog újévet majd
Üdv.:M.
-
minek?:S
őstag
Üdv, 10k környékén van ajánlható mATX ház? ha nincs, akkor mondjatok egyet drágábban!
Előre is köszönöm.
Üdv.:M.
-
törölt tag
válasz csirkepokk #42145 üzenetére
XIGMATEK Asgard Pro
Asgard 381
XIgmatek Alfar
Zalman Z5
Zalman Z9
LCPOWER Gaming
Corsair 200 -
Dalzarus
tag
Az INWIN GT1-ről várható teszt mostanság?
[ Szerkesztve ]
-
garcia66
tag
Sziasztok.
Egy Zalman Z9 plus házas gépet kapott a fiam karácsonyra. Az elején van egy, a ventilátorok forgási sebességét szabályzó "gomb". Azonban, bármely irányba tekerjük, semmilyen változást nem lehet hallani. Érzékelhető egyáltalán hallással a fordulat szabályozás, ill. lehetséges, hogy nem lett bekötve? A hőmérséklet kijelző (ami felette van) működik.
A választ előre is köszönöm.
Üdv."A béke arra jó, hogy újratöltsük a fegyvereket."
-
konci79
őstag
Üdv! Valakinek nincs tapasztalata ezzel: aerocool ?
Nagyon megtetszett,bár nem akartam ennyit házra költeni,de ha tudtok róla esetleg jót mondani megfontolom. -
TomiLi
addikt
válasz MrPetya19 #42151 üzenetére
Milyen értelemben? Népszerűséget illetően? Szerintem ez kisebb lesz, ahogy elnézem, tehát nem lesz annyira jól variálható, mint a Prodigy. Ellenben méretben akkor közelebb áll az ITX-hez, mint a Prodigy...
Nem tudni, mikor "hull le a lepel" a 250D-ről? Mikor kapunk több képet, infót?
Bogyorisz
-
MrPetya19
addikt
Hamarosan lesz egy új Obsidian is a Corsair családban. Mivel új, ezért kicsi lesz, nagyon. (alaplap szabványra, a csomagolása elég nagy)
[link],,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
törölt tag
válasz csirkepokk #42145 üzenetére
IN WIN GT1
-
csirkepokk
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani úgy 13-14E-ig házat? Lehet ITX-es is.
Ami bele menne:
I5 4570
Asus X270
1 Hdd
1 SSD -
Roxkex
senior tag
válasz #98593280 #42137 üzenetére
Hát , inkább rakok bele egy komolyabb hűtőt Még nem is fogom húzni , de ink. legyen benne , max ha nagyon szorul a hurok pénz ügyileg , akkor később lesz meg
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Dalzarus
tag
Ez az INWIN GT1 pofás darab. Vagy ő lesz vagy a Zalman Z5. Még megálmodom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
17eFt-al nyitott az árgépen.
Formailag valami új megint a Sharkoon-tól.
Kábel menedzsmentje nagynak tűnik.
2 db gyári vcenti, ezenkívül felülre is lehet tenni akér 2 db-ot is, meg egyet még le.
Közepes biztos lesz a hűtése, lehet több ventivel meg "plusszolva" még jobb.
Felül látok porszűrőt, alul nem tudom, mert eléggé elcseszetten mozgatják,
feleslegesen a kamerát a srácok:
https://www.youtube.com/watch?v=JshrzhpCSAc
Review-t nagyon még nem látni róla...A 90 fokkal elforgatott HDD és SSD bay kialakítása miatt én félek, hogy ismét beleesnek a T5 és a T28
instabilitási problémájába. Ehhez pedig még tegyük hozzá, hogy a Sharkoon nem az anyagminőségről híres, nem sokkal van az Aerocool felett a sereghajtók között. Szóval ne várj tőle Cooler Master vagy Corsair, Bitfenix színvonalat.17k-ért én biztos hogy mást választanék magamnak.
-
Dalzarus
tag
Mi a best buy ház ~15e forint körüli árban amibe belefér egy 30centis vga?
-
törölt tag
válasz Roxkex #42130 üzenetére
A CM házakba nagyrészt beférnek a CV saját hűtői.
Fura lenne ha maguk ellen dogoznának.
Az N300-as max borda magassága: 164 mm
http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mid-tower/n300.html
Az EVO 212 pedig 159 mm magas:
http://www.coolermaster.com/product/Detail/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo.htmlA gyári hűtéssel nem lesz baja az FX-nek, csak mondjuk ne tuningold addig.
Hangos lesz terhelésen és meleg, de nem romlik el.Az említett RAM-ok LOW PROFILE kivitelűek, elfér elviekben akármilyen CPU borda felettük.
KHX1600C9D3P1K2/8G[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
HSF (Heat Sink and Fan) : 160 mm max CPU COOLER
http://www.anandtech.com/show/6821/inwin-gt1-case-review-fighting-an-uphill-battle
A MATTERHORN REV B, 157 mm magas, tehát befér.[ Szerkesztve ]
-
samyr
csendes tag
Az In Win GT1 -es házban elférne egy ALPENFÖHN MATTERHORN REV. B?
Nem találom mekkora hűtő férne el. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok , ehhez a konfigohoz néztem ki egy házat :
Konfig:
Proci: AMDFX 6300 3.50GHz BOX Black Edition
Memória: KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3P1K2/8G
Videókártya: ATI-Radeon Sapphire HD5670 Flex 1GB
Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
Merevlemez: WD 500gb sata
Hangkártya: Trust Sorround soundcard 5.1
Tápegység: fsp raider 550
Egyebek: + Hűtés procihoz : COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1És maga a ház : [link]
A kérdés hogy abba a beleférne-e ? (ha nem akkor milyet javasoltok ? Nem szeretnék nagyon sokat költeni rá , kb ugyan ennyit mint maga a CM ház)Így is később venném meg , és addig ebbe a házba lenne [link] , igaz , ebbe nem fér el úgy a dolog hogy , rá is rakom az oldalát a gépnek , csak ha nincs rajta :\ (nem tervezem sokáig úgy használni...) Nem lenne baja ha úgy használom ? :\ (a gépnek)Szerk: a proci hűtés mellé befér még a ram ? :\
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
samyr
csendes tag
Erről a házról van valami vélemény?
Ismeritek milyen lehet?
Sharkoon Bulldozerhttp://www.sharkoon.com/?q=en/node/2517
-
dupladé.
csendes tag
válasz konci79 #42124 üzenetére
Igen neked (is) ment a válasz. nekem van ilyen is olyan is (pwm és 3pines) a gépbe volt egy idő amikor elosztóval ment egy pwm-es csatira egy pwm-es és egy sima venti még úgy is szabályzott a lap! én pwm-be is a coolink swif-jét vettem igaz az is 2,5-3 között van iponon mikor hogy ennél a piros légkavaróknál még az is jóval drágább ha azt vesszük.
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
karandip
tag
helo
létezik valami jó kis stílusos, vékony mini itx ház (olyan asrock m8-as-hoz hasonló, lapka nélkül) amibe belefér egy kisebb videókártya, esetleg egy odd, ha másnem beépítve? -
konci79
őstag
válasz dupladé. #42123 üzenetére
Feltételezem hogy köze van a hozzászólásomhoz
Pont most nézegettem az alaplapom,szegényes ánglis tudásommal akkor ezzel én is így vagyok,mindegy hogy 3 pines?System voltage detection
APU/System temperature detection
APU/System fan speed detection
APU overheating warning
APU/System fan fail warning
APU/System fan speed control
* Whether the fan speed control function is supported will depend on the cooler you install.Szerk: mert néztem normális pwm-es ventiket de 3-4 ezernél kezdődik,maradok ennél(xilence) és kiderül milyen,legfeljebb legközelebb okosabb leszek
[ Szerkesztve ]
-
dupladé.
csendes tag
a 4 pin-es csatin azok a lapok tudják szabályozni a ventiket amelyik BIOS-ból támogatja a fesz. alapú szabályozást. pl az én lapomnak (asus z87-a) mindegy hány pin-est kötök hova szabályoz mindent automatán felismeri de lehet manuálisan is állítani hogy pwm-el vagy fesz-el szabályozza-e az adott ventit!
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
cserkopater
csendes tag
Jó tágasnak tűnik
-
cserkopater
csendes tag
Elég borsos áruk van, lehet inkább maradok a léghűtésnél. Thermaltake v3-ba meg nem fog beférni
-
MrPetya19
addikt
válasz cserkopater #42118 üzenetére
Phanteks Enthoo Primo vagy NZXT Switch 810
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
bombibmw
veterán
válasz cserkopater #42115 üzenetére
Corsair 750D.
Szép vizet lehet benne kialakítani,akár 3db 60mm-es radi is elfér benne.[ Szerkesztve ]
-
cserkopater
csendes tag
Vízhűtéshez milyen gépházat ajánlanátok? Olyan érdekelne ahol a ház tetejében elfér a radi.
-
adam3
aktív tag
válasz #98593280 #42108 üzenetére
Én a venti csatlakozásokra nem gondoltam vásárláskor, így a 4 pines alaplapi csatikra 3 pines ventik mentek. Nem tudom más alaplapoknál mi a helyzet, de a Gigabyte B85M D3H esetén BIOS-ban tudom állítani az alap fordulatot (silent-normal-full) beállításokkal. Így a Xilence 120-as ventik silent alatt 450-nel, normal alatt 650-nel, full alatt 1200-szal forognak.
A 3. pinen megy a fordulat visszajelzés, a 4-en menne a szabályozás. Mivel ugye ez szabadon van, így bár a BIOS szerint fokonként emelkednie kéne a fordulatnak, elméletileg nem fog. Mivel a videokártyám rossz, így csak a procit tudtam egyelőre megterhelni, de attól a házban nem lett sokkal melegebb, így gyakorlatilag nem tudom mi a helyzet.
-
D@ni88
addikt
Corsair 200r mennyire ajánlott ház?
Anyagvastagságról lehet valamit tudni? Nincs a honlapon... -
konci79
őstag
válasz stickermajom #42110 üzenetére
Ok,thx.
Akkor keresek 12-es pwm-es ventit.. -
törölt tag
válasz konci79 #42107 üzenetére
A Xilence RED maxon sem hangos, SZERINTEM, talán közepes hangja van.
Viszont a hangérzékelésünk különböző, lehet vkinek ez már az.Ha 4 pines venti kimenetek vannak az apalapon,
én PWM-es ventiket vennék.Bekapcsoláskor sipol egyet a PC speaker, ennyi.
Gyakorlati haszna akkor lehet, ha hiba miatt nem indul el a gép,
akkor a rövid és hosszú sípolásoknak üzenet jellege van, konkrétan a hibát jelzi. -
törölt tag
válasz konci79 #42098 üzenetére
Az oldalra helyezett ventilátorokkal nekem még radikális javulást nem sikerült elérnem.
Ha molex-re kötöd be, ott max rpm-en fog menni. Nem lehet ez esetben szabályozni. Mivel szabályoznád? Kap 12 voltot...
4 pines alaplapi kimeneten elviekben maxon fog menni, bár vki állította már, hogy neki szabályozódott is.
Nekem csak 4 pines szabályozható 3 pinesen.
Vinyót szembe tedd az első ventivel.
A mikrofon az szerintem hangszóró, PC speaker, az alaplapra lehet dugni. -
cserkopater
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Thermaltake v3 black edition-gépházban elférne felül a Corsair H110 nek a radiátora ventikkel együtt? Vagy nézzek inkább másik gépházat? -
laca500
aktív tag
Köszi!
Ezt néztem és tényleg nagyon szép, nekem is tetszik, csak kevés HDD fér el benne. Hát és az ára sem valami alacsony ahhoz, hogy a betegyem valamelyik eldugott sarokba.(#42094) Radványi
Köszi neked is. Valószínű ebben van a nyerő darab.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Killer01
őstag
válasz Peaceliker #42088 üzenetére
A helyedben -nekem is fontos a csendesség- hangszigetelt házat vettem volna....
-
Vodar
senior tag
válasz stickermajom #42100 üzenetére
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai