Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ds21

újonc

Hello!

Használt notebook kiválasztásában szeretnék segítséget kérni.

1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    1-2 hónapon belül.

2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    80-100E Ft. Esetleg 120E Ft.

3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
    Általános böngészés, PHP programozás, videók nézése (max 1080p).

4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    Maximum 14". Hmm, talán matt kijelző jobb lenne, de ez nem olyan tulajdonság, ami miatt lemondanék egy amúgy megfelelő gépről.

5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Kifejezetten sűrűsödő utazások miatt keresek másik notebook-ot, mert a jelenlegi 15.6"-os, kb. 2.3kg-os notebook-om hurcolása szó szerint teher. Kb. 1.3kg-os gépet szeretnék.

6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    Linux Mint, illetve virtuális környezetben Windows.

7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
    Tárhely nem számít, azt úgyis tudom bővíteni, a RAM-nál legalább 8GB-ot szeretnék, vagy a lehetőséget 8GB-ra történő bővítésre.

8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
    Itt van egy fontos dolog: olyan gépet keresek, aminek a billentyűzete úgy van kialakítva, hogy minimális hézag van a gombok között.
    Az első notebook-om egy Acer TravelMate 5320-as volt, ilyen billentyűzettel:

A második és jelenlegi notebook-om egy Toshiba Satellite C55-A, aminek eredetileg ilyen billentyűzete volt:

Első pillanattól kezdve nehezen tudtam használni. Azt hittem, hogy csak megszokás kérdése, de rájöttem, hogy nem. Aztán véletlenül leöntöttem folyadékkal, így vennem kellett másik billentyűzetet. Akkor láttam, meg, hogy a C50-es típusé méretben megegyezik, de a gombok kialakításában eltér. Az Acer-hez hasonlóan nincs nagy hézag a gombok között. Ilyen:

Ilyet vettem és imádom használni! Tehát olyan notebook-ot keresek a fenti paraméterek mellett, aminek alapvetően ilyen a kialakítása.

Sokat keresgéltem az elmúlt napokban, de nem igazán találtam ilyet. Az új gépek közül a Dell XPS 13 ilyen, de az bőven a keretem felett van, használtan is.

Előre is köszönöm az ajánlásokat!

Új hozzászólás Aktív témák