- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ds21
újonc
Hello!
Használt notebook kiválasztásában szeretnék segítséget kérni.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül.2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
80-100E Ft. Esetleg 120E Ft.3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Általános böngészés, PHP programozás, videók nézése (max 1080p).4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Maximum 14". Hmm, talán matt kijelző jobb lenne, de ez nem olyan tulajdonság, ami miatt lemondanék egy amúgy megfelelő gépről.5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Kifejezetten sűrűsödő utazások miatt keresek másik notebook-ot, mert a jelenlegi 15.6"-os, kb. 2.3kg-os notebook-om hurcolása szó szerint teher. Kb. 1.3kg-os gépet szeretnék.6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux Mint, illetve virtuális környezetben Windows.7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Tárhely nem számít, azt úgyis tudom bővíteni, a RAM-nál legalább 8GB-ot szeretnék, vagy a lehetőséget 8GB-ra történő bővítésre.8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Itt van egy fontos dolog: olyan gépet keresek, aminek a billentyűzete úgy van kialakítva, hogy minimális hézag van a gombok között.
Az első notebook-om egy Acer TravelMate 5320-as volt, ilyen billentyűzettel:A második és jelenlegi notebook-om egy Toshiba Satellite C55-A, aminek eredetileg ilyen billentyűzete volt:
Első pillanattól kezdve nehezen tudtam használni. Azt hittem, hogy csak megszokás kérdése, de rájöttem, hogy nem. Aztán véletlenül leöntöttem folyadékkal, így vennem kellett másik billentyűzetet. Akkor láttam, meg, hogy a C50-es típusé méretben megegyezik, de a gombok kialakításában eltér. Az Acer-hez hasonlóan nincs nagy hézag a gombok között. Ilyen:
Ilyet vettem és imádom használni! Tehát olyan notebook-ot keresek a fenti paraméterek mellett, aminek alapvetően ilyen a kialakítása.
Sokat keresgéltem az elmúlt napokban, de nem igazán találtam ilyet. Az új gépek közül a Dell XPS 13 ilyen, de az bőven a keretem felett van, használtan is.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- IdeaPad 5 Pro 16ACH6 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest