- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz Atthilleus #698 üzenetére
Dell Latitude-ok között nézelődj. HP-ból ritka az ips kijelzős ebben az ársávban. Utazáshoz 14-es méret fölé nem nagyon mennék.
-
Atthilleus
újonc
Sziasztok! Szeretnék venni egy laptopot. Mely laptopokat javasoljátok az alábbi szempontok alapján?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb, lehetőleg már áprilisban.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Lehetőleg 100.000-140.000 Ft közt, de ha van egy sokkal gyorsabb laptop, akkor még a 150.000 Ft is belefér.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munka szintjén: Irodai programok (pl. Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Photoshop, Paint stb.), Internet (Google Chrome), fotószerkesztés néha, videószerkesztés néha. Játszani és programozni NEM szoktam.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Minél nagyobb kijelző szempont, annál jobb, de nem ez a legfontosabb szempont.
Matt legyen, ez fontos.
Lehetőleg IPS, de nem ez a legfontosabb szempont
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hetente többször is hordozva lesz. Utazás közben tavasszal keveset használnám, de nyártól már hetente akár többször is használnám utazás közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, le2gyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 256 GB tárhely fájlok (képek, videók) tárolására, de nem ez a legfontosabb szempont. Lényeg, hogy gyors legyen. Legyen SSD.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, de ez nem olyan fontos. Az a lényeg, hogy gyors legyen,
Legalább i5-ös processzor. Legalább fél év garancia.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új és használt gép is szóba jöhet
Kérlek, több lehetőséget is írjatok. Előre is köszönöm! -
bbence96
csendes tag
válasz LattilaX #695 üzenetére
@Khelben köszi, de szerintem már nem költenék arra a gépre, több sebből vérzik szegény (szétkopott alkatrészek, már csak hálózatról megy, win xp és nincs jogtiszta szoftverem, meg amúgy sem értek a házi bütyköléshez nagyon)
@LattilaX köszi, igen, én is gondolkodtam ilyesmi gépeken (nekem is Thinkpadem van), te hol vetted?
@mindenki, nézegettem hardverapró piacteret is, láttam hogy többen foglalkoznak ezzel az ársávval, vannak olyan eladók akikről általánosságban tudjuk hogy megbízhatóak, vagy esetleg elkerülendőek?
Köszi!
-
szmart
friss újonc
Sziasztok!
Irodai jellegű munkára vennék használt notit az alábbiak szerint:
Nem sürgős, de mondjuk a következő 1 hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100-150k? amennyiből értelmesen kihozható az elvárt paraméterekkel
(3) Felhasználás:
Irodai munka, böngészés, youtube
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszunk.
(5) Kijelző mérete, felbontása,
14, full HD
Nem lesz hordozva, csak a házon belül, viszont a 'vezeték nélküli' üzem elvárás.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8GB RAM, min. 100 Gb SSD
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt
A céges gépem ezer éve Latitude, hasonló üzleti kategóriás gépet vennék.
1) Dellen kívül mit érdemes keresnem?
2) Mennyire vannak most kifosztva a használt készletek a home office őrület miatt, most érdemes venni vagy inkább várni? -
bbence96
csendes tag
Sziasztok!
Nagyszülőknek keresek laptopot, kizárólag netezésre, böngészésre, max 40.000 Ft-ig.
Elvárások ebben az ársávban nyilván nem nagyon lehetnek, a következőknek örülnék:
- a Chrome fusson el rajta zavartalanul (jelenleg egy-egy tab betöltése akár percekig is eltarthat, így nem nehéz ennél feljebb lépni )
- legyen stabil, még sokáig támogatott oprendszer (Win10 ilyen gépen?)
- ha lehet, a böngésző futtatása mellett bírjon ki még egy 3 évet legalább
- opcionálisan minél nagyobb képátló (15.6"), felbontás nem számítMivel úgy gondolom, ebben az ársávban a rossz és a rosszabb között lehet válogatni, inkább garanciát is (min. 1 év) adó, a laptopot előzetesen átnéző használtkereskedésekből vásárolnék. Sajnos akiket én ismerek, hogy ezzel foglalkoznak, ilyen árú szegmensben már nem tevékenykednek, 70e alatt nem nagyon találtam laptopot.
Tudtok esetleg ajánlani megbízható kereskedést, esetleg konkrét modelleket?
Köszönöm!
-
Karakál
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Karakál
csendes tag
Ezek egy eladó Lenovo T540p paraméterei, 105 ezerért. Kérdésem, hogy ez valós specifikáció?
ProcesszorQuad-CoreHáttértár500GB - HDDMemória típusaDDR3SzínfeketeTipusNotebookKijelző méret15,6"EszközhasználatFelhasználóKijelző felbontás2880x1620ÉrintőképernyőNemProcesszor családIntel® Core i5Processzor típus4710MQProcesszor alap óraje2.50 GHzProcesszor magok szám4Memória típusDDR3LMemória órajel1600 MHzMemória méret8 GBGrafikus vezérlő gyártóIntel®Grafikus vezérlő modelIntel HD GraphicsGrafikus vezérlő típusGDDR5Merevlemez méret500Gb HDDOptikai meghajtóNincsWebkameravanKapcsolatokBeépített mikrofon,Beépített hangszóró,Kimeneti csatlakozók1 db Combo audio csatlakozó,MiniDP,Webkamera,Bluetooth4,WifiBemeneti csatlakozók2x USB 2.0,2 x USB 3.0,AC/DC adapter plugBiztonságBiztonsági zárAkkumulátor6 CellásAkkumulátor teljesítmény56 WhTartozékokHálózati TöltőOperációs rendszerWindows 10 ProSúly2.49 kgÁllapotÚjszerű, karcmentes
-
c64fanhun
tag
Dell latitude e6430, e6420. Hp elitebook 2540p, 2560p.
https://www.youtube.com/watch?v=d-BnMEK4lp8&t=549s
Csak hogy megint magam népszerűsítsem...tudom kissé unalmas a videó. Viszont ebben elmondok mindent, hardveraprónál azt kell figyelni hogy az eladónak sok pozitív értékelése legyen, és ha lehet 95, de inkább 100%-os (csak pozitív), illetve ott van az ebyte, stb. használt gépekkel foglalkozó cég, akik adnak garanciát, viszont sok ilyen hardveraprón is akad, csak nézelődni kell :
Kiépítés, minimum 4gb ram, többet nem is igazán fogsz kapni, illetve vagy tárhely nélkülit, vagy kicsivel, és utána egy 120-as-250-es ssd-t bele tenni, vagy konkrétan ha lehet ssd-vel...akárhogy is, de anélkül inkább ne vegyél laptopot, csak hajtépés lenne a vége manapság.[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
50eFt alatt szeretne használt notit venni egy ismerősöm.
Home office, Skype, internet, word, youtube célokra.
Keveset lesz hordozva, 14-16" kijelzős, "asztali" gép lenne.
Miket érdemes keresni, milyen kiépítésben, és kitől?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
c64fanhun
tag
https://www.youtube.com/watch?v=W084Ni8r-ew&t=66s
Windowshoz pedig olcsó segítség: https://www.youtube.com/watch?v=GSPstGSmNhk&t=448s
Picit had népszerüsítsem magam
Egyébként tényleg a dell latitude, hp elitebook nagyon jók. Plusz ha a gyerkőc véletlen leejtené, neki vágná valaminek nem igen lesz baja. A dellem én is szoktam táskámban földhöz vágni 19 éves fejjel (nem direkt) semmi baja, tesóm lenovo ideapad-ja meg már meg van repedve pedig kb 20 centit ha esett....
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Gyereknek keresek laptopot az online tanuláshoz:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?Pár héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)50.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)tanulás,max.facebook játékok használata,youtube
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?lényegtelen,pixelhiba illetve foltok ne legyenek
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?legalább 4 gb memória,500 gb-nál nagyobb hdd
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)csak használt gépNincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Költséghatékonyság miatt csak használt jöhet szóba., ebben szeretnék tanácsot kérni.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100k +/- 20k
(3) Felhasználás:
Böngészés, torrent, filmezés
Játékra van Xbox
15.6" full hd
Minimális, havi szinten 1-2 alkalom
Nem lényeg, van Win10.
8GB RAM jó lenne, vagy ha csak 4, akkor legyen még mellette slot, mert van felesleges 4GB itthon. SSD jó lenne, legalább 256GB
HDMI, USB3.0, gigabites lan
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt -
syC
addikt
Meg az jutott eszembe, hogy lehet jobban jarnek ha vennek a mostani mbp 13-masom melle egy (blacmagic) egpu-t es egy ssd alapu kulso adattarolot? Bar ennek darabja kb 100. :/
[ Szerkesztve ]
•
-
syC
addikt
Sziasztok! Vajon erdemes /lehet venni olyan használt notebookot ami alkamas kehet 4k-s videóanyagok vágására? Lehetőség szerint minnél olcsóbban.
1.) mindegy ( most , vagy pár hónap )
2.) 100k?
3.) adobe premiere pro ( mondjuk '15 körüli ) - 4k vágás
4.) nem
5.) nem fontos, kiteszem kulso monitorra
6.) lakasban, iradaban lesz hordozva , akksi ido nem fontos
7.) win 7
8.) mivel ezek cserelheto dolgok, nem lenyeg, jo lenne ha 2 2,5 collos hdd/ssd bele menne
9.) esetleg 2 mini display port jo lenne , vagy hdmi, de nem elsődleges szempont tekitve az árat
10.) használtKöszi!
•
-
Levwi
aktív tag
Hellosztok
notebook vásárlás előtt állok. Költséghatékonyság miatt csak használt jöhet szóba.
egy héten belül
Max 60 k
(3) Felhasználás:
Internet, VCDS diagnosztikai program futtatása.
Játék kizárva mivel arra van asztali gépem
nem számottevő, legalább 13" legyen nem baj ha nagyobb,bár a 17" lehet már nagy, felbontásban minimum 720p, de ha belefér a keretbe a full hd nem lenne rossz
Hordozhatóság lényeges, A fő cél olyan gép találása amit ha utazok tudok magammal vinni, és nem csak a kocsiba vagy lakásban tudom használni töltőről
Nem lényeg, hogy legyen rajta rendszer ha van az csak pozitív, de win 10 támogatása legyen
256 GB SSD és 8 GB RAM. Nem baj, ha lehet bővíteni.
minimum 2 órás üzemidő nem hátrány, optikai meghajtó, usb(de gondolom ez már mindegyiken van)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt (garanciális nem hátrány, de nem is kitétel)Xiaomi 14
-
deakandras
csendes tag
Sziasztok! 28 éves hölgynek szeretnék gépet. Garanciás üzleti gépeket nézegettem főleg a hosszú távú megbízhatóság miatt, pl Lenovo ThinkPad T440p, de az az érzésem, hogy valami egyszerűbb is megteszi.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most vagy akár több hónap múlva is.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) irány ár 50e, max 100e
(3) Felhasználás: böngészés, Netflix, Office, online játékok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Age of Empires II: Definitive Edition, World of Warcraft, minimumon elég, integrált videókártya is oké, ha jó fajta és van hozzá 8G RAM
(5) Kijelző mérete, felbontása, 17', esetleg 15'
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Lakáson belül lesz csak hordozva: kanapé, ágy, asztal, konyhapult.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? ~256 SSD, vagy ~128 SSD & valamilyen HDD, 8 RAM az ideális, de 4 is oké, ODD nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) hosszútávra venném 5+ év, ha csinos/elegáns/nőies, az plusz pont
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt (garancia előny) -
preludium975
tag
Hali! Milyen windowsos laptopot ajánlanátok használtan 180-220k-ért? H-s, vagy HQ-s procis érdekelne, amiben van SSD, és HDD is, illetve dedikált videókártya is. Az nagyon fontos, hogy ne legyen ilyen undorító csicsás gamer desing-ja, de ha olyat mondtok, és annyira nem agresszív ez a vonal, akkor azt is bevállalom.
Főleg CPU igényes programokra használnám, de egy videókártya is fontos lenne, mert van programom, ami igényli a CUDA/Vulkan-t. Ram minimum 8GB, HDD min. 1TB, kijelző 1920x1080. Elég sokat fogom hordozni. 1-2 hónap múlva szeretném megvenni.[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
senior tag
Sziasztok!
Öcsém keres használt laptopot, ebben kérném a segítségeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A közeljövőben
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 90-110e körül
(3) Felhasználás: internetezés/régi játékok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Közepes vagy jobb minőség, 2010 környéki játékok
(5) Kijelző mérete, felbontása, 1600 x 900 vagy 1920*1080
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán, nem lényeges szempont.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 256/512 GB SSD és 4/8 GB RAM.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) tartós ház, megbízhatóság
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt (garanciális nem hátrány)
Köszönöm!
LENOVO T440
HP 850
DELL PRECISION M4800
közül valamelyik ajánlott? -
xb12r
csendes tag
Sziasztok.
Használt gépeket nézegetek 200k-ig bezárólag.
Olyat keresnék ami néha-néha alkalmas lenne egy kis játékra is.
A videokártya választásnál kérnék tanácsot:
- GTX 1050 Ti
- RX 560X
- GTX 970M
Ezekről hallottam. Esetleg valami tuti tipp?
A kártyához választanék gépet. Ott nincsenek nagy igények, max a szép kijelző.
Köszönöm előre is.
-
LordMephisto
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Többször átfutottam ezt a fórumot, rengeteget nézegetem az apróhirdetéseket, a westnotebook, a laptopsystems, a laptopszalon, és egyéb helyek használt üzleti gép kínálatát.
Úgy látom, elsősorban használt üzleti laptopot érdemesebb nézegetni, de ha van olyan új gép, amit érdemes megfontolni, nyitott vagyok.
Áprilisban(2) A gépre szánt összeg forintban?
250-350, nagyon nagyon max, soha vissza nem térő ajánlat esetén lehet picit több.
De nem baj, ha 350-nél kevesebb.
(3) Felhasználás?Írás, kutakodás a neten, két böngészőben egyszerre 8-10 fül, online filmnézés (hbo go), hagyományos filmezés, office programok, zenehallgatás munka közben, Word Pressben honlap készítés, szerkesztés, Webshop üzemeltetés, ritkábban PhotoShopban képszerkesztés.
5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" Minél barátságosabb a szemmel, annál jobb. Minimum FullHD. Szép, élethű színekre lenne szükség.
Legfeljebb évente néhányszor, út közben nem használom. Egyik szobából a másikba kell átvinni néha.
(7) Operációs rendszer?
Windows 10, de nem baj ha nincs, van telepítőm és kulcsom is hozzá.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD fontos lenne a gyorsaság miatt. 250 GB, de ha léehet bővíteni, felturbóznám 500-ra vagy nagyobbra. Optikai meghajtó nem kell. RAM 16 GB, de legyen bővíthető.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMI csatlakozó, Gigabites net menjen rajta. Garancia elengedhetetlen. Fontos, hogy évekig kiszolgáljon.
A mostani gépem egy 10 éves Toshiba L500-as, nem bánnám, ha az új gép is bírna egy 7-8 évet. Ehhez képest szintet szeretnék lépni. (Karbantartás, alkatrészcsere nem lenne gond)
Nagyon tetszik a Lenovo P50-es széria, de nem tudom, az igényeimhez képest mennyire overkill. Érdekelhet a Thinkpad T580 is, de a kijelzőjéről megosztó információkat olvastam.
Nem rajongok a HP Elitebookokért, de meggyőzhető vagyok.
Surface Laptop 3 15" mennyire lehet tartós, javítható jó választás?
Köszönöm a visszajelzéseket és a segítséget előre is. -
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot, segítséget szívesen fogadok.
(1)Mikor lenne esedékes a vásárlás?
azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200.000 - 300.000 Ft.
(3) Felhasználás?
tanulás, játék,
nem fontos tényező, de ha elfut rajta akkor: Fortnite, WoT
Az egész gépben ez lenne a legfontosabb, hogy szép, minőségi képe legyen
17 felett,
legalább FHD,
inkább matt,
IPS vagy jobb
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
nem lesz
(7) Operációs rendszer?
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa
min. 100Gb tárhely,
min. 4gb memória,
optikai meghajtó nem kellKöszönöm
[ Szerkesztve ]
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
c64fanhun
tag
válasz Galexdp7 #659 üzenetére
https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_e5570_ujszeru_allapotban_elado/hsz_1-25.html
Dell Latitude e55xy
65xy
Az x azért szerintem egy 4 minimum legyen, és így azonos generációs lesz a 7440-eseddel.
Egyébként nekem 7450-em van, azóta nézegettem több laptopot, de ami ilyen hd readys, 15,6-os volt, az a dellem után egy f0s...emiatt pl. mikor vettem ősszel egy 24-es monitort kitétel volt, hogy az ips legyen, nekem tn nem kell, nem is bántam meg.
Tényleg, monitor nem opció nálad, mivel mondtad, hogy keveset hurcolod? Én alapvetően így használom a gépet, ugye suliba szoktam hordani de most nem kell, viszont így van egy nagy képernyőm, meg egy második pici.
(Philips 243v monitor nagyon bevált ) -
c64fanhun
tag
Nem tudom mennyire offtopic, de mit gondoltok a videómról? https://www.youtube.com/watch?v=d-BnMEK4lp8
-
Geli12
csendes tag
Ha jól érettem a dolgot, ők most kezdtek csak ismerkedni vele és még komplex 3d megjelenítés nincs a féléves anyagban, csak műszaki rajzok, szóval valszeg az nem baj. Persze, ha hosszútávú befektetésre kéne az más tészta, de most egyelőre a pénteki beadandói a cél amit tegnap adtak ki
-
Geli12
csendes tag
válasz LattilaX #648 üzenetére
nagyon szuper, köszi a linkeket és a tippet! Tegnapi keresgélésben ezt találtam Jófgáson hasonló árom, tudom hogy egy másik ismerősömnek van egy hasonló gépe és szereti, szerintetek jó vétel? Főleg az SSD miatt tetszik a dolog, bár őszintén ilyen felhasználásra én is inkább ThinkPadet ajánlank neki
https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/HD__INTEL_Core_I7_4x3_2GHz_Dell_E6420_laptop_8GB_RAM_240Gb_SSD_94466276.htm -
Khelben
nagyúr
AutoCad-hez szerintem nem ártana egy dedikált kártya, abból meg értelmes a munkaállomásokban van. HP Zbook 15 G1-et 120k körül ki lehet fogni. Annál lejjebb csak integrált kártyás vagy nagyon gyenge dedikált megoldások lesznek, amik alkalmatlanok mindenféle 3D-s dologra.
-
LattilaX
tag
Nem rég én is Debrecenben kerestem notebookot hasonló célokra és azonos keretből ezeket a boltokat tudom ajánlani: [link] [link] [link] [link] Ez mind debrecenben van, én leginkább egy thinkpadet ajánlanék a legtöbb helyen ennyiért már kapsz t430-at, garanciával de ajánlom hogy nézz szét az aprón is mert jóval olcsóbban tudsz venni mint az ilyen boltokból.
[ Szerkesztve ]
-
Geli12
csendes tag
Sziasztok!
Haveromná beütött az online egyetem, és mihamarabb kéne egy gép neki hogy tudja futtatni a dolgokat, nem tudom mennyire lesz reális amit kért ilyen áron, de minden kompromisszumos megoldás belefér, csak tudjon haladni a beadandóival.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? akár holnap, ha Debrecenben valahol van raktáron az a legjobb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 60 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) egyetemi dolgok, AutoCad, LabView, Adobe szoftverek
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nincs ilyen igény
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? csak 11 inchnél legyen nagyobb, tényleg nincs nagy igény
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem kell rá
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? egy 320 GB + 120 GB SSD kombónak örülnék a legjobban, de ha ez ilyen áron kivitelezhetetlen akkor egy 500 gigás HDD, ramból meg ami ilyen áron reális
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) nincsen
Köszi a segítséget mindenkinek! -
Galexdp7
csendes tag
Van egy Dell 7440 Latitude laptopom. Nem régen vettem használtan. Nagyon korrekt de mint használat közben kiderült nekem a 14" kicsi (ha meglesz az utódja megkapja a gyerek). Keveset hordozom így a 15.6-17" jobb lenne. Nem is feltétlenül ragaszkodom a Dell-hez bár engem meggyőzött a minősége. Most egy HP probook-ot(nem tudom a pontos típusát) nyuzok de az céges.
Ami fontos:
-15.6-17"
- FHD
- 8+GB RAM
-ssdMit érdemes nézni (pontos típussal PLS)
Dell, HP, Lenovo?Köszönöm
Alex[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Használt notit keresünk, távoktatási célra, iskolásnak, tanulásra.
A keret elég szűk, 30eFt... mit érdemes nézni?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Trash
tag
Sziasztok!
A közeljövőben saját magamnak keresnék laptopot, jelenleg egy asus x550CC-t használok, de szeretnék valami kisebbet.
1-2 hónapon belül
150-200 ezer Ft.
(3) Felhasználás?
Irodai programok, internetezés, film
Nem játszok laptopon.
13"-14"-ban gondolkodok. Jelenleg kb ennyit tudok, egyéb paraméterekről fogalmam sincs, hogy mi lenne az ideális
4-5 alkalom, használnám utazás közben is ezért fontos számomra a hosszabb üzemidő.
(7) Operációs rendszer?
Windows
SSD, minimum 256. RAM:8 tól felfelé.
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Elsősorban használt, szeretném a legtöbbet kihozni ebből a pénzből. -
scream
veterán
Hali!
Programozói munkához keresnék (leginkább Java fejlesztés, docker containerek, hasonló dev toolok és irodai alkalmazások, dedikált GPU-ra nincsen szükségem) valami 14" körüli könnyű gépet gondoltam, jó kijelzővel, jó akkuidővel. Árban 350-400e Ft körül gondoltam (ha lehet számlával), de ha indokolt tudok feljebb menni, szép állapotban, garanciálisan (normális kereskedéshez).
Amiket szeretnék, hogy tudjon:
- halk, de mégse forró (ezért inkább i5-nél maradnék)
- jó kijelző - IPS vagy OLED
- jó felbontás - 4:3, 16:10 előny, 2K vagy 4K
- normális akku üzemidő
- ISO keyboard layout
- normális keyboard (nem szériahibás és kell vinni 3 havonta javíttatni)
- M2 PCIe foglalat SSD-nek
- könnyű
- vékony
- HDMI/USB-C/DP kimenet, külső 4K-s monitornak
- nem lapraforrasztott RAM és/vagy SSD
- tartós szerkezet/kialakítás, nem áll meg 2 év után (rendszeres karbantartás és normális használat mellett)Amiket jó lenne, ha tudna:
- keyboard backlight
- AX WiFi
- AppleID/fp reader és/vagy Windows Hello kompatibilis IR cam
- TPM chip vagy más encryptálást támogató secure megoldás
- 4G/LTE előkészítésRégebben volt egy TP T460-am, amivel elégedett voltam nagyjából, illetve előtte sok másik TP gép (W5xx, T5xx), Dell Latitude E6430.
Viszont most valamivel könnyebbet és vékonyabbat szeretnék, mint ezek voltak.
TP X1 Carbon, X1 Extreme tetszenek, de nem tudom melyiket érdemes venni (széria/generáció/konfiguráció), illetve, ha vannak, akkor mik a szériahibák.
Néztem még Dell XPS 13-t, viszont ahogy láttam a 2020-as modellnél már forrasztva van a RAM az alaplapra, előtte lévő szériában (2019) meg sok coil whine-os darab volt (ez kifejezetten zavaró számomra, mmint a hang, nem tudom elviselni és háklis vagyok rá, szóval ez mindenképpen kizáró tényező, a jelenség természetétől függetlenül).
Acer/Asus gépekkel nincsen tapasztalatom, félek, hogy 1-2 évet bírnak és annyi.
Apple is felmerült, valószínűleg nincsen olyan program jelenleg, amit használnék és ne találnék rá normális alternatívát (TCM-re csak kompromisszumosat találtam mondjuk...) de jelenlegi környezetben leginkább Win/Linux van. De ez nem kizáró ok. De itt megint csak nem tudom melyik MacBook-ot kéne nézni, amihez még nem kell venni pluszban külön portátalakítót, hogy lehessen rá kötni 1 külső keyboard-ot meg 1 egeret egy monitorral... (kis túlzással)
Szerintetek mit lenne érdemes néznem?
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy jó, megbízható (akár fizetős) programot akkumulátor tesztelésre, ami fut Windows 10-en?
Köszönöm előre is! -
castiels
addikt
1-2 hét.
(2) A gépre szánt összeg forintban?110-130
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Film, netezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? TN, IPS.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? heti 4-5.Használnád-e utazás közben is?
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win 10, de nem fontos.
Csak SSS, 128-256.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)HDMI.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új.
-
ventorbe
csendes tag
Sziasztok,
a páromnak keresek az alábbi felhasználásra notebookot, jelenleg egy HP 8560p-t használ, amivel nagyon meg van elégedve, de már kezdi megadni magát a gép.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
100.000-150.000 Ft
Hobbi/munka(youtube): Video-szerkesztés (Sony Vegas)
Munka: kiadvány-szerkesztés (Adobe InDesign), fotó-szerkesztés (Photoshop)
Nincs játék.
15,6”-os méretre gondoltam, valamint olyan kijelző amelynek az olvasása kíméli a szemet, pl.matt (de ez nem elsődleges szempont)
Minimális mértékben lesz hordozva, utazás közben nem lesz használva.
Windows vagy semmi.
SSD szükséges, 120gb minimum. Memória mérete attól függően, hogy a fenti felhasználáshoz mennyire indokolt. Optikai meghajtó nem szükséges.
Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Az előzőt is használtan vettük, kiválóan bevált.Köszönöm!!!
-
F.Bence
tag
Sziasztok!
Akár még ma.
100-200e Ft között, pontos összeget azért nem írok mert ebben az ársávban bármi jöhet, inkább ár/érték arányban legyen jó, a feltételeimnek megfelelően.
(3) Felhasználás?
Netezés (egyszerre akár 20-30 oldal is, youtube, aukciók stb.)Játék terén maximum Dota 2.
Full HD, alacsony/közepes részletesség.
5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15", Full HD, lehetőleg IPS matt kijelző.
Ritkán, főként asztalon lesz használva.
(7) Operációs rendszer?
Win 10
SSD min. 250Gb (de ugye ez utólag is pótolható), min. 8Gb RAM, optikai meghajtó nem szükséges.
Lehetőleg Dell vagy Lenovo. Strapabíró ház/zsanérok illetve jó hűtés.
Billentyűzet háttérvilágítással.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz norbika84 #625 üzenetére
Mekkora kijelzővel rendelkezőt keresel? Gondolom a jegyzeteléshez valami 12-13"-os és 2 in1 lenne alkalmas, ami tollal használható. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy pdf-be tollal lehet írni, bár a windows ink-ben valószínűleg igen. mod. pdf-et nem nyit meg az ink.
[ Szerkesztve ]
-
norbika84
csendes tag
Sziasztok!
most tavasszal
max 300k
otthonra netezés, film nézés tv-re kötve, jó lenne, ha lenne hozzá toll, hogy a pdf-ekbe az iskolában tudjak jegyzetelni, microsoft office
androidos játékokkal játszok, így ezeknek kellene futni egy android emulator programmal
csak iskolába vinném, egyébként otthon lenne
ha nincs rajta, az sem gond, telepítek én rá win10 pro-t
optikai nem kell, 8 GB RAM minimum, SSD elég 128-256 GB
lehet használt is, akár külföldről jó ha lenne garancia is rá -
Gabesz87
veterán
Sajnos megvilágosodtam tegnap, hogy ennek a HP 250-nek elképsztő hülye helyen van az "í" betűje. Ajánlották még a Dell Inspiron 5593-at, hason,ló árban van az is, friss, Gen10-es i3-al, viszont arról meg olvastam tesztet, és van pár negatívuma: ratyi hűtés, melegszik és jó hangos terhelésnél, baromi feszes a zsanér, két kézzel kell nyitni (bár ezt még meg is lehet szokni), és nem túl jó az akksi idő hasonló gépekhez viszonyítva. Úgyhogy megint ott vagyok, hogy nem tudom, mi volna jó, ezért csak visszajöttem ide érdeklődni, hogy ha mégis a használt mellett döntünk, ezen az áron (~150k) mit érdemes nézni, és hol (számtalan bolt van, nem tudom melyik jó, megbízható, vagy elkerülendő), ahol lehetőleg van min. 1 év gari is.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Anyámnak vennénk egy gépet a mostani kis netbookja helyett, Nem zárkózunk el a garis, használt géptől sem, ezért érdeklődnék, mi az amit ajánlotok, és hol nézelődjek? A kritériumokat nem írnám le újra, ITT olvashatók. Újonnan jelenleg EZT találtam szimpinek így elsőre az ajálottak közül, 3 év garival nem tűnik rossznak.
-
milan26
senior tag
Dellem még nem volt sosem, nem tudok nyilatkozni róla. Úgy tudom, hogy a nagyon könnyű szerelhetősége miatt szeretik. Thinkpad több volt már a kezemben és most már HP-m is volt.
Nemrég vettem egy HP-t, amit elajándékoztam húgomnak, és egy Thinkpaddel pótoltam.
Szinte teljesen ugyanaz a 3. gen i5 volt mindkettőben, ami nekem bőségesen elég netezni, videózni. Mindkettőben ssd és 8 giga ram. Mindkettőben volt webcam, usb3, display/mini display. (Ezeket simán át lehet alakítani pár ezer forintos átalakítóval hdmire). Én szerencsésen 2 óra pluszos akksival vettem őket. Mindkettő nagyon jó gép, és tényleg teljesen más billel van. HP kicsit pattogósabb. 60k körül volt mindkettő. Egyikkel sem érzem úgy, hogy kicsit is mellényúltam volna. Nekem személy szerint jobban bejött a Thinkpad, de ez szubjektív.
-
-
Harapos
csendes tag
válasz LattilaX #611 üzenetére
Az a bajom, hogy valaki fikázza a Lenovot valaki meg azt mondja hogy megvehetem nyugodtan. Itt az aprón találtam is gépeket T440 és T440L típusokat. Van belőle választék és számomra az ára is megfelelő. A kérdésem az hogy megbízhatóe ez a márka vagy inkább Hp vagy Dell modelleket nézzek olyan 60K körüli árfekvésben.
Harapos
-
Harapos
csendes tag
Sziasztok!
Márkákról lenne kérdésem.
3 márkában gondolkozok, Dell, HP, Lenovo.
Baráti körömben fele fele arányban a Lenovót, mint gyártót ajánlják.
Én strapabírósága miatt a T440 szériát néztem ki magamnak. Olyan 60K körüli árkategóriában.
Mennyire ajánlott a Lenovo, használt laptol vonalon? Inkább HP vagy Dell?Harapos
-
zsolti75
senior tag
válasz Trebor0522 #608 üzenetére
Szia! Több mint 20 éve ezen a területen dolgozom.
Én kipróbáltam minden gépet ami létezik a piacon.
Gépész (!) cad programok 1mag 1 szálat használnak, tehát cpu-ban bőven elég a 4magos minél nagyobb órajellel(I7-6820 7820 I5-8400 9400 xeon nem fér bele az árba). Gpu-ban kelleni fog quadro, nem kell erős, én K2100-at jelölném meg belépő szintnek, tehát M1000 M2000 M2200 bőven elég. Végeztem teszteket pont Solid-al és a M2200-at max 40%-ra tudja meghajtani, egy P5200-nál 4-8% nál nagyobb gpu terhelést nem láttam soha, tehát teljesen felesleges.
Az általad megadott keret elég szűk sajnos, kis szerencsével egy Lenovo P50 belefér (külföldről), itt az aprón meg egy w541 vagy zbook 15 g2/g3, vagy precision 4800. -
Trebor0522
csendes tag
Sziasztok!
Tervező mérnöki pozihoz szeretnék egy olyan laptopot amin ha szükség van egy kis otthoni munkára akkor azt eltudom végezni. Nem vinnék haza nagyobb modelleket. Pontosaban : egyszerűbb nem nagyon sok alkatrészes, összetett, több berendezésből álló technológiákat, munkákat vinnék haza. Egyszerűbb szimulációkat, frame parancsot, kiosztásokat(pl.: kötőelemek) azért elkéne bírnia.
Bennti gépemben jelenleg 4gb ram van. Ennyi amit hirtelen tudok róla, de az azért annyira nem szereti, amikor sok egymáshoz képest dinamikusan magától változó alkatrészt hozok létre az összeállításban, vagy az említett frame-t használok, vagy sok a kiosztott elem.
2019-es Solid edgevel dolgozom legtöbbet.
Amire az irodában lévő többi gép alapján szükségem lenne:
-16GB ram
-dedikált VGA 2GB ram+
-prockó: 2,5 GHz+, 4 mag+
-15-17" közötti képernyő méret (közepes-nagy)
-3-4 órát bírjon az akksijaAlapvetően én Thinkpadokban gondolkozom eddig is az volt és szeretem. Jól bírja megbízható, de tényleg bármi tippet tanácsot, ajánlásra kíváncsi vagyok.
Ár: 150k +-30k
Előre is köszi mindent !
-
steve0606
csendes tag
Ami nem fordul el 360 fokban annak semmi értelme szerintem. Ami meg elfrodul, pl Lenovo Yoga, ott meg majd a billentyűzet fog kopni, mert arra kell fektetni asztalon. hp spectre pl üveg ha jól tudom.
A minimum az 9800 GT asztaliban, az laptoban valahol a GF 740M-830M szintje.
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Szerintetek van értelme érintőkijelzős használt notebook-ot venni?
Mennyire érzékenyek és használhatók így ezek a kijelzők mondjuk egy tablethez képest?
Nem karcolódnak könnyen a használat miatt?GTA V-höz melyik a legkisebb ajánlott integrált vagy dedikált VGA?
-
Khelben
nagyúr
válasz mattheus #604 üzenetére
220-ból már be lehet célozni egy 8. generációs (pl. 8250U) HP Elitebook 840-et, Thinkpad T480-at, Dell Latitude 5490-et. A kijelzőnek érdemes utánanézni (elkérni a gyári számot és megnézni, milyen van benne gyárilag), mert szerelték őket mindenfélével. És a 40-50%-os sRGB lefedettségű kijelző hiába IPS, képszerkesztésre nem túl jó.
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy megtalálhassam a legmegfelelőbb notebook-ot
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A közeljövőben
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Max 220 körül
(3) Felhasználás: képszerkesztés, irodai programok és a tartalomfogyasztás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Kisebb gépigényű játékok nagyon minimális eséllyel lesz rajta futtatva
(5) Kijelző mérete, felbontása, matt, jobb minőségű kijelző (IPS), legalább 1680*1050 vagy 1920*1080
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Fontos a hordozhatóság
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 256 GB SSD és 8 GB RAM. Nem baj, ha lehet bővíteni.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) tartós ház, jó üzemidő, időtállóság
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt (garanciális nem hátrány)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Macbook Pro 14" M3 Pro - 2024 gyártás, 18/512GB, 100%, Apple garancia, doboz
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
- Fujitsu-Siemens Lifebook S 935 (13,3" IPS érintőkijelző, i5-5300U, 6GB RAM, 240GB Samsung SSD)
- Lenovo Legion Y720-15IKB 80VR hibás (I7 7700/GTX 1060 6gb)
- Dell Precision 3571 notebook i7 12700H/DDR5
- HP 840 G3-as notik bontáson I5 6.Gen
- Lenovo L390 Yoga i5-8. Gen CPU - 8GB DDR4 - 256Gb SSD (Bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest