Hirdetés
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- Melyik tápegységet vegyem?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat78
őstag
válasz
csabyka666 #25051 üzenetére
Kanizsán játszottam párszor. Tudnék mesélni asztal alatt fekvő hang "mesterről"
De az már nagyon rég volt.... -
tomcat78
őstag
válasz
csabyka666 #25044 üzenetére
Az írt hangfalpár egy beépített hangkártya miatt Usb-s. Nem csak simán audio jelet kap rajta.
Igazából a viszonylag kis ráfordítás miatt írtam, hogy inkább hangfal téren keresgélj. Ha azt a pénzt elköltöd egy szinttel feljebb hangfalra amit hangkártyára szánsz, hamarabb fogsz javulást hallani a rendszered hangjában. Pl Numark N_ Wave 360, M- audio BX3, Denon pro Dn 304s. Ezek mind kb 40k környéke, bolttól függően. És elég jó eséllyel a jelenlegi hangkártyáddal is jobb hangot fogsz kapni, mint most. Mert ezekhez kell az is.
Eszemben sincs lehúzni a hangfalad! De ha valóban hallható eredményt szeretnél egy jobb hangkártya nem fog szinte semmi érzékelhető, hallható javulást hozni.
Okoskodni sem akarok. A tapasztalataim alapján írom, amit írok. Ezt nem konkrétan a hangfaladra értem! Mert soha nem hallottam a típust.
De mint írtam is már előzőleg: Egy meghallgatás semmibe nem kerül. Akkor a füled alapján tudsz dönteni, hogy merre érdemes indulnod.
Minden hangfalnak, hangkártyának, fejesnek, fülesnek, stb meg van a saját karakterisztikája, saját hangzásvilága, egyedi jellemzői. Függ a hallgatott zenék stílusától, stb. Én pl szeretem a viszonylag neutrális cuccokat. A hátránya, hogy hamar ki lehet szúrni vele hibákat. Amiket pl egy enyhén vagy nagyon V karakterű motyó elfed sokszor. Viszont azok cserébe olykor mossák a közép tartományt, vagy csak simán gyenge bennük. Az, hogy a Te fülednek melyik lehet jó, csak úgy tudod eldönteni, ha meg is hallgatod. Ezt azért írom le, mert a hangkártyádban szerintem hangzásban még van kihasználatlan képesség. -
tomcat78
őstag
válasz
csabyka666 #25041 üzenetére
Az, hogy minőség-ár megközelítésben jól szerepel, az még maximum a saját kategóriájában versenyképes. Attól, hogy valami budget, még nem automatikusan rossz. De budget marad....
Zenehallgatásról írtál. Kérdés mi jelenti számodra a minőségi előrelépést. Én nem akarlak rábeszélni semmire, de szerintem első körben azokat kéne cserélned valami normálisabbra. A "szépen szól" teljesen egyéni preferencia kérdése. Ha elégedett vagy vele, kétlem, hogy érdemes lenne másik hangkártyát keresned. Minőségi előrelépést nem fogsz tapasztalni még egy több százezressel sem, mivel a hangfalad korlátai be fogják határolni azt is.
Mondjuk ha van lehetőséged meghallgatni, ajánlanám figyelmedbe pl az Alesis M1 Active 330Usb monitor hangfalpárt. Egy entry level hangkártya áráért kapod az audio interface-t és a hangfalakat. De ha hozzá teszel, és nézelődsz az alsó kategóriában( hangfalat) akkor még a mostani hangkártyával is beljebb leszel. Talán az egyetlen, amitől óvnálak a Behringer alsóbb kategóriás monitor hangfalai.
Ezek cél Hw-k, zenére, annak hallgatására kihegyezve.
Én itt kezdeném a helyedben a fejlesztést. És mindig van jobb....Randa egy betegség ez
Ez csak tanács, nem szentírás. Viszont, ha teszel egy próbát, semmit nem veszítesz, és lehetőséged lesz eldönteni, hogy a Te ízlésednek megfelelően merre érdemes elindulni. -
válasz
csabyka666 #18037 üzenetére
Jó alternatíva lehet egy Sound Blaster Live 5.1 is, KX driverrel.
Fillérekért kapható manapság.
-
válasz
csabyka666 #15001 üzenetére
Azt gondoltam XP- hez volt update a SurrMix- ből de látom nem, akkor marad az eredeti CD- n lévő.
-
válasz
csabyka666 #14995 üzenetére
Az surr_mixer_update- t lehetne ráengedni de kérdés hogy működne-e a Vista driverrel, asszem nem bolygatom mert a visszaállítási pontok sem midíg úgy működnek ahogy kell. Esetleg majd leghostolom ilyen állapotban és utána megpróbálom.
-
válasz
csabyka666 #14992 üzenetére
Az advanced része aktív nálam is. Illetve az első digital-analog átkapcsolásig a basic rész is ment de azóta csak az advanced megy.Én fent hagyom mert itt tudom állítani a 6 hangszóró hangerejét egymáshoz viszonyítva is, tehát a front-rear-sub egymáshoz viszonyított arányát. A beállított értékeket a távszabi már egyben viszi tehát a 6 hangszórót egyben hangosítja/halkítja. Digital pass-through esetén meg az erőlködő távszabijával tudom vezérelni, ilyenkor Win alatt nem megy a hangerőszabályzás.
Lehet meg kéne próbálni egyel újjabb surround mixert de lehet hogy nem piszkálom mert végülis minden működik ezen kis rész kivételével.
-
válasz
csabyka666 #14989 üzenetére
A módszer teljesen jól műkszik
Ezt a drivert láttam én is a linkelt lapon de nem gondoltam hogy ez jó lesz mert valami video-editor is benne van a címben.
Nyereségek: Win7 driverrel, analógban, 5.1- ben csak a frontok szóltak, evvel megy mindegyik hangszóró.Digit RCA/optikai kimeneten erősítőre kitolta az 5.1- et, csak az analóg volt hiányos. Így most Win7 alatt is megy az 5.1 fülesem, az van az analóg kimenetekre dugva, optikain meg a Kenwood erőlködőmre megy a jel. Hangszórók a mélynyomóval együtt szépen szabályozhatók, analóg és digit kimeneten is.Mintavételezés állítása is ok ( 24bit/96KHz ). Equalizer műkszik, bár ez nálam a mélynyomóval egyetemben csak film+játékhoz szükséges, oda hasznos hogy ok lett, zenére linear- ban tolom, kimenet és erősítő stereora állítva, a füleskimeneten pedig egy Akai stereo csücsül a zenére, e kettőnek elég kiegyensúlyozott hangja van, ellentétben az 5.1 füles nem erről híres de film+játékra jobb. A Win98/XP alatti funkcionalitás evvel igy tehát beköszön Win7 alá is. ( igen Win98, ugyanis ez a hangkeltő megy ezen retro oprendszer alatt is, USB1.1- en is !!! -én retro kedvelő vagyok - így elég sok géphez tudom használni.
+1 még hogy a SoundFont manager is működik, mindjárt be is töltöttem a kedvenc 150M- ás készletemet, retro játékokhoz ideálisNem semmi, jól megtaláltad, bravúros
. Írd meg a blogot, talán sokan használják még ezt a kütyüt, hasznos lehet másnak is.
Egyelőre tehát a laposomra lőtem be de a Win7- es desktopomra is felgyűröm majd. ( holnap, vagyis ma
)
-
válasz
csabyka666 #14989 üzenetére
Köszi
, ki fogom próbálni. PÜ ment.
-
válasz
csabyka666 #14983 üzenetére
Köszi
-
válasz
csabyka666 #14980 üzenetére
Gratula, melyik az a driver? Én a Win7- est tettem fel. Azért kipróbálnám azt is amit találtál.
-
válasz
csabyka666 #14975 üzenetére
Az Audigy2NX- nek pedig szép hangja van Win7 alatt is, nem kell rajta semmit finomhangolni. Ilyen akkor merülhet fel ha a lánc többi része nem kiegyensúlyozott hangú. Egyenletes átvitelű erősítő+hangfalakon szépen szól.
De ha mindenképpen cserélni akarsz akkor az X-Fi vagy a Xonar USB- sek tudják ezt a szintet kb.Használtan ezeket még nem nagyon látni eladósorban, újonnan pedig a Xonar U7 és az X-Fi surround/HD is 20K felett van.szerk: rosszul emlékeztem, az X-Fi surround már 20K alatt van
-
emiki6
veterán
válasz
csabyka666 #14243 üzenetére
Le kell árnyékolni mindent
Táp is zavarhat, meg úgy minden, ami bármiféle sugárzást bocsájt ki és nincs leárnyékolva, stb. -
artiny
őstag
válasz
csabyka666 #14243 üzenetére
Egy fali konektrra van rakotve minden(hosszabittok es elosztokkal >> pc,router,monitor,zene,nyomtato,lampa), es a falban megy a tv antenna is(kabel, panel ház).
Ez azert van igy mert a masik konektro ami van az tonkre ment, volt itt egy ismeros es azt mondta h kikene vesni a falat hogy megtudja javitani igy aztan azt nem hasznaljuk... -
Giovanny
őstag
válasz
csabyka666 #14244 üzenetére
(OFF)Haveromnak volt egy időszaka,mikor vásárolt ilyet és ehhez hasonló dolgokat,~5$ árban,de mindig rendelt 1-2,mert volt olyan hogy eleve nem működött kivéve a dobozból,volt olyan 1 hét után megadta magát,szóval lehet venni,nem tilos
(/OFF)
-
Giovanny
őstag
válasz
csabyka666 #14240 üzenetére
Pont azt akartam írni,hogy én nem vennék ilyen "high end" cuccot....
-
artiny
őstag
válasz
csabyka666 #14240 üzenetére
de mitol van huroka gepben ...ez a masodik uj gepem es ebben is az van ha tekerem a hangerot fel a bugas erosodik, es a cpu kihasznaltsagtol is erosodik a bugas..
-
válasz
csabyka666 #11283 üzenetére
Szokták használni őket, jellemzően jobb, mint a laposok saját hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- Gran Turismo
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest