Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
"... avagy két külön hangkeltőben kellene gondolkodnom."
Leginkább igen. Az 5.1-hez nem kell semmi extra (gondolom nem high-end, mert akkor zenét is azon hallgatnál), akármelyik Asus xonar DG, DS, D1, Dx és hogy meg ne sértődjenek azok akiknek szép emlékek fűződnek az Xfi-khez megemlítem az Xfi szériát is kivéve természetesen az Audio-t, mert az egy kalap kaki. De olvasgass vissza és olvasgass bele a topikokba is, hogy melyikkel mennyi a probléma.
Fejhallgató meg picit nehezebb. Ha komolyabb rendszert akarsz építeni akkor először el kell döntened, hogy milyen hangzást szeretnél (összefügg azzal, hogy milyen zenéket hallgatsz általában) és egy ehhez mindenhogy (hangzásban) passzoló hangkártyát/DAC-ot és erősítőt kell beszerezni. Persze ha eléggé komolyan gondolod a zenehallgatást.
Ha nincsenek nagy igényeid akkor viszont egy Asus Xonar DG például. De még így se mindegy, hogy mennyire gondolod komolyan.(#6499) andras888: nem a hangrendszer mérete, hanem a minősége számít. Mi van ráírva az erősítőre/hangfalakra?
7k-s kategóriában nincs konkurense a DG-nek, legfeljebb használtan találhatsz Xfi-t, de erre is vonatkozik a hozzászólásom első része.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
andras888
aktív tag
Sziasztok!
Hangkártyát szeretnék vásárolni, de nem sokat tudok róluk, nézegettem a topikot, meg google a barátom stb... Asus xonar dg vel szemezgetek ezek után, már csak az ára miatt is.
Kérdések:
Alaplapi(asrock m3a785gxh/128) hangom van jelenleg, hallanám a különbséget?Általános felhasználás film, zene, játék. "Hangrendszer", erősítő egy pár hangfallal, jó nagy.
Esetleg más kártyák hasonló ár kategóriába?
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Hangkártya keresgélésben vagyok és gondoltam itt talán a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni merrefelé keresgéljek.
Szóval elképzelésem az, hogy amit tudnia kellene a hangkarinak:
- 5.1 analóg kimenet (ergo 5.1-es hangrendszert avagy 5.1-es fülest tudjak rá kötni)
- jó lenne egy fejhallgató kimenet is, hogy komolyabb fejhallgatóval se jöjjön zavarba 150 vagy nagyobb ohm kialakítás (na ilyen fejesem még nincs meg, de terveimben szerepel egy jófajta beszerzése)Használati terület:
- 5.1 gaminghoz és mozihoz
- stereo fejes kimenet zenéhezNem tudom, hogy egyáltalán van-e ilyen kialakítású hangkártya avagy két külön hangkeltőben kellene gondolkodnom.
read-only mode on the forum
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6496 üzenetére
Én is unom már, úgyhogy csak arra reagálnék, hogy miért nem raktam fel a drivert.
Megpróbáltam felrakni a CD-n levőt. Nyomkodtam a next-et, semmit nem nyúltam hozzá és az alett a végeredménye, hogy a kártya szólt, de minden beállítás eltűnt és a crea driver egyáltalán nem működött. Semmi felületet nem lehetett elővarázsolni ahol akármit is állíthattam volna.
Így nem szaroztam uninstallal sem. Rendszervisszaállítás lett a vége.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #6495 üzenetére
extreme audio egy akkora fos,h hülyeség volt megvenni.igazából sztem nem is creative termék, csak a nevét adta hozzá.
marha sokat nem próbáltam, saját ennyi volt összesen.
sb16 pnp
sb live 4.0
sb live 5.1
mx300
turtle beach santa cruz
au2zs (ezelőtt volt 1 év,amig folyamatosan kártyák voltak nálam, cserélődtek,néha irtam is rövid cikkeket róla,de hogy ezek hol vannak,fingom nincs,mert 10 éve volt)
xfi fatality
most meg esiés igazából mindegyikre tök jó emlékezni, mindet szerettem.zs-t problémásnak irták,de ezze lsem volt bajom.h nem hajlandó más hangkarikal egyszerre működni. akkor még megvolt a santa cruz, és az alaplapim is, egy gépben.
asussal miért van kevesebb probléma? mert a gyár jobb drivereket ir,mig creaivenak a drivereit hazsnálják mások,hogy szintén nagyon jó drivereket irjanak.a jobb driver egyébként sztem kimerül abban, hogy jó az uninstall része.
az meg,h az xfiddel szivsz, és nem tetted fel a drivert,miért creativ hibája?
nézd,ha 20ért hangkarit kellene vennem,általános otthoni célra,msot sem vetném el az xfit.
kérnék kölcsibe egy asust,h milyen a hangja,de csak hang alapján döntenék, mert ismétlem,és utóljára, xfi driverrel sem volt sosem bajom.és ebből indulok ki,ezért merem másnak is ajánlani.de részemről befejeztem,csak a tisztelet jegyében irtam választ,egyébként beleuntam a témába...
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6494 üzenetére
Akkor most menj segíteni, mert esőtáncot járnak 3 napja az Xfi-s topikban, hogy rendesen minden funkciója működjön a kártyának és a hangkártyaproblémás topikban is van egy kérdező, aki egy Xtreme Audioval nem tud optikain hangot varázsolni.
A fő kérdést próbáljuk meg még egyszer, hátha kapok rá választ (bár tudom, megválaszolhatatlan, mert fel kéne adni hozzá az elved miszerint az Xfi tökéletes): az Asussal miért van sokkal kevesebb probléma?
Kettőnk közt egyébként az a különbség, hogy én jelenleg is Xfi-t használok többé-kevésbé megelégedéssel és úgy szidom (és marha-sok pc-s hangkártyát kipróbáltam már), míg Te nem próbáltad az Asusokat, csak működött nálad az Xfi és boldog voltál vele.
Ugyan ezt eljátszottuk az Au2ZS-nél is, foggal-körömmel véded azt amihez szép emlékek fűznek.
Még egyszer: semmi baj az Xfi kártyákkal, hardveresen teljesen rendben vannak, csak a creative programozó csapatát is marketingesek alkotják (ez meg is látszik a driverek kinézetén és méretén is...) és sok embernél nem működik probléma nélkül minden funkció.
De nyugodtan ajánlhatod továbbra is az Xfi-ket, én be fogom linkelni a topikját, hogy a kérdező olvasgasson bele és majd eldönti, hogy kockáztat-e azért, hogy Xfi legyen a kártyájára írva vagy sem.
Az a baj, hogy az asus kártyák is teljesen rendben vannak. Csak ott a marketingeseket nem engedték a driverek közelébe...Driveresen jobbak, másban meg nem rosszabbak (és általában még olcsóbbak is). Így nem tudom mi értelme ezen pingpongozni.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #6492 üzenetére
mi azon a szivás,hogy felraktam a gyári driveket,működött,csak nekem voltak nagyobb igényeim, és ezért csereberéltem.de nem úgy,hogy egymás hegyére raktam a drivereket,hanem mindig kipucoltam.egyszercsak lett dolby live, atomstabil ac3, tenger hang egyszerre, stb.
majd kiután találtam egy olyat,amit tudásban,hangban stimmelt,megjegyeztem. ha bárki megkérdezett volna melyiket tegye fel, mondom neki,h melyiket,és kész. nem terjedt volna el a legenda,h az xfi szar.
az meg,h bódog bódogtalan nekiesett drivert irni(pl daniel_k) és tök szarok lettek,hát szivás.
dehogy is. nekem az xfi tudása fölösleges volt, ellenben kellettek a kimenetek, ezért váltottam.kár,h rá kellett fizetni,nem is keveset egy butább kariért, de hát ez én bajom.
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6491 üzenetére
schawo és én is úgy értettük, hogy egyszerre használatban is vannak, nem csak úgy ott vannak a gépben és kész. Több eszközt szólaltatnak meg egy időben, vagy éppen rögzítenek ... Így nincs felesleges driver amit el lehetne távolítani és elég nagy a baj, ha összeakadnak.
(#6493) bajnokpityu: azt hittem arról beszélsz, hogy az Xfi mellett volt az ESI egy időben a gépben.
De attól függetlenül még mindig nem fogsz meggyőzni azzal, hogy nálad ment.
Ha nem írtad volna,hogy Te is szívtál vele mire normálisan működött még akkor sem gőznél meg, de így meg pláne.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
persze,h egymás mellett elmennek...
mivel alaplapi minden gépben van,meg most már vidkariban,nyilván szinte mindenütt több kártya van 1 gépben.de nem erről beszéltem.mindig minimum 2 hangkari volt gépemben belül,sosem akadtak össze.
de ami fölösleges driver,azt le kell szedni.mint ahogy a manualokba bele is irják.mitomén miért,nem vagyok én indiai drivergyártó kisiparos.tehát továbbra sem error.ha leirják,h igy kell,akkor igy kell.pont.nem okoskodni,h hülye creative.irták csomóank,h összeakad.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6488 üzenetére
Azzal, hogy nálad működik engem nem fogsz meggyőzni.
A fórumokat olvasgatva és saját tapasztalataim alapján én nem fogom senkinek úgy ajánlani az Xfi-t, hogy meg ne jegyezném, hogy sokat lehet vele szívni mert a cég töketlenkedik.
Olyanról nem tudok aki Asust cserélt volna Xfi-re, mert nem tudta sehogy se normálisan használni bezzeg az xfi-t... de fordítva elég sok emberről tudok.Egyébként én többször használtam 2-3-4-5 hangkártyát egyszerre összeakadás nélkül.
Az, hogy összeakadt az ESI-vel megint csak hiba.Ha nálad működik érezd szerencsésnek magad, de ahogy azt Te magad írtad, neked sem volt minden problémamentes. De ne hülyézz le mindenki mást akinél ilyen-olyan hibákat produkál mert tapasztalatból tudom, hogy csak egy része user error.
schawo
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bajnokpityu #6488 üzenetére
Nálam most is 3 hangkártya megy egymás mellett gond nélkül: két firewire és az alaplapi, amin lóg a DAC. Régebben volt, hogy 4-5 is elment egymás mellett mindenféle probléma nélkül. Egyik sem volt Creative.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bajnokpityu
félisten
jelentem,hogy uninstalltam az xfi frivereit autómatikusan, tökéletesen megy az ESI...
sztem hasonló okok miatt szivnak mások.de ez nem gyárti hibája.minden terméknél ezt kell csinálni.és nem csak az xfiknél,hanem mindennél fellépnek ilyen hibák.
továbbra is user errornak tartom...
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6485 üzenetére
Pont a fő kérdést kerülted el: az Asusnál miért nincs (ennyi) usererror?
Az a termék, amihez hozzáértés kell, hogy jól működjön, az a DIY kategóriát erősíti inkább és nem konkurencia annak amit csak be kell dugni.
Miért nem ajánljuk mindenkinek, hogy építsen magának erősítőt? Olcsóbb és adott kategóriában jobban is szól. Ha meg nem tudja megépíteni, hát usererror, az ő baja.Utolsó mondatod meg teljesen felesleges. Találni olyat aki szerint pont fordítva van. Ezt hívják úgy, hogy ízlések és pofonok.
A Titanium HD pl szerintem a közelében nincs az Essence-nek. A sima Titanium egy kategória a DX-el hangzásban, csak picit más. Az Audio egy vicc a DS-hez és a DG-hez képest is, de még az alaplapimat se biztos, hogy odaadnám érte. A többi meg csak használtan kapható így a használt árakat kell összevetni az azonos kategóriához.
Én még mindig a Musicot tartom favoritnak egyébként hang tekintetében az Xfi-k közt (Ha nem nézzük a Titanium HD-t).Ja és így a végére hadd idézzek egy Xfi szeretőt, mert miért ne alapon:
"Szia !Nagyon macerás jól felrakni a cuccot, a legjobb ha újravágod a géped, akkor tuti menni kell neki, Nálam ez nem 1x vált be"
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #6484 üzenetére
ugyanmár...
XPnél minden drivert úgy kell eltávolitani,hogy ki is pucolod a registryt.ez lenne az alap.
ha valaki szarakodik,az egyébként tök jó driverekkel, de ennyire nem vágja,hát asszem ő baja.eszébe nem jut.oké,valaki használja, van aki meg szándékosan szopatja magát driverecsereberével(fölöslegesen)
arról nem is beszélek,h többek szerint az xfik jobban szólnak, mint az azonos kategóriájú asusok analógon.AZONOS láncon.
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6482 üzenetére
És akkor arra mit mondasz, hogy bedugtam egy plugnplay eszközt az usb-re és terheli a processzort random időközönként?
Miért van szükség az Xfiknél az eltávolítás pontról pontra való leírására? Nem tudsz csak egyszerűen drivert frissíteni, mert szarakodni fog.
Saját bevallásod szerint is időbe telt, mire beüzemelted a kártyát.És a fő kérdés: asusnál miért nincs user error?
Shufny: konkrétan nem tudom, hogy hányat, mert volt több amiből több is volt. Hosszabb ideig csak U1 volt rákötve és gond nélkül ment.
Az én eseteimet csak a topikok hozzászólásai után szoktam leírni. Ha csak nálam nem menne egyik sem, akkor nem mondanám amit. De ha körbenézel elég sok az olyan felhasználó, akinek eszébe nem jutna Xfi-t venni mert már többel megszívta.Nekem nagyon randomnak tűnik, nem sikerült törvényszerűséget észrevennem.
Mióta itthon vagyok szinte csak szövegszerkesztő és opera megy. Szövegszerkesztés közben egyszer csak arra figyelek fel, hogy akad a gép, eszközkezelő, és lám... Ezt napi párszor megcsinálja.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz dudika10 #6481 üzenetére
Előtte hány USB -s hangkártyát próbáltál ezzel az alaplappal? Valóban random? Azért egy kicsit jobban utána kéne járni.
Azért az X-Fi -vel kapcsolatban vicces, hogy én már meg se merek szólalni, hogy az 5 év alatt egyetlen egy játéknál volt bajom a driverrel és akkor is egy mezei frissítés megoldotta a problémát. Persze értem én, hogy ez csak 2 gépben volt, az még nem reprezentatív, de a te eseted a windows saját driverével sem éppen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #6481 üzenetére
user error. kérem cseréljen felhasználót
nekem miért nem volt SOSEM bajom ezekkel?live volt uccsó,aminél nem volt mindegy melyik PCI slot, meg milyen sorrendben rakom a gépbe installnál vissza,de ennyi...10éve hibátlan minden hangkarim.
azaz az ESI kicsit benga,ha több jel megy egyszerre a keverőre,meg-meg akad a mixere.de hát ez nem is játékkártya,elfogadom ilyennek.
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6480 üzenetére
Asus topik utolsó pár hozzászólása: "melyik kártyát", "melyik opmapot hozzá", "ki-mivel használja" és elvétve 1-1 kérdező akinek van valami hibajelenség amit nem is biztos, hogy a kártya művel.
Xfi topik utolsó pár hozzászólása: "melyik komponenst kell feltenni", "miért nem jó", "mi hiányzik", "kihajítom az ablakon", "tedd újra a rendszert".Nem akarlak meggyőzni, csak no azért mégis.
Arról nem is beszélve, hogy még a plugnplay eszköz sem működik nálam tökéletesen, mint kiderült, a driver random időközönként teljesen leterheli a CPU egyik magját. Amint kilövöm a drivert meggyógyul.
-
belinho
senior tag
Üdv!
Ebben a témában nem vagyok otthon ezért itt kérek segítséget!Nyugdíjazni szeretném a jó öreg sb live 24bit 5.1-es hangkártyámat és újat szeretnék helyette.
A hangfal egy logitech x-540-es, amit ki kell majd szolgálnia.
Asus xonar-t néztem ki magamnak, csak nem tudom melyiket.
Mindenképpen PCI-os kell, mert a PCI-e 1x helyett elfoglalja a videokártya.
Még egy fontos dolog! Olyan moduláris tápom van, aminek nincs floppy csatija, szóval olyan kártya kell, amihez nem kell külön tápcsatlakozó. A keret 20ezer forint.
3 kártyát néztem ki, amelyek a feltételeknek megfelelnek a DG, DS, D1
A DG a legolcsóbb, és gondolom a "legbutább" de ez csupán 7ezer forint lenne, így olcsón szereznék egy aránylag jó hangkártyát, ami filmre (blu-ray), zenére(mp3, audio cd), játékra is jó. De mivel keret van rá, ezért nem akarok úgy járni, hogy olcsó húsnak híg a leve ezért a DS és a D1 között is gondolkozom, de nem tudom melyiket?
A DS 11 ezer A D1 16 ezer forintomba kerülne, de feleslegesen nem akarom én se a pénzt kidobni, drágábbat meg feleslegesnek tartok a hangfal miatt.
Szóval ha valaki nagyon ért a témához a segíthatne a választásban.
Előre is köszönöm! -
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #6475 üzenetére
igy van.halide-t mondják ma az egyik legjobb spdif transzportnak.
ezért nagy szó,Rudolf szerint az ESI is partiban van vele.
de,hogy nálad mi lesz a legjobb,magad kéne eldöntened.ha korg nem ad juliát,kölcsön adhatom.nem mondtam,h ne hallanám a nagy láncon,csak ez volt az utolsó,amihez kedvem volna.egyébként nagyon jó a dacom jitter csökkentése,tehát lehet ezért nem hallottam semmi difit,mikor jobb analóg ICt kötöttem be.nemtom,nem volt rá időm,kedvem...
-
dudika10
veterán
válasz xtremetuning #6474 üzenetére
A Halide igen jó és megvan az az előnye, hogy ki tudod próbálni ami mindenféle ajánlásnál többet ér.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz dudika10 #6473 üzenetére
contaxg-nek van honlapja ? Rálesnék, ha lehet. És akkor meg is tudom keresni privátban.
Köszönöm.
Te is inkább a halidot preferálnád egyébként ?...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
dudika10
veterán
válasz xtremetuning #6472 üzenetére
Ha szépen kéred contaxg-t vagy p_adam-ot akkor szerintem ki tudod próbálni a Halide-ot.
-
xtremetuning
addikt
Lehet tudják, de nem túl közlékenyek..., ami érthető valamilyen szinten.
Gondolom nem két perc kísérletezni, hogy kit, kivel, hogyan.
Ti legalább adtok tippeket....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #6470 üzenetére
Én sem vettem volna meg, ha nem hallottam volna azt, amit...
Ilyen a rendszerem. Ezen már meghallani....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #6468 üzenetére
lehet bajba leszek akkor.nekem kb 1-2e Ftos gotham kábal a digi koaksz.ez a legócsóbb kábel a rendszeremben,nem volt kedvem foglalkozni digi ICkkel...
-
titán
válasz xtremetuning #6468 üzenetére
Ha ilyen szinten törekszel minősége, akkor inkább Halide, de még inkább Apogee Big Ben.
Mondjuk az a büdös helyzet, hogy nem tudom, hogy DTS és Dolby kódolt hangfolyamok hogy viselkednek, mennyit profitálnak az alacsony jitterű transzportból. Ezt inkább házimozisok tudják.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
digi kábel alatt a coax összekötőt érted ? Mert az jelenleg 1500 euros... , és megtartanám, tehát marad az esi.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
titán
válasz xtremetuning #6465 üzenetére
És közben gondolom passthrough üzemmód is kell. Mert egyébként a Halide-ot javasolnám. De kérdezd meg róla contaxg fórumtársat, hátha azt is tud, ő a magyar forgalmazó. Fejhallgató és DAC topicban aktív.
Ha az nem megfelelő, vagy nem fér bele a keretbe, akkor az ESI Juli@ a javaslat, az jól kezeli a passthrought is. Összességében viszont nem biztos, hogy olcsóbb lesz, mert egy jobb digi kábel métere 15k körül van, a Halide-hoz viszont nem kell digi kábel, mert közvetlenül az SPDIF bementbe dugható.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #6465 üzenetére
az a baj,h nem hallottam még saját rendszerben a düne digit kijáratát.igy nehezen tudnék okoskodni.sőt,még az ESIét sem...
sőt,mondok még valami borzasztót, az xfi kijáratával sem volt semmi bajom mozizás közben.zenét meg csak a squeezeboxon próbáltam. -
xtremetuning
addikt
Nekem nincsenek problémáim. Ha bevásárolnám a hdmi-s upgradet a házimozi procimba, akkor lennének állítólag, mert nem stabil. Ezért maradtam a réginél és a coaxnál. Ezért kellene olyan hangkártya, aminek jó a coax kimenete és min. audiofil. Ennyi.
Elnézést, ha félreérthető vagyok....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
titán
válasz xtremetuning #6461 üzenetére
Ok, highend házimozi esetén nem tudom milyen problémáid vannak. Jitter okoz problémát, vagy a jel a távolság miatt nem elég stabil, ezért a processzor elveszti kapcsolatot?
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #6462 üzenetére
Tegnap beszéltem egy csapattal, a Cinemasterhez hasonló mozi célú, windows alapú hardvert raknak össze. Nekem a dunevel az (is) a bajom, hogy coaxon csak a dts core jön ki. 1536 kb/s.
Ők azt állították, hogy meg tudják oldani coaxnon a teljes átvitelt .
Létezhet ez valaki szerint, vagy csak el szeretnének adni egy készüléket egy magamfajta tudatlannak ?...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #6459 üzenetére
digi forrásnak az esi kimenetét a halidéhez hasonlitotta a halide forgalmazója, ami nem kis dolog.
sajna még mindig nem tudom összevetni, szétszedtem a dacomat,most meg melóznom kell.
az a baj,h most annyira szétszedtem,h nemigen lesz egyben jövő hét közepéig.vagy későbbig,ha a lakatosok sokat tökölnek.ezzel szte jól össze tudnám hasonlitani a digi forrásokat.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz dudika10 #6460 üzenetére
Oké, igazad van tegyük tisztába :
High-end házimozihoz kellene. Egy Lexicon procim van, ami nagyon stabil, ellenben a hdmi-t tudó upgradje már nem annyira. Ezért számomra nagyon fontos a jó coax hang.
Jelenleg egy dune mediaplayer a forrás, ezt szeretném felülmúlni mind hang, mind képminőségben. A képet nem lesz nehéz, a hangtól tartok picit.
Mondanám, hogy az ár másodlagos tényező.Pityu az Esi Juliat ajánlotta. Más versenyző ?
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
dudika10
veterán
válasz xtremetuning #6459 üzenetére
Mihez képest szeretnél magasabb minőséget?
Egy Halide-hoz képest pl elbújhat a Xonar a bokorba, csak mondjuk 10-ed annyiba kerül.
A minőség relatív.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #6458 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek.
Pityu : jól sejted, valami magasabb minőséget keresnél, asszem Te tudod miért...
Schawo : Az Asus Xonar már jobbnak számít ?
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #6454 üzenetére
szinte minden közepes hangkariból ki lehet hozni egy közepes minőségű koaksz digitet.inkább a csatlakozó felület fogja eldönteni,pci pcie vagy usb.
igazán jó digit kijáratot viszont úgy tudom kevés tud. -
titán
válasz xtremetuning #6454 üzenetére
Miditech Audioface innen vagy
Miditech Audioface II, amit itt szervezve lehet megvenni.
-
xtremetuning
addikt
Sziasztok Guruk !
Tudtok nekem olyan hangkártyát mondani, amin van coax kimenet a hangnak ?
Tudom 2011-et írunk, meg Hdmi, meg minden, de nekem ilyenre lenne szükségem, ráadásul valami komalyabb minőségűre. Elvetélt ötlet ?előre is köszönöm, ha valaki megszán egy válasszal...
-
wrox
őstag
Teaway:
Hosszú Hajak Éjszakája: Modern Fodrász 4[ Szerkesztve ]
-
vvillie
tag
Hello.
Vasaroltam egy asus xonar dg-t.
Logitech z5500-as hangrendszerrel hasznalom es azt vettem eszre, hogy mikor az analog (direct)kabellel hasznalom akkor nagyon nagy az alapzaj.
25-30 % hangeron mar hallani mint a regi radio modemek amikor tarcsaztam .
Talalkozott valaki ilyesmivel? Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
(#6425) bajnokpityu: Kösz az elismerést, csak egy sima hsz volt lehet lényegtelen de én így állok hozzá. Belekötni meg felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Értem, sorry.
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
törölt tag
válasz predakon #6439 üzenetére
A jelek szerint nem tudod, hogy az emberi hallás hogyan működik. A működési elv miatt elég két hangforrás ahhoz, hogy térbeli hangzást hozz létre. Csak a hangtömörítést pont az ezt biztosító információk kiirtásával kezdi szinte minden algoritmus alapértelmezett beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
Itt azért nem gyenge a térhangzás Próbáld ki stereo fülessel. Ilyet szeretnék hallani, csak játékban.
-
bajnokpityu
félisten
akkor nálad lehet probléma,mert jobb helyeken pl térbeli megjelenitésről beszélnek. 2db hangszórón....
némileg én is meg tudom erősiteni,h tényleg létezik szinte holografikus megjelenités.csak persze kell hozzá más is mint egy jó hangkari...
wrox:ugyan jó ideje nem játszottam,pláne nem az xfivel, de előtte a ZSvel tök jókat lődöztem.
ugyn képi világ nélkül nem volt meg a teljes virtual reality,de azzal együtt jó az az eax...[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
válasz bajnokpityu #6435 üzenetére
Konkrétan a játékokhoz gondoltam, hogy halljam ki merről jön.
-
wrox
őstag
Sziasztok.
X-Fi gamernél lehet állítani, hogy a Stereo füles "térhangozzon"? Vagy a gamer árában milyen alternatívát ajánlanátok? ~15K -
őstag
szereztem egy xfi titaniumot 15e-ért, remélem megoldódik ez a szenvedés :S audigy 1 megy a padlásra
-
bajnokpityu
félisten
válasz predakon #6429 üzenetére
az1hez képest kb bármi jó.mai alaplapik tudják azt a szintet.
a szofttuning meg a hangminőséget nemigazán érintette.nem lesz benne jobb dac,chip.
au1nek legnagyobb baja,h ha nem 48,96kHzes mintavételt játszol le,akkor iszonyatosan megugrik a torzitása.későbbiek is ha a nem valami direktmódon játszol le(asio,kernelstream) átkódolnak,de nem jelentős a torzitásuk. -
őstag
válasz bajnokpityu #6428 üzenetére
helyesbítek, szoftveresen tuningolt audigy 1-ről van szó (kicsit furcsa helyzet)
Fontossági sorrendben erre használnám:
#1 zene
#2 film
#3 minimális játék
Op: win 7 64bit, Nem optikám csatlakozik (mivel nincs rajta).[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,
Adott egy logitech z-5300as hangfalszett ami anno az xp-s időkben hibátlanul szólt az audigy 2 hangkártyámmal, amióta viszont windows 7-et használok a régi hangminőség vissza sem köszön hiába próbáltam mindenféle drivert (tényleg minden fórumot feltúrtam esélytelen). A régi minőséget szeretném élvezni, a mélyet azóta nem tudom normálisan bekalibrálni.Milyen hangkártyát javasoltok? Mit vegyek? A régi minőséget szeretném élvezni, a mélyet azóta nem tudom normálisan bekalibrálni.
-
Himym
senior tag
válasz bajnokpityu #6422 üzenetére
Hát creát én se vennék, a menyit szarakodtam a külső hang karijukkal annyiból vettem egy hibátlan terratecet. . .
És ha már az alaplapom is Asus akkor a kari is legyen Asus és akkor már a kompatibilitási hiba 99,9%ban kilőve.
-
Az-X
őstag
Ilyesmivel foglalkozott már valaki?
:)
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6420 üzenetére
Ez a szép az egészben. Ha mindenkinél ugyan azt a hibát produkálná nem volna érdekes, mert könnyen ki lehetne javítani.
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6418 üzenetére
Szinte az összes hangkártyájukkal van rövidebb-hosszabb tapasztalatom. Sajnos.
Volt T20-am is bár az nem kért drivert.
Most is Creative-ot hallgatok, pont ezért nem mondhatod, hogy elfogult volnék az Asussal szemben.
Ez viszont nem kér drivert csak a win-től. Megpróbáltam felrakni a driverét, hogy kipróbáljam az optikai bemenetét. 5 perc után:
Végén rendszer visszaállítást csináltam, hogy az utolsó morzsát is eltüntessem.
szerk.: Eltüntette a Win hangbeállítások közül azokat a beállításokat amik előtte ott voltak és a saját beállításai meg nem működtek.
Ellenségemnek sem ajánlanék olyan Creative terméket amihez driver kell.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #6417 üzenetére
gyárival is jól ment,stabilan.eleinte azért váltottam a paxra, hogy legyen DTS out.kellett volna valami patch-et használni, de később rájöttem megy ez anélkül is.és azért két hét mert 2lső nap szopás után kivártam 12napot,hogy újra nekifogjak
najó,ez részben kamu.
de ezért van forum,h más elsőre paxot tegyen fel.egyébként ez kb 1 éve volt,lehet azóta gyári is királyos.de milyen creative cuccid ovltak? és most mit is hallgatsz?
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #6416 üzenetére
"2 hét volt,mire megtaláltam a jó drivert"
Csodálkozol ha sarazza valaki a Creative-ot?
Ne hülyéskedj már, milyen termék az amivel még 2 hetet kell szopni, hogy normálisan működjön? Nagyon türelmes lehetsz, de ha nekem kéne 2 hetet szívni egy hangkártyával úgy vágnám ki a ... hogy a lába nem éri a földet.Ráadásul az, hogy nálad működik még nem garancia arra, hogy másnál is működik.
Nálam sose működött hibátlanul egyik sem.A régebbi kártyákhoz meg külön kellett licenszet vásárolni. A titanium óta jár.
"ennyit nem létezik,h nem ér meg foglalkozni egy termékkel,h kiszedjük a max tudását"
Esetleg megérné, ha nem lenne más alternatíva. De az asus nem volt olyan töketlen mint a creative.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bajnokpityu
félisten
jó.de nálam a paxok még soha le nem fagytak évek alatt,tök jó a hangjuk,és gányolás nélkül minden trükköt tudnak. dolby live,és társai.win7el is xpvel is 32,64biten is.2 hét volt,mire megtaláltam a jó drivert. paxról meg azt érdemes tudni,h alapvetően a gyári drivereket finomitják,tehát totál gyárinak néz ki.
amikor kapják a savat a creative cuccok,ezért áll fel a hátamon szőr, hogy ennyit nem létezik,h nem ér meg foglalkozni egy termékkel,h kiszedjük a max tudását.
és az sem igaz,h ugyanazok a codecek vannak mindegyiken.ez az ő hülyeségük,de én pl ingyé kaptam a DD live-t DTS enkódot.véletlen sztem rossz biost tettek bele
-
titán
válasz bajnokpityu #6414 üzenetére
De, ez driverkérdés, de én nem találtam rendes dokumentációt arra vonatkozóan, hogy az egyes kártyákhoz milyen licenszet vásárolt a Creative.
Ha pedig fórumokon néznék utána, akkor egymással szöges ellentétben álló infót kapok.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Pilok
tag
válasz jaffa 2843 #6408 üzenetére
Koszi az infot.
Pilok
-
TXT
őstag
Sziasztok!
Melyiket és miért javasolnátok a kettő közül win7 64bit alá, játékhoz, filmhez, 3D-s monitorhoz és TV-hez, 5.1 digitális hangfalszetthez?
- Auzentech Bravura 7.1 PCI-E
- Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion -
Teaway
veterán
Üdv!.
Meguntam az alaplapi őskori vackot (ALC650),
szeretnék helyette vmi sima PCI-ost, XP alá.
1255A-t kéne meghajtania, így egy 2.0-s tökéletesen elég (persze a sok-pont-egy sem kizáró ok, de csak a sztereo része lesz használva).
Lényeg, hogy ne halljam benne a gép zaját és az egér mozgását.
Ár nagyjából a hangszóró magasságában legyen.
Előre is(Van ugyan a fiókban egy Diamond SI Aureal Vortex 8810-es kártya, de az XP alatt halott, mert nincs hozzá driver)
Nincs itthon csokid??
-
jaffa 2843
Ármester
Complete Dolby Home Theater technologies
Inheriting from D2 and D2X, Xonar DX also provides complete valuable Dolby Home Theater technologies for games and all home entertainments:Dolby Digital Live:
Real-time 5.1 Dolby Digital surround sound encodersDolby Pro-Logic IIx:
Converts stereo or 5.1 sounds to seamless 7.1 surround soundfieldDolby Headphone:
Delivers a realistic and spacious 2-to-5.1 surround or 3D positional soundfield over any set of stereo headphonesDolby Virtual Speaker:
Simulates a highly realistic 5.1-speaker surround sound listening environment from as few as two speakers.#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Pilok
tag
válasz jaffa 2843 #6406 üzenetére
Es ennel a karinal is van olyan lehetoseg, mind az sb-nel CMSS-3D??(stereo cuccoknal is szol min az 5 hangszoro)
-
Pilok
tag
Sziasztok!
Egy kis segitseget kernek. Hangkartyamat kellene cserelni mert en lassan kevesnek erzem (Creative Audigy SE (SB0570) ) ezekhez a cuccokhoz( Logitech x-530 es Logitech z506 valamit egy Pioneer fules kulon erositovel.)
Mit tudnatok ajanlani ami mar PCI-E foglalatos?Pilok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest