Új hozzászólás Aktív témák
-
adam3
aktív tag
Helló!
Adott ez a kettő külső hangkártya:
SoundBlaster X-Fi Go
Sound Blaster X-Fi NotebookA helyzet az, hogy jelenleg egy AD1984A integrált hangkari van a laptopomban. A két hangkártya ára kb 8000 lenne. Megér ennyi pénzt a váltás? Lesz ennyivel jobb a hangminőség?
-
Franszi
csendes tag
Schawo, nagyon köszi, állati hasznos, amit írtál.
A hordozhatóság momentán nem, a több forrás pedig valószínűleg egyáltalán nem is lesz szempont - legalábbis a házi demo szinten, és egyelőre csak ezt tervezem. Az E-mu 0404 USB-n én is törtem a fejem, csak az a gond hogy eléggé szeretek fagyizni
Arra nincs tipped, hogy hol lehet a maya-hoz hasonló körülmények között ehhez hozzájutni a neten?
Még egyszer köszönöm a segítséget!
-
válasz
Franszi #4046 üzenetére
Szóval igények:
1. Shure dinamikusokhoz (pl SM58) mik előerősítős bemenet kell, vonali nem elég
1/b. Aztán ha már ilyet vettél, akkor később el fogsz gondolkodni azon, hogy rögzítéshez 10k-ért messze jobb kondenzátorost kapsz, mint egy SM58, ergo a fantom tápot nem hagynám ki.
2. Villanygitár legjobb minőségű felvételére és digitális effektelésére a legjobb megoldás, ha direktbe dugod rá kártyára a gitárt, ekkor azonban nagy bemeneti ellenállású (Hi-Z) bemenetre van szükség.
3. Akusztikus gitárhoz pl pont jól jönne a fent említett kondis mikrofon. Dinamikussal sosem fogsz normális gitárfelvételt csinálni. Vagy esetleg egy elektroakusztikus gitár is szóba jöhet.
4. Ideális esetben 2 forrást tudsz egyszerre felvenni, pl mik + billentyű (bár ezt nem írtad), ehhez 4 vonali bemenet szükséges.
5. Hordozhatóság nagyon hasznos tud lenni, nem elhanyagolható szempont.Nézzük melyik mit teljesít az elvárásokból:
E-mu 0202 USB: Igen: 1, 2, 5 - Nem: 3, 4
E-mu Tracker Pre USB: Igen: 1, 2, 3, 5 - Nem: 4
Tascam US-100: Igen: 1, 2, 5 - Nem: 3, 4
Tascam US-122 MKII: Igen: 1, 2, 3, 5 - Nem: 4
ESI Juli@: Igen: 2, 4 - Nem: 1, 3, 5
ESI Maya 44: Igen: 1, 2, 3, 4 - Nem: 5
E-mu 1212M: Igen: 2, 4 - Nem: 1, 3, 5Mint látható, az összes kompromisszumos valamilyen mértékben. Legkevésbé a E-mu Tracker Pre USB, Tascam US-122 MKII, és a ESI Maya 44.
Per pillanat ezt venném, ha hordozhatóság nem szempont: Maya44 83 USD, ingyenes szállítással, és jutna még kondis mikrofonra, meg fagyira is.
Ha a hordozhatóság szempont, és a többsávos felvételről mondasz le, akkor a másik kettő jöhet számításba, viszont akkor most nem nem fagyizol.Ha pedig kompromisszummentes megoldás a cél akkor egy E-mu 0404 USB a minimum, ekkor viszont jövőre sem fagyizol, hacsak nem fogadsz el használt megoldást.
-
Franszi
csendes tag
Valahol van egy dinamikus shure mikrofonom, ezzel éneket vennék fel. Gitárt és basszusgitárt kötnék még rá, esetleg multieffekten keresztül. Akkusztikus gitárt is vennék fel vele, bár gyanítom, hogy ehhez jobb mikrofonra lenne szükségem. Nincs feltétlenül szükségem arra, hogy egyszerre több mindent játszak fel, viszont legaláb 6-8 sávos felvételeket tervezek. 40k körül gondolkodom a maximumban, persze, ha van ennél olcsóbb, az nem baj...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Ł-IceRocK-Ł #4042 üzenetére
Megéri az árát jó kis kártya, és beépített fejhallgató erősítője van ennyiért bestbuy vétel.
-
Pingan
tag
válasz
dudika10 #4041 üzenetére
Már leírtam fentebb, hogy picit offolni fogok de sebaj.
Amúgy azért nem, mert abban a topikban sok a kérdés, tartalmilag értelmes válasz a kérdésemre nincs. LAssan 3 napja nem járt ott senki, ezért írtam ide, nekem sürgős lenne.
Amit írtál, már azt is kipróbáltam. Felcseréltem, ugyanez a jelenség. Winamp, Media player ezeket használom, de másik playerrel is ugyanezt csinálja.
Nem mondtam, hogy rossz a hangkártya, ez már a 2. ilyen típusú alaplapom, amin ALC892-es chip van, s ugyanezt produkálja mind x32 és x64 alatt is. A hangfal tökéletes.
Ha nem lesz rá megoldás, várnék egy használható, aránylag jó minőségű kártyát.
Jelengleg EZT néztem ki, mivel szeretnék 5.1-es rendszert venni,de jelenleg integrált hang hülyesége miatt nem tervezem.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv.!
Az Asus Xonar DG-ről valaki tud valami tapasztalatot , infót mondani?
Ez az ipon ban pl 8 k. -
dudika10
veterán
Jah és miért nem használjuk a megfelelő topikot?
[link]Akkor cseréld fel a frontok és a hátsók jack csatlakozóját és nézd meg mi történik.
Biztos, hogy a hangkártya a rossz és nem a hangfal?
Driverben milyen beállításokat használsz? Milyen lejátszóprogram milyen beállításokkal? Más lejátszóprogram? -
Pingan
tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Tudom hogy ez nem a megfelelő topik (legalábbis az első fele), de úgylátom a szakértő emberek ide gyűltek össze
Szóval Windows 7 x64 alatt van integrált hangkártyám ALC892-es chipsettel. Az istenért nem akar működni normálisan a 2.1, de 5.1 sem. Az első hangszórók jól szólnak, viszont a hátsó pár pedig olyan, mintha a basszust kifelejtené belőle a rendszer. Vagyis mintha a Realtek kezelőjében a karaoke opció be lenne kapcsolva, de természetesen nincs. 2.54-es realtek-et használok, Asrock 870 Extreme 3-as lapom van. Sajnos így ajánlani sem tudom, sem eladni ezt a típust, amíg nem tudok valami megoldást a hangra, mert más is anyázni fog nekem. hogy nem szól szépen a hangja.
Van erre ötletetek?
Ha nincs, akkor pedig tudnátok ajánlani valami olcsó hangkártyát ami aránylag jól szólna 5.1-el és 6-7ezer forintba kerül max, s kompatibilis az x64-es w7-el?
-
Franszi
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hsz-szel feljebb már jelentkezett valaki a problémámmal, ti. hangkártyát szeretnék venni 30-40 ezer Ft-os kategóriában. Otthoni felvételek készítésére kellene, gitárt és mikrofont kötnék rá, és alapvetően azt a célt szolgálná, hogy megismerjem a házi stúdiózás alapjait, hardveres-szoftveres oldalát egyaránt, ugyanis totál - igaz lelkes - kezdő vagyok a témában. Azért persze azt is szeretném, ha szépen szólalna meg a ketyere.
De én már annál a kérdésnél leragadtam, hogy külső vagy belső kártyát érdemes-e venni? Elég sok mindet elolvastam a témáról a napokban, ez a fórum is nagyon hasznos, de a konkrét választást illetően nem lettem okosabb. Amik szóba jöttek eddig nálam:
E-mu 0202 USB
E-mu Tracker Pre USB
Tascam US-100
Tascam US-122 MKII
ESI Juli@
ESI Maya 44
E-mu 1212MNem tudom, hogy érdemes-e használt cuccot venni? Néhány hozzászólásból úgy tűnt, ez nem gáz... Kérem, segítsetek a választásban, előre is köszönet Mindenkinek!
Üdv, F
-
-
válasz
Recon666 #4029 üzenetére
Tudom, én is nézegettem. Nem egy olcsó darab, az már hétszentség. De nem látom az előnyét a SE-90-nel szemben. Ha 7.1 is kell, meg 2.0 is, akkor vegyen az ember egy SE-90-t sztereóra, ahol nagyon kellhet az extra minőség, meg egy random Xonar-t, ami bőven elég hangminőséget produkál ha 7.1-ről van szó. Nincs sehol leírva, hogy csak egy hangártyát lehet egy számítógépbe rakni. Olcsóbban kijön, és jobb mégis egálban lesznek.
-
válasz
Recon666 #4027 üzenetére
Ez a kicsi nagyon hajaz az Audiotrak HD2-re. Hasonló felépítés, mindkettő Envy24 chipset. Csak nincs rajta fejhallgató erősítés.
Mindenesetre érdekes darab, elég komolyan gondolták.Azért mielőtt megvennéd, nézz utána a driverkérdésnek, mert azzal esetleg gondok lehetnek.
-
mézi123
tag
Audiotark:
http://www.lord.hu/products/category/6_Hangkartya/
-
baluka26
veterán
válasz
thomas0601 #4023 üzenetére
Igen!
És nagyon korrekt az eladó.
Szerintem írjál rá nyugodtan! -
baluka26
veterán
válasz
thomas0601 #4021 üzenetére
Ingyenes a szállítás, nekem 2 hónapja 15750-re jött ki.
Viszont volt aki 60 dolláros ajánlattal el tudta hozni, az kb 12ezer forint, úgy, hogy házhoz jön. -
thomas0601
csendes tag
-
baluka26
veterán
válasz
thomas0601 #4019 üzenetére
Ilyet nem kapsz Magyarországon. Többen rendeltünk már innen, pár nap alatt megérkezik Dél-Koreából, és nagyon jó! Én is HD555-el használtam.
-
baluka26
veterán
válasz
thomas0601 #4017 üzenetére
Audiotrak Prodigy HD2 ebay-ről!
Fejhallgató erősítő beépítve, RCA kimenet, cserélhető műveleti erősítők, és 15ezer forint.
Keresztbe lenyeli a Xonar-okat 20ezer alatt, ez tuti -
thomas0601
csendes tag
Sziasztok! Hangkártyát szeretnék venni. Most egy integrált alc 883-as van a gépben, szeretnék valamilyen asus xonart venni… De itt jön a probléma, én sajnos nem értek a gyártók által leírt és mellékelt technikai infókhoz, csupán szeretném még jobb minőségben hallgatni a zenéimet, így nem tudom, melyik lenne számomra a megfelelő választás. Ettől függetlenül nézegettem őket, és teszteket is olvasgattam, a xonar d1-ről elég jókat írtak, de látom, ahogy írtátok is, van ez az új dg ami talán jó lehetne… Az én igényeim ilyen téren nem nagyok, játékra abszolút nem használnám, csupán zenehallgatásra (veszteségmentes formátumok), nagyrészt fejhallgatóval (Sennheiser hd 555) néha hifivel… és max 20ezret tudnék rászánni. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Gigi01
őstag
[link] mi a vélemény?
Nekem olyan kéne,amin lejön a játék 5.1-ben,de van rajta spdif is. -
PuMbA
titán
Round 2: Fight!
Integráltak (IDT 92HD206, Realtek ALC889A) vs. Xonar DX
Van hallható különbség a rendszeremen, de számonként eltérő. A legnagyobb változás a tér, az integráltakon sokkal kisebb. Emellett sok hang részletesebb és vannak olyanok is amik nem hallatszanak integrálttal. Ami még különbség, hogy a hangszerek jobban el vannak szeparálva a Xonaron. Ja és a videotonnak van tere. -
1. A listád jó, csak az M-Audiot húzd le róla. A 2496 nem nagy eresztés, nem összemérhető a többivel.
2. Ha valamelyiket sikerül használtan megkaparintanod, akkor csapj le rá és vidd.Itt még van pár Maya44 bagóért, szállítással együtt 17 pénzért, újonnan. Én ezt venném, ha nincs valami jó használt fogás.
@(#4004) Plazmacs: Van. Úgy hívják házimozi erősítő.
(bocs) -
Üdv!
Otthoni zenefelvételre/szerkesztésre szeretnénk majd beszerezni egy hangkártyát. Főleg gitárt, és midit vennénk fel fele (egy m-audio keystation pro 88 midi bill.), de használnánk rendes passzív mikrofonnal is.
Ha lehet belső hangkari kéne, és 30ezer körüli összegben gondolkozunk, ahogy szétnéztem a következő típusokat találtam:
E-MU 0404 pci
Esetleg használtan E-MU 1212 pci
M-Audio Audiophile 2496
ESI Juli@
ESI MAYA44Természetesen más típusok felé is nyitottak vagyunk, amennyiben nem lényegesen drágább a 30k-s keretnél.
Tanácstalan vagyok, hogy melyiket lenne érdemes választani. Melyik éri meg legjobban az árát, s melyik szoftvereivel/driverével van a legkevesebb gond.
Hálás lennék, ha tudna valaki segíteni a döntésben.
-
Plazmacs
csendes tag
Üdv!
Nem tudom, jó helyre írok-e, mivel valójában nem a hangkártyák között tájékozódom. Van egy Acer Aspire 8942g laptopom, amire 5.1-es hangot szeretnék rákötni. Elvileg támogatja az 5.1-et, annyi hangszóró is van benne, viszont jack kimenetből csak egy, plusz valami digitális cucc. Létezik olyan eszköz, amit pl. USB-n vagy akárhogy rákötve ki tudnám vezetni 3 jack csatlakozóra a hangot? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby elektronika
- Honda topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest