- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
SaGaIn #18095 üzenetére
Creative Z jó, ha kell a sokpontegy is. Sztereóra külső dac/amp jobb. STX-et csak használtan végy, ha egyáltalán.
#18096) TGWH
Kb huszonikszezer fotintba kerül egy egyértelműen jobb kártya az alaplapinál. Neked kell eldöntened, meger-e annyit. Szinte bármi profitál egy jobb alapból. -
SaGaIn
senior tag
Hát nekem a nagytesvére az 5800 van ami kb pár wattal erősebb csak de ugyan az és hallottam már nála sokkal rosszabbul szóló 5.1-et is. De azért nem egy high end. Olyan 10-15 ezerért nem rossz vétel. (x-fi Xtreme musical használtam) Szerintem! Hangerőre a 5800 többet tud azzal már be lehet zúzatni egy kisebb szobát. az 580 előbb kifullad és betorzít.
A szintén creative T6300 nál jobban szólt mikor hallgattam de az egy alaplapi hangkártyáról volt meghajtva szóval forrás is sokat számít.
Alaplapi hangból most a Realtek ALC 1150 a csúcs. Aztán Az ALC898 majd ami nekemvan és helyett szeretnék
valamit mert mert a X-fi xtreme music-ról visszalépésnek érzem az ALC892.ALC 1150 es lapot 35 alatt nem találsz szerintem.
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Újból szeretnék valami jó hangú hangkártyát. Audiotrak prodigy hd2.m volt szerettem a hangját, de most nincs és jó lenne újból jó hang a gépbe.
Néztem Audiotrak prodigy 7.1 HiFi-t, elég jó árban lenne most használtan. De mennyire alkalmas ez sztereóra? Megüti 2.0 rendszerben a HD2 szintjét?
Köszi! -
TGWH
őstag
Estét!
Kérdésem az lenne, hogy egy Creative inspire P580 mennyire számít komolynak? Egy alaplapi integrált hangkártya megbírkózik vele, ha igen, milyen alaplapot ajánlotok, amin normálisabb hangkártya van - mennyi van, két fajta?-, és kb. netezésre, filmnézésre lenne használva? Extraként usb3 port a maximum.
Ezzel kissé összefüggő kérdés, celeron proci elbírja a filmeket? Elméleti a kérdés, egy pentium biztos elég rá, meg ugye +5 ezer forint a különbség, csak kíváncsiságból kérdem.
Ha gondok lehetnek az alaplapi hangkártyákkal, milyen alap kártyát ajánlotok? -
SaGaIn
senior tag
Hello!
Segítséget, tanácsot szetrnék kérni!
Agy Asus Z170-A tulajdonosa vagyok ami realtek Alc892 alaplapi hangkeltővel van megáldva.
Előző konfogomban egy Creative X-fi Xtreme Music muzsikált a Pax driverrel.
Ebbe az új konfigba viszont nem erőltettem bele mert teljesen elfogta volna a videókártya levegőjét kb 1 miliméterrel lett volna a ventillátorok előtt.
Az Alc 892 hangjával nem vagyok megelégedve. ( Egy sennheiser HD485 -tel használom) Nem szól nagyon rosszul de mégsem olyan finom részletgazdag a hangja mint a creativnak volt és kicsit talán zajosabb is (ugyan azzal a Cheaftec táppal).
Nah most 20 ezer körül tudnátok ajánlani valamit, aminek tényleg jó hangja van és Pci-expresses? Használt is jöhet.
Első körben a creative Z re gondoltam de nem tudom mennyire jó cucc.
A asus okat nem ismerem. De azt látom hoyg manapság az STX a csúcs csak nem tudom meg ér e 40 ezret bár ennyit nem nagyon akarok költeni.üdv SaGaIn
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
Nordbright #18093 üzenetére
hát látod
enyémet se
-
Nordbright
csendes tag
válasz
Nordbright #18084 üzenetére
senki nem szakérti meg?
-
HolyFire
aktív tag
Teljesen random módon csinálja...van hogy havonta egyszer...van hogy hetente egyszer. Teljesen kiszámíthatatlan és váratlan. Nagyon zavaró hogy este hallagatok hallkan egy kis zenét és hirtelen szinte max hangerőn felüvölt a statikus zaj 10-20-30 másodpercig...aztán abba marad
Egyébként milyen hangkártyát lenne érdemes berakni a Xonar helyett? Persze ami megfizethető áru is.
-
oba
addikt
válasz
RetepNyaraB #18087 üzenetére
Köszönöm, akkor rákérdezek ott is
-
RetepNyaraB
veterán
Neked a DAC topikot .
Rengeteg megoldás létezik a 10k és a csillagos ég között. Sztereóra legjobb a belső és konzumer kártyákat elfelejteni; ebay tele van pl. kínai cuccokkal, melyek között akad igen jó is szép számmal. De több emberke foglalkozik erősítő/DAC építéssel, ami szintén best buy. Többiek segítenek eligazodni a linken. -
oba
addikt
Üdv!
Ajánljatok nekem pls hangkártyát
Sztereó kellene, soha nem lesz rajta 5.1, vagy 7.1, csak zene lejátszás. (Zárójeles kérdés: van e bármilyen hátránya zene terén egy ilyen 5.1 -es és hasonló hangkártyának?). És ami még fontos a coax és/vagy optikai kimenet. Az előbbi jobb lenne. Az ára pedig legyen pénztárca kímélő amennyire csak lehet
Használt piacon érdemes egyáltalán szétnézni? Értem ezalatt, hogy szabad egyáltalán használt hangkártyát venni, nincsenek ezek "túlhajtva" vagy ilyesmi, ami miatt inkább vegyen az ember újat?
Minden tippet, segítséget, ajánlást szívesen fogadok, soha nem foglalkoztam még a hangkártya kérdéssel, így egyáltalán nem vagyok benne jártas.Köszönöm a segítséget előre is!
-
Nordbright
csendes tag
Nekem is (#18080) kasza blanka -hoz nagyon hasonló kérdésem van.
Sürgős "szakmai" segítség kellene.Elsősorban MIDI (szinti + Fruity vagy Sonar) zenélési dolgokra kellene BELSŐ kártya. Alacsony latency természetesen fontos és kompatibilitás.
Ami nagyon jó lenne:
Creative E-MU kártyák (1212PCI, 0404PCI, 0404PCIe) komoly problémája, hogy nincs hozzájuk Win10 driver és úgy tudom nem is nagyon működnek alatta. Még az E-MU supportnak is írtam, de nem válaszolnak, hogy várható-e megoldás. Az E-MU-nak így nincs is utódja, ezt a vonalat megszüntette a Creative?
Ami még kalapban van:Úgy tudom az Audigy-k nem túl jók, inkábbb gaming cuccok.
Creative SB Z- PCIe jó lehet ilyen célra?
Asus Xonar kártyákról szinte semmit nem tudok, de láttam negatív véleményt.
van még valami???? (nem hi-tech méregdrága cucc, csak valami "belépő kat.")
-
HolyFire
aktív tag
válasz
gyenesmartin #18082 üzenetére
Nekem a AsRock FM2A75 Pro4-M-ban csinálta. Most egy AsRock FM2A88X Extrem 4-ban van...abban ugyan úgy ezt csinálja. Néha teljesen hirtelen zene közben valami brutál hangos statikus zajt ad ki magából, még akkor is ha nagyon halkan szólt minden...majd visszaáll a rendes kerékvágásba.
-
gyenesmartin
őstag
Akinek a xonarnál elmegy valamelyik csatorna, annak milyen alaplapja van?
Az én D1-em csak gigabyte alaplapoknál csinálja ezt. Asusnál kb félévente egyszer. -
HolyFire
aktív tag
Köszi
Az Asus Xonar DX elvileg 5.1-es... Gondolom még az is jobb mint az alaplapi Realtek ALC892. Vagy tévedek? Mondjuk kezd egyre jobban zavarni hogy héba hóba elmegy a jobb oldali hang majd restart után minden rendben, meg random módon elkezd kiadni magából a hangkártya valami statikus zajt rövid ideig, változó 10-20 másodpercig...teljesen váratlanul. Gondolkozok azon hogy kiszedem a Xonart és az alaplapit használom.
Még az előző gépemből maradt a Xonar és a mostani konfigomba nem próbáltam az alaplapit.
-
kasza blanka
aktív tag
Üdv
itthoni stúdizáshoz, zeneszerkesztéshez szeretnénk új hangkártyát.
jelenleg egy ASUS PHOEBUS van - tartós bérletben csak, lakótársé és el akarja adni, és ha már pénzt költök rá, akkor komolyabbat gondoltam venni max 40-50e-ig.
nézegettem külső USB-s/Firewire-s cuccokat, de néhány helyen azt írják, hogy azok latency szempontból rosszabbak, mint a belső kártyák, viszont zavarvédettebbek.amikkel használva lenne: Ableton, Edirol MIDI keyboard, elektromos gitár és azért mikrofont is tudjon fogadni.
amin eddig gondolkodtam - és lényeges kérdés, hogy a PHOBEUS kb hol áll ezekhez hangminőségben ill szolgáltatásokban/tudásban:
-Xonar Essence
-belső E-MU 0404 / 1212M
-Focusrite 2i2 / Focusrite Saffire Pro 14 (előbbihez hitspace-n több vélemény is volt, miszerint jobb, mint a 0404/1212m, utóbbi meg már igencsak az anyagi keret felső határa, és igazából 4 bemenetre perpill nincs is szükség, a 2 is elég - mikrofon/gitár)6 magos Xeon5660-tal lenne tolva, tehát a hardveres DSP nem tudom, hogy komoly előny lenne-e az E-MU-knál pl.
vélemény? javaslat?
előre is köszi. -
demmer123
őstag
Mennyivel lenne jobb a hang az alaplapinál ha vennék egy Creative X-FI Hd hangkártyát?Nagy különbség lenne vagy nem annyira?
Takstar hi 2050 fejhallgatóm van.
Alaplapom [link]
-
Bodz
nagyúr
válasz
HolyFire #18074 üzenetére
"Akkor tulajdonképpen szoftveresen oldja meg a gép a bluray lemezen levő hang kiküldését."
Igen.
"Szóval ha neszek egy Z906-ot a jelenlegi gépem mellé...akkor analóg módon összekötve szólni fog az összes hangformátum a Z906-ból amit a használt lejátszóprogram ismer..."
Pontosan.(#18075) dangerzone: Megéri.
-
[aTp]G3R1
csendes tag
válasz
dangerzone #18075 üzenetére
Hali!
Nálam is egy 887 + Logitech 230 2.1 "muzsikál" . Mivel értelmét nem láttam jelezni a Realtek felé véleményemet, itt szeretném kifejteni, hogy:
előnyök:
======
modern jó kompatibilitású audio chip, mély tartományban elfogadhatót szólhátrányok:
========
borzalmas hangkép, iszonyatos torzítások, pocsék semmitérő effektek, 12 khz felett semmi nem jön ki belőle
szomorú, hogy egy ennyire alap 2.1 rendszerhez is kevés (24 bit 192 khz) .
Lenovo 50-30-ban (full alapgép) a Conexant Dolby fényéveket ráver.
ugyan csak elveri a 15 éves Live 5.1 is KX driverrel.Most is ezt hallgatom, mindjárt hányok. Kibaszott sárgáknak nincs füle? Ennyire olcsó, hogy minden deszkára ez jut?
20k körül szeretnék új/vagy használt hangkártyát (pci-e). Sürgősen!
Köszi
dangerzone kitartást -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Az alaplapi Realtek 887 után nagy előrelépés lenne egy X-Fi HD? Megérni a +23000 Ft?
Elsősorban fejhallgatót használok, egy Superlux 668B-m van, de lecserélném azt is egy Audio-Technica ATH-M30X-re. -
HolyFire
aktív tag
Értem. Akkor tulajdonképpen szoftveresen oldja meg a gép a bluray lemezen levő hang kiküldését. Most egy Xonar DX hangkártya van a gépben....illetve az alaplapi. AsRock FM2 A88X Extreme4 alaplapi hangkeltő (7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec) ).
PowerDVD-t használok lejátszásra a 3D miatt. Szóval ha neszek egy Z906-ot a jelenlegi gépem mellé...akkor analóg módon összekötve szólni fog az összes hangformátum a Z906-ból amit a használt lejátszóprogram ismer....mert ugye akkor nem a logitech cuccnak kell dekódolni, ő már eleve azt kapja az analóg bemeneteibe amiket úgymond meg fognak szólalni az adott hangszórókból. Picit offos a téma, de túrtam a netet és nem sok ilyen infót találtam hogy akkor ez a dolog hogy működni, milyen hangkártyát stb stb. Szóval minden hasznos információnak örülök és megköszönök -
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Segítséget kérnék hozzáértőktől. Házimozit szeretnék. A tv-m megvan, azzal nincs. A hangkeltés a kérdéses pont. Eredetileg arra gondoltam hogy veszek belépő kategóriás erősítőt hozzá hangszórókat, sub-ot, bluray lejátszót. Ez így eléggé költséges buli lenne még a belépő szinten is.
A B tervem hogy a számítógépem használom lejátszásra. Bluray olvasóm van, a gépem is bika, nem lesz vele gond. Na mármost a hangkeltés a kardinális pont. Logitech Z906-ra gondoltam. Ha jól tudom és látom akkor azon van direkt analóg 5.1 bemenet. Nem nagyon értek a dologhoz, de ha jól gondolom akkor kell nekem egy olyan hangkártya ami kezeli a DTS HD, DTS HD MA formátumokat és így a hangkártya analóg 5.1 kimeneteire rádugom a Z906 bemeneteit, akkor frankón szólni fog minden? Ez így megoldható? A Z906 csak DD-t és DTS-t dekódol...én pedig a DTS HD-t, MA-t, Dolby True HD-t stb-t szeretném hallani.
-
nemethbalazs
tag
válasz
RetepNyaraB #18070 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
nemethbalazs #18069 üzenetére
Tim82-nek igaza van, csak kicsit kompkikáltabb akkor a megoldás. Egy ebayes xmos jellegű átalakító a legjobb (és valszeg pénztárcakímélő) megoldás, ha csak a digit jelre van szükséged. A DAC topikban talán pontos típust is tudnak mondani
-
nemethbalazs
tag
válasz
Tomacko #18068 üzenetére
Fene tudja. 2003-ban 2800 EUR volt az ára. Akkor nem sok jobb hangminőségű erősítő létezett, és direkt a sztereo rész dicsérték, hogy nagyon erős benne, simán jobb volt a PMA sorozatoknál. Nem hinném hogy lenne benne bármi ami nem minőségi, de inkább úgy mondom, hogy nekem megfelel. Hangminőségben simán hozza a mai pár százezres kategóriát, persze tudásban nem. Nincs LAN, Wifi, HDMI, netrádió, de még sima rádió sincs benne. De nem is ez volt a kérdés, hanem mit vegyek, hogy USB-n keresztül SPDIF-et kapjak, jó minőségűt.
-
Tomacko
őstag
válasz
nemethbalazs #18064 üzenetére
Azt a DAC-t inkább hagyjuk, nem minősíteném se le se fel, de nem egy hűde valamik ezek, főleg nem a régiségek.
-
Tim82
félisten
válasz
nemethbalazs #18064 üzenetére
Ha jól látom, ezen van toslink és koax bemenet is. Gyakorlatilag akkor neked egy USB-SPDIF átalakítást elvégző kütyü kell.
Egy Behringer UCA202 is megfelelhet a célra (annak toslink kimenete van). Vagy esetleg XMOS U8 alapú USB-SPDIF transzport eBay-ről, lehetőleg koax kimenetes változat - a koaxot tartják jobbnak a toslinknél.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
Hyperx Cloud füles mellé szeretnék egy hangkártyát vásárolni, ami minőségben már jobb lenne, mint az integrált alaplapomon lévő. Elsősorban játékra, illetve filmnézésre kellene.
CreativeSound Blaster X-Fi Surround 5.1 és X-Fi HD-t néztem.
Továbbá most úgy látom kicsit le ment az ára a Omni Surround 5.1-nek is. Azonban itt nem világos nekem, hogy most ez használható későbbiekben hangfalakhoz is, vagy csak fejhallgató erősítő. -
nemethbalazs
tag
Nekem igazából jeltovábbításra kellene, egy olcsóbb de minőségibb megoldás. Mármint én csak a digitális részt használnám, így nem szeretnék feleslegesen fizetni az analóg részért
Szerintem az erősítőmben elég jó lehet a DAC rész... vagy mi a neve ami felelős a digitálisból analóggá alakításért.
Bár elég régi vas... 13-14 éves...
Denon AVC-A11SR -
Tim82
félisten
válasz
nemethbalazs #18062 üzenetére
Digitálisan szerintem is kiviszi, de gyakorlatilag ott a külső hangkártyát csak jeltovábbításra használod.
RetepNyaraB-ot sem cáfolni akartam, csak félreérthetően fogalmazott szerintem. Az X-Fi HD analóg kimeneteken biztosan nem tud sokpontegyet, a Xonar U7 meg igen.
-
nemethbalazs
tag
-
Tim82
félisten
válasz
RetepNyaraB #18059 üzenetére
Sokpontegyre X-Fi HD-t inkább ne, mert sztereóra képes, legalábbis az analóg kimenetein.
Az X220-nak nincs optikai hangkimenete.
-
nemethbalazs
tag
válasz
RetepNyaraB #18059 üzenetére
Nem, tudtommal nem tud. Sajnos (ThinkPad x220)
Akkor ha jól értem, szerinted nincs vagy alig lehet különbség a 9 e Ft-os Speedragon vagy a 25e Ft-os X-fi HD között? Mármint digitális kimeneten. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
nemethbalazs #18058 üzenetére
A laptop nem tud optikai jelet kitolni a fejhallgató aljzaton? A kommersz (értsd huszonparezer forintosig bezárólag) kártyák optikai csatija sem lesz ugyanis feltétlenül jobb. Egyébként sokpontegy külső kártya az x-fi hd és az u7, ami itt ajánlott.
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy laptopom, amiről zenét hallgatnék, filmet néznék és van hozzá egy egész jópofa ezer éves 20 kg-os Denon házimozi erősítőm: [link]
Wharfedale Diamond 8.4 hangfalszettel.Nos a kérdésem az lenne, hogy milyen külső hangkártyát ajánlotok a laptophoz. Csak digitális jel menne az erősítőbe, maga alakítaná a zenét sztereóra, az 5.1-et pedig 5.1-re.
A laptop saját hangártyájából kijövő hang.... hát.... gondolom sejtitek milyen... kritikán aluli. A használat kb. minden nap, 60% lossless zene, 40% film, általában angol DTS-el ha van.A másik kérdésem is egy hasonló felálláson alapul, egy nagyon kedves ismerősömnek ugyanez a problémája, csak jóval gyengébb hangfalszettel és erősítővel.
Ha csak optikai kimenet van használva, számít a hangkártya minősége? Magyarul érezni fogom a tízezer forintosok jótékony hatását?
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Esetleg ha van valamilyen bevált erre való termékjavaslatotok, nagyon-nagyon megköszönném.
További szép napot.
-
Cassio1987
tag
Sziasztok, xonar d1 kártyám van és fejes miatt szeretném cserélni egy erősítős kártyára. Soundblaster x-fi hd-t és a Z-t néztem ki. Az x-fi HD mellett szól a potméter, viszont az a gondom, hogy nekem 2 egymástól független hangfalat kell bekötnöm front hangfalként JACK-en a kártyára (egyik a gép hangfala a másik a tv mellett lévő filmekhez.) Most is két felé van osztva a D1 jackje. Mennyire lenne macerás a 2 rca kimenetet jack-re alakítani majd kettéosztani? Vagy jobban járnék a Z-vel ahol van közvetlen jack, de nincs potméter?
-
Nuada herceg
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat! Jól esik a segítőkészségetek!
Tegnap nem is próbálkoztam már, ott hever a polcon a füles.
Hétvégén annyit küzdöttem vele, és csak kudarc jött kudarc után, hogy megelégeltem.
Sokat utánaolvastam neten, de nem találtam sok hasznos tanácsot.
Hátulra volt bedugva a füles egyébként, de a többit lehetőséget még nem próbáltam.
Majd ma munka után kipróbálom, hátha valamelyik megoldja. -
thornadoj
aktív tag
válasz
Nuada herceg #18053 üzenetére
Igen, a külső hangkártyák előnye, h nem szednek össze a gépből mindenféle zajt. Esetleg még (ha van lehetőséged), tehetsz egy próbát másik táppal.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Nuada herceg #18053 üzenetére
Először is próbálj letiltani minden hangeszközt, amelyet épp nem használsz (mikrofon (főleg ez), midi, egyéb hang be-kimenetek). A hangkártya kimenetére dugd a fejest, ne előre. Ez sokszor megoldja. Ha nem, akkor keress valami 3rd party drivert a kártyádhoz, vagy ha támogatott a win10, akkor gyárit (olvass utána) és abban is tiltsd le a dolgokat. Ha ez sem elég, akkor próbáld a PC-t teljesen külön aljzatra dugni, ne közösen használd más elektromos készülékkel.
Sajnos a belső kártyák lelke nagy és fekete; hajlamosak zajongani... -
Nuada herceg
őstag
Sziasztok! Egy problémám adódott, amihez a topik áll a legközelebb.
Vettem egy 5.1-es füles. Speedlink medusa. Szóval olcsóbb kategória, de mondom próbának megteszi.
Hazahoztam, nagy örömmel nekiálltam tesztelni, erre szomorúan vettem észre, hogy van 1 kis alapzaj. Főleg ha mozgatom az egeret, vagy frissítek az asztalon, esetleg videó megy, hiába van elnémítva a hang, zajt hallok a háttérben, elég idegesítőt. Bevittem a füles t a boltba, ahol vásároltam, kipróbáltuk ott is, ott nem volt gond vele. Mondták, hogy valószínűleg a hangkártyám lesz a ludas. Ami egyébként 1 integrált kártya. asus p7p55d e lx alaplapom van. Így beszereztem nagy reményekkel egy másik használt hangkártyát. Cimborától kaptam, sound blaster audigy 2 zs. De ugyanazt a hibát produkálta. Eléggé elkeserítő a dolog.
Most mi lehet a gond? Alaplap? Vagy esetleg új hangkártyát kellene vennem? Driver? Mind a 2 esetben a windows saját driverét használtam. (Win 10)
Előre is köszönöm a válszt! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
DjTomboy #18049 üzenetére
Nem biztos, hogy a d1 optikaija érdemlegesebb, mint az alaplapi. A hdmi és optikai mindkettő erősen jitteres, az adott készüléktől függ az aktuális minőségük. Én hagynám az alaplapot érvényesülni alapból, vagy esetleg neten vennék kártyát és visszaküldöm, ha nem smakkol. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest