- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
És ha nem tuningolsz, akkor minek veszed meg a kittet, s minek veszel egyáltalán tuningramot?
Mint láthatod, négy modul van a gépemben, ezt 3 különböző időpontban vettem, s nyugodtan mennek dual channelben, akár 920MHz-em is CL5-ben.
Akkor minek is kellene KIT? (Hugom gépében 2 van, s azonos a szitu, havernál szintén négy ilyen, s szintén tökéletesen üzemel)
Azaz pl. ebből vegyél kettőt.
És mindenképpen legalább 800-ast.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
MZsoltee #825 üzenetére
Én alapvetően abban látom az előnyt, hogy időben eltoltan fejleszthetsz. Azaz megvesz pl. most egy 2600XT-t, aminek a teljesítménye jelen pillanatban elég, majd ha kevés, akkor vesz hozzá egy másikat:
- olcsóbban (valószínűleg használtan)
- nem bukik a régi kártya eladásával isAmiket leírtál az okok közé, azokkal egyet értek, új rendszer esetén, azaz ne úgy vegyen az ember egy rendszert, hogy egyből két 2600-at vesz, hanem akkor vegyen egy erősebbet.
A fogyasztás annyira nem lényeges szerintem, mert általában ezek a 6-10K körüli FSP tápok is megbirkóznak a feladattal, így nem jelent plusz kiadást.
A melegedés igaz, de 2db 8cm-es 2K, és az megbirkózik a feladatta.
Tehát a legfőbb ok, amiért szerintem megéri az, hogy elcsúsztatva fejleszthet az ember.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
lime1986 #785 üzenetére
1. Minőségen nem látszik, inkább a szolgáltatások listáján, azaz az ASRockban nincsenek olyan tuningképességek, vagy másmilyen a hangkártya, vagy kevesebb a hálózati kártya... 1394-es...
2. Régebben kellett hozzá (X1950XT(X), X1900XT(X)), de az X1950Pro-tól kezdődően nem kell hozzá semmi más, csak két híd, amit a kártyához mellékelnek.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #782 üzenetére
Esetleg ez az oldal segíthet benne: TweakTown
Itt minden egyes Catalyst meghajtót összehasonlítanak az elődjével (persze ahhoz át kell ám böngészni mindet).
ált. 3 kártyával. -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #779 üzenetére
Jó lenne, ha találnék
Viszont itt van egy driverösszehasonlítás: LINK
-
TomBoy1986
veterán
válasz
lime1986 #768 üzenetére
2600XT vs. 8600GT Tekintsd át a tesztet, s gondold meg, hogy melyiket mennyiért kapod.
A Winchit meg elnéztem
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Dzsiforsz #764 üzenetére
Nekem van egy olyan lapom, s van benne egy Pentium D 915 (2800MHz), s nyugodtan sikerül járatni 3350MHz-en.
Nem lehet benne feszültséget emelni, így azt kell megérdeklődni, hogy a 2140-es mennyit megy alapfeszültségen, mert annyit ebben a lapban is fog. Én úgy tudom, hogy 2.2-2.8GHz-et megy.
"Mert ha nem akkor nem kevés az 1,6 Ghz, attól mondjuk nemjobb egy CeleronD 3Ghzel"
A Celeron D 5GHz-en sem hoz megfelelő teljesítményt: Itt egy teszt róla
Nézd meg a 356 @ 5GHz eredményét a 2140-eshez képest.
"Én nem nagyon értek hozzá azért kérdem, nemtudom mi fontosab a két mag vagy a Mhz?? Köszi!"
Sajnos a képlet ennél bonyolultabb, fontos a két mag, fontos az órajel és fontos, hogy milyen architektúráról beszélünk.Ennek egy kicsit utána kellene olvasnod, adok hozzá 1-2 linket, hogy hol:
Itt olvasd el a felső 3 tesztet, s viszonylag jól képben leszel
További tesztek:
első
Második -
TomBoy1986
veterán
válasz
Dzsiforsz #752 üzenetére
Szia!
Erre a gépre már nem érdemes költeni, azt látom te is tudod. Mivel kb. 30K van rá, s gondolom plussz amennyiért el tudod adni a CPU+alaplap párost. Így kb. ezt tudom javasolni:
ASRock 4CoreDual-SATA2 - 13.5K (van rajta AGP+PCI-E 4x-es, amibe term. bele megy minden kártya ÉS DDR1 és DDR2 is)
Intel Pentium Dual Core E2140 - 15K (ez egy 1.6GHz-en hajtott Conroe magos Core2, amihez 1MB L2 cache társul, általban alapfeszültségen elég jól túlhajtható, így a fenti alaplapban is el tudsz vele érni 2.2-2.8GH8z-et).Ez a kettő a limit alatt marad, érdemes megvenni, mert tovább használhatod a VGA-t, de a RAM-ot speciell én eladnám, mert most 6K-ért tudsz venni 1GB DDR-II-800-ast
Szóval összesen 35K-ba kerül immár DDR2 RAM-mal, s még el tudod adni a CPU+MBO+RAM-ot, amiért kb. kapsz 10-12K-t jó esetben. Ehhez gyűjtesz egy kicsit, s eladod a mostani kártyát és akkor még mindig tudod ezt a lapot használni.
Mindenestre ha a költségvetésbe belefér, akkor én 2x1GB RAM-ot vennék a fent említettből a helyedben.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #630 üzenetére
Örülök, hogy egyetértünk.
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Titok Levi #533 üzenetére
A két kérdésedre a válasz, ha még nem válaszoltak:
1. Tuning?
Általában itt ez azt jelenti, hogy adott a CPU-nak és a VGA-nak egy bizonyos órajele, s az ennél magasabb órajelen történő járatást jelenti a tuning. Amúgy ez a legtöbb esetben szoftveres (BIOS is szoftver).2. Int. VGA?
Letiltható, így olyan mint ha ott sem lenne. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Titok Levi #522 üzenetére
Csak figyelmeztetés képpen:
A NEO lapban ne számíts semmi komoly tuninglehetőségre (max 10-15%, ha a procid nagyon jól húzható alapfeszen, mert nincs benne feszültségmódosítási lehetőség, s a maximális FSB is csak 232MHz).
Ha komolyabb lapot veszel (mint amit alább linkeltem MSI akkor azzal jobban jársz.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
MZsoltee #506 üzenetére
Nekem NV chipsetes lapom van, így azt nem tudom ajánlani senkinek túl jó szívvel, én AMD és VIA párti vagyok chipset terén (de januárban csak horror áron lehetett ATI chipseteshez hozzájutni).
A Gigabytetal semmi baj sincs, haver pedig hétfőn kapja kézhez az MSI-t (amit linkeltem, úgyhogy majd a jövő héten meg is nézem neki, hogy miben különbözik az enyémtől.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Flatron710 #501 üzenetére
Hát ez a 3 alkatrész tényleg nem ér meg 65K-t.
Szerintem inkább egy ilyen formációt vegyél:
- alaplap: ASRock ALiveSATA2-GLAN - 13K
- cpu: AMD Athlon64 X2 4400+ (65nm, Brisbane, 2x512KB cache, 2300MHz, 65W TDP) - 18K
- VGA: Sapphire X1950 GT 256MB
- sokkal erősebb az említett két kártyánál, jól húzható (minimum a PRO szintjére)Így is alatta maradsz bőven az összegnek, esetleg egy komolyabb alaplap is belefér, pl. ez:
MSI - K9AG Neo-2 Digital HDMI (ebben még tuningolni is fogsz tudni 16.3K-ért (ráadásul az új Phenomok fogadására is alkalmas lesz. -
TomBoy1986
veterán
''Viszont a proci az tényleg babapiskóta lesz, pont ugyanúgy, mikor az emberkénk játékgépet vesz, mondjuk egy 6200-as videokarival... működni fog, de közel se lesz az igazi (pláne akkor amikor pl. én a családi képeken igazítgatok egy picit, lazán kifutottam az 1GB memóriából és a 2.8-as P4 is igen kevésnek mutatkozott).''
Ez így van, de ekkora keretből ennyire telik. Ha növeli a keretet, akkor értelemszerűen jobbat tud majd venni. -
TomBoy1986
veterán
Amikor meghatároz valaki egy keretet, akkor én megpróbálok abból gazdálkodni, s nem megfejelni még 20-40K-val (4-8GB memória - elhiszem hogy jótanács, de valószínűsítheted, hogy nem ez a prioritás olyankor, amikor ekkora összeg van megjelölve. Azaz nem lesz rá még +40-80% pénz)
250-esnél csak a 160-as volt kisebb, ami 3K-val olcsóbb. Én személy szerint semmilyen gépbe nem tennék már 160-as HDD-t (pláne kisebbet).
Író? NEC vagy Samsung... hát ez erősen ízlés dolga ebben az árkategóriában... és mindössze 1K-val olcsóbb. -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
dabgergo #370 üzenetére
Az Ipon egy nagyon olcsó hely, a garanciális ügyintézésükre sem lehet panasz, és ha nem pesti vagy, akkor ajánlom figyelmedbe a garanciafutár szolgáltatásukat és az országos házhozszállítást is(asszem 2K-ért viszik így ki, de meg kell nézni a honlapjukat).
Összerakva is lehet venni, azokban nem az van, amit te szeretnél. Itt megrendeled Webshopjukban, választasz egy átvételi módot, s olcsóbban készhezkapod, mintha a boltban vennéd (én is így szoktam vásárolni, neked is ajánlom).
Összerakás meg nem nagy kunst, de a boltban is összeszerelik neked. -
TomBoy1986
veterán
válasz
dabgergo #367 üzenetére
''Kész konfigurációt szeretnék. Mint ahogy látszik nekem egy relative alap, de megbízható gép kéne.''
Szia! Gondolom ezt monitor nélkül érted, mert egyébként nem nagyon lehetséges a dolog. Ha mégis monitorral gondolod, akkor egy használt monitorra lesz szükséged, aminek itt nézhetsz utána: [link]
Szóval az általam javasolt gép:
Alaplap: MSI - K9AG Neo-F - 14.3K [link]
CPU: AMD - Sempron 2800+ AM2 BOX - 6.5K [link]
RAM: KingMax DDRII-800 1GB - 7.5K [link]
VGA: alaplapra integrált, később bővíthető igény szerint
HDD: Seagate 250GB - 15.5K [link]
DVD: Samsung 20x SATA-s DVD-író - 7.2K [link]
Táp: FSP 350W (mert ez a legolcsóbb ebben a boltban) 6.5K [link]
Ez így összesen: 57.5K, amihez hozzá jön még egy olcsó ház, bill.+ egér és egy monitor (ott a linken kapsz 5K körül is monitort (17''-t).
Alaplap esetén lehet még olcsósítani: [link] (2K-t spórolhatsz, de én nem tenném).
Hát ebből a pénzből nincs nagy mozgástér...
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Jó. Feleslegesen beszélünk erről mert az életben nem fogsz meggyőzni arról, hogy a minimálisan szükségeset kell venni a gépekbe, amikor ekkora különbözettel biztosan megy a dolog. Amúgy frankó, hogy elővigyázatosságról írsz mindemellett.
'''nem a határon mozogni''
220w -ot fogyasztok (pillanatnyi csúcsteljesítmény), 280w a tűréshatár, 300w van a tápra írva, 400w pillanatnyi csúcsteljesítményt tud leadni, hol vagyok? Bőségesen alatta, még 8800GTX + 4magos core is bőségesen beleférne ''
Remélem idővel lesz ilyen konfigod, de akkor nehogy tápot cserélj
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
elfelejtette #354 üzenetére
''A Spire tápokról egyáltalán nincs tapasztalat, annak hiányában pedig az is a nem ajánlott kategóriába tartozik.''
Ez a hozzáállás hihetetlen...
Necc:
A második mondatomat arra alapozva mondom, amit a srác is tapasztalt, azaz kicserélt egy kisebb fogyasztású procira és egy nagyobb VGA-ra... és a táp pedig kikapcsolgat. Szerintem a tápra mindenképp érdemes ráhagyni (nem a határon mozogni) (maradjon benne még plusz teljesytmény.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
26-ért nagyon drága, akkor válassz egy másik márkától 16K környékén egyet.
Az az alaplap, amit írtál ha jól emlékszem csak 2db memóriahellyel rendelkezik, ami - megítélésem szerint kevés. Más ok nem szól ellene (persze tuningra alkalmatlan).
13K-ért én ezt az ASRock lapot venném: [link]
Necc:
Szép összefoglalás, valóban úgy van, csak ha éppen mondjuk kisebb procit, VGA-t vagy HDD-t veszel az nem eredményezi azt, hogy a géped nem indul majd el.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
A mai TFT-k jók játékokhoz már, arra kell figyelnie, hogy legalább 8ms-es frissítésű monitort vegyen, s ezt semmiképp se vegye használtan.
Monitorokban nagyon jó a ViewSonic, Samsung, LG (például az enyémmel nagyon meg vagyok elégedve).
A gép pedig gondolom a mindennapi felhasználáson kívül játékra lesz. Mivel a keret szűk, így mindenképp az AMD-t javaslom (mert azonos áron nagyobb teljesítményű terméket kapsz általában - tuning nélkül, de feltételezem, hogy nem is fog tuningolni az ismerősöd)
Szóval a gép:
Alaplap: MSI K9AG Neo-2 Digital HDMI - 16.3K [link]
CPU: AMD - Athlon 64 X2 4000+ AM2 BOX 15.9K [link]
RAM: 2x KINGMAX - TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz 2x8.7K [link]
VGA: SAPPHIRE - HD2600XT 256MB HTD DDR3 Lite PCIE 24.5K [link]
HDD: SEAGATE - 320GB 7200rpm 16MB SATA2 17.9K [link]
Táp: COOLERMASTER - eXtreme Power RS-380 380W 7.9K [link]
Ez így 99.9K (még nincs gépház, ami 5-10K).
Ha ez sok, akkor érdemes tudni, hogy az alaplapon van videókártya, amivel egy ideig ki tudja húzni. Persze minden részegységen lehet még egy keveset spórolni, de nem célszerű (olcsóbb CPU, alaplap...) 2GB memória nélkül ma már nem érdemes gépet venni. A VGA, amit írtam is egy belépőszintű kártya. Az alaplap teljesen korrekt szintén. Tápon lehetne spórolni, de azt meg nem szabad. Szóval két megoldás marad... rászán 5-10K-val többet vagy egy kis ideig integrált VGA-t használ (ami később gond nélkül kikapcsolható).
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
A srác nem kezdő, s ne találgassunk, mert nincsenek csoda tápok. Az hogy neked most még megy, nem jelenti, hogy egy év múlva is fog. Neki előtte egy P4 631 volt alatta tuning nélkül és egy 6600GT, amivel semmi gondja sem volt, majd itt az új konfig a 3/4-ed éves tápnak, s ennyit bírt még.
Egyébként magyarázzátok már meg, hogy mi a tökért ajánlgatjátok a kisebb tápokat, amikor a nagyobb 2-3K-val drágább csak? -
TomBoy1986
veterán
válasz
elfelejtette #315 üzenetére
A főgurud az elméletet lehet nagyon jól ismeri, ám mégis sok ellenpélda van - akár itt, akár ismerősi körömben.
Egyik ismerősöm:
Core2 6300 (feszemelés nélküli tuninggal 2.6GHz) + 2GB RAM + X1950PRO + 2 HDD + 1 ODD és bizony a 300W-os FSP passzív táp kikapcsolja a gépet, s villog a zöld LED.
Vett egy 400W-ost, s azóta semmi gondja.
Ez ugyan nem mért, mint a hsz-edben szerepelt, azonban TÉNY.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
ígyvanferi #310 üzenetére
Ne kitet vegyél, mert az ugye 2 memhely...
A GT pedig bőven jó, szóval maradhat.
És a többi is, szóval ez szerintem megéri. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Roland35 #292 üzenetére
Az ASUS SLI lapja helyett inkább a CF-es lapját vedd, hiszen ATI kártyát veszel, s lehet lesz rá lehetőség, hogy olcsón beletegyél később még egyet.
Egyébként a Műegyetem melletti (Móricz melletti) Aquaban kib@szott bunkók az eladók
[link] - olcsóbb is nála
És a szokásos, hogy ne 4200+-t vegyél, hanem 4000 vagy 4400+-t
Az okait korábban leírtam, keress rá a keresőben oldalt. -
TomBoy1986
veterán
válasz
kiserika #267 üzenetére
A VGA 40K körül mozog, amit írtál (mindkettő), s így egyik sem éri meg, mert:
Sapphire X1950GT 256MB 27K [link] + hozzá egy komolyabb hűtő esetleg (amit 4-6 csavar ki- és becsavarozásával fel tudsz tenni) 4.5K [link] és meg is van a stabilan 600/1600-on menő kártyád 31.5K-ból (mert a GT-k, amikkel találkoztunk mind tudták ezt az órajelet, lévén a chip is ugyanaz és a memória is 1.2ns-es Samsung, mint az Ultimateen).
Vagy:
Sapphire X1950XT 256MB 44K [link], s sokkal nagyobb teljesítményt kapsz (alapórajelen min. 30%-kal), de nagyon jól húzható kártya ez is (nekem 715/2000MHz-en is megy gyári feszültségeken)
Táp:
Sajnos nem írtál árat, így egy emberi tápot mondok néhány tápot hozzá, ami jónak tűnik:
- FSP GreenPower 400-60GLN 11.5K [link]
- Cooler Master eXtreme Power 550W RP-550 14K [link]
A többi pedig rendben van.
Három dolog még a videókártyához:
- a nagyobb memóriaméret olyan játékokban sem hoz jelentős gyorsulást ezen a kategóriájú kártyán (PRO), mint az Oblivion, ahol elfogy a 256MB VRAM: [link]
- a Sapphire Ultimate-et pedig nem tudnám jó szívvel ajánlani, mert sajnos ezek a kártyák gyakorta memóriahibásak (vagy csak, akik a topicjába írnak szórakoznak)
- Nekem volt Sapphire X1950Pro-m is, s nagyon jól húzható volt a memória terén (lévén mindegyikre ugyanazokat a memóriákat rakják : Samsung 1.2ns-es), de a GPU 614-en érte el maximumát. Na csak annyit akartam mondani még, hogy én is cseréltem hűtést a kártyán, s nem nagy dolog egyáltalán (ja és azóta gariztattam, ami annyiból állt, hogy visszatettem a régi hűtőt és visszavittem, s cserélték) -
TomBoy1986
veterán
válasz
szasanyi #252 üzenetére
Látod, hogy én sem ezeket szoktam ajánlani, de NEKEM egyelőre bejött mindkét típus. Főleg a ''Bizalom'', mivel nagyon halk kis jószág.
Amúgy az FSP-vel is szoktak ám gondok lenni (legalábbis az X1950Pro-s topicban elég sok embernek akadt vele gondja), de hát mindenütt van jó és rossz is -
TomBoy1986
veterán
válasz
elfelejtette #250 üzenetére
Tudod az elején, mikor vettem mindenki azt mondta, hogy úgyse fogják bírni. Én akkor sem hittem nekik. És az idő nem igazolta őket.
Hozzáteszem, hogy komoly tuning mellett is bírta a Trust (1.7V a CPU-nak @2750 és az XT is húzva volt 715/2000-re)
[Szerkesztve]
Amúgy 9K volt mindkettő. Akkor is úgy gondolkodtam, hogy a névlegesen ráírtnak a feléig terhelem legfeljebb a tápot. És bejött.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Bagira01 #237 üzenetére
''A tuning nem azt jelenti hogy feltétlenül rövidül az élettartam.''
Ebben nem értünk egyet, mégpedig ez alapján:
''Láttuk már többször, hogy még a közepes tuning rendszerek is idővel leromlanak, mivel a CPU vagy RAM áramköreiben keletkező hibák miatt kisebb sebességen tudjuk csak stabilan futtani a rendszert, vagy jelentősen meg kell növelnünk a feszültséget a jelenlegi sebesség megtartásához. Az egyik megoldás, hogy már elsőre sem érdemes a maximumra tekerni mindent.''
Forrás: [link]
A linket köszi!
elfelejtette:
Köszi! Akkor az FSP marad
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
Bagira01 #233 üzenetére
Játékokban bizony nincs különbség az Intel javára, hanem inkább fordítva: [link]
Tuning nem játszik 4-5 éves intervallumnál (de még 2-3-nál sem!)
A 75K-s 2900XT-t linkeld be neki, mert én 88-ért találtam a legolcsóbbat.
Játékeredmények (6000+ - 6550) FPS a mértékegység
Prey: 107.7 - 110.3
Quake4: 105.2 - 102.8
Serious Sam2: 152.1 - 138.1
Supreme Commander: 37.5 - 40.3
UT2004: 79.8 - 75
Warhammer MoC: 32.5 - 37.6
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Szia!
Én szigorúan AMD-s konfigokat soktam ajánlani, így most is megteszem. A többiek majd elmondják, hogy a Core2 most jobban teljesít, de ez nem annyira szembetűnő (10-20% azonos órajelen). Gondolom a 4-5 éves intervallumból, hogy tuningolni nem szoktál, hiszen akkor ennyit nem bírn ki. Így a következőket javaslom:
Alaplap: ASUS M2R-MVP [link] -22.5K
CPU: AMD Athlon64 6000+ [link] 36.5K
RAM: 2x(Corsair 2x1024MB Kit DDRII-800, azaz 4GB) [link] - 2x29K= 58K
VGA: ASUS HD2900XT 512MB [link] - 94K
Táp: Hiper Power Hiper HPU-4B580-MU [link] vagy FSP 550W [link] = mindkettő 24K
HDD kimaradt: Seagate 400GB 7200RPM, NCQ, 16MB cache [link] - 21K
Na meg a CPU hűtő is: Cooler Master Hyper TX2 [link] - 5.5K
Így a végösszeg: 235K+21K+5.5K=261.5K
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
''#211: csak megerősítettél abban amit az előbb írtam a linkeddel, hogy a Galaxy 8600GT(S) GE csupán élsimításnál vérzik el, amúgy pedig hozza az X1950GT/Pro szintjét''
Ha a GTS-t veszem alapul, s csak az 1280*1024-es tesztet nézem, akkor:
ha a GTS 100%, akkor a PRO 106%.
És tényleg nagyjából azonos árban vannak (Sapp GT 27K, Galaxy GE 31K). Ezek tényleg egész jól helyettesítik egymást.
DX10-es részhez:
Nem én kaptam elő, én csak a DX9-es tesztekkel foglalkoztam, csak azokkal számolgattam, de vajmi kevéssé hiszek abban, hogy jól fognak menni a játékok DX10 alatt ezeken a kártyákon az én elvárásaimhoz mérten.
Jelenleg is 1280*1024-et használok, s ezt meg is kell tartanom (TFT), s ezek biztos hogy alkalmatlanok lesznek rá, akárcsak az FX5600 volt DX9-re. -
TomBoy1986
veterán
Ezen az oldalon [link] van egy 2.3FPS-es eredmény (8600GTS és 8600GT az oldal alján 1600*1200-ban 4xAA társaságában) . De az egész, amit az oldalon látsz DX10-es kiegészítéssel lett mérve. Azaz DX9-ben sokkal jobb eredményt is tudna produkálni.
A DX10-es mód pedig - mint emítettem - az alap játéknak nem része, külön kell feltenni. Azaz, amit otthon mértél az nem SM4-es eredmény, hanem csak SM3-as vagy SM2-es. -
TomBoy1986
veterán
8600GT 100%, hozzá képest az X1950PRO:
Anno 1701: 152%
COD2: 168%
Colin Mcrae Dirt: 93%
Company of Heroes: 234%
F.E.A.R.: 131%
Gothic 3: 145%
Oblivion: 117%
Prey: 148%
Rainbow Six Vegas: 154%
Serious Sam 2: 128%
Splinter Cell 4: 166%
Stalker: 89%
Így az átlag: 143.75%
Azt hiszem, hogy ebbe kár volt belemenned. S had tegyem hozzá, hogy itt még az élsimítás be sincs kapcsolva!
Gascan:
DirectX 10-es moddal volt mérve!
Alapból nem DX10-es a játék.
És ha 2.3-as eredményről beszélsz, akkor a 8600GT és a 8600GTS volt mérve.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
4200+:
Windsor mag, 90nm, 2x512KB cache, 2200MHz
4000+ :
vagy: Brisbane mag, 65nm, 2x512KB, 2100MHz (Tehát ugyanannyi cache és +100MHz a 4000+-os Windsorhoz képest, s a 65nm miatt kevésbé melegszik)
vagy: Windsor mag, 90nm, 2x1024KB cache, 2000MHz
4400 esetében ugyanez van, csak +200MHz mellett mindkét esetben.
Viszont a lappal kapcsolatban jó lenne, ha megnéznéd a manualt, hogy ne érjen meglepetés, ami fontos, hogy lehessen módosítani a CPU feszt.
Nekem speciell ez szimpatikus: K9AG Neo2-Digital
(iponban kapható). -
TomBoy1986
veterán
A 4200+ nem jó választás, inkább 4000+ vagy 4400+. Okokat korábban leírtam néhányszor.
8600GT helyett Sapphire X1950GT-t javaslom, mivel 27K ([link]) mindössze és erősebb annál - látván, hogy szeretnél 4xAA-t is - mindenképp ez utóbbi jobb választás.
ASUS SLI alaplapja...hát nem tudom, miért olyan jó az, szerintem inkább ezek közül válassz egyet: [link] , mivel támogatják az AM2+-t is, azaz később vehetsz bele Barcelona magos Phenom-ot is akár.
De a lényeg, hogy olyan lap legyen, ami alkalmas lesz Phenom fogadására.
A RAM pedig nagyon drága, nézd inkább ezt: [link] -
TomBoy1986
veterán
válasz
A-l-i-e-N #156 üzenetére
50-60K-ért?
Hát nem, egyáltalán nem éri meg ilyen kártyát venni bele.
Ehhez a 4000+ mellé ideális egy 7900GS/GT vagy X1950GT/PRO/XT (de az XT-nek ennél erősebb proci kell). Igazság szerint egy Saphire X1950GT-t kellene vennie ebbe, de az 27K. Próbáld meggyőzni, hogy azt vegye (szánjon rá egy 10-essel többet) és az is gond, hogy manapság 1GB memória semmi...
De ebből a keretből ennyire futja.
Szóval +1GB és 10K a videókártyára megoldaná a gondját 1 évre kb. -
TomBoy1986
veterán
válasz
A-l-i-e-N #134 üzenetére
Az ilyen apróságokat, mint ház, egér, billentyűzet rábízom a kollégára, erre megpróbálok ~10K-t fent tartani.
Táp: FSP 350W - 6.2K [link]
ODD: LG GSA-H62N SATA-s DVD-író 7.5K [link]
HDD: Seagate Barracuda 7200.9 (ST3160812AS) (NCQ-s) 10.9K [link]
VGA: Inno3D 7600 GST 256MB 17.7K [link]
RAM: KingMax DDRII-800 1GB 8.8K [link]
CPU: AMD Athlon64 X2 4000+ (dobozos, tehát ventivel) 15.2K [link]
MB: ASRock ALiveSATA2-GLAN 13K [link]
Végösszeg: 71.8K (+ 10K jegelve a fent emítettekre)
Hogy ezzel mennyire fog tudni majd játszani vele...az kérdés, de ebből az összegből nem lehet szerintem többet kihozni. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Atomgeszi #143 üzenetére
Szerintem meg addig nem alap, amíg nincs értelme (kártyák siralmas teljesítménye alatta, Vistára kell áttérni, jobb teljesítményt kapsz (ráadásul 2x) DX9 esetén).
Nézd csak meg nyugodtan a tesztet, amit linkeltem. Abban láthatod, hogy hol van az 1950XT és hol van hozzá képest a 8600GTS.
Ha DX10 kell, akkor várj a ''vérfrissítésre'', vagy 8800GTS (bár most az drága). -
TomBoy1986
veterán
válasz
MZsoltee #108 üzenetére
Ezzel az egésszel ''amblokk'' nem értek egyet, mert az új AMD processzorok (Phenom -Barcelona magos) szintén AM2-be illeszkedik (AM2+), így a későbbiekben alaplapcsere nélkül is tud tovább fejleszteni, míg az Intel gondol egyet, s 1666-os FSB-s procikat kezd el gyártani néhány hónap múlva, akkor megint jöhet az újabb chipset
és alaplap.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
ígyvanferi #97 üzenetére
Nem kell KIT-et venni a Dual Channelhez. Én soha nem vettem (sőt még csak egyformát sem) és mégis ment mindig DC-ben (igaz, mindig KingMaxot vettem).
De ezen belül a különböző DDR1 400-asok is mennek együtt, a 667-esem a 800-assal és a 800-asok is együtt, szóval tök felesleges ilyen baromságra plusz pénzt áldozni (s még egyszer mondom, hogy a KingMaxos tapasztalatomból indulok ki).
Ja, és nyugodtan mennek a 800-asaim 916-on is[link]
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HodyDEATH #87 üzenetére
Annyit megér, de arra légy lélekben felkészülve, hogy nem erős kártya.
Viszont a lapot fontold meg amit ajánlottam, mert abban van lehetőség a tuningra. Vagy az is jó, amit AMD Power ajánlott. Amelyiket olcsóbban be tudod szerezni.
Az ASUS-t ebben a régióban célszerű elkerülni, az enyém pl. jó a tuninghoz, de 1-2 finomságra figyelni kell (BIOS verzió pl.), meg korábban már megnéztem a 690-es MSI BIOS-át is, s az is jónak tűnik (lehet állítani a proci és a DDR feszt).
U.I:
Akkor írhattál volna kevesebb összeget, s akkor nem nézem a 2600Pro/XT-t.
[Szerkesztve] -
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
ígyvanferi #35 üzenetére
A 65nm-es csíkszélesség miatt kisebb a fogyasztásuk, s kevésbé melegszenek, általában a 3GHz-es órajelet is elviszik - vagy afölött.
-
TomBoy1986
veterán
Ha nem akarsz tuningolni, akkor a jelenlegi majdnem legjobb AMD-s konfig is a tiéd lehet:
AMD Athlon 64 X2 6000+ : 36.4K [link]
Sapphire X1950XT: 43.9K [link]
KingMax 800-as DDR-II 2x1GB : 2x9.3K [link]
Vmi 20K alatti alaplap: [link] - ezt azért írtam így, mert nincs kedvem állandóan magyarázkodni, én az MSI-t preferálom, az ASUS-t és az Abit-ot nem, a Gigabyte semleges, ASRock pedig stabil, de nem tuningos (nincs procifesz-állítás csak minimáis mértékben).
Ez összesen: 115-120K.
Tuningolva egyébként 3.3Ghz- felett szoktak nem sokkal menni ezek a 6000+-ok.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Mivel a tuning nem játszik és olcsón szeretnél jót, így egyértelműen az AMD a jobb választás
Következőt javasolnám:
Alaplap: ASRock ALiveSATA2-GLAN - 12.9K - [link]
(Teljesen korrekt kis lap, jó hangkártyával, s hálókártyával [link])
CPU: AMD Athlon 64 X2 5200+ - 25K - [link]
(2600MHz, 2x1MB cache, 90nm-es Windsor mag)
Memória: Kingmax DDRII-800 MHz 2x1GB - 9.3K x 2 - [link]
(Nagyon jó minőségű RAM-ok, kb. 8-10 modulhoz volt szerencsém, s én csak ilyet használok)
Videókártya: Sapphire 2600XT 256MB - 23K - [link]
CPU-hűtő: Arctic Cooling Freezer 64Pro - 3.5K - [link]
Végösszeg: 83K -
TomBoy1986
veterán
phoenix56:
''Ha valaki jó alaplapot szeretne, akkor nyugodtan vegyen ASUS-t. A Biosban 400-as FSB a max és nálam lazán megy vele az X2 2.8Ghzen (7x400) egy kis feszemeléssel.
A haverom nemrég vett ati chipsettel szerelt msi-t és azóta is csak gondjai vannak vele.
Úgyhogy innentől csakis az ASUS-t fogom vásárolni.
Azt még kihagytam hogy az enyém nF570Ultra chipsetes, akit esetleg érdekelne''
Az én lapomban 425-ös FSB a beállítható maximum. 1.7V a max a CPU-nak (volt már, hogy kellett) és 2.4V a max a DDR-II-knek. Ez szerintem bőven elég a tuninghoz. Ja és mindemellett van egy CoreCenter, amivel lehet 2 kattintással feszt emelni (mind CPU mind DDR), és további kettővel meg FSB-t (max 11%). Szerintem ez egy nagyon kényelmes funkció.
S amennyiben ez sem elég, akkor létezik olyan is ebben, hogy automatikus tuning, azaz terhelésfüggően 15%-ot tud húzni (230-as FSB). Ez még véletlenül sem azonos a C'n'Q-val! Az külön van. Nézd meg a manuált: [link]
Az FSB-t nem próbáltam magasabbra húzni 270-nél, de mindjárt nekiugrok a dolognak
Még egy apróság: volt ASUS lapom (szám szerint 3 db) és egyik sem hatott meg. Nem vagyok oda értük. Oka: amit a 2800+ Sempronom a Shuttleben tudott, azt az ASUS-ban nem (frekvenciára gondolok).
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Suzuki topik
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest