Aktív témák
-
válasz
Neoteric #10297 üzenetére
Mint mondottam olcsó procis letöltős gép lesz, nem kell bele 4400+ x2. Intel vonalon is van használható int.vga-s alaplap pl. Asus P5B-VM.(3d egyébként is másodlagos, nem ezen a gépen játszanék) A kérdés az, hogy megéri-e mindenképpen Celeront venni , vagy egy AMD-s rendszer is tud-e hasonló teljesitményt kevesebb pénzből?
-
Urak!
Legalsó szegmensben Intel vagy AMD alapú gépet édemesebb összeállitani? Mindenképpen integrált vid.karis alaplap kell és Sempron LE1150 vagy Celeron D420 proci menne bele. Az alaplapot és procit max 20k-ból kellene kihozni. Jó lenne, ha a 720p filmeket simán játszaná, és egy kis tuning is beleférne. (2,5 ghz környéke)
Mit ajánlotok? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
KozsupPéter #10294 üzenetére
Ha már megvetted minek kérdezel? Előtte lett volna értelme...
-
KozsupPéter
csendes tag
Valóban! El van írva! Amúgy eddig még nem volt baj a géppel! Remélem nem is lesz! A játékokat remekül vitte eddig! Na köszi az infókat! Lépek! Sziasztok!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
KozsupPéter #10289 üzenetére
Fapados MSI nForce chipsettel, rossz kombináció, felejtsd el.
GIGABYTE GA-MA770-DS3 16k
Az a VGA GDDR2-es passzív hűtésű szutyok, de ha GDDR3-as lenne akkor sem érné meg, 512MB csak a nagyobb GeForce-oknak kell, ez nem lesz tőle gyorsabb, a nem OC verziók pedig lassabbak az olcsóbb 2600XT-knél.
Sapphire HD2600XT Lite 256MB 15.5k#10291: M9N nem létezik, az elírás lesz.
Tápot külön vegyél, FSP 300 vagy 350 PNF, különben kellemetlen meglepetések érhetnek... -
Neoteric
addikt
válasz
Titi55 #10287 üzenetére
fölös sztem 4giga ram. gépből ítélve játékra lesz, oda meg nem kell 4giga, ráadásul xp nem is lát belőle 4et..
ha tuningolsz akkor van értelme a 1066os ramoknak, amúgy nem létszükséglet.
ha jó áron jutsz hozzá akkor érdemes a gts-t választani. amúgy sztem vagy gt simán vagy gts simán. oc-zni te is megtod.gigabyte a(z egyik) legjobb alap gyártó, szal keresve se találnál jobbat.
jah még1: ha huzod a procit olyan 4guriga körülire, akkor ottmár nem lesz ultrahalk 40 fokos proci tx2vel..
-
KozsupPéter
csendes tag
Nekem M9N van! Ez így amiket leírtam kereken 100.000 Ft volt! Még annyi,hogy a házat nem írtam! Nem emlékszem a nevére,de egy 400W-os táp van benne 12cm-es ventivel!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
KozsupPéter #10289 üzenetére
A K9N neo V2 alaplap nem jó. Jó lenne, ha árakat is mondanál, mert ha olcsón jutsz hozzá, akkor jó lehet
-
KozsupPéter
csendes tag
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Egy vélemény kellene a következő konfigurációról:
MSI M9N Neo V2
AMD Athlon64 X2 5600+(2800 MHz)
2048 Mb DDR2(800 MHz)
Gigabyte GeForce 8600GT 512Mb DDR3
Western Digital 250Gb SATA2 16Mb
Pioneer DVD dual layer íróKb. ennyi!
Jó ez a gép? -
xedamin
tag
Megrendeltem a gépet, innen már nincs visszaút. Illetve, még töröltetni tudnám, de nem fogom
Nem csak az Ipon-ból rendeltem, ExtremeDigital-ból is, mert az itt szegeden is van. Legközelebb valószínűleg már az új gépről jelentkezek, várhatóan jövő hét közepén.MINDENKINEK KÖSZÖNÖM AZ EDDIGI SEGÍTSÉGET!!!
-
Titi55
csendes tag
Sziasztok,
Gépfejlesztés előtt állok, a fórumot átolvasva az alábbi konfigig jutottam, ehhez kérnék javaslatokat, észrevételeket.
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3P
CPU: Intel Core 2 Duo E8400
RAM: Crucial Ballistix 2x2 GB DDR2-800 CL4 4-4-12
VGA: MSI NX8800GT-T2D512E-OC
Táp: Corsair VX450
CPU-Hűző: Cooler Master Hyper TX2
Plusz lenne pár kérdésem. Érdemes-e 1066 mhz-es ramokat rakni bele? VGA-nak van értelme GTS-t választani? Alaplapnak Gigabyte jó választás?
Előre is köszi a válaszokat. -
xedamin
tag
válasz
TomBoy1986 #10284 üzenetére
Na jó, lehet magamnak rakom össze a konfigot. Majd meglátom. Az azért csak biztosabb. Haveromat áthívom majd azt megcsináljuk.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10284 üzenetére
Azért az ingyen-Zalman az valami kritikán aluli.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
xedamin #10283 üzenetére
"ez mind ipon-ban lesz megvéve. Akkor ingyen összerakják? És, ha teljes konfig náluk vásárolt, még akkor is van házhozszállítási díj?"
Ebben a tekintetben eléggé gáz a hely
Elkérik az összeszerelésért is a pénzt (2.4K) és a házhozszállításért is. Haverom épp októberben vett tőlük totál új konfigot és én raktam össze, mivel nem volt hajlandó még ezt is kifizetni, amit mondjuk meg is tudok érteni.A hűtőzsíron meg kb. semmi nem múlik, hogy milyen, csak az a lényeg hogy legyen, úgyhogy vedd azt a Spire-t.
-
xedamin
tag
válasz
TomBoy1986 #10282 üzenetére
Például ez jó lesz? Ha igen, ezt veszem. És csak azért, mert elméletileg összeszerelésnél raknak rá, de ki tudja. Inkább veszek.
Szerk.: ez mind ipon-ban lesz megvéve. Akkor ingyen összerakják? És, ha teljes konfig náluk vásárolt, még akkor is van házhozszállítási díj?
-
xedamin
tag
Még várom az ipon-osok válaszát a kérdéseimre, de már összeállt a konfig. Holnap rendelem.
Processzor: AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2 BOX Black Edition - 18.011Ft (15.010Ft)
Processzorhűtő: COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP - 7.861Ft(6.550Ft)
Alaplap: GIGABYTE GA-MA790X-DS4 - 23.508Ft(19.590Ft)
RAM: GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT – 10.392Ft(8.660Ft)
VGA: SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4 HTD Full PCIE - 36.980Ft(30.817Ft)
HDD: WESTERN DIGITAL 320GB 7200rpm 16MB SATA2 WD3200AAKS – 14.964Ft(12.470Ft)
ODD: PIONEER DVR-215DBK SATA Fekete – 5.820Ft(4.850Ft)
Ház: COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite - 7.801Ft(6.500Ft)
Táp: FSP BlueStorm II. 400W - 11.891Ft(9.910Ft)
Hűtőzsír: ZALMAN ZM-STG1 - 1.800Ft(1.500Ft)
HDD hűtő: Coolink COOLHD801L 8cm – 2.100Ft
Házhozszállítás: 2.400Ft
Összesen: 143.528FtMég megvásárlásra vár egy monitor, hangfal, nyomtató, billentyűzet és egér. Házhűtőt majd a régi gépből pakolok át. Még utolsó símításoknak ötletek?
A 800MHz-es RAM jó lesz ha procit tuningolok? -
_Padre
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Egy kéréssel fordulok hozzátok! Gép vásárlása elött állok mint sokan ebben a fórumban és véleményekre lennék kiváncsi! A gép a következő lenne, mely videovágásra és kemény játékra lenne használva:
Alaplap:
Gigabyte GA-X38-DS5 1600 FSB DDR2 1200 3 év garProci:
Intel Core2 Duo E8500/6M/1333 dobozos hűtővel 3 év gar
Intel Core2 Quad Q6600/8M/1066 G0 stepping dobozos 3 év gar
Intel Core2 Quad Q9300/6M/1333 vadiúj dobozos 3 év garLátva a fejlödést a szoftverek tekintetében egyre jobban ki lehet használni a Quadokat(konvertálás, tömörítés....), mégis nagyon megoszlanak a vélemények ezen a területen! Van egyátalán gyakorlati haszna a Quadnak, vagy inkább Core2 Duo éri meg inkább??? Minden építő jellegű tapasztalatot szívesen vennék!
Ram:
2 GB/1066 DDR2 CRUCIAL arany hűtőbordás 1100+ CL5
2 GB/1066 DDR2 CORSAIR Dominator CL5-5-5-15 hűtőbordás 3 év gar
2 GB/1066 DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 1066+ CL5 AKCIÓ
4 GB/1066 DDR2 CORSAIR Dominator hűtőbordás 3 év gar
4 GB/1066 DDR2 OCZ KIT hűtőbordás dobozos 3 év garA felsorolt márkák közül melyiket érné meg megvenni? Melyik a stabilabb? Tuningra csak annyira lenne használva, amit alap feszültség mellett elbírnak stabilan! 4GB lenne a gépbe!
Táp:
Chieftec 750W CFT-750 14cm fan, PFC 3 év garancia
Chieftec 650W GPS-650AB 12cm fan, PFC 3 év garanciaEgy Quad proci+ GX2 videokari + (Egy Physx kártya a jövőben) melyik felelne meg? Esetleg valami más?
Videokártya:
XFX GF 8800 GTX 768 DDR3 dobozos 2 év garancia
Gigabyte GF 9800 GTX 512 DDR3 dobozos 3 év garancia
Asus, Gigabyte, Gainward GF 9800 GX2 1 GB DDR3 3 év garEgy 8800GTX vásárlásán gondolkodom, csak az a baj hogy egyre kevesebb helyen lehet találkozni velük! Bár mostanság egyre jobban mérséklődik az ára a 9800GX2-nek
. Sőt az XFX bejelentette a XFX 9800GX2 XXX modelljét is ami jelentős eltérést mutat az alap változathoz képest...
Winyo:
WD 500/SATA2/16M (WD5000AAKS) vadiúj bontatlan 3 év garHangkártya:
Creative SB X-Fi Fatal1ty Platinum
Creative SB X-Fi Elite Pro
Az optikai csatoló és rendszerszabályzó végett!Ház
PoV Turbina2- be lenne elhelyezve..Megtisztelő válaszokat előre is köszönöm!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10277 üzenetére
Igaz-igaz
De hát kiderül még ebben a hónapban, ha minden igaz. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10275 üzenetére
Szerintem a HD4850 sem lesz gyengébb a 8800GT-nél, jövőállóság szempontjából meg...
Annak talán az ára is rendben lesz.
-
Dyingsoul
veterán
köszönöm a tippeket, erre alszok egyet, az idő nem sürget, szal még holnap meg később benézek, a gépvásárlást melleesleg egy hónap múlva tervezem kb.
Köszönöm a tippeket, tanácsokat, most mek szunditani, reagálni csak holnap fogok, de addigis várok további tanácsokat!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Dyingsoul #10246 üzenetére
Az árak között szerintem vannak nettó árak is. pl. a 8800GT-é.
Amúgy szerintem alapnak válaszd ki valamelyik négymagost, de ne ezt. A Q6600-ast megkapod 42K-ért már az iponban. Akkor aláteszel valami lapot, amit itt ajánlgattak az intelt jobban ismerő kollégák. Eztán VGA választás... na hát itt gebasz van, mert ami frankó lenne az most fog megjelenni a HD4870 személyében, bár valószínű hogy elég drága lesz, ebben az esetben egy olcsóbb 8800GT vagy GTS lehet jó választás (9600GT felejtős). RAM-ból szerintem jobban jársz ha most bevásárolsz szépen, vegyél 2x2GB-ot, azzal el leszel egy jó darabig (KingMaxból kijön 15K-ból). HDD-t rád bízom, én a Seagate-et favorizálom, még nem csalódtam egyben sem és min. 500GB-ost vegyél. A tápból Corsair 550W-osa 17K, ami kissé húzós de ha kétkártyás rendszert akarsz Quaddal, akkor kell.
Csak az a gond, hogy ez nagyvonalakban is kb. 180K. CPU+MOBO+RAM=80K, VGA=50, táp=17.5, HDD=20, ODD=6, ház= 8-20K.
-
Dyingsoul
veterán
Ramból pontosan milyet ajánlasz? ha lehet árral együtt. Supertalentet és Crucialt nemnagyon találtam :S
Ramra 20-25k-t költenék kb. 1066-os elég egyelőre, de lehet hogy 3x1gb-t vennék akkor, ez esetben viszont több is mehet rá. -
-
Dyingsoul
veterán
Gainward GeForce 8800GTS 512MB PCIe 52.795 Ft
Videókártya PCIe
- GPU: GeForce 8800GTS
- frekvencia: 650 MHz
- GPU hűtés: ventillátor
- memóriaméret: 512 MB
- memóriatípus: GDDR3
- memóriafrekvencia: 970 MHz
- memóriacsatlakozás: 256 bit
- Shader modell: SM 4.0 (DX 10.0)
- Shader frekvencia: 1625 MHz
- HDCP támogatás
- csatlakozók: Dual-DVI, TV kimenetErre a kártyára gondoltál mave?
-
Dyingsoul
veterán
jah hát persze, ilyen alapon akkor minden félévben cserélni kéne a gépet, nekem ahoz meg nincs üzleti érzékem :S a tuningolástól félek, nem akarom tenkretenni az új vasat.
-
válasz
VaniliásRönk #10266 üzenetére
Így van.
Ezért nem vettem most 4 magosat. Viszont, akkor az E8200/8400 is felesleges. Elég egy E2180, azt kihajtani 3,x Ghz-n, és 1 évig az is tuti elég lesz, sőt. Utána meg jöhet a Q9450 is akár.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dyingsoul #10264 üzenetére
Igen, sejtem hogyan, én azt annó nem neveztem futásnak.
#10265 mave13: A 2+ magot lehet hogy ki tudják majd használni a programok, de ugyanúgy nem lesz követelmény, mint ahogy most is futnak a programok egy erős egymagoson. Mellesleg egy év múlva olcsóbban kap majd négymagost, mint most ezt a kétmagosat, procit cserélni meg nem nehéz. Szerintem.
-
válasz
VaniliásRönk #10262 üzenetére
Attól függ, mire akarja használni. Játékra jobb jelenleg egy 2 magos, de már az se sokáig remélem... Renderelni, konvertálni 4 mag a nyerő.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
VaniliásRönk #10262 üzenetére
5 éves a gépem, és fut rajta például a stalker, a cod 4et nemsokára próbálni fogom.
-
válasz
Dyingsoul #10261 üzenetére
Kérdés: akarsz-e tuningolni? Gondolom igen.
Kell-e neked 2 db. PCI-E?Lap: P35-DS3R, ha kell CrossFire, akkor DS4.
RAM: Ha fasza RAM kell, akkor SuperTalent, Crucial, ha elég az 1066, akkor Kingmax 1066, Corsair TwinX, esetleg Dominator.
Proci: Q6700 az régi cucc. A Q9300 kb. ilyen árban van, 2,5Ghz-s, 45 nm-es, jobb az utasításkészlete, és húzható úgy 3,3 Ghz-ig tuti. Ehhez kell egy jó hűtő olyan 10k-ért.Ehhez a megtakarításból már érdemes megfontolni egy 8800GTS 512-t, ami mindenképp időtállóbb, mint egy 9600GT.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dyingsoul #10257 üzenetére
'99-től 2002-ig K6-2 300, 128MB, Voodoo Banshee konfigom volt, az utolsó évben már semmi sem futott rajta, még filmet sem tudtam nézni, bővíteni csak K6-III-mal lehetett volna, de addigra már aranyáron sem lehetett kapni, a sebességnövekedés meglett volna, kb. az elégtelen duplája még mindig édeskevés. A Radeon 8500-am a harmadát sem tudta volna annak, amire az 1700+ mellett volt képes, bizonyos esetekben a tizedét sem. (tuti, mert később volt hasonló konfigom és beletoltam a karit
)
Másfél-két évente kénytelen vagy cserélni a komplett gépet, mert fejleszthetetlenné válik. Nem értem miért volna kivitelezhetetlen.#10261: Egy második kártyánál mindig olcsóbb cserélni egy jobbra.
Procinak is jobb jelenleg egy kétmagos, max. valamelyik E8000-es. -
Dyingsoul
veterán
válasz
mave13 #10260 üzenetére
Köszi szépen mave, így már kezdem érteni.
Milyen lapot és ramot ajánlanál akkor? Lappal kapcsolatban gondoltam arra, hogy olyannak esetleg lenne értelme, amibe 2 vidkártya megy, és később mégegyet beletenni a mostani tervből?
Szeretném a procit meghagyni, vagy annak sincs értelme?
-
válasz
Dyingsoul #10258 üzenetére
A DDR3 nem halott, csak még nem érdemes venni. 2000 Mhz környékén, mondjuk 1-2 év múlva már csak DDR3-at fog mindenki ajánlani, de most még nem. És, ha most veszel drágán egy DDR3-as lapot, hozzá RAM-ot, akkor 1-2 év múlva ugyanott fgosz tartani, mint én a DDR2-vel, kivéve azt, hogy én kb. 15k-t spóroltam meg most a DDR2-vel. Lapcsere, és új RAMok, ha ténylegen profitálni akarok az akkor DDR3-ból. Mellesleg nemhiszem, hogy 2 év múlva is LGA775 foglalat lesz, bár erről nincs infóm.
-
Dyingsoul
veterán
Szóval a ddr3 mindenki szerint halott cucc? Akkor viszont nem értem miért van a piacon...
-
Dyingsoul
veterán
válasz
VaniliásRönk #10254 üzenetére
Nem vok nagy fórumozó, az ilyen szavakat, hogy geek meg ilyenek nemnagyon ismerem... Persze vágom mire gondolsz nagyjából, említettem, hogy néztem teszteket... Első komolyabb gépem egy AMD K6 volt 500az procival 32mbos vidkártyával, szal ha valaki, én nagyon is jól tudom, hogy mennyire drasztikusan változnak az árak. A ddr2 vs 3ról olvastam teszteket, szal én kicsit merésznek érzem azt a kijelentést, hogy a ddr3 szinte semmivel sem jobb a 2-nél. Az meg szinte kivitelezhetetlen, hogy én minden évben uj gépet vegyek...
Ezért is inkább arra gondoltam most, hogy hasonló alaplap kéne, mint amit én írtam, vagy amit ajánlottak eddigiek, csak 2 pcie-vel.
-
válasz
Dyingsoul #10253 üzenetére
A DDR3 1666-ig semmivel nem gyorsab, mint a DDR2 1006-on, CL4-en. Az 1333-as alaplap meg ki sem használja, hibáa veszel később 2000-es modult. DDR3-nak még semmi értelme nincs. 2-3 év múlva meg már úgysem érsz semmit a jelenlegi lappal.
Persze a döntés a tied.
Macka: tényleg. Múltkor beszéltük. Az meglepő lehetett. Sajna ez a Corsair táp marha drága. Gondolom über frankó, de akkor is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dyingsoul #10253 üzenetére
4-6 év? Ez vicc, de majd 2 év múlva rájössz te is.
Azzal, hogy most extrém módon túlköltekezed magad nem nyersz szinte semmit, a prémium kategóriás hardware-ek nem sokkal gyorsabbak a jó ár/érték arányú társaiknál, azt fizeted meg, hogy jelenleg jobbat nem kapni, de ez pár hónap, max. fél év alatt változni szokott.
A DDR3 pl. szinte semmivel sem gyorsabb a DDR2-nél, nem ez a szűk keresztmetszet jelenleg, az alaplap miatt pedig később sem ez lesz, nem előrelátó aki most megveszi a DDR3-as modulokat, hanem geek vagy... ezt nem részletezem, mert a végén megsértődsz.
Ha elfogadod a tapasztaltabbak tanácsát, veszel egy jó konfigot ésszerű kompromisszumokkal és a megmaradt pénzt félreteszed, mikor kezd öregedni a vas eladod, veszel újat.#10255 Macka: Ezért szoktak Corsairt ajánlani Quad tuning mellé, két 200W-os ág nem ugyanaz mint egy 400W-os.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TazLeacher #10252 üzenetére
Nincs rá pénzem, hogy 1 évente újítsak, nekem ezel a géppel kb 4-6 évet kell kibírnom, kisebb újítások elférnek.
Mellesleg most fogok egyetemre (ha minden jól megy) menni szal minimális lesz a zsebpénzem a továbbtanulás mellett, de éppen későb egy ramra vagy ilyesmire össze tudok kuporgatni.
-
Dyingsoul
veterán
A DDR3-at azért gondoltam, mert tapasztalva az elmúlt éveket, 1-2 esetleg 3 éven belü ramra éppen lesz még pénzem és ha bővítem akkor már ddr3 legyen, mert a ddr2-t akkorra enyeli a süllyesztő, mint most a ddr1-et.
-
-
válasz
Üdv!
DDR3-at felejtsd el. 1066-os DDR3-nak nincs sok értelme.
P35-DS3R lap bőven jó, abba meg ha jó RAMot akarsz, akkor SuperTalent, vagy Crucial. Ha nem akarsz durva tuningot, akkor Kingmax, vagy Corsair Dominator.
Prociból Q6700 szintén nem a legjobb, akkor már Q9300, vagy Q6600.
Jó procihoz jó hűtő is kéne olyan 10k környékén, ide a HyperTX2 már nem lesz elég, ha lesz tuning.
VGA-ból 8800GTS.
Táp: Corsair VX450
Ház: Coolermaster Elite/Centurion.Néz körül itt!
Egy kalappal az érettségihez!
-
Neoteric
addikt
válasz
hali
sztem lap helyett egy sima p35 ds3(~20k), esetleg ds3p(~26k)
ram oké
proci ha 4magos kell akk kb 40kért kapsz q6600ot, szal az jobbna megérné.
ha 2magos is elég akkor e8200/e8400.(~35k/42k)
vinyóból wd inkább
a lefaragott árakból összejön egy 88gtsre.(~50k)tápnak egy corsair vx450 faja lenne.(~15k)
ház meg oylan dolog h ami teccik, meg amirepénzed van.ajánlom h nézz körül iponba, megtalod az összes cuccot amire szükség van. (ipon.hu)
-
Dyingsoul
veterán
Nah én már nem bírom ezt a stresszt. Van egy szar gépem, amit le akarok cserélni. Hoppá! Most érettségizek+ballagási pénz+évvégi ösztöndíj+éves spóroltpénz=egy remélem elég jó gép (hosszútávon utána semmi esetleg kisebb bővítések).
Röviden ez a képlete a problémámnak. Ez lesz 3. számítógépem (ha C64et és ilyesmit nem számolunk), viszonylag jártas vok számtechben de az utóbbi időben elhanyagoltam a számítástechnika hardveres részét. Már napok, hetek óta megpróbáltam visszatérni a fejlődés világába, naponta több órát töltöttem a különböző kütyük nézegetésével.
Szóval egy gépet kéne összerakni. Konkrét árat most nemtok mondani, olyan 150k-ra számolok körülbelül, + - 50k.Ahogy nézegettem dolgokat nagyon elszaladt velem a ló. Nézek egy cuccot, ott egy jobb, áhh csak egy ezressel nehezebb, de az meg csak 2ezerrel több és mennyi mindent tud! és igy tovább. A prohardware tesztjei alapján kiválasztottam pár cuccot, és google utján az árat is próbáltam megkeresni. Mutatom mire gondoltam:
Alaplap:
Gigabyte GA-P35T-DQ6 (36 845 Ft)
- Socket LGA775 Intel-hez
- Chipset Intel P35 Express
- ATX
- ddr3RAM:
Corsair TWIN3X 2x1GB DDR3 1066 Mhz CL7 KIT memória hűtőbordával (21.564 Ft)Proci:
Intel Quad Core Q6700 2. 4GHz 8MB 1066MHz LGA775 (55 274 Ft)Vinyó:
Samsung 500GB (HD501LJ) (16200 Ft)Vidkáttya:
Nvidia Geforce 8800 GT 512 Mb PCIe (32 284 Ft)
VAGY Gainward BLISS GeForce 9600GT 512MB PCIe- GPU (31614 Ft)
- frekvencia: 650 MHz
- GPU hűtés: ventillátor
- memóriaméret: 512 MB
- memóriatípus: GDDR3
- memóriafrekvencia: 900 MHz
- memóriacsatlakozás: 256 bit
- Shader modell: SM 4.0 (DX 10.0)
- 64 Stream processzor
- Shader frekvencia: 1625 MHz
- max. 95 W fogyasztás
- HDCP támogatás
- SLI Ready
- csatlakozók: Dual-DVI, TV kimenetNah tömören ennyi. Egyébként érdekelne ugyanilyen adatokkal rendelkező alaplap, amibe lehet 2 vidkártyát kötni (sokkal későbbi bővítés szele) érdekelne, esetleg hasonló. Mint említettem nem lesz pénzem fél év múlva proci vagy vidkártya cserére szal úgy kellenének ötletek. Valamint vélemények a mellé írt árakkal kapcsolatban, ugyanis ezeket google-ztem, nem pedig egy konkrét számtechboltból vannak. Bármilyen nemű tanácsot szívesen fogadok! Felhasznált oldalak: Depo.hu, goodbuy.hu stb.
Szerkesztés: Jah és további tanács kellene Ház, táp ügyben, valamint további alkatrészek, amiket esetleg kihagytam (monitor, bill, egér, egérpad, hangcucc van).
-
Theodolit
tag
válasz
lecterdoctor #10244 üzenetére
hial!
Nekem tápból mindenki corsair-t ajánlotta ugyhogy én is azt ajánlom,videokártyából szerintem egyértelmü a 8800gts 512mb.
-
lecterdoctor
tag
Hello!
Konfigot állítok össze otthoni, játék használatra:
Ház COOLERMASTER 690 RC-690-KKN1-GP
Táp CORSAIR VX450W / Chieftec 550 Watt AB-A
Monitor LG L1960TR-BF Fekete
Alaplap Gigabyte GA-EX38-DS5 / GIGABYTE GA-EP35-DS4
Processzor Intel Core 2 Duo E8400 3,00GHz 6M 1333MHz boksz
Memória Crucial Ballistix DIMM 4 GB DDR2-800 Kit 4096 MB CL4 4-4-12
HDD Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500 Gb
tilátor vezFDD NEC FDD Fekete
DVD-RW NEC AD-7191S Fekete SATA
DVD-ROM NEC DDU1615S Fekete SATA OEM
Videokártya GAINWARD - 9115-BLISS 9600GT Golden Sample 512MB PCIE / GAINWARD 8996-BLISS 8800GTS 512MB GDDR3 PCIE
Hangkártya CREATIVE Sound Blaster Audigy SE OEM
Hangfal GENIUS - SP-F350
Egér + bill. Microsoft Wireless Optical Desktop 4000 PS2/USB HUN fekete
Ventilátor vezérlő Zalman MFC1 Plus, Fekete / Sunbeam Chromatic Windmill 5,25"
Kártyaolvasó TRUST CR-3600
Processzor hűtő ASUS Silent Knight II
Ház hűtő Aerocool 140mm Streamliner - Ezüst 3x
Rögzítő talpak Nexus gumi rögzítő 3x
Atx rezgésgátló Rezgéselnyelo, Revoltec /ATX
Rezgésgátló Rezgéselnyelo, Revoltec /120mm 3x
Bluetooth adapter MSI StarKey 2.0
Kábelbujtató Fekete színű spirálA félkövérrel kiemelt alkatrészekben nem tudok dönteni, ha tudtok légyszi segítsetek, ill. mindenféle észrevételt tanácsot szívesen fogadok!
Köszi szépen!
-
lsc
nagyúr
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok szerintetek mennyit ér mennyiért lehetne eladni a konfigomat..??
ASUS P5K
Intel Core 2 duo E6750
2*1GB KINGMAX 800 DDR2 RAM
SeaGate 160GB SATA2
SAMSUNG 320 SATA2
Sapphire X1950PRO 512 PCIE VGA
Pioneer 111D DVD rw
Aero Cool Aero engine 2 fekete
450Wtáp
Előre is köszi. -
TomBoy1986
veterán
válasz
xedamin #10239 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy a Geil kétoldalas-e. Azt csak azért írtam, mert a KingMax esetében így is meg lehet különböztetni a 800-as RAM-okat könnyedén (persze a rajtuk lévő chip alapján is). Szóval attól nem lesz ált. jobb egy RAM, mert kétoldalas.
Vegyél Geil-t, s el van intézve a dolog.
-
Swinkx
csendes tag
Sziasztok, meik 8800GTS-t, és meik 8800Gt-t ajánljátok? Pár oldalt visszaolvastam de nem találtam megfelelő választ erre.Lehetőleg olyat amin alapból elfogadható hűtés van. Kössz.
-
Neoteric
addikt
-
Theodolit
tag
hial!
Itt a konfigom a tanácsolt változtatásokkal:-Gigabyte GA-P35C-DS3R DDR3/DDR2
Garancia: 3 év
-Genius KB-06X 108 WIN98 PS2 HUN Fekete
Garancia: 1év
-Genius WEBScroll+ Eye USB
-NextCase N-3714
-Intel Core2Duo E8400 Dobozos
Garancia:1év
-Corsair PSU-450VX 450W 12cm
Garancia: 5év
-GAINWARD 8965-BLISS 8800GT 512MB GDDR3 PCIE
vagy GAINWARD 8941-BLISS 8800GT 512MB Golden Sample PCIE
-DDR2 1GB 800MHz SuperTalent (hűtőbordás) 2db
Élettartam garancia
-Coolermaster hyper tx2Valamely bölcs ember el tudá mondani hogy ezek a dolgok igy passzolni fognak?pl.Ház-alaplap,Alaplap-ram..meg stb.
Fizikailag passzolnak az asszem ok(persze semmi sem biztos) csak nem rontják egymás teljesitményét vagy ilyesmi?
Videokártyának hütése jó mennyire hangos?Ram megbizható?
(Igazából a kérdések egy kicsiny részére mar kaptam választ csak kiváncsi lennék mások véleményére hogy megerösitsék az ez elöttieket vagy megcáfolják azokat.)
MInden választ elöre is kösz! -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #10233 üzenetére
Olvasok erre-arra, ezt látom. Nyilván nem tanácsoltam volna ha agyon sztárolják
De még1x mondom szopás AMD alatt van vele, intel alatt meg korrekt..nem tudom hogy van ez. Kérdezd meg HerrZ-t, már nem tudom mit olvastam tőle, de ott is betettek az 1066-osok. Nekem nincs bajom a 800-asaimmal..sőt
-
Chaser
legenda
válasz
xedamin #10227 üzenetére
No akkor még1x
Nincs baj általánosságban a KM ramokkal, az 1066-osról tudok, hogy AMD konfigokban nem remekel, kápise? Mondom most nekem 800-asok vannak, ráadásul 2 gigásak és mennek 1000-en szépen 2.1V-on.
Ha nem kell 2x2GB akkor vegyél geil ultrát, kemény 2k-val kerül többe mint 2x1GB KM, az biztosan tudja a cl4-et, ami AMD-nél számít, de jó esélyed van rá hogy 900 fölött tudod hajtani őket cl4-en, az enyéimet 900@cl4-en használtam 2V-on, ennyi kellett a procihoz, tovább nem néztem. /már bánom/szerk: #10231 VaniliásRönk : adtak..legutóbb HerrZ egyik irományában olvastam, hogy szépen befürdött az 1066-osokkal, pedig ő se kezdő
-
TomBoy1986
veterán
válasz
xedamin #10229 üzenetére
Igen, KingMaxot vettem.
"Szóval mielőtt vásárlok, külön rákérdezzek, hogy 2 oldalon vannak-e a chip-ek rajta?"
Hát az jó volna, mert ezen az egyoldalas 800-ason más chipek vannak (KKB______), míg a régi kétoldalasokon (amik jók) KKA______ chipek.Az 1066-oson ami nálam van szintén KKA chip van, tehát nem rossz, csak nekem sajnos hibás példány jutott.
-
xedamin
tag
válasz
TomBoy1986 #10228 üzenetére
Mármint KingMax-ot vettél?
Szerk.: Szóval mielőtt vásárlok, külön rákérdezzek, hogy 2 oldalon vannak-e a chip-ek rajta?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
xedamin #10227 üzenetére
Én most vettem. Sikerült egyoldalasat venni, s ennyire vacak RAM-om még nem volt. 750-en 1.9V mellett nem volt képes CL4-ben működni
Régi kétoldalas RAM-jaik meg 840MHz környékén is gond nélkül viszik a CL4-et 1.9V-tal.
Az 1066-osról nem nyilatkozok, mert azt kaptam helyette, de ez meg alapból rossz, mivel el sem indul vele a gép
úgyhogy ezt is viszem vissza (de legalább kétoldalas).
-
Chaser
legenda
válasz
xedamin #10222 üzenetére
Éemdí lapok nem szeretik az 1066-os KM-et, sok helyen láttam. Jobban jársz sztem ha veszel 2x1GB geil ultrát, igaz 800-as, de cl4-es, ezek azért általában 900@cl4-es vígan mennek, ha jót fogsz ki még akár fölötte is bőven. 1066@cl5 az kb 900@cl4 ezeknél a prociknál. A kit kb 10k bolttól függően, ha sok a zseton vehetsz 1066-os ultrát is, az kb 16-17k.
szerk: helyesbítek, inkább a procik nem szeretik az 1066-os KM-eket
-
TomBoy1986
veterán
válasz
xedamin #10218 üzenetére
Ha egy kártya lesz, akkor elég a 400W-os BS2. Ha meg kettő, akkor a linkeltekből vegyél egyet. Ha az enyém nem tetszik, akkor a Corsair VX-550-est javaslom. Abban van elég tartalék a kétkártyás rendszerhez, s csak 17K
"És amit mondtatok, 12V-os ággal kapcsolatba, mit is írtatok?"
Azt írták valószínűleg, hogy a mai "modern" gépekben az alkatrészek többsége a 12V-os ágakról veszi fel az áramot. Ez régen nem így volt, ezért ha régebbi fejlesztésű tápot veszel, akkor azokon erősebb a 3.3V-os és az 5V-os ág a kelleténél, míg a 12V-os viszonylag gyenge. Az enyém pl. az 520W-ból 408-at képes leadni a 3db 12V-os ágán. -
xedamin
tag
válasz
TomBoy1986 #10190 üzenetére
Ó a **csába. Akkor mi legyen? Megveszem ezt és majd mire akarok még1 kártyát a gépbe, veszek új tápot? Végülis, nem hiszem hogy mindig a fejemhez fognak vvágni 40 ezreket, és a táp mindig kelendő ha jófajta. Vélemények? Ha csak 1 kártya lesz akkor is kell az 500W vagy elég a 400W? És amit mondtatok, 12V-os ággal kapcsolatba, mit is írtatok? Ennél jó?
-
"a maces mappaváltós cucc" ?? Az aerora gondolsz? Azt elvileg a win gomb + Tab kombóval lehet előcsalni, vagy pedig a gyorsindító gombok között van. Egyébként azt nem lehet lekapcsolni, csak akkor ha a színsémát egyszerűre állítod.
UAC-t egyébként is érdemes legyilkolni, mert halál idegesítő, amikor mindig rákérdet, hogy biztos, hogy akarod-e ezt, meg azt.
XP-re lehet Vistás kinézetet varázsolni, de nem ajánlom. Nem egy tarós megoldás, nálam 1 hét alatt leomlott a rendszer...
Spórolj egy kicsit, vegyél még egy giga ramot, ha csak egy van, rántsd fel a procit, és a Vista is hasítani fog.Ja, és töltsd ki a profilodat!!!
-
Shoo
senior tag
válasz
mave13 #10214 üzenetére
aham szal minden extra cuccot kapcsoljak le...mondjuk annyira nem ismerem ezeket mert eddig csak láttam hogy milyen de gondolom az a maces mappaváltós cucc is olyan extra amit le kell kapcsolni...bár azt se tom hogy lehet előhozni...lehet vissza kéne tenni az xp-t csak annak a kinézetét már nagyon unom
a netre csatlakozást kéne beállítani...ahhoz kell a kóditt volt elő de érdekes módon ha kell vmi akkor sosincs meg, majd talán holnap reggel meglesz.
nagyon köszi a segítségeteket!! -
Shoo
senior tag
válasz
mave13 #10209 üzenetére
nahh megnéztem nem látja őket...mingyá kipróbálom amit mondtál...csak 1 olyan ide van amibe belemegy...a jó végét, most mondanám hogy a zöldet...amugy 3 csati van rajta 2 közel 1 távol a távolit dugtam a lapba
nahh most kipróbálom csak a vincsit de előbb megnézem hogy master-e a cd-t amugy felpörgeti mégse látja....nahh mingyá visszajövök
-
BIOS-ban meg tudod nézni, hogy felismeri-e. Meg a bootolásnál is kilistázza.
Próbáld meg úgy, hogy csak a HDD van rádugva.
Állítsd a HDD-t Masterra, a DVD-t meg Slave-ra. NE hagyd Cable selecten!! A HDD-t tedd a laphoz közelebbi csatlakozóra, a DVD-t a távolabbira, bár ez asszem már nem gond.
Csak kérdés: IDE kábelt ugye jól kötötted a lapra? Mármint jó végét? -
Shoo
senior tag
nahh csak most értem haza...megyek is a géphez hátha sikerül vhogy megcsinálni...néha azért idenézek hátha támad vkinek vmi ötlete hogy mit kéne csinálni...
10186os fórumkérdés a hibám... -
Szerintem ez így jó. Mondjuk Diegho mondta, hogy belefutott múltkor valami marha hangos hűtőjű Galaxy 8800GT-be... De ennyiért még megéri rá venni egy másik hűtőt is.
Titi55: hűtőből HyperTX2, tápból meg FSP BlueStormII, vagy Corsair vx450. Sokkal halkabbak, mint a Chieftec.
RAM meg valami 1066-os Kingmax 9-ért, vagy Corsair Dominator 15k-ért 2 giga.
Lapból szerintem elég a DS3R is. DS4-nél a CrossFire tök felesleges, ha nem akarsz 2 ATI kártyát a gépbe. -
Arrin
tag
Akkor néhány változtatással így esetleg? Ez a 8800gt most egész olcsó, majd veszek rá egy normális hűtőt. Ez a széria jobb, mint a 9600-as, nem? Így akkor belefér a vx450-es:
Intel Core2Quad Q6600 LGA775 Dobozos
Galaxy PCIe 8800GT512MB DDR3 HDTV/2DVI
Gigabyte GA-EP35C-DS3R DDR3/DDR2
2* Kingmax DDR2 1024MB 1066MHz
Corsair PSU-450VX 450W 12cm
Cooler Master GP Elite 331 Black
WD 500GB 16MB SATAMit gondoltok?
-
Titi55
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni gépfejlesztés ügyben.
Eddig ezeket nézegettem:
Alaplap: Gigabyte P35-DS3
CPU: Intel Core 2 Duo E8400
RAM: 2x1 GB DDR2 800/1066
VGA: GeForce 9600 GT / 8800 GT
Ezek közül a proci a biztos, hozzá kéne igazítani az alaplapot illetve a ramokat. Ramból nem tudom hogy lenne-e értelme a 4 GB-nak, illetve hogy 800 vagy 1066 mhzes kéne-e, alaplapot meg ezek alapján kéne választani. Vga tekintetében meg a fent leírt 2 között gondolkodom. Esetleg még CPU-hűtő meg táp kéne. Max. 200000 Ft-ot tudnék rászánni. Főleg játékra, filmvágásra kéne.
Várom a javaslatokat. Előre is thx. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
LucifeI2 #10201 üzenetére
Egy 4600+ talán jobb lenne, +1k, +200MHz, és az kereken 800-on hajtja a RAM-ot.
Szerintem az a 2600XT passzív, épp most panaszkodott rá Shoo, inkább Sapphire Lite-ot vegyél, jobb az aktív hűtés. (a Sapphire Ultimate passzív hűtése állítólag jó, de azt nem is 15-ért árulják)
Ne hergelj, egy 300-as FSP is túlzás abba a konfigba, terhelve 140W körül fog fogyasztani, miért pazarlod feleslegesen a szűkös keretet?
Az az S2-es alaplap a legalja, akkor már inkább ASRock. Alaplapon/RAM-on/tápon nem szabad túlzásba vinni a spórolást, ezek a legkritikusabb alkatrészek.
nVidia chipsetes lapot nem vennék, sok nyűg van velük (tapasztalat), ma már könnyen és olcsón lehet AMD-set kapni, de sajnos mindkét helyen elég gyér a választék...
Ha nem tudnak hozni rendelésre sem, akkor az alaplapot inkább vedd meg máshol. A jobb hangkari és a tartalék int. VGA miatt talán így is a GA-MA78GM-S2H lenne a jobb választás.
-
Shoo
senior tag
válasz
TomBoy1986 #10199 üzenetére
hát rendben kell lennie mert eddig azt használtam...nahh hogy felismeri-e...kicsit uj nekem az egész mert a régi indulás másabb volt...most az első kép amit meglátok az az alaplap logoja és alul a menüpontok pár pillre...ahogy bemegyek a bootba ott az első menüpont alatt felsorol vagy 10 db IDE mittoménmit de mindre az van írva hogy none, a cd-k felpörögnek de mégse indulnak el, az egyiket tegnap este írtam ki azért is cseréltem kábelt, de se az ujal se a régivel nem megy...sajna idő közbe el kellett jönnöm otthonról és csak 6körül érek vissza szal addig nemtok semmit se megnézni de jó lenne addigra vmi erős megoldás amit kipróbálhatnék
2600xt hűtése: ha télleg tovább melegszik szerintem veszek közvetlen alá egy spire exhaustert(remélem jól írtam)
-
LucifeI2
őstag
válasz
VaniliásRönk #10200 üzenetére
RAM: 1 GB/800 DDR2 A-DATA vadiúj 3 év garancia AKCIÓ: 4500,-/db
Processzor: Athlon X2 4200+ S940 AM2 Brisbane dobozos vadiúj 3 év gar: 11.990,-
Videókártya: Gigabyte Radeon HD 2600 XT 256 DDR3 dobozos 3 év gar: 14.990,-
Winchester: WD 160/SATA2/8M bontatlan dobozos 1 év gar AKCIÓ: 8990,-
Táp: FSP ATX-400PNF 400W 12cm FAN (7 680)
Ház: ProEfinity Aires 200 fekete/ezüst (4 800)
DVD író: LG GSA-H55N 18X +/- Dual Layer (1év) : 5.500Ez lesz akkor, és alaplapot megpróbálok nézni olyat amit ajánlottál, de gianninál nem volt, és a bolt ahol szoktam venni ott sincs. De biztos, hogy nemjó az amit elsőnek linkeltem? Tényleg nem használná komoly dolgora a gépet, msn és CS 1.6, másra szinte nem. A helyébe vettem volna valami használt régi s939-et, de nem tudtam rábeszélni. Új s939-es konfigot meg tényleg nem akartam összerakni, mert a ram meg a VGA drágább hozzá.
Aktív témák
- Politika
- Xbox Series X|S
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari 27 Áfás
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari 27% Áfás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6600 8GB!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest