Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
asadasad22
őstag
válasz Synthwave #5672 üzenetére
egy registry atirasa hack, az az eger hivatalosan nem tud tobbet 125 hz-nel. az elobb meg teljesen feleslegesnek nevezted a sok hz-et, most meg h kiderult h te meg kulon registry hekkeltel h a tied is tudja, hirtelen "pici rasegites" lett a teljesen haszontalan penzkibaszas kategoriabol aminek azelott nevezted. tudod mit? a makrok, a plusz gombok, a fasza gorgo, a vilagito ledek, az 1000 hz, az 5700 dpi lezer, a sulyok, a fasza madzag mind-mind "pici rasegitesek", egyutt pedig sok kicsi rasegitesek, amik mar megernek valakinek nemi plusz penzt
es ha olyan qrvakomolyan veszed a quake-et, akkor rendkivul ertelmes indoknak hangzik az is hogy azon csorozol hogy nehanyezerrel dragabb egeret vegyel, amikor a kedvenc jatekod elsodleges iranyitasaert felelos cuccrol beszelsz amirol annyira nagyra van es amit 24/7 nyomsz. ez kb olyan mintha qrvanagy gepelonek tartanad magad, de valami 200 forintos tescos billentyuzeten irnal es azzal az indokkal nem vennel dragabbat, hogy tul draga. ha ennyire a kedvenced, ennyit csak ra tudsz szanni, sok evre szol. sokan egy nap alatt elbasznak ennyit teljesen haszontalan dolgokra.elmondom neked hogy en mindig 2000 dpi felett jatszok (ami azt illeti, 3200-on leginkabb) quake-et nemileg lehuzott egererzekenyseggel (ha annyira felsz a high-sense-tol, te is lehuzhatnad az erzekenyseget a sarga foldig es fel sem tunne h 3200 dpi-n jatszol 800 helyett, legfeljebb abbol h kicsit pontosabban kovetne le a mozgast), es tokeletesebben alig reagalhatna a cucc minden finom mozgatasra.
es mi alapjan mondod hogy BIZTOSAN jobban losz az ms egereddel mint g500-al, amikor sajat magad vallottad be hogy meg soha nem is probaltad a g500-at?
[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
válasz dudika10 #5665 üzenetére
jah, hallottam rola en is sok pozitivat, lowsense-en, 400 dpi-n elhiszem hogy pontos, csak azokon a felbontasokon amiken en jatszok ugy hogy hasznalhato legyen, az eger erzekenyseget szepen fel kene huzni a tobbszorosere, es ugy az mar biztosan csunyan elverezne, ezen gondolom nincs mit magyarazni, foleg erre gondoltam..
az mx518 1600/1800-ara mar ra lehet fogni hogy hasznalhato a manapsag elterjedt mindenfele felbontasokon, annal sokkal nagyobbra tenyleg nem szokszor van szukseg (kelloen nagy felbontason viszont lehet igeny ennel nagyobbra is), de ez egy 400 dpi-s cuccrol nagyon nem mondhato el. -
asadasad22
őstag
válasz Synthwave #5662 üzenetére
a G9 pontosabb eger mint az MX518, a 400 dpi-s ms egered szenzorat meg elmossa, szoval ha nem kovette eleg pontosan a "rantasi vektorodar" mig a 400 dpi-s ms eger szerinted pontos volt, akkor vagy te szamolod felre azt a rantasi vektort es a 400 dpi-s falsh erteket szoktad meg, es a tenyleg pontos eger tunik rossznak, vagy valami szosz lehetett annak a G9-nek a szenzoraban, vagy alapbol hibas volt.
full felesleges es parasztvakitas a sok Hz, erre sajat magadnak felhekkeled 500-ra az alapbol toredeket tudo cuccodat? kicsit sem erzed hogy sajat magadnak mondasz ellent?
sulyokat en sem hasznalok, de van aki szerint hasznos. rosszabb mindenesetre semmikeppen nem lesz attol, hogy megvan ra a lehetoseg.
a te dpi beallitasoddal 40 centi hely kell egy teljes fordulathoz egy akarmilyen felbontason. fullhd-n az meglehet egy meter is. namost te lehet hogy amikor jatszol, az egyben kartornat is jelent, de reszemrol: a f@sz fog fel metereket hadonaszni amikor meg akar fordulni, nincs is annyi hely az asztalomon, nincs is akkora egerpadom, es ha lenne sem jutna eszembe sem ilyesmit csinalni. es en fullhd monitoron jatszok. igy talan megerted hogy az altalad kedvelt 400-as dpi ertek helyett miert inkabb kb a 2000-4000 dpi savban vagyok altalaban (egyebkent ha sok lenne, jatekon belul le lehet venni az egererzekenyseget ami altalaban pontosabb celzast jelent, de semmikeppen nem hatrany megintcsak)
makrok hasznalatahoz meg semmifele plusz driver nem kell, lefogadom hogy sokkal egyszerubb hasznalni mint keybindelni billentyuzeten, arrol nem beszelve hogy az eger gombjai kicsit jobban keznel vannak. ez is csak elony lehet, hatrany semmikepp.
szoval lehet itt felrebeszelni, meg merlegelni, hogy pontosan mennyit is ernek a plusz extrak amiket egy fullos gamer eger tud, ahogy mar mondtam.de a vita amirol szol: az a kijelentesed hogy az MX518 jobb a G500-nal es G9-nel, 100% bullshit, ezen remelem nincs mit magyarazni.
az ar/ertek aranyokrol mar lehet vitatkozni ahogy mondtam, de te nem errol beszeltel. gondolom ha 2 forint miatt is inkabb vennel egy hasznalhatatlanul fos kabeles egeret, akkor nalad ez a szempont eleg sokat szamit, es valoszinuleg mindossze ez all az egesz herce-hurcank mogott: te ar/ertek-rol beszeltel es bar azt mondtad, nem arra gondoltal hogy az az MX518 vagy plane egy akarmilyen 400 dpi-s eger jobb lenne az egyik legjobb high-end gaming egernel, mert az ugy eleg nevetseges lenne. es ez igy mar teljesen el is fogadhato, en is szerettem az MX518-at, nagyon megerte a penzet.a te mottod ez lehetne: szidjunk olyan egereket amiket soha nem is fogtunk a kezunkben es amire soha se lesz penzunk (vagy sose szanunk ra annyit), szidjuk a featurjait, aminek egy reszerol nem is tudjuk hogy hogy mukodik, a masik felet meg utolag belehackeltunk a sajat egerunkbe is (annak ellenere hogy qrvara haszontalan dolgok, annyit azert megertek hogy utanaolvassunk es az egesz gep usb rendszeret felturbozzuk miatta ugye..), es mi leszunk a faszagyerekek. az ms imo-ddal meg nem fogsz 50szer jobban loni mint egy g500-al (ha jo alatt a pontossagot ertjuk), de meg feleugy sem
[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
nem is mondtam h attol hogy tobb dpi, jobb. es elhiszem h sok gyakorlassal egy 400 dpi-s egerrel is lehet valaki jo.
viszont a komment amire valaszoltam, azt allitotta, hogy pl a G500-nal egyertelmuen jobb az MX518, ami igy ebben a formaban ugy hogy mindkettot tobb mint fel elvig hasznaltam, szerintem baromsag.
nekem nagyon bejott az MX518 is, es ar/ertek aranyban tenyleg az egyik legjobb valasztas, de azert valotlansagokat ne allitsunk rola..[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
válasz Synthwave #5640 üzenetére
vagyis minden mas egeret a vilagon sikerult kiakasztanod Q3-ban (nyilvan nem) vagy onkenyesen alapbol leszarozod azokat az egereket amiket ki sem probaltal?
kivancsi vagyok, hogy pl egy G9-et vagy G500-at hogy sikerult Q3 alatt kiakasztani, es megis mit is ertesz kiakasztas alatt..
egyebkent Mx518rev2-rol valtottam G500-re, mindketto nagyon jo eger, azon lehet vitatkozni, hogy a G500 megeri-e a plusz arat, de azert az MX518-at egyertelmuen jobbnak semmikeppen nem neveznem. megvannak az elonyei (peldaul a gumiszeru boritasa nagyon kenyelmes volt), de G500 egy rakas dologban joval jobb, ami egeszen egyszeruen abbol adodik, hogy joval kesobb adtak ki, magasabb kategoriaban (3-szor pontosabb erzekelo, 1000 Hz, LED-ek DPI fokozat jelzeshez, egermemoriaba programozhato makrok amiket gombokhoz lehet rendelni, sulyok, tobb plusz gomb, allat gorgo, minimalisan tapado madzag)[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
válasz pilsner #5358 üzenetére
hat az eleg erdekes, sanszos hogy hibasat fogtal ki.
a pontossaggal nem szabadna alapbol semmi gondnak lenni, felhasznaloi szinten foleg nem..
en osszesen 1-2 alkalommal tapasztaltam rendellenes mukodest, es minden esetben valami kis szosz okozta azt is a szenzor alatt, ami egy torles/fujas utan "megjavult".
az az 1-2 masodperces megallas no komment, ilyennek soha nem szabadna elofordulnia..
en 1000 hz-en hasznalom, desktopon 2000 dpi korul, de 5700 dpi-nel sem velek tul pontatlan mozgast vagy ugrast eszrevenni.. sztem vidd vissza gyorsan, gondolom 3 napon belul vagy.[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
válasz Synthwave #5316 üzenetére
ide most nem irom be a QL accomat, de ha erdekel, provatban elkuldhetem. bar egyelore sokra nem mennenk vele, egy ideje nem nagyon aktivkodom ott tulsagosan, keves az idom, meg van sok mas dolgom is
aki igazan tehetseges, egy jobbikfajta 800 dpi-s eger mar el tudom kepzelni hogy sokmindenre eleg, egy bizonyos technikai szint utan a mar sokkal inkabb a tehetsegen van a hangsuly.en mostanaban fullhd lcd monitort hasznalok (progamingre nem eppen idealis ), igy nem is igazan van mas alternativa mas felbontasokra, es ilyen felbontason meg a desktopon is 2400 dpi-re van allitva a cucc.
meg annyira progamer amugy sem voltam soha hogy minden minimumon legyen 640x480-ban, mert nekem ugy teljesen elvezhetetlen, es elsosorban azert jatszik a halando ember, hogy elvezze, az mar hogy 100 vagy 600 fps, nekem mar edesmindegya lenyeg hogy nagy felbontasokra nagyon is jol johet a tobbezer dpi, pl. fullhd jatekra en azert nem vennek 400 dpi-s egeret
-
asadasad22
őstag
válasz Synthwave #5314 üzenetére
amator hat. szoktam quake-zni, tolem..
fatal1ty 10 eve lehet hogy 400 dpi-s egerrel jatszott, de hogy manapsag nem annyival nyomja, arra komoly osszegekben fogadni mernek.
a cs-sek meg sosem voltak olyan prok technikaban, mint a quake-esek, a quake sokkal nagyobb odafigyelest/precizitast igenyel.
azon a felbontason amilyenen en jatszok, 400 dpi-vel mire elfordulok, lecsuszik a kezem az egerpadrol. es ilyen jatekban pedig eleg buta dolog kis felbontason jatszani amikor sok olyan palya van ahol a palya masik felerol is leszedhetnek/leszedhesz valakit, 640*480 pixelen nem biztos hogy eszreveszed hogy az egyik fel pixel az valojaban egy ellenseg volt.
8200 dpi-rol pedig senki nem beszelt (nem is hiszem h van ilyen eger), de hatranya egyebkent annak se lenne semmi, mert az extrem felbontasokra is fasza, kisebb felbontasokon meg leallitod az eger erzekenyseget es ennyi. -
asadasad22
őstag
válasz wannabeinla #4739 üzenetére
deathadder vagy g9 ha talalsz ennyiert..
-
asadasad22
őstag
válasz HoReSz1975 #4715 üzenetére
a masikrol semmit nem hallottam, de 10k-ert egy g9 sztem eleg fasza vetel
-
asadasad22
őstag
van itt vkinek G500-a? vagy van itt G500 topic vhol? nem nagyon latok ilyet..
-
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #4695 üzenetére
vegul G500 lett, eleg allat kis cuccnak tunik
mondjuk nem hiszem h sulyokat tennek bele majd, sztem teljesen jo a sulya alapbol, a kisebb suly nem hiszem h hatrany lenne..
a 2 modu gorgetoje nem gyenge.
az elore-hatra gombjai elsore kicsit furcsanak tunnek, de remelem hozza tudok szokni. -
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #4693 üzenetére
egeszen fasza kis cuccnak tunik, viszont a szabad mozgasu gorgoje sokak szerint nem szerencses...
szerk: illetve most nezek egy videot, ahol ugy tunik, h a mellette levo gomb eppen ext tudja valtogatni.. ez tenyleg igy mukodik bennne? link
[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
egeret vennek 10k korul. ez a "korul" ugy ertendo kb, hogy a legalabb legyen egy (7k-s) mx518 rev2 szint, legfeljebb pedig olyan 13k. az mx518-on kivul ami meg eszembejutott h dicserni szoktak: razer da. illetve a leginkabb a logitech g9 fele hajlok, most latom h 12-13k-ert is ki van mar irva, szerintem nagyon jo vetel lehet ennyiert. van valami jobb javaslat?
-
asadasad22
őstag
válasz Redbullking #4324 üzenetére
fogalmam sincs, én red towerben vettem 7k-ért a dark knight editiont, azóta asszem felment egy ezressel. ott sztem korrektek szoktak lenni..
-
asadasad22
őstag
válasz Redbullking #4322 üzenetére
mx518
-
asadasad22
őstag
játékra ahogy hallottam, g9-et mondanám, hogy precíz egeres munkákra mennyire jó, azt nemtom, rossz sztem nem lehet..
egyébként én is mx518at használok qck-val, és eddig nem nagyon tapasztaltam olyan jelenséget, amit írsz.. bár ez rev2, 1800dpi-s változat, de akkoris..[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
gyakorlatilag egy "átfestett" rev. 2- a dark knight edition, nekem is ilyen van egyébként. szóval a színén és batman logón kívül (talán a tapintása is más, de ezt nemtom megmondani, másmilyet még nem fogtam csak az enyémet) elvileg ugyanaz, mint egy sima mx518 rev 2. a rev 2 pedig nagy vonalakban ezekben jobb, mint a sima: jobb tapintás, 1800 dpi, g5-szerű aljzat.. szerintem elég fasza a cucc, annyira a batman logó sem gáz rajta..
-
asadasad22
őstag
közben megvettem az mx518 dark knight edition-t, ennél azért a g5 újabbnak legalább nem újabb 7k volt, g5 11k lett volna alsóhangon..
most szembesültem vele, hogy ez nem is lézeres, hanem optikai nem mintha zavarna, csak valahogy eddig abban a tudtaban éltem, hogy lézeres ez a a cucc
gyári cd-n lévő szoftvereken kívül érdemes valamit felrakni? setpoint-ot pl? -
asadasad22
őstag
közben azt nézem, hogy valahol 10k-ért már G5-t kapni (ez csak 1-2 ezerrel drágább az 518-nál), esetleg érdemes lenne akkor már azért menni? csak valahol olvastam olyat, hogy kevésbé tartós, mint az MX518, ami azért elég fontos szempont lenne..
itt pedig az említett bolt, ahol ennyi, bár a kép erősen falsch, a leírás alapján az ott nagyon is G5[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
max 5-10k-ból milyen egeret javasoltok? sürgős, most purcant ki, holnap venném..
ami lényeges: mindenképpen lézeres, usb-s legyen, lehetőleg minimum 5 gombos (előre-és visszaléptetéshez elsősorban pl böngészőben).
logitech cuccokkal jó barátságban vagyok, szóval ez sem lenne egy hátrány.
az, hogy vezetéknélküli legyen.. nem igazán szempont.. sokkal többet nem adnék érte, végülis lehet vezetéknélküli, de ne kelljen közel lennie akkor az érzékelőhöz (nemtom min keresztül kommunikálnak a vezetéknélküli egerek, ha 2,4 ghz-es rádióhullámon, akkor gondolom ez nem probléma.) és nagyon nem szeretnék az elemekkel szarozni, tehát működjön "vezetékes módban" is..
szóval csak akkor legyen vezetéknélküli, ha tényleg semmi hátrány nincs a vezetékeshez képest, csak pluszt ad, és túlságosan nem drága..
leginkább normál használatra kellene, de az nem hátrány, ha fps játékokban jól teljesítene: quake-ben, cod-ban, ilyenekben nemtom pl egy vezetéknélküli egér pontosságban és reakcióidőben mennyivel rosszabb..
nézegettem amik legutóbb említve voltak, pl ezt az LX8-at (viszont 9k-ért látom legolcsóbb helyen), MX620-at (ez is akörül van), első ránézésre szimpatikusak, és még talán pont bele is férnének a keretbe, de nem vagyok biztos, hogy megfelelnek a fenti igényeimnek..
vezetékesből pl MX518 szimpatikus[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
hali. van 10k huf-om, lézeres, usb-s egeret szeretnék venni. mik a tippek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest