Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Land
veterán
Sziasztok!
Jelenleg munkára laptop mellé egy vezeték nélküli Asus WT465-t használok. Most küldtem vissza már a 2.-at is, mivel a görgője ennek is elromlott. Ellenkező irányba is görget.
Harmadszor már nem vágnék bele, úgy néz ki ez ipari hulladék.
Vélhetően le tudom vásárolni az árát az Emagnál. Tudtok linkelni náluk kapható 10.000 Ft alatti vezeték nélküli egeret, mely jó eséllyel 2-3 évet kihúz? Semmi egyéb elvárásom nincs, tehát ami alapján ajánljátok az egereket (pl.szenzor minősége) az nekem nem szempont. Excelezésre, SAP-ra használom. Nem számít a gyorsulás pontossága.
Emag kínálat ár szerint növekedve: linkKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Végül egy Ninjutso Origin One X-et vettem palm fogásra. Még barátkozunk.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Egész jónak tűnik ez a ASUS ROG Keris P509 vezetékes egér. Cserélhető kapcsolók, pót kapcsolót adnak hozzá, jó kábel, könnyű, pro szenzor, teflon talpak. Palmra ez jó lehet?
Ennél "olcsóbb" megoldás nemigen van a 2 évenkénti egér cseréhez képest, melyet az állandóan lefekvő switchek generálnak.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Sajnos elromlott a switche a Dream Machine Comfy S-nek és a Razer DA Elitenek. Nem találtam Pesten szakit, aki korrekt áron kapcsolót cserélne nekem, így el kell engednem a javítós projektet.
Tenyerem 18 cm-es és a nagy buflák ujjtartós DM jött be eddig a legjobban.
Vettem próbaképpen egy Logitech G305-t, de ennek a formája nem igen jön be, palmhoz az én tenyeremhez talán nem a legmegfelelőbb. Illetve lehet megszokás kérdés, de amíg nem csak 1 dpi érték volt a gombra állítva, játék közben állandóan átkapcsoltam az érzékenységet. A 2 bal oldali gomb közül pedig a hátsó többször véletlenül megnyomom. Túl kisinek és LAPOSNAK tűnik ez az egér. Neten rendeltem meg, boltban vettem át, szerintem 14 napon belül visszavihetem.
Mit vegyek helyette főleg palmra? Agyalok ujjtartós verzión, illetve mivel izzadékony a tenyerem ezt a menőmanó lukacsos dizájn is kipróbálnám.Listám (fontos, hogy könnyű legyen, max 20k Ft, használt piac is szóba jöhet):
Glorious Model D/D-/O/O- : könnyűek, lukacsosak, de olvasni dpi gomb hibáról. A D lenne a palmos fajta? Ekkora tenyérhez melyik méret dukálna?
G-Wolves modellek: picit drágábbak, de jár hozzá pót switch. Ezek is Asushoz hasonlóan forrasztás nélkül cserélhetőek?
Xtrfy M4/M42: tetszenek, a program nélküliség mennyire hátrány?
Asus: mivel könnyen cserélhető a switch, hosszú talán talán jó döntés lehet, csak nem tudom melyik típus
Arozzi FAVO: lukacsos, könnyű, profi szenzor
Cooler Master MM710/MM711: lukacsos, könnyű
Cooler Master MM720: lukacsos, ujjtartós!
Dream Machines DM2 Supreme: elvileg a DM-em továbbfejlesztett változata, olcsó is, de megosztó vélemények vannak róla
Dream Machines DM6 Holey: lukacsos, könnyű, pro szerkezet
NATEC Xenon 800: lukacsos, könnyű, pro szenzor
Sharkoon Light 2 200: lukacsos, könnyű, pro szenzor
SPC Gear LIX Plus: mennyire lehet zavaró, hogy ahol a hüvelyk és a kiss ujjam fogná is rácsos, lukacsos?Köszi!
-
Land
veterán
Sziasztok!
Van 2 db duplán kattintó egerem. Nyilván a csavarok a szétszedéshez a csuszkák alatt vannak. Van ajánlott szaki, aki megjavítaná ezeket Pesten?
1. Dream Machines DM2 Comfy S: A középső görgő kattintásnál duplán kattint. Pl. 2x nyitja meg ugyanazt a weboldalt. (Scroll: TTC 20.000.000 clicks)
2. Razer Deathadder Chroma: A bal klikk kattint duplán, nem tudok vele hatékonyan dolgozni.Köszönöm!
-
Land
veterán
Logitech G203/G102 hibátlan belső érdekelne valakit?
-
Land
veterán
Ha már a Dm2 Comfy S egér meg lett említve (anno a Mionix Naost megtaláltam).
Ennek az egérforma typusnak van neve? Vélhetően nekem ez a forma lesz az ideális (Razer DA nem kényelmes, G102-ről ugyancsak leesik a kisujjam).
Kicsit utána járnék milyen egerek vannak ebből a formából.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Func ms-3 r2 egeret vagy ehhez hasonló kialakítású rágcsálót honnan érdemes beszerezni?
-
Land
veterán
Üdv!
Logitech G203/102 egér házának felső részét honnan tudnám beszerezni? Eltörött a bal klikk oldali rész.
Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
válasz micafighter #74909 üzenetére
Ott vettem.
-
Land
veterán
Sziasztok!
Tenyérméretem: 18 cm
Méret alapján elvileg mi az ajánlott fogástípus ekkora tenyérmérethez?
Eddig palm egereim voltak: Sharkoon FireGlider és most Razer Deathadder Chroma.
Lehet nekem nem ez a fogás való, mert állandóan azt veszem észre FPS játék közben, hogy a kisujjam lelóg és picit akadályozza a gördülékenyebb egér mozgást. Nem is megy jól a célzás.
Itt a melóhelyemen egy apró Lenovo MSU1175 egér van és lazábban kezelhető. Mivel kicsi, így csak fingertip fogással tudom használni és a kisujjam sem lóg le.
3 féle verzió között agyalok
1. Kisebb egeret vennék és megpróbálnék rászokni a fingertip gripre. Pl Logitech G102, Steelseries Rival 100
2. Veszek olyan palmos (?) egeret, amelyiknek jobb oldalán van az ujjaknak kialakított "tartó". Pl. Mionix Naos 7000, Redragon Titanoboa 2, Redragon Griffin
3. Beletörődök, hogy nem tudok célozni+1: Ezek a fura kinézetű vertical egerek jók lehetnek vagy felejtős? Pl. Delux M618 PLUS
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Lenne egy hülye kérdésem.
Létezik egérhez kesztyű? Hajlamos izzadni a kezem játék közben és kesztyű megoldaná a csúszást.
Ha igen, hogyan hívják angolul? Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Haverom megkért, hogy járjak utána, hogy milyen vezeték nélküli, DPI állíthatós egeret érdemes venni 4-5000 Ft-ért.
Tudom ennyiért nem igen vannak hú de jó egerek, továbbá a vezeték nélküli egerek annyira nem ajánlottak az input lag miatt.
Neki World of Tankra kellene laptophoz, mert a vezetékes egérrel kényelmetlen. Lenne 1-2 tipp vagy árukeresőn nézelődjek vélemények alapján?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
válasz jaffa 2843 #55897 üzenetére
-
Land
veterán
Egér talpait ti késsel szedtétek le?
-
Land
veterán
Razer deathadder Chromahoz szeretnék Jaffa kollégától teflon talpakat venni. Szerintetek melyik vastagságú lenne jó az egérhez? Steelseries Qck Mass padom van. Köszi!
-
Land
veterán
Van tuti módszer arra, hogy kiderüljön egy Razer Deathadder Chroma egérről, hogy eredeti vagy hamisítvány az egér megbontása nélkül?
-
Land
veterán
Említettem, hogy keresek tenyeres fogásra egeret, és előny lenne ha a kisujjam sem lógna bele az egérpadba. A Razer Deathadder 3.5G/2013 és a Logitech X518 jött szóba. A Roccat Kone Pure is megfelelő lenne? Tehát tudjuk bővíteni a lehetőségeket?
-
Land
veterán
Találtam Alin szétszedett egeres képet az értékelések között, és eredetinek vélte a tulaj, illetve a Razer programmal pedig sokak tettek fel képet , hogy felismeri az egeret. Rengeteg országból rendeltek és mind eredetinek mondja a 25 dolcsis DA 3.5G-ket. Az MX518 eladóra ráírtam és visszaírt, hogy eredeti az egér(33 dollár). Jött voks a DA-ra és az M518-ra is. Még agyalok, hogy a palmos fogásomra melyiket vegyem meg.
-
Land
veterán
válasz kemotox #54983 üzenetére
Lehet bátor leszek(vagy vakmerő ), de ha mégsem.... Van MX518 tuti forrás? Illetve ha mégis Deathadder mellett döntök, akkor bőven elég a régi vagy az újabb 3500 DPI-s, esetleg a Chroma ajánlottabb lenne?
Ja és ha megjött az egér érdemes jaffa 2843 kollégával talpat cseréltetnem?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
válasz kemotox #54980 üzenetére
Értékelések alapján eredeti: Ali1, Ali2, Ali3, Ebay Razer
Logitech MX518: link, Ebayen is ennyiVagy több 100-an mind benyalták volna és mind hülye és nem ért hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Picit izzadósabb(főleg nyáron) tenyérhez melyik a jobb? A Logitechnek fényes, csúszósnak tűnik a felülete, viszont ujjtámaszos, mely talán kényelmesebb palmra, mint a Deathadder 3.5G.
Amúgy Aliexpressről maximális értékelésű eladótól 3.5G 24.5 dollár, a 3500 DPI zöld 36 dollár, a Chroma pedig 45.5 dollár lenne. Érdemesebb a 2013-as helyett valamelyik újabbat vennem?
-
Land
veterán
Tenyeres fogásban, illetve minőségében, pontosságban a Razer Deathadder 3.5G vagy a Logitech MX518 a jobb? Ebayről mindkettő lenne 10k Ft körül.
-
Land
veterán
válasz MaTpr0F #54947 üzenetére
A Sharkoon Fireglider pl kényelmesebb, csak már eléggé leharcolt szegénykém.
Ez nagy méretű egér. Ebből kifolyólag lehet az ujjtámaszos egér lenne nekem a jó. Naosnál van olcsóbb alternatíva?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Üdv!
Vettem több mint fél éve egy Zowie ZA11-et.
Lehet, hogy én vagyok a béna, de ha BF 4-et játszok vele, akkor nem tudok finom mozdulatokkal célozni, mert a hüvelyk és a kisujjam lelóg a Steelseries Qck Mass anyagába és velük "fékezik" az egér. Ahhoz meg kicsinek érzem az egeret, hogy az említett 2 ujjammal fogjam a 2 oldalát, illetve így kényelmetlen is.
Lehet, hogy nem ez az egérforma az ideális a számomra? Ha kell cserélek egeret.
Razer DeathAdder 3.5G ebayről pl jobb lenne?[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Szeretné valamelyikőtök tesztelni a Zowie ZA11-et?
-
Land
veterán
válasz bbdzyx #47457 üzenetére
1600-2000 cpi-ről beszélünk, én is ennyin játszom és nem hadonászom a kezemmel.
Egyébként Bf4-ezünk. Nem profi szinten, kikapcsolódásképpen. A legtöbb hobbi játékos észre sem veszi a különbséget egy "csúcs világítós nagy dpi-s noname" és egy igazi profi egér között. Pl én nem állítom, hogy a Sharkoon pontos egér, de nem vettem észre az ellenkezőjét. Csak azért írtam le, mert szerintem lehet boldog egy hobby játékos egy "nem feltétlenül ajánlott" olcsóbb egérrel és ameddig utána sem olvas, nem fogja belelátni, hogy szar.
Huano: akkor lehet ezért halkabb, illetve könnyebb klikkelni a Cápával. Meg a görgője sűrű, finom gumirecékből áll, így hangtalan, míg a Zowie hangoskodik.[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Amúgy haveromnak jelenleg egy Hama Urage Illuminated egere van és kedveli. Én mondtam neki, hogy elvileg abban nem jó a szenzor, de a saját tapasztalatában bízik. High sens player, így még 1m/s-os gyorsulás sem jellemzi a játékát. A játékokban meg nem az egér miatt szokott meghalni, hanem mert vannak nála jobb payerek.
Anyagminőségről: elvileg a jelenlegi Zowiemnak nem tartós a kapcsolója. Nos a Sharkoon Fireglideremet nyugdíjaztam a kedvéért. Az az egér hibátlanul működik, kicsit megkopott a jobb klikk alja és a kábelről kezd lejönni a felete gumiréteg az egértől 20 cmre a sok asztal sarkán való húzgálás miatt, mert nem volt fixálva az asztal széléhez a kábel. Maga a kattintás és a görgőzés klasszisokkal halkabb annál , mint a Zowienál. Ennek mondjuk nem örülök. És ami a csattanó : már min. 6(!) éves. Sok high end egér nem bírja eddig. Pedig ez csak egy hulladék, retek Sharkoon.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
válasz jaffa 2843 #47437 üzenetére
-
Land
veterán
válasz jaffa 2843 #47434 üzenetére
Dzsunka mint kínai? Amúgy német.
-
Land
veterán
válasz monti0222w #47423 üzenetére
Igen. Kaptam az eladótól képeket és szép állapotú.
Amúgy köszi srácok a segítséget! Végül pénteken vettem egy másfél hónapos, karcmentes, majd 1 év garanciás Zowie ZA11-et 10.000 Ft-ért. Eddig tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
válasz TeebyKay #47399 üzenetére
Akkor egy egyébként nagyon jó egérnél (pl az érzékenyebb kapcsoló élettartamú Deathadder 3.5, illetve a Zowiek) nem is feltétlen nagyon szempont vagy nagyon hátráltató tényező megvételkor, hogy mennyit bír a kapcsolója. Egy jó, kényelmes, megszokott egér szvsz megér 1000 Ft ráfordítást vs 10-20k+-ért új egér.
-
Land
veterán
válasz TeebyKay #47394 üzenetére
És milyen összegről beszélünk? Akár fórumtárs is csinálhatja természetesen. Igazából csak arra vagyok kíváncsi, hogy érdemes-e javítatni vagy inkább újat vegyek. Jelen esetben remélem évekig nem lesz baja.
-
Land
veterán
Amúgy Zowie egerek kapcsoló meghibásodása is javítható/cserélhető?
-
Land
veterán
-
Land
veterán
Srácok az min múlik, hogy egyes boltok 1 év, egyes boltok 2 év gyári garanciát adnak a Zowie egerekre?
-
Land
veterán
-
Land
veterán
Ezek közül melyik tenyeres egér?
Zowie EC1 eVo
SteelSeries Kana V2
SteelSeries Sensei RAW
Genius Maurus Land Series 2Gondolom én tenyeres vagyok... A Sharkoon Fireglider kézre áll, míg a Mars Gaming MM2 nem. Ez ilyen oldalt fogós.
-
Land
veterán
Szemezgettem aprón:
Asus ROG Sica- bontatlan- 6500 Ft (nincs rajta oldalt gomb, így kilőttem, de talán van, akit érdekel) +5500 Ft-ért is van, videókártyához adták
Zowie EC1 eVo (garanciális) -9000 Ft
SteelSeries Kana V2 - garanciális - 9500 Ft
SteelSeries Sensei RAW gari nélkül paddal 9500 Ft (pad nem kellene, így anélkül próbálkoznék)Valamelyikre érdemes lecsapnom?
-
Land
veterán
Múltkor rákészülve sem tudtam 2 m/s-os gyorsulást elérnem egér tesztelés közben. Ezért talán a közepes optika is jó lenne nekem... A jelenlegi is papíron szar, de nálam jól működik a szerény rángatási erőmmel megspékelve.
-
Land
veterán
És a Sharkoon Shark Zone M20 is gatya? Jelenleg is Sharkoon egerem van, kényelmes, halk, jó egér. Már amennyire meg tudom ítélni a jó egér vs rossz egér kérdést. Sok teszt róla: link, magyar teszt
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Ezekről az egerekről mi a vélemény? Már ha van. némelyik tetszetős... Ha nincs vélemény, akkor persze feltúrom a netet (mondjuk így is úgy is utánuk olvasok)
-
Land
veterán
válasz TeebyKay #47168 üzenetére
Én is az első kettőt találtam ezen az áron. Logitech kiesik, kevés rajta NEKEM a gomb. Esetleg aki lát aprón használtan kihagyhatatlan vételt, kérem írjon rám. Használt egér is szó jöhet.
-
Land
veterán
8000 Ft-ig milyen egeret mondanátok?
Játékra kellene, tehát min. 2000 DPI (ennyin játszom). Kényelmes legyen (Sharkoon Fireglider nekem kényelmes), legyen jó szenzora, legyen jó talpa, ne legyenek hangosak a gombok. normál súlyú és bal oldalon 2 programozható gomb. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Srácok a régi elromlott egér kategóriába bőven beleférne egy duplán klikkelő Microsoft Habu megvétele? Haveromnak anno 2 év után elromlott a kapcsolója és azóta másik Razert használ. Ezt viszont nekem adná, csak meg kellene csináltatnom, ha ez lehetséges. És akkor hanyagolnám az 5-6000 ft-os egér keresgélését.
-
Land
veterán
Talán valakit érdekel: Asus ROG Sica
-
Land
veterán
válasz bbdzyx #46573 üzenetére
Ez a 2000 cpi=2000 DPI?
Amúgy arra vagyok kíváncsi, hogy a lesajnált, vacak szenzorom mit tud és érdemes-e egeret váltanom. Kopott már az egér, a vezetékéről több helyen jön le a burkolat, de amúgy hibátlan működésű. Mostanában veszek Steelseries Qck Mass szövetet alá (eddig simán asztalon használtam), és kap új teflon talpakat is.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Van olyan egér tesztelő program, mely lefuttatása után kiderül az egérről, hogy a szenzora mennyire jó vagy rossz? Mennyire pontos vagy pontatlan, mennyire jó fps játékra? Lézeres egérről beszélek konkrétan.
-
Land
veterán
Sziasztok!
Lehet hazánkban kapni Sharkoon Fireglider egérhez való teflon talpakat?
Egyik A4-Tech egér koppintása maga a dizájn.[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
válasz jaffa 2843 #21082 üzenetére
Nekem 0.3 lett az 1. link alapján. Nem vagyok pro.
-
Land
veterán
válasz WolfheartGR #21080 üzenetére
Lemérted vagy baromi jó és tipp csak? FPS-ezel?
Én COD4-ezek néha. Van egy Sharkonn Fireglider egerem és baromi gyorsra van állítva. Ezt szoktam meg. Sajnos a talpai már elkoptak és asztalon használom. Gondolom ezek összességében jelentősen rontják az esélyeimet ha nem tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Játékra (is) keresek 10.000 Ft-ig egeret. Melyek a bestbuy egerek?
Gigabyte-t, A4Tech-et néztem eddig.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Warships
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Digitális Állampolgárság Program
- Projektor topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest