- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- OLED TV topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
milan07
tag
válasz Synthwave #103672 üzenetére
Jaaa, valóban! Azt hittem, hogy a tavalyról, vagy tavalyelőttről emlékszel.
Tehát nem sokkal jobb a cobra? Nincs benne pontosabb, jobb szenzor? Nekem a viper minivel csak az volt a bajom, hogy középen a szenzor körüli műanyag rész hozzáért az egérpadhoz. Még most is egy kicsit. Aztán idegesen jó párszor kimentem reszelni egy kicsit, hogy hátha jobb lesz, tökéletes nem lett, de használható.
Akkor lézeres kapcsoló van a középső gombnál? Azt hittem, hogy csak mechanikus és optikai létezik.
-
milan07
tag
válasz Zaied #103659 üzenetére
Nem, és szeretném is kihagyni ezt az élményt, ha lehet.
A többieknek igaza volt, hogy kamu a logitech, nekik köszönöm mégegyszer! Pedig tavaly mennyire bántam, hogy lemaradtam az akciós g102-ről kb. ugyanilyen áron...
FireKeeper úgy gondoltam, hogy a viperbe az optikait, a g102-be a mechanikait.
-
milan07
tag
válasz Synthwave #103638 üzenetére
Honnan emlékszel rá, hogy viper minim van?
Annak idején még azt mondták nekem, hogy nincs olyan egér, amivel érezhetően pontosabb leszek, mint a g102.
A razer cobra egyébként 8200 forint volt most reggel. Volt egy összehasonlítás, és a viper minihez képest jó nagy fejlődés. Pl. 25G helyett 38G gyorsulás, de ezt úgysem használnám ki.
Kösz az ajánlatot, de nekem is van itthon egy másik viper mini, még ki sincsen bontva
Azt hiszem 3 éve vettem, amikor 5 ezer forint volt a black friday-en. Most néztem meg, igen, 3 éve volt, és 5990ft. Azt hittem annak idején, hogy már nem fognak ilyen hatalmasat fejlődni.Optikai kapcsolót honnan érdemes rendelni? Ebay, ali? Ha már rendelek, akkor a g102-mhöz is kellene. Van a közelemben egy öreg szerelő, azt mondta, hogy kiforrasztja nekem, meg vissza. Nem tudom, hogy mennyire necces rábízni, de nagyon jó szerelő, csak hát a 40 évvel ezelőtti világban lehet egy kicsit máshogy mentek a dolgok.
-
milan07
tag
Köszönöm szépen a figyelmzetetéseket!
Oké, feltételezzük, hogy nem hamisítvány És így mi a különbség a 6000dpi-s és 8000dpi-s között? Csak elírás? Mert gondolom mindegyiket egyfajta szenzorral gyártottak.
1 vélemény van a g102-nél, mégpedig hogy hamisítvány. Szerintem csak a srác csinált valamit hozzá. Ez viszont tutira hamisítvány, nézzétek meg a véleményeknél https://www.emag.hu/logitech-hyperion-fury-g402-gaming-eger-fekete-910-004067/pd/DHSJQBBBM/
Na mindegy, egyébként vissza lehet küldeni, ha hamis.Santi22: Köszönöm szépen, de csak logitech jöhet szóba!
Szokott lenni a logitech g102 máskor is 6 ezer körüli áron? Egyébként fps játékokra kellene. Gondolkoztam a g502 és drágább társaikon, de ezek eléggé nehezek, nem akadályozna a célzásban? Vagy még akár jobb teljesítményem is lehetne vele?
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Üdv, a 6000dpi-s g203 és a 8000dpi-s g102 között mi a különbség?
https://www.emag.hu/logitech-g203-prodigy-gaming-eger-6000-dpi-fekete-910-004845/pd/DF74N7BBM/?
https://www.emag.hu/logitech-g102-lightsync-gaming-eger-8000-dpi-rgb-vilagitas-kek-910-005801/pd/DSC8G3MBM/?
Viper minim van, gondoltam lecserélem, a középső gomb néha nem működik. Ennek a javítása is bonyolultabb és drágább lenne a lézeres kapcsolók miatt, igaz?
-
milan07
tag
Sziasztok!
Van egy razer viper mini egerem, és azt vettem észre az elmúlt néhány napban, hogy néha a bal klikk nem működik, nem klikkel. 2,5 éves. Egy szétszedés és kitisztítás valószínűleg segítene rajta? A csavarok a szilikon talp alatt vannak. Megpróbáltam leszedni, de éreztem, hogy jön fel a ragasztó. Nem gondoltam volna, hogy ennyire problémás a szétszedése. Szóval inkább hagytam, mert a régi ragasztót valamivel gondolom le is kéne mosni, és egyáltalán mivel tudnám gyári minőségűen visszaragasztani a talpakat?
-
milan07
tag
Sziasztok!
Viper mini egerem van, és a középső egérgomb néha nem működik, illetve az egyik bal oldalsó gomb nyekereg. Az lenne a kérdésem, hogy kapcsolót hol lehetne venni hozzá értelmes áron? Gyorsan rákerestem, és 3 ezer forint darabja ebay-en. Ezt a lézeres kapcsolót egyébként forrasztani kell, vagy csak simán ki lehet cserélni mindenféle eszköz nélkül? -
milan07
tag
válasz Evil Snowman #88993 üzenetére
Nem szeretek személyeskedni, és egyébként is 1.: a jelenséggel van bajom, nem veled, 2.: minek írjak nevet, amikor úgyis megtalálja az ing a gazdáját, vagy éppenséggel fordítva...
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88981 üzenetére
Azért játszok, hogy kikapcsolódjak, szórakozzak. Aki a játékokban látja a kihívást, hát az eléggé szomorú. Az ilyen nem tud a való életben kihívást találni?
Különbözőek vagyunk, más értékrenddel. Én pl. azokat száműzném a naprendszeren túlra, akik mindig okosabbak a másiknál. Akik ezt hatalmas arccal teszik, azokat meg valamiféle fekete lyukba. Azokat inkább már ne is említsük, akik a cáfolás után felszívódnak, de talán még rosszabbak, akik továbbra is ugyanolyan okosak. Az előbbi típusban legalább esetleg van valamiféle önkritika, hogy hoppá, butaságot írtam, inkább csendben maradok.
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88972 üzenetére
Singleplayer-hez használom, ha tudni szeretnéd. Nem sok online játékon tudnék játszani a régi és gyenge laptopommal. Az a baj, te már eldöntötted, hogy én biztosan etikátlan dolgokra használom. Mint ahogy múltkor is eldöntötted, hogy te annak ellenére jobban tudod melyik gyártó szoftvere alkalmasabb makrózásra, hogy saját bevallásod szerint sem makróztál még sosem.
-
milan07
tag
"Hogy számolod a 8-at? Görgetéssel együtt?"
Bocs, nem tudom miért írtam 8-at. Görgetést nem számolom bele, hanem csak a kattintást középső gombbal. Ezenkívül van még bal és jobb klikk + 2 oldalsó gomb + a dpi gomb. 6 gomb. A viper minin eggyel több programozható gomb van, mint a logi g102-n.
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Értem.
"Magát a bal egérgomb funkcióját ki bírod makrózni billentyűzetre is."
Igen, ahk-val hozzárendelheted az egérgombod összes funkcióját a billentyűzethez, egy exitapp-ot érdemes hozzáadni, ha netalántán probléma lenne a script-el. Az egéren pedig mind a 8 gombot lehet használni. Sokkal jobban kézre esik. Egyébként logitech-en a bal egérgombhoz semmit sem rendelhetsz hozzá, -1.
"A 7-8 osztályba tanítják az érvelést különben, középiskolába van egy kis ismétlés, mert érettségi tananyag. De azért nem ennyiből áll, én ezt inkább vitának nevezném."
Én érvelni próbáltam, amihez hozzátartozik a bizonyítás is. Egyébként nem rád céloztam, ha esetleg magadra vetted volna, én tisztelem a munkásságodat és elismerlek
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88966 üzenetére
"
Pfff. Ha ilyeneket élesben is használsz/használnál, permaban."Valamivel alá kell támasztanom az érvelésemet. Nem tudom pontosan hányadik osztályban tanították az érvelést, de nyilvánvalóan egyeseknél kihagyott az emlékezet. Azért is permaban járt volna nyelvtanórán
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
"De most már legalább értem, hogy mit is vársz el a programtól."
Szerintem ne térjünk el a témától, Te kérdeztél, csak azt próbáltam bizonyítani, hogy a g hub-nak mennyivel több funkciója van, amit persze munkához is lehet hasznosítani. Felhasználón áll, hogy mire használja Egyébként teszt jelleggel összedobtam synapse-ben egy no recoil makrót, és eléggé siralmasan működik. Sokat hibázik, lövéskor kihagy, szóval lenne még mit javítani a macro recorderen is.
A Tartarus az egy billentyűzet, amit pluszban meg kell venni? Vagy hogy megy ez? Ha csak billentyűzeten van ez a dolog, amiről írtál, akkor az nagyon nem praktikus. Hogy tudsz az egérrel menni és célozni, miközben egy harmadik eszközön keresed éppen a megfelelő gombot?
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Mi az a megnyitás makró? Csak hozzárendeled valamelyik egérgombhoz, és kész is.
"Valami plusz gomblenyomással szakítja meg az ütést?"
Amiről én írtam, az a logitech g hub-nál van. Kiválasztod a szekvenciát, és ott van két ablak. Az egyik "lenyomáskor", tehát az itt lévő parancsokat 1-szer hajtja végre. A második pedig "lenyomva tartás során", itt ismétli a parancsokat. Amíg lenyomva tartod a makróhoz hozzárendelt gombot, addig fut. Amikor felengeded, akkor end. De lehet olyat is, hogy egyszer megnyomod és aktiválódik, és újra meg kell nyomni a bezárásához. Sokféle funkciója van a g hub-nak. Egyébként bárhová illeszthetsz be késleltetést is pl., amit a retek synapse szintén nem tud.[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88950 üzenetére
""Semmit nem tud "
Egértől függően csak kb. bármit is.azt mondani, hogy semmit sem tud, netán kevesebbet, mint a G HUB, az "kissé" meredek. Azt is lehetne rá írni, hogy mondvacsinált indok. "
Csinálj már légyszi egy olyan macrot, ami először lenyom egy "esc" + "3", aztán pedig folyamatosan lenyomva tartja a bal egérgombot.
Kíváncsi lennék, hogy "Evil Snowman"-al együtt hogyan oldjátok meg, csak mert ghubon erre ott van a "szekvencia". És most tényleg nagyon jó fej voltam, mert a legegyszerűbb dolgot említettem. -
milan07
tag
válasz Synthwave #88943 üzenetére
Hűha, látszik is, hogy ti még sosem macroztatok. Teljesen használhatatlan a macro menü, még ahk-val is ezerszer jobbat csinálok.
Komolyan visszanézted az üzeneteimet?
Anno nagyon utáltam a logi g102-t, nincs ebben semmi titok. Rossz volt a fogása és nem tudtam vele célozni, de aztán megszoktam és megszerettem.Az, hogy mennyire potato a gépünk, az szintén irreleváns, mivel csak a synapse-nál jön elő ez a probléma. Semmit nem tud, de legalább sokat fogyaszt. Logi szoftverével miért nem volt gond? Haveromnak ajánlottam a viper minit, és ő is panaszkodik, hogy belassítja a gépét.
[ Szerkesztve ]
-
-
milan07
tag
válasz Casanova* #88919 üzenetére
Egyébként hol lehet corepadet olcsón venni? Itthon 3200 forint a legolcsóbb.
Megpróbálom gariztatni, bár már bőven lejárt a 2 hét, van bármi esély?
Aztán eladom, mert a synapse 3 nagyon gyász. Ja egyébként alternatív valóságban élek, voltam olyan hülye, hogy azt hittem a razer is tud normális szoftvert csinálni.Ilyen állapotban mennyiért lehetne eladni? Ma reggel vettem használatba.
-
milan07
tag
válasz Casanova* #88906 üzenetére
De akkor ezt lehet gariztatni?
"A szenzor körüli műanyag nem is érintkezik a paddal,vagy alig" Egy kicsit máshogy fogalmaztál. EGyébként a szenzort miért jó félig leragasztani? Ha én ezt megcsinálnám, akkor fél nap alatt lejönne róla a ragasztó, és összekenné a padot.
-
milan07
tag
"
Valószínűleg más az ingerküszöbünk, de szerintem a Viper Mini megérdemel legalább egy Razer Pro Glide-ot vagy SteelSeries QcK-t (ez az értelmes padok alja)."Egyébként ha rossz abrosz minőségű lenne az egéralátét, akkor néhol sokkal nagyobb ellenállást éreznék, de ilyen nincsen.
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88900 üzenetére
"Hát, effektíve az, csak meg szokás különböztetni. Eredetileg az a fő célja, hogy csökkentse a cpi-deviációt."
Értem. Szóval ha eltávolítom, akkor azzal csökkenteni fogom az eszköz teljesítményét.
Magyarul tervezési hiba, vagy csak az enyém az. A talpakat túlságosan mélyre süllyesztették.Zaided, akkor mire gariztatnak? Ez így egyértelműen nem látja el a funkcióját. Az nem lehet, hogy a teflontalpakkal van a baj. Akár túl vékonyra is csiszolhatták. Mindenesetre a szenzorgyűrű és a teflontalpakat majdnem ugyanolyan szinten vannak. Nem kéne a talpaknak jobban kiállniuk? Nincs nálam a tolómérőm, de kb. fél milliméterre állhat ki. Egyébként a teflonbevonat nincs lekopva a logitech-ről. Ugyanolyan jól csúszik, mint anno. Feltételezem a műanyag alatta nem csúszna ilyen jól.
Mephike: Bontatlan volt a csomagolás. Nincs használatban eredő karc. Két karc van rajta, ami megegyezik a talp csiszolásának a szálirányával. Felhasználó így nem tudja megkarcolni. Ez gyári.
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88896 üzenetére
Nem abrosz minőségű. Kibaxtam volna, ha az lenne. Annyira igénytelen azért nem vagyok.
A szenzorgyűrűt is talpnak hívják? A teflon talpra értettem. Használtál már 100-as smirglit fém csiszolásához? Mert ennek is kb. ilyen a felülete. Olyan, mintha csak méretre csiszolták volna, de elfelejtettek volna átmenni rajta valami finomabb csiszolóval.
"A vagy ezt veszem vagy semmitre nem fogja azt mondani a kereskedő, hogy akkor sztornó. Ha meg igen, akkor nem fog sokáig kereskedni. Ezek a szépreményűek csak azon tudnak élősködni, akik hagyják. Nem szabad."
Más autókereskedésekben meg úgy viselkedtek, hogy ott is hagytuk őket. Itt meg legalább kávéval kínáltak minket.
Zaided. "
A tömör teflon meg a teflon bevonat az nem ugyan az, azt hittem ezt nem kell magyarázni."A teflon bevonat az nem teflonból van? A bevonat érintkezik a külvilággal, ami teflon, nem? Akkor pedig ugyanannyira kéne karcállónak lennie, mint a tömör teflonnak.
-
milan07
tag
Mármint minőségbeli különbségre gondolsz, vagy felületire? "Mint mondtam a teflon egy puha anyag" Dobozban is karcolódik? Csak mert most bontottam ki. A razernél nincs meo?
"A logid azért nem karcolódik, mert nem teflon…" Akkor milyen bevonata van? 2 éve még azt mondtad, hogy csak teflonbevonata van, ami nagyon hamar lekopik.
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88892 üzenetére
Gyári talpat akartam írni, bocsi. Az egérpadra próbáltam rákeresni, emagról vettem, de már nincs fent. Nem emlékszem a márkájára, de nem aliexpresses minőség (vettem már onnan is padot).
A talp pedig olyan, mintha 100-as smirglivel csiszolták volna. Nincsen meg az a polírozott, tükröződő felület. Próbáltam lefényképezni a talpat, de nem adja át. Majd még megpróbálom másfajta beállítással.
Alapjában véve ugyanaz az autó volt, csak eggyel erősebb motorral. De úgysem ugyanazt az autót kapod, amit kipróbáltál. Annak pedig simán lehet valamiféle problémája.
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88890 üzenetére
Mindjárt csinálok róla fényképet, hogy milyen okádék felülete van a gyári talpnak. Az egérpad pedig valami olcsó noname, de nincs rajta semmilyen dudor, vagy ilyesmi. Full ráfekszik az asztalra.
Casanova: Ha leragasztom, akkor még kevésbé fog érintkezni a teflontalpakkal az egérpad. A ragasztószalag pedig úgyis lejönne a sok surlódástól.
A szenzorgyűrűt csak le kell pattintani mondjuk egy lapos csavarhúzóval?
"
Mindenesetre az autó rossz analógia, mert mielőtt megveszem, megyek vele."Mi nemrég vettünk autót. Még a kiválasztott modellt sem tudtuk kipróbálni, hanem eggyel jobbat adtak tesztvezetésre. Az autóra pedig rendelést kellett leadni. Miután legyártották, kitették a prérire. Nem ám garázsba, vagy valami fedett helyre, hadd érje akár a jég is. És nagyon nem volt olyan, hogy kipróbálom, csak itt van oszt vigyed...
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
válasz Synthwave #88887 üzenetére
Főleg a surrogás zavar, amit még hangszigetelt fülhallgatón keresztül is lehet hallani, miközben húzom az egeret.
Nem tudom mit szólnál, ha vennél egy új autót, aztán a kereke hozzáérne a sárvédőhez, és hallgathatnád az első úton. Aztán az eladó közölné, hogy ez egy olcsó autó, nem egy Ferrari, és különben is ennyiért ajándék.Egyébként ha a talpat leszedem, és rendelek hozzá újat, az már majdnem 5 ezer forint. És mi a garancia, hogy jó lesz a felülete? Ezen konkrétan látszik a szálcsiszolás iránya, ami még ferde is. De nem akarom tovább szidni az egeret, úgyis kimagyaráztok mindent...
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Zaided, Te írtad nekem régen, hogy a logi g102 teflon bevonatos talpai hamar elkopnak, és a full teflon talp mennyivel jobban csúszik. Hát ehhez képest a g102 talpai sokkal jobb állapotban vannak 2 év használat után. Nincs rajta körömakasztóan mély karcolás.
Pedig az egy még olcsóbb egér, akkor meg hogy lehet?[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Sziasztok!
Épp most próbáltam ki a viper minit, és botrányosan rossz! A legidegesítőbb dolog, hogy az egérpadomon súrlódva csúszik, műanyaggal érintkezik, az tuti! Minden bizonnyal a szenzor körüli műanyag ér hozzá a padhoz folyamatos jelleggel (a "J"-vel [link] jelölt rész). Nem is értem, hogy a razeren ez miért műanyag, ráadásul érdesített felületű, és hát persze hogy kitüremkedik. Láthatjátok ti is ezen a képen [link] . Normális egéren ez a rész teflonból van [link] . Ráadásul a teflon talpain látszik a csiszolás, van is rajta két karc, amibe még a körmöm is megakad! Ez valami fél kész cucc, de még annak is egy rossz vicc. Szégyen, hogy ilyen egeret ajánlgatnak itt! Pedig ez már több, mint 1 éves. Hogy nem vettétek ezt észre?
-
milan07
tag
Üdv, viper miniben hogyan lehet cserélni a lézeres kapcsolót, illetve milyen kell bele? Nem ment tönkre, csak kíváncsiságból kérdezem.
-
milan07
tag
Üdv! Arra lennék kíváncsi, hogy egy régebbi, 7-8 év körüli új egeret megszabad venni? Vagy ezek a cuccok idővel tönkremehetnek, még ha nem is használják?
-
milan07
tag
Nekem g102 egerem van, az minek kedvez? Inkább flick, vagy tracking? A trackingot nem érzem annyira jónak, de lehet csak én bénázok. Melyik egér a legjobb flick-ben illetve tracking-ban?
Amikor megjött majd 2 éve a g102, akkor eleinte hatalmas szenvedés volt, és a célzásom is sokáig nagyon pocsék volt az olcsó egérhez képest. Remélem a viper minivel nem lesz ilyen gondom. Egyébként ami elsőre nagyon szembeötlő volt, az a 1000Hz lekérési sebesség volt. A 125Hz-s egérnél nagyon érezhető volt delay. Gyakorlatilag ahol az utóbbi félre lőtt, ott az előbbi nem.
Na jó is hogy belekezdtünk a témába, mert így ránéztem az egér beállítására a vezérlőpulton, és a rámutatás pontosságának javítása be volt ikszelve. Amióta újratelepítettem a gépet, azóta elfelejtettem Pedig régebben mondták is, hogy azt ki kell kapcsolni. Van még esetleg olyan beállítás, amit érdemes lenne kikapcsolnom?
@Solymi81: Ez világos, de ez csak ergonómia. De megértem, mert nekem pl. játékban célzás közben használni a g5 gombot iszonyatos szenvedés volt és ráadásul nagyon pontatlan voltam. De amióta a bal egérgomb duplát klikkel, azóta a g5-t használom bal klikként, és így több mint fél év után már ugyanolyan jól tudom használni ezt a gombot is. Szóval minden csak megszokás kérdése
-
milan07
tag
válasz rasotamas #87573 üzenetére
A 8 ezres egyébként nem túl jó minőségű. Túl van árazva, és nincs is az ajánlott egerek között. Csak azért javasoltam, hogy hátha kényelmesebb lesz. A g 502 megéri a kis kedvezménnyel is. Nekem pl. jól jönnének a plusz gombok, mert sok makrót használok, de valahogy engem sem visz rá a lélek ennyit kiadni érte.
Csinálhatod azt is, hogy leadsz egy megrendelést a g502-re is, aztán ha nem kell, akkor a rendelés menüpontban egy kattintással törölheted.
-
milan07
tag
válasz rasotamas #87570 üzenetére
Hát én nem vagyok egy nagy szakértő, de azt vedd figyelembe, hogy a viper mini 20 ezres árral startolt nem olyan régen. Meg alapból ha megnézed a 10 ezres egeret, abban csak 6200 dpi-s szenzor van. Aztán lehet, hogy majd ezért leharapják itt a fejemet, de szerintem általában a magasabb dpi-s szenzor csak jobb azért, kivéve persze a noname márkás egereket.
Én vettem 2 viper minit. Tavaly aliról ugyanennyiért tudtam logi g102-t venni, és abban egy kényelmetlen műanyagkábel van, meg minőségre sem akkora bajnok, szóval az a viper az nagyon baráti áron van.
-
milan07
tag
Okés, akkor a viper mini az anno csak túl volt árazva 20K-ért? Az asus egeret ugye hanyagoljam? Annál a viper is jobb?
4nick8: mert hülye vagyok. benyaltam nekik megint. Amúgy semmit nem tudtam venni, pedig scriptem is volt. De mégis mit ér, ha már az oldal betöltésekor (számítógépről) nem volt raktáron? Pedig volt f5 spammerem.
-
milan07
tag
Nem nagyon sürgős, mert az egyik oldalsó gombot használom bal klikként. Mennyire kényelmes most az aliról rendelni? Sok macerához nincs kedvem, utalgatni az áfát, meg a kezelési költséget, meg mittudomén mit. Lehet inkább itthonról veszek, de ha megmutatod a boltot azt megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Sziasztok!
Kapcsolót honnan érdemes venni? Külföldről rendelés játszik még? Mert ugye áfa+ kezelési költségek, megéri még? -
milan07
tag
@Zaied:Értem, meggyőztél, köszi!
@jaffa 2843: Akkor mit csináljak? Adjam el 2 ezerért az amúgy lehet még 2-3 évig is működő egeremet? Valahogy nem látom a piacon azt a sok dupla klikkes egeret, pedig mind az lesz kb. 1 év alatt. 5 ezer az állomás, az ónszippantó egy ezres. Miért nem éri meg? Ráadásul puhább görgőt is szeretnék, stb.
-
milan07
tag
Remek! Nem gondoltam volna, hogy ennyire macerás a paracord vezeték. Gondolom nem fél órás meló, szív vele az ember.
Az emagon vannak nagyon akciós forrasztópákák. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire olcsók, és ingyen is kiszállítják. Egy olcsóbb, nem szabályozós forrasztó nem tenné meg arra az évi max. 1 alkalomra, amíg ki és beforrasztom a kapcsolót? Vagy ezen inkább ne spóroljak? -
milan07
tag
Egyébként nincs valami program, amivel a dupla klikk megszüntethető?
Zaied: okés, a görgő az nagyon jó lenne, mert játékokban a görgővel lövök, és eléggé kemény a kattintása. Paracord is jó lenne, mert kicsit tényleg zavaró a vezetéke, azt hol érdemes venni, Te pl. honnan szerzed be ezeket a cuccokat?
Az új kiadás alatt a lightsyncre gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Hali!
A több mint 1 éves alis logi g102 egerem bal gombja elkezdett masszívan dupla klikkelni. Szeretném magamnak megcsinálni a kapcsoló cserét. Milyen forrasztót kéne vennem, mit javasoltok? Nem akarok rá vagyonokat költeni, csak a célra legyen megfelelő. Új egeret venni minden évben azért luxus lenne, szóval inkább megcsinálnám magamnak.Egyébként a razer viper miniről mi a vélemény? Úgy emlékszem, hogy anno itt téma volt, és 20K volt, most meg csak 13K, szintén a kingston hyperx pulsefire is majdnem ugyanannyi.
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
"De ne várj a mostani egerektől se 2 évnél többet."
Akkor ezért írtátok, hogy ne vegyek alis egeret Jó tudni. Azt hittem, a 2 év gari az semmi, simán fog menni 5++ évet is. Kiváltképp, ha az itt ipari hulladéknak nevezett 800 forintos tescos egerek is röhögve mennek 1-1,5, de néha 2 évet is.
Be is ruházok szerintem egy forrasztóra. Már régóta szeretnék úgyis. Ón meg van itthon egy csomó. Milyet érdemes szerinted, mennyit költsek rá min.?[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
"A bal gomb funkciót nem tudod fölülírni, legalább 1 gombon rajta kell hogy legyen. Ez teljesen normális, hogy okéznád le ha nem lenne az egeren bal klikk "
Erre én is gondoltam, és hozzáadtam a bal klikket az egyik oldalsó gombhoz, de a bal egérgombot így sem tudtam felülírni.
-
milan07
tag
Sziasztok!
Valamiért nem működik a logitech egerem makró funkciója, amikor új parancsot akarok hozzárendelni a bal egérgombhoz. Ezt írja: "a parancs nem rendelhető hozzá, legalább egy gombot hozzá kell rendelni a kattintás bal gombbal funkcióhoz. Először rendelje hozzá a kattintás bal gombbal funkciót egy másik gombhoz". Keresgéltem neten, de nem igen találtam semmit sem! EGyébként eléggé hanyag ez a logitech gaming szoftver, hemzseg a bugoktól. -
milan07
tag
válasz SunMount3r #80938 üzenetére
Most lehet sokan nekem fognak esni, de aimbooster-en a logi g102-vel "csak" 20%-al jobb eredményt tudtam elérni (megszokás után) a 800 forintos tesco-s egérhez képest.
Ennyit tud, nem kell a jó egeret csodakütyünek, az olcsót pedig ipari hulladéknak beállítani. Olcsó egérrel is lehet jó az ember. Persze ez a 20% különbség 1v1-ben nagyon sokat számít. -
milan07
tag
-
milan07
tag
Egyébként arra gondoltam, hogy kéne olyan makró beállítás, hogy megnyomom a bal gombot, és automatikusan lenyomja a jobb gombot, majd késleltetve a balt. Szóval nem kell jobb gomb + bal, hanem egy funkciót egyben. Ebben esetleg tud valaki segíteni hogyan kéne?
Régebben akartam norecoil makrót is, de lemondtam róla, mivel kb. senki sem használ a bf3-ban. Szerintem amit most akarok, az csak egy egyszerű beállítás, nem tisztességtelen. -
milan07
tag
Gondolom Ti a microsoft egéren tanultatok Biztosan jó idők voltak, de nem bánom, hogy kimaradt. Meg nekem az alacsony dpi nem is jön be. 2000 dpi-ra van állítva, és érdekes módon pontosabb vagyok ezen, mint 800 dpi-n, pedig 1366x768 a monitorom.
Az átállás nekem a logira volt nehéz, kellett hozzá 30 óra, amíg megszoktam.
-
milan07
tag
És ez mennyi idő alatt alakul ki? A logi-val 110 órát gyakoroltam az elmúlt fél évben (számon tartom), ez úgy tűnik nem volt elég.
Egyébként mennyit gyakoroltál?? Az emagos ezer forintos egérpadom eléggé bejött, kb. összehasonlíthatatlanul jobb a 800 forintos alis padnál. -
milan07
tag
De eddig direkt nem állítottam (az elmúlt 2 hétig), hogy kialakuljon az izommemória. 3 hónapot ugyanolyan dpi-vel toltam, aztán elkezdtem állítgatni, és semmi hatása nincs, ugyanolyan a pontosságom mint eddig.
Egyébként akármilyen dpi-t állítok be, az első 5-10 percben gyengébb a célzásom, de azután nincs különbség. Szóval lehet, hogy ennyi idő alatt alakul ki az izommemória, ami egyébként túl van tolva... -
milan07
tag
válasz F-ECT$ #80905 üzenetére
Nekem ez az izommemória sehogy sem tudott beállni érdekes módon. Ugye folyamatosan aimboosterezek már egy jó ideje, és az utóbbi 2 hétben ráfeküdtem a bf3-ra. Na ott napi több órát tolok, mégsem változott a teljesítményem aimbooster-ben, pedig ez idő alatt a dpi-t is folyton változtattam (3 szint).
-
milan07
tag
A logi g102 lightsync mivel jobb a prodigy-nál egyébként? Semmivel?
-
milan07
tag
Hát most néha nagy ritkán egy dupla kattintásért nem akarnék kapcsolót cserélni, de ezt leszámítva elégedett vagyok vele, jó vétel volt. Na meg emiatt szerintem nem is szórakoznék garival (ha lenne).
-
milan07
tag
Helyzetjelentés a logi g102-ről. Fél éve van meg, a fogását nehéz volt megszokni, már az elejétől fogva néha duplán kattint (kb. 50-100 kattintásonként egyszer), de szerintem ez normális. Ezeket leszámítva nagyon megérte 5400 forintért, sokat javult célzásom. Kíváncsi vagyok, van-e olyan egér, amivel észrevehetően tovább javulna a célzó skillem, mert arra nem sajnálnám a pénzt
-
milan07
tag
Hali, 2 hónapos logi g102 dpi váltója néha érzéketlen. Szóval megnyomom 3-4-5-ször, de nem reagál semmit, de a következő kattintás után megint jó, és így is marad jó időre. Ez baj? Mit lehet vele tenni?
-
milan07
tag
Keress rá "dogfight tactics". Amik fent vannak neten, az a basic, még az sem annyira könnyű. A bf3-ban még találtak ki plusz manővereket egyébként
Eléggé komplex, hát még jól használni.
Vagy ott van pl. a heli. Volt egy haverom, akit csak nagy ritkán tudtak lelőni hozzám képest. Egyszerűen mindig jókor volt a jó helyen. Sosem tudtam igazán megtanulni tőle, mintha csak láthatatlan lenne. Tanknál is pl. bemész a bolyba, lelősz 3 ellenséget, eltűnsz, és ahhoz is kell ész, hogy ne menj vissza a "jó helyre", mert tízen várnak rád rpg-vel. Sok példát lehetne sorolni. -
milan07
tag
válasz zsoika #78869 üzenetére
Köszönöm szépen a felajánlást, de én a taktikai alapú stílust képviselem!
Sosem tartottam sokra, amikor valaki azzal van oda, hogy jó finom motoros képességekkel született, illetve nagyon jó a reakcióideje, ráadásul mindezek mellett prémium perifériákkal rendelkezik.
Kell ész a deathmatch-hez is, de azért nem akkora mértékben, mint a jet, heli, stb. járművekben.
Jetben pl. hiába van 300 fps-ed, és azzal sem érsz sokat, ha A pontból B pontba fele annyi idő alatt kattintasz, mint az ellenség... Akár 1 loop alatt mögéd érnek...[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Nem hasra ütöttem, hanem a dice közölte régebben. Hol írtam, hogy morálisan legalizálni akarom? Valamit nagyon benéztél. Egyébként ha ennyire zavar, akkor menj, és csinálj egy nyamvadt petíciót a macro betiltására! Elsőként fogom támogatni!
A másik oldalról nézve pedig nem is csalás. Ha a játék szabályzata nem tiltja, akkor egy kicsit sem érdekel, hogy te mit gondolsz róla. Nehogy már Te ítéld meg, hogy mi csalás és mi nem.
Ha olyan játékot írtam volna, ahol tiltott, akkor meg se szóltam volna. De így... Hát ez mi? -
milan07
tag
Igazad van! Sajnos ezt sok játékban nem büntetik, de én az esélyegyenlőségben hiszek. Ha a játékosok 80%-a használja, akkor úgy tisztességes, ha én is élek vele. Támogatnám mindenféle makró betiltását (és eddig nem is használtam semmi ilyesmit), de hogy a korrektség jegyében tartsam a hátamat... Hát hülyének azért ne nézzen senki
-
milan07
tag
Sziasztok!
A makrózásról szeretnék érdeklődni, ha ez szabályba ütközik, akkor elnézést kérek érte!
Logi g102 egérhez milyen lehetőségek vannak? Nem sokat tudok erről, eddig azt hittem, hogy ezzel csak programozni lehet gombokat, mint az autohotkey. De ahogy jobban utána néztem, szabályozza a recoilt, automatikusan késeli a mellettünk elhaladó játékost, stb. Egyébként battlefield 3-hoz kellene. -
milan07
tag
válasz jaffa 2843 #78571 üzenetére
Hát akkor majd a "fizikai" korlátokhoz lövöm be az érzékenységet
-
milan07
tag
Hali!
Olvastam, hogy sok használat után kialakul egy bizonyos izmommemória, ami hasznos tud lenni. Eszerint a dpi-t nem tanácsos változtatni, mert korlátozza ennek a képességnek a kialakulását. Itt jön képbe a problémám. Szeretek a battlefield 3-al játszani, de szinte minden járműben más és más az érzékenység. Nem szeretném, ha emiatt romlanának a célzási készségeim, szóval nincs valami program, ami egyen-érzékenységet tesz lehetővé? Nagyon jó lenne, ha a game nem szólna bele ebbe, pedig a mouse raw input is be van kapcsolva. -
milan07
tag
válasz stefyY #78537 üzenetére
Logi g102 7 ezer forint https://aqua.hu/eger/logitech-g102-prodigy-optikai-gaming-eger-fekete-usb-910-004939-t590238 .
Nekem ilyenem van másfél hete, az elején nem szerettem, de már megbarátkoztam vele. A fogása eleinte nem volt jó, de már azt is megszoktam. Semmi rosszat nem tudok róla mondani. Nem a semmibe beszélek, napi 2 órát aimboostereztem, de volt, hogy 3-4-et is. 17%-ot javult az eredményem tracking-ben. Nagyon jól lekövet minden mozgást! -
milan07
tag
Hali!
Játékoknál a mouse raw input-ot érdemes bekapcsolni?
Bekapcsolás esetén azt jelenti, hogy a játék nem avatkozik bele az egér mozgásába, nem? -
milan07
tag
válasz tom_tol #78369 üzenetére
"Ez a teszt nekem teljesen más eredményt ad ugyan azzal az egérrel hétfő vs vasárnap. "
Igen, de minél többet használod, annál pontosabb képet mutat. Előbb-utóbb kitudod hozni a maximumot, és azt kell figyelembe venni Nyilván ehhez nem elég egy-két alkalom. A régi egeremből már kihoztam a maxot, a logiból még nem, tud még azért jóval többet is.
-
milan07
tag
válasz spanyoll #78356 üzenetére
Hát nézd, nekem eddig ez a tapasztalatom.
Persze az is lehet, hogy csak több idő kell a megszokáshoz. Sőt, valószínűleg ez lesz a probléma.
Világosan leírtam, hogy még csak 11 órát teszteltem (aimbooster). Pont azért, hogy ez alapján mindenki tudjon mérlegelni. Úgy látszik, ez nem ment át néhány embernek. Nem gondoltam volna, hogy ennyire bevadulnak.[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
válasz ribizly #78343 üzenetére
+ még annyi előnye van, hogy szépen világít. Ha óvodában használnám, menő lennék vele.
Nem írtam az egérről semmi rosszat sem , csak a tényeket írtam le mindenféle elfogultság nélkül. De ennyi erővel ha Neked megfelel, akkor az jó egér?
Nekem ezek az eddigi tapasztalataim, és úgy tűnik, ezek alapján nem tudom ajánlani.
Később lehet változni fog a véleményem, akkor majd kijavítom. -
milan07
tag
válasz spanyoll #78340 üzenetére
Hali!
Hama am5400-at tudom ajánlani.
A logitech g102 egerem csütörtökön jött meg, azóta 11 órát aimbooster-eztem, eredmények: 29.9% (tracking), 14.1% (double shooting). A hama egér pedig 30.7%-ot tudott tracking-ben, és 14.7%-ot double shooting-ban.
Persze tőlem veheted a logit 8-szor annyiért, paint-ben nagyon szép betűket lehet vele rajzolni, és a polling rate, válaszidő, klikkelési sebessége is sokkal jobb, csak éppen célozni nem lehet vele -
milan07
tag
Amúgy bocs, véletlenül címeztem neked az üzenetet
Egyébként már három órát aimboostereztem, mennyi időbe telik az átszokás ?
Csak mert a régi ezer forintos egerem szintjét jó lenne már elérni. -
milan07
tag
válasz Sz4bolcs #78298 üzenetére
Megjött az alis g102, 23 nap volt. Gyári doboz, a szoftvert felismerte, tudja a 8k dpi-t. Azt nem tudom, hogyan tudtak ilyen rossz formát tervezni. A hüvelyk és kisujj folyamatosan csúszik lefelé, utóbbi be is görcsöl hosszabb használat után. A tracking nagyon jó, viszont doubleshootingnál (aimbooster) pocsék eredményem lett. Egyszerűen nem tudok vele célozni. Lehet azért van, mert gagyi egerekhez szoktam, és csak meg kell szoknom az újat?
-
milan07
tag
válasz ribizly #78270 üzenetére
Aqua-n most 7 ezer forint, szállítással együtt már 8K. Mekkora a meghibásodási arány? Mondjuk 5%? Teszem azt meghibásodik, visszaküldéssel együtt már 9K, és nem is biztos, hogy kicserélik. Abból pedig majdnem kijön két alis egér, ami 10,8K.
6 ezer forint mikor lesz újra? Lehet fél évet kéne várni rá. Most akkor arra van idő, a sokkal rövidebb alis szállítás kivárására pedig nincs?
20 napja rendeltem egyet, tegnap érkezett meg az országba. Pár nap, és itt lesz
Nekem ez nem sok idő, 20 éve legalja egeret használok, akkor ez a pár hét mit tesz? -
milan07
tag
A logitech g102 most 17 dolcsi alin https://www.aliexpress.com/item/4000790042206.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.433d64e55zSjvB&algo_pvid=bcf1e269-6b03-4373-a8d7-9355f5173c52&algo_expid=bcf1e269-6b03-4373-a8d7-9355f5173c52-33&btsid=0b0a0ad815845250424284567e0ddd&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
[ Szerkesztve ]
-
milan07
tag
Nézegettem a teszteket, de valahogy nem az én stílusom, igazából nem olvastam végig egyiket sem Persze ettől még értéket képviselnek, és tiszteletet érdemelnek a készítők. Egy kicsit én is szeretnék hozzátenni, ha már én is kaptam segítséget. Hátha valaki hasznát veszi majd az aimbooster-es tesztemnek Tényleg sok mindentől függ az aimbooster végeredménye, én időnként napi 1 órát tolom, és ilyen mennyiségnél azért eltűnnek a hangulati tényezők. Mondjuk 10x1 óra gyakorlás már ad egy reális képet, de egy ilyen 5-10 perces valami tényleg nevetséges lenne.
-
milan07
tag
Én olyat még sosem csináltam, hogy megvettem akármit, és el is dobtam, csak mert nem tetszett rajta valami. Volt már mindenféle egerem, kicsi, nagy, közepes. Jellemzően gagyi alsó kategóriásak, és mindegyiket megtudtam szokni. Amiről írsz, az úri dolog, luxus, szóval legyen már akkor is gentleman az ember, amikor eladni szeretné, és ne ilyen 19 ezerért hirdesse a 20 ezres egerét. Hogy én mennyiért adnék el egy újonnan vett egeret, vagy akármi mást, azt nem tudom, mert még sosem kerültem ilyen helyzetbe.
Az 5700 forintos egerem ugyanúgy 5700 forintot fog érni átvétel után, és hónapok múlva is. Mármint számomra, mivel nem azt nézem, hogy mennyiért lehetne eladni, hanem hogy nekem mennyibe kerülne a pótlása. Az, hogy mások számára mennyit érne, az teljes mértékben hidegen hagy. Nem másoknak lesz, hanem magamnak
Vannak persze jó ajánlatok is, és természetesen megérheti használt piacról vásárolni, csak én már meguntam az állandó kutakodást. Egyelőre ez a g102 bőven elég lesz pár évre az 1000 forintos tesco-s egerek után. Kíváncsi leszek, aimbooster-en mennyivel fog javulni a pontszámom, majd beszámolok róla. Későbbiekben pedig biztosan veszek majd jóval komolyabb egereket is. Nagyon kíváncsi leszek rájuk, hogy mennyivel érnek többet egy közép kategóriás egérnél. Majd arról is fogok írni aimbooster-es tesztet. A neten úgyis csak szubjektív véleményeket lehet találni többnyire.
-
milan07
tag
Én még 2013-ban hd7770 videókártyát vettem ingyen postával 15K-ért. Zsír új oem volt, bolti ár kevesebb mint feléért, procit is sikerült hasonló jó áron vennem. Innen a hardverapróról. Az ilyen 20%-os kedvezmény vicc kategória. Szarrágóak lettek az emberek na... Nekem ez a személyes véleményem. Bár lehet valaki annak a néhány ezer forintos "kedvezménynek" is tud örülni. Inkább veszem boltból, mint magánszemélytől egy kicsit olcsóbban, száradjon rá a cucca.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- BestBuy ruhás topik
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest