Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sz4bolcs

    senior tag

    Ne csináljátok már, egy év után bejöttem ide, lenyitottam az összefoglalót, és mikor végiggörgettem, ez volt az első, amit megláttam benne...

    Polling Rate:
    Mint az ide vonatkozó fogalommagyarázatnál is láttad: nem mindig érdemes 1000 Hz-ig felmenni. Néhány egér bugos, pár alaplap nem bírja, ellenben a késleltetésbeli különbség minimális, 0,5 ms. Így körülményektől függően 500 / 1000 Hz-re érdemes fixre beállítani. Sajnos a Windowsos EPP algoritmusa miatt a "sebességet" befolyásolja a polling rate is, továbbra is javasolt az EPP-t kikapcsolni ennek elkerülése végett.
    Újabb gamer egereknél ez kevésbé macerás kérdés: szoftverben / kapcsolóval / spéci kihúz - visszadug módszerrel (egértől függően) beállítható a kívánt polling rate.
    Bizonyos, főként régebbi egereknél (lásd Egérajánló) nem állítható a polling rate, alapból 125 Hz, ami játékra nem javasolt. Próbáljuk csak ki Paintben: 125 Hz-en a gyorsan rajzolt karikák sokkal inkább egy sokszögre hasonlítanak, darabos a mozgás.
    A polling rate emelésére ilyen esetben is van módszer, gyakorlatilag minden Windows-ra. Itt találsz egy részletes útmutatót.

Új hozzászólás Aktív témák