- Milyen notebookot vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
slaci007
senior tag
Megvan az új íróm NEC 7240S,nemsokára tesztek,a lemezajtó tényleg brutál módon nyílik.
Hát igen a Plextornál még a nyitást és zárást is lehet állítani. -
Mr.Grincs
veterán
Kíváncsi vagyok majd a kétrétegű dvd nél mit fog produkálni. De gondolom, hogy szintén kiváló lesz az eredmény. És halkabb mint az előző Pioneer DVR 11D íróm.
Kíváncsi vagyok a ram és a LF tudására is.
Olyat még sosenem írtamNem fogja elkúrn az írófejet az LF? Illetve az írás minőségére gondolok.
Milyen programmal kell vagy lehet gravírozni? -
Mr.Grincs
veterán
Nah megvolt az első dvd írás is. Szinte hangtalanul ír 4xesen. hibátlanul írta meg a lemezt. És azt kell hogy mondjam hogy jobb minőséget ír mint a samsung és talán még a pioneer is. Csak lestem, hogy viszi a power dvd a filmet tekerés meg ide oda léptetéskor.
Ehhez az íróhoz elérhető folyamatosan a fw frissítés? -
Mr.Grincs
veterán
Nah megvettem az írót méghozzá ezt ---> NEC AD-7243S-0B SATA DVD író LabelFlash fekete, 6570 pénzért. És első benyomásom az hogy hihetetlenül csendesesen és gyorsan olvas. Meglepően gyorsan reagál mindenre az előző idés Samshithez képest.
DVD ramos a kicsike és tudja a Label flasht. Pont azt tudja amit szerettem volna hogy tudja. Ha Pioneer vettem volna lemondtam volna a ramról meg a LF ről de így két legyet egy csapásra.
Köszi hogy rábeszéltetek az íróra. Amint írok lemezt rögtön megírom az eredményt. De ha ilyen kiválóan ír ahogy mondjátok meg amilyen gyorsan olvas akkor már megérte a pénzét.
és a külső is elég designes. Ha akarjátok majd felteszek egy képet róla, hogy hol lakik az új író -
gg72
veterán
válasz
Motion_Blur #9288 üzenetére
Mik a prioritások? Jó írás, olvasás, halkság? Ha mindegyik fontos, akkor Pioneer 116/216. Ha a legjobb írás, akkor NEC 7203, vagy 7241/7243, de ez hangosabb, mint a Pio és az olvasása is lassabb, egyesek szerint megbízhatatlanabb is gyengébb lemezeknél. Minőségellenőrzésre egyik sem igazán jó, arra Liteon író kell, de azok írásminősége nem éri el a Pio és a NEC szintjét.
Én két írót javasolnék használni mindenkinek: az egyikkel írjon (Pio v. NEC), a másikkal beolvas és tesztel, erre nagyon jó az ASUS DRW-24B1ST (újabb széria, mint a 20-as, jobban ír és megbízhatóbbak a teszteredmények Nero CD Speed és KProbe programokkal). -
válasz
Motion_Blur #9288 üzenetére
Erről ez jutott eszembe. A Hivatali Patkányok c. filmből.
-
gg72
veterán
válasz
Motion_Blur #9286 üzenetére
Mondjuk nekem ilyen hibát soha nem produkált, de valóban nem egy jó író, én az írásminőségét találtam nagyon rossznak, ill. a minőségellenőrzése (KProbe és Nero CD Speed) is fura értékeket mutatott...
-
Motion_Blur
félisten
Amilyet NE vegyetek:
ASUS DR.-2014L1T
Nagyon lassan pörög fel, hangos és most tartok ott, hogy kitépem a helyéről és kimegyek egy fejszéért, aztán szétbaszom az egészet. Nem tudom már hányadik lemezemet kúrja el ez a szar. Most éppen 25%-nál állt meg és ad ki traktorhangot. Az előző lemezt 37%-ig írta. Hát nem aranyos?
Szóval ASUS DR.-2014L1T-t SOHA!
mod:
-
-
slaci007
senior tag
válasz
Intelligencs #9269 üzenetére
Szépen tele van pakolva a géped,melyik sata csatlakozón van az író déli hídon vagy a jmicron vezérlőn.
-
Mr.Grincs
veterán
-
Mr.Grincs
veterán
Bocsi mindenkitől tényleg. Kinéztem egy NEC írót méghozzá ezt: AD-7243S-0B Black NEC AD-7243S-0B SATA DVD író LabelFlash fekete 6 570,-Ft
1 év gari
Mindez az Aqua computerben. Ez kicsit újabb verzió. És van benne label flash is ami tök jó. Meg asszem a Ramot is karcolja úgyhogy ez lesz a nyerő. -
Teljesen igazad van. Samsung írónál szerintem nincs lejjebb. Régebben próbálkoztam velük, de a harmadik legaranciáztatása után feladtam.
Sok ezer DVD-t megírtam már, most is 4 DVD íróm van, melyek közül a legjobb egy régebbi NEC. Gyors, sose ront el lemezt, ugyan kicsit hangos, de nagyon megbízható.
-
Orgi
addikt
válasz
Mr.Grincs #9275 üzenetére
Ha az NEC vacak, akkor a Samsung/LG az mégis mi szerinted, most komolyan? Mindenki ezt ajánlja neked, de azt veszel , amit akarsz, gyári hibásba bármelyikből belefuthatsz simán (mint pár hozzászólással feletted is a kolléga). Ez nem egy 50 ezres alaplap, ha vmi nem stimmel vele elég hamar fel fog tűnni, a megírt lemezeket tesztelheted folyamatosan, ha vmi nem stimmel, visszaviszed gariba.
De ha az a cél, hogy azt halld, amit akarsz, akkor: "vegyél Samsungot légyszi". -
gg72
veterán
válasz
Mr.Grincs #9275 üzenetére
Tényleg ne problémázz már ennyit, manapság egy író az 5-6ezer Ft-os árával nem a világ vége, hogy ennyit beszéljünk és írjunk róla, én mindenesetre utoljára tanácsolom, hogy vegyél NEC-t! Miért vacak, mondj már egy épkézláb indokot rá! A Samsung és az LG mennyivel jobb? Nekem volt már szinte mindenféle típusú íróm, az LG-ken és Samsung-okon hamar túladtam... Jelenleg van egy Plextor 716, Pio 116, Nec 7203S és egy Asus 24B1ST íróm és nyugodtan mondhatom, hogy átlagban a NEC írja meg legjobban a lemezeket! Ha sosem volt ilyened, akkor ne "vacakold" már le, komolyan mondom. Részemről ennyi. Pont.
-
Mr.Grincs
veterán
Ha már nincs Pioneer író akkor ideiglenesen LG vagy Samsung satás írót ajánlotok hogy vegyek. Azt amikor kijön a 217es pioneer akkor megveszem azt is és majd később eladom.
-
Multibit
nagyúr
Korábban gg72 olvtárs írt az Asus DRW-24B1ST (LiteOn iHAS124) firmware-cserés tapasztalatairól. Nos nálam is kibukott, hogy a LiteOn firm nem az igazi.
Az írással nincs baj! Akár a LiteOn, akár az Asus firmware-t használtam, a [#9245] postom végén láthatóhoz hasonló - igen jó - eredményt kaptam. Nálam tehát kifejezetten jól vizsgázott írásminőség szempontjából az Asus. Csak pluszos DVD-t használok, kötőjelessel nincs tapasztalatom (legalábbis ezzel az íróval).
Korábban [#8794] már panaszkodtam, hogy a kétrétegű lemezekkel kapott írásminőséggel nem vagyok megelégedve. Nagyon úgy tűnik, hogy a nekem nem tetsző double-layer teljesítmény is csak az iHAS124 firm blöffje volt csupán. Leellenőriztem a korábban írt DL-lemezeimet Asus firmware-rel is és az eredmény enyhén szólva meglepett. A lemezek megjavultakA PI hibák számában nincs nagy eltérés, a PIF hibákéban annál több! Mikor a DL-írásminőséget szídtam, említettem, hogy furcsamód a második réteg mutatkozik jobbnak a teszteken (pedig, ha van különbség, akkor az első rétegnek kéne kevesebb hibát produkálnia). Nos az Asus firmware-rel e tekintetben is helyreállt a rend.
Lemez1: [iHAS124 scan], [DRW-24B1ST scan]
Lemez2: [iHAS124 scan], [DRW-24B1ST scan]
Lemez3: [iHAS124 scan], [DRW-24B1ST scan]
Lemez4: [iHAS124 scan], [DRW-24B1ST scan]
-
Vettem egy ilyen írót: NEC AD-7243S-0B SATA. 1, azaz egy darab DVD-t írt meg, utána zsinórban elrontott 3 vagy 4 darab DVD-t egymás után a következő hibaüzenettel:
Ez mitől lehet? Rossz az író?
-
GBX
aktív tag
Csendes dvd olvasót ? Valaki?
-
Mr.Grincs
veterán
Meglesem.
Beszéltem a fő pioneer dealerrel ami itt van Törökbálinton nem messze tőlünk, de oda is majd érkezik a 217es cucc kb egy hónap múlva a 216 os pedig kb két hét múlva.
Mopndták hogy új a 217es és még most fut be. Mondtam neki ez jó mert máshol pesten nem is lehet kapni, meg rendelni sem. Aztán csak hebegett habogott. -
Mr.Grincs
veterán
Köszi a tippet. Itt rohadt drága
De ez van ha csak itt lehet kapni majd itt veszem meg.
Egy ide csatim van és az is úgy van megoldva hogy keresztbe megy a házon és baromira feszül a cucc. Sata port meg van 4 db az alaplapon. A helyhiány miatt akarok másrészt satásra váltani. -
max kábelezés szempontjából priktikusabb, meg hát a legtöbb új alaplapon már csak egy ide csati van, de a legtöbb - kevésbé szakmai és hozzáértő - ember szempontjából, viszont több hibalehetőség a sata csatolású optikai meghajtó, az elődjéhez képest...
a te kérdésedre válaszoltam, de gondolom tudod, hogy nem kimondottan neked szól! -
Mr.Grincs
veterán
Voltam akarni venni dvd írót de elfogyott. Mind a két boltjában a READY komputernek. És nem is tudnak rendelni mert nincs.
Az LG-t mg nem vettem meg.
Most mi legyen? Milyet vegyek. Asust akarta rámsózni az uborka de mondtam hogy köszi de nem. Az is IDE-s volt. -
GBX
aktív tag
Köszi a választ.
Feltételezed, hogy win-t használok
Nos ált igen, de most egy linuxos gépbe kellene. Ott is vannak toolok ilyenre, de nem mindig működnek és nem minden dvd meghajtóval.Tehát még mindig várom a tippeket hogy a ma is kapható dvd meghajtók özül melyik "csendes".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest