Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
Robb202 #11397 üzenetére
Blu-rayben abszolút kikopott a Pioneer, de miért?
Pioneer írókat hogyhogy nem lehet már kapni? Mi az oka?Éppen ellenkezőleg! DVD-írók helyett BD-írókat fejleszt, pl. BDR-203 és BDR-205, vagy a nemrég megjelent BDR-206.
A Plextor is csak a nevében Plextor már, a 880SA pl. Liteon belsővel rendelkezik.
A Lightscribe-ot neked kell eldöntened, hogy szükséged van-e erre a gravírozó funkcióra. -
Robb202
tag
Pioneer írókat hogyhogy nem lehet már kapni? Mi az oka?
Amúgy melyiket Plextor vagy Pioneer ha még kapható?
Blu-rayben abszolút kikopott a Pioneer, de miért?A két márkától melyik most a legjobb legteljesebb? Lightscribet érdemes?
Fontos lenne a help -
hemo
tag
A plextor PX-870-880-890 között mi a különbség?
-
slaci007
senior tag
Lite-on írók pöstön nem csak szögödön.[link]
-
justil
csendes tag
válasz
kicsirigó7 #11389 üzenetére
oké, köszi!
tekintve a szinte csupa jó tapasztalatomat a samsunggal, teszek 1 próbát ezzel az íróval! remélem beválik, vagyis az ismerősömnek!
kösz a tippet! -
kicsirigó7
senior tag
válasz
belinho #11363 üzenetére
A Samsung [SH-S243N] írójára én is kíváncsi vagyok.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
justil #11388 üzenetére
Igen azt mondom.
Mivel csak IDE-s író lehet szó.
Ha csak ennyi pénze van az ismerősödnek rá, akkor a három márkából a Samsung a jobb választás.
Régen a SH-182D előtti modelleknél voltak hibás szériák. Ezzel a modellel kezdett jó útra térni Samsung.
Persze ezzel most nem azt mondtam, hogy azóta egy szérián belül, nem akadhat egy egy hibás darab.
De hát, melyik márkánál nincsen ilyen? -
justil
csendes tag
válasz
kicsirigó7 #11387 üzenetére
hát őőő, figy, tudom hogy egy márkán belül is adódnak jó és rossz szériák egyaránt, de nekem volt egy samsung íróm egyszer, fél évíg húzta és az a fél év is kínszenvedés volt. különben minden más területen (hdd, mobil, display) samsung párti vagyok.
azt mondod érdemes?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
justil #11383 üzenetére
Én azért a három márkából a Samsung [SH-S222A] íróját választanám.
A közepestől jobb minőségben írnak, akár olcsó kategóriás lemezekre is.
Csak ügyelni kell hogy a legfrissebb firmware legyen rajta.Szerk: Természetesen Verbatim,JVC,Sony lemezekkel kisebb a kockázat a későbbi lemez romlásra. Mert ugye olcsó lemezektől ne várjunk, hogy annyi időt bírnak mint egy verba.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #11385 üzenetére
Azzal a 3-5%-kal vigyázni kell. Mert erősen ODD/firmware függő.
A saját 223F íróim tesztképességét összehasonlítva a Lite-on IHAS 524 íróhoz képest,Kb ennyi.
De az is hozzátartozik a dologhoz, hogy a 223F írók is, az előző SB01-SB02 firmware-val nagyobb eltérést mutattak az SB3-al készítetthez képest a teszteknél.
Nem tudom hogy miként befolyásolja a firmware frissítés az írási stratégián felül a tesztképességet a Samsungoknál.De látványos különbség volt a KProbe tesztnél ugyan azt a előzőleg megírt lemezt tesztelve egy fw frissítés után.
Az hogy a te 224Q íród tesztje mennyire helytálló, azt csak egy Lite-on íróval lehetne összehasonlítani.Ha mindkét íróval letesztelnéd ugyan azt az írott lemezt.Ezért is mondja mindenki hogy csak viszonyítási alapnak jók a Samsung írók tesztjei.
-
King Unique
titán
válasz
kicsirigó7 #11356 üzenetére
Rendben,értem! Köszi mégegyszer! 3-5% eltérés,az nem is olyan vészes,azt hittem több.
-
justil
csendes tag
nem hiszem, hogy szánna rá ennyit, de én sem örülnék, ha ennyit kéne fizetnie, tekintve, hogy én az AD-7243S-emet 5k-ért vettem, és tökéletesen elégedett vagyok vele. ráadásul most patás kell, vagy pont azért fog többe kerülni, mert ma már hiánycikk? jó volna 6-7k alatt megoldani valahogy!
-
justil
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek kell dvd írót vennem, sajnos elég régi a gépe, így csak patás cucc jöhet szóba. Egy másik fórumon mondták, hogy csak NEC-ben gondolkozzak, aminek lehet némi igazság alapja, mert számomra is azóta ismeretlen az elrontott lemez, ill. az olvasási hiba fogalma, amióta optiarcom van. Csak hogy patás nec-et én webshopban egyszerűen nem találtam (csak slimet, ami 10+k)...így valaki ajánlotta őt, hogy benne is NEC alkatrészek vannak.
Nos, gondoltam azért megkérdem itt is, hátha van valakinek ellenvetése, vagy jobb tippje!
Előre is köszi! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
kicsirigó7 #11378 üzenetére
Hát az biztos, hogy nem mai darab. Még bő 4 éve vettem dobozosan, használtba. De kellemeset csalódtam benne. A 4163-asok hamar tönkrementek, de ez...-koppx7- Az LG-kkel szerintem mindig is ez volt a helyzet. Voltak ratyi szériák, meg igencsak jó szériák. A 4081-es inkább az utóbbi.
Alapvetően úgyis 4x-esen szoktam írni (régi berögződés). Ha új ODD-t veszek, az már Blu-Ray lesz. Nem mintha filmek miatt kéne, csak archiválni sokkal kényelmesebb 25/50 GB-os lemezekre.Csak azért itt tettem fel a Blu-Ray-es kérdést, mert nem találtam ezzel foglalkozó normális totyikot, gondoltam, hátha...
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Synthwave #11377 üzenetére
Szándékosan írtam új 16x-os rw-t.
Mert attól függetlenül hogy 22-24x-es rw-nek vannak feltüntetve az új írók.
Ettől még csak, néhány márkásabb lemezt tudnak égetni 22-24x sebességgel.
Ezek a Verbatim,JVC,SONY,Panasonic -R+R DVD lemezei.
A többi lemez márkát/mid-et, max 16x-an tudják csak.Talán ezek közt is van néhány mid, melyet 18x-os sebességgel megpörkölnek. Több kevesebb sikerrel. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Synthwave #11377 üzenetére
GSA-4081B nem mai gyerek.Érdemes mindenképp lecserélni egy új 16x-os rw-re.
Akár belső írót akár külső usb-t veszel. Mindenképpen jobban jársz.
Mert már alig lehet hozzá kapni 8x-an írható lemezt,főleg olyat amit az íród firmware-ja netalán ismerne.
Annak az írónak meg állt a tudománya 2004-nél. 16x-osan írható lemezzel ne is próbálkozz, csak adatvesztés lesz a vége!Hogy a Blu-Ray-os kérdésre mért nem válaszolunk.
1.Mert itt a téma:Milyen DVD-írót vegyek?
2.off topic
3.A blu-ray még gyerekcipőben jár.Kísérleti technológia.Még kevesen foglalkoznak vele, tehát kevés info van róla.Ráadásként drága -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
kicsirigó7 #11346 üzenetére
Az LG GSA-4081B-ről mi az általános vélemény? Milyen lemezeket ajánlotok hozzá?
Egyébként a Blu-Ray-es kérdésre nem reagál senki?
-
IRON STORM
őstag
válasz
kicsirigó7 #11374 üzenetére
A kicsit magas jitter szint zavar csak, nem értem az ötödik revíziónál sem tudták kijavítani..
A háklisabb asztalikban gond lehet a magas jitternél... de ettől függetlenül nem rossz. -
kicsirigó7
senior tag
Samsung SH-S223C fw:SB05 írásminőség teszt 2.
A teszteket ( Lite-on IHAS 524 A)belső íróval végeztem, 8x olvasási sebesség mellett Opti Drive Control 1.48 tesztprogrammal.Előre elnézést kérek, mert sok helyet fogy foglalni.
De mivel kis hazánkban ez a Samsung, a legolcsóbb DVD írók közé tartozik.
Így elég sokan ezt fogják megvenni, hiába is ajánlunk másik írót.
Számukra segítség ez a teszt sorozat.Memorex 16x-os DVD +R Disc ID: CMC MAG M01. 12x-es sebességgel írva.
Maxel 16x-os DVD+R, Disc ID: RitekF16. 12x-es írás:
SONY 16x-os DVD+R, Disc ID: SONY16 D21. 12x-es írás:
Unbranded,szitázatlan 16x-os DVD +R ,Disc ID: YUDEN000 T03. 18x-os írás:
RICOH 8x-os DVD+R Disc ID: RICOHJPN R02. 8x-os írás:
Sajnálatos tény, de a világ egyik legjobb 8x-os +R lemezét, ilyen silány minőségben írta.
Az már most biztos hogy nem ezzel az rw-vel fogom írni a többit.
Próbáltam más ID-es 8x-os lemezt, de volt olyan hogy csak 4x-es sebességgel akarta írni.De általánosan csak a 4-8x-os sebesség volt engedélyezett.Ebből is kiderült, hogy a 8x-os sebességű DVD lemezeket, nem szabad írni a 223C rw-vel. Se 16x-san írhatót, 12x-esnél alacsonyabb sebességen!
Tehát a minimális írási sebesség ennél az írónál a 12x-es!
Aki még is, a régen jónak tartott 4x-es vagy 6x-os sebességű írás híve, az magára vessen! Kb a 8x-os Ricoh lemez teszt minőségét fogja elérni,( jobb esetben).
Én szóltam.Végezetül egy 16x-os DVD-R, Disc ID
MC MAG AM3
Mostanság talán a világon a legnagyobb tételben gyártott/eladott DVD-R 16x-os lemeze.
Olyan márkáknál található meg mint a: TDK,Philips,Memorex,Datawrite,Platinum,Titanium,Ridisc,Bulkpag,stb.
12x-es írás: -
IRON STORM
őstag
válasz
kicsirigó7 #11372 üzenetére
Egész jó az eredmény. És valóban Samsungék ráálltak a gyakoribb firmware supportra.
-
V!ck
senior tag
válasz
kicsirigó7 #11333 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy az F-et ajánlottad, csak ahogy mondtam, a C-hez volt ezüst előlap és ezüst házam van
illetve a nagykerünknél ilyen volt, samsungos garlevéllel, amit ráérek még kitölteni kicsit később is
így hirtelen fejből ezek az érvek jutottak eszembe. A Nero 9 Essentials sem rossz dolog, az ajci SATA kábel is mindig jól jön.
Lemezekről: Verbát használok általában, most épp CMC MAG AM3-as Memorexet vettem és próbára JVC-t, ami legnagyobb örömömre TY
Ja és minuszosak.Üdv!
-
gg72
veterán
válasz
SoulReaver #11368 üzenetére
Jaj... Ezt írtam két hozzászólással korábban, de ha visszaolvasol többet, láthatod, hogy ezt ajánlja most általában mindenki.
-
gg72
veterán
válasz
SoulReaver #11366 üzenetére
Sony/Optiarc a gyártó.
-
gg72
veterán
válasz
SoulReaver #11353 üzenetére
Mivel külső írókból elfogadható árban csak Samsung-ot és LG-t kapni én a helyedben vennék egy Optirac 7260S írót és hozzá egy külső házat, így biztosabb jobb írásminőséget kapnál:
[Optiarc AD-7260S]
[LC-Power EH-525B-PS]Ez így már csak azért is praktikusabb megoldás, mert ha elromlik az író, csak azt kell cserélni, ill. a külső házba merevlemezt is tudsz tenni, ha egyszer arra lenne szükséged.
-
SoulReaver
veterán
Nemigaz, h senki sem tud segíteni...
-
belinho
senior tag
Nem tudja valaki, hogy kb mikor lesznek kaphatók kis hazánkban a samsung új 24x-es dvd írói?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
IRON STORM #11360 üzenetére
Majd vasárnak készítek pár tesztet különböző +R lemezre.
Mert eddig úgy látom hogy ezekkel a lemezekkel hozza a formáját.
Az viszont elgondolkodtat, hogy már az ötödik fw frissítés készült hozzá.
Nagyon rászálltak a finomításra a Samsungnál. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
IRON STORM #11360 üzenetére
#11341 hsz-ben a 223C vel, 12x írott lemezek voltak tesztelve.
Szerk: A kétmagos procira gondolsz?
-
IRON STORM
őstag
válasz
kicsirigó7 #11359 üzenetére
Az S223C-re gondoltam.. kíváncsi vagyok mit tud ezzel a hiper chipszettel.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
IRON STORM #11358 üzenetére
Ez tuti, hogy a mostani L még Mediatek?
182D-203D-223F-223C van, 223L még nincs.
Ha ez utóbbi L-re gondoltál,és igaz hogy MTK-s, akkor 1 hét és beszerzem/felteszem
De én úgy tudom hogy ennél a régebbi 2009 kiadásúak még azok, az újabbak viszont már nem. -
IRON STORM
őstag
válasz
kicsirigó7 #11357 üzenetére
Majdnem.... S5L7821 Falcon chip amely egy ARM CPU-n alapul.
Az L verzió még Mediatek chipsetes.Szerk: Viszont ha van ilyen íród pár tesztet beszúrhatnál Lite-On íróval 8x tesztelve.
-
kicsirigó7
senior tag
Samsung SH-S223C rw-ben.
Samsung
SA57821B03
H-N 28H8N
Jelzésű chipszett található.
Tehát a Samsung át állt, (MTK) ODD vezérlő chipről sajátra. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #11355 üzenetére
Ha jól tudom már írtam pár hozzászólásban, hogy a 223C vagy L nem tesztképes.Mert már nem MTK chipszettel készülnek. Azért is kiesne mert ez a két legfrissebb satás testvér verzió.
Tehát nagy valószínűség szerint SH-S223F lenne, ahogy te is írtad már pár helyen.
De mivel a te külső íród [S224Q ] light Scribe képes, így a belsejében igazából egy [223Q] lapul.Teszt hitelesség tekintetében, szerintem, kb 3-5% eltérés van, akár a PI-PIF Max-ot nézzük, akár a Total értékeket.
Legalább is a saját Lite-on IHAS 524-emhez hasonlítva a samsung 223F íróimat.
Ebből kifolyólag ha azt nézzük hogy a 223F, light scribes változata a 223Q rw, akkor a te íród is ennyivel térhet el. -
King Unique
titán
válasz
kicsirigó7 #11349 üzenetére
OK,köszönöm a részletes leírást,de azt még nem tudom,hogy az S224Q milyen belsőt takar, S223F vagy S223C? Ezt nem vágod? A 8-12-16x sebességet megfogadom,én is ezeken "teszteltem" a legjobb eredményekkel.
Samsung teszt mennyire tér el a valóságtól (megbízhatatlan)?Korábban már ugye tettél fel samsung meg Lite-on tesztképeket,volt eltérés,de,ha samuval tesztelve pl. +os JVC-nél 16x írásnál PIE 22500 és max 15 tüske, PIF 745 és max 2-3 tüske,akkor Lite-onnál is kb.annyi? -
IRON STORM
őstag
válasz
Adam333 #11348 üzenetére
Ajánlott drive az NEC 724x sorozat ill 726x sorozat, két sorozat majdnem megegyezik mindegy melyiket veszed. Ajánlott még a Lite-On 324/424/524 is nagyon jó írók már kiforrott firmware-el csak nehezebb őket beszerezni. Viszont pocsék lemezre ezek sem tudnak csodát művelni, érdemes Verbatim, Jvc, Sony lemezeket használni.
-
SoulReaver
veterán
Hali!
Meghalt a pioneer dvd íróm... 10 éves volt szegény.
A továbbiakban Külső dvd írót szeretnék.
És a kérdésem, h mik a tapasztalatok?
Melyik márkát érdemes megvenni?
És az árakat nézegettem... Hát nem olcsók.. de nem baj...Köszi a segítséget!
-
cunnir
tag
válasz
kicsirigó7 #11351 üzenetére
Szia kicsirigó7!
már írtam ide dvd író témában, te javasoltad a sony optiarc írót, de sajnos csak samsung sh 223c-t kaptammost ricoh dl-t vettem és szuper
az xbox is szereti
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #11347 üzenetére
Az előző hsz-ben írt sebességek relatívok, általánosak.
De 10 lemez márkából 9-nél bejönnek.
Én közel 8-10 különböző mid-es,+R-R lemezt használok.
Plusz ott vannak azok a Ricoh lemezek amikre a fontosabb dolgokat mentem.Pontos írási sebességet adott rw-re csak úgy lehet megállapítani, ha adott az író pontos típusa firmware verziója. És az írható lemez.
Lehetőleg nem 1db CD tokban.
És nem árt egy teszt képes rw hozzá.
Egy 10-es 100-as tégelynél már elvárható, hogy közel azonos minőségű lesz mindegyik benne.
Mert hát ugye a verbatim sem egy országban készül.
Nem beszélve az olyan márkákról, akik egyszerre 5-6 gyártóval készíttetnek, ezáltal különböző mid-el rendelkező, persze a saját nevükre címkéztetett lemezeket forgalmaznak. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Adam333 #11348 üzenetére
100% pontosság közelében író ODD-nincs. Mert még nem találtak fel olyan írható optikai lemezt amely 100%-kos lenne.Talán a tokos DVD-RAM megközelíti.
Bár ki tudja, lehet van már olyan lemez. Csak mi mezei felhasználók nem is tudhatunk róla.
Vagy hiányosak az ismereteimDe írásminőség szempontból, most a legjobbak között van a Sony Optiarc AD-724X, AD-726X változatai,és pont belefér abba az árba.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #11347 üzenetére
Szia!
Úgy van ahogy írod, A samsungokkal nem szabad 4x sec-ken írni, kivéve a CMC MAG AM3 mid DVD -R lemezeket. Ezeket így írja a legjobban, de a többi márkájú író is.
Ajánlott sebesség hozzájuk, régebbi modellekhez 6-8-12x. SH-S223C-hez 12x-es.Hát igen, otthon vagyok samsung téren
, mert az utóbbi éveben már járt nálam 4--5 típusa. SH-182D-vel kezdve, SH-S223C vel bezárólag.
Ezek között az SH-S223F volt a legjobb, ennél nem jelentett gondot akár a 18-22x írás se.
De legjobb minőségben 8-12-16x sebességen teljesít.Hol volt hol nem volt,de épp amerre a kurta orrú malac túrt, tegnap bementem egy közepes nagyságú pc boltban, kérdem hogy milyen írójuk van?
Mondja-(oem) samsung 223 , hány darab kell? Kérdem-miért? Mondja,-mert most jött 1500db.
Kérdem- melyik verziójú? Mondja-nem tudja. Nézem sh-s223cKérdem-ennyire veszik?
Mondja-persze,az elmúlt nyáron eladott 1200db-ot.Kérdem és nincs rájuk panasz? Mondja ők már 5 éve árulnak samut, de az utóbbi 3 évben alig hoztak vissza garanciást. Kérdem mennyi az ára?Mondja 6300. Mondom köszönöm nem kérem ,már van ez a típusom és a 223F sokkal jobb volt. Erre ő, olyan is volt? Mondom persze, kettővel rövidebben. -
Adam333
tag
Sziasztok!
Új ODD kéne nekem. A lehető legfontosabb, hogy 100% pontosság közelében írjon és mindent megegyen. A hang csak másodlagos, de azért ne legyen összekeverhető a porszívóval.
5,6 k-m lenne rá. Előre is nagyon köszönöm a segítséget. -
King Unique
titán
válasz
kicsirigó7 #11333 üzenetére
Látom otthon vagy nagyon ebben a samsung témában!
A külső SE-S224Q-nak a belseje SH-S223F? Ennél is a 8-12-16x tempo a jó vagy csak a 12x,esetleg 4x? Mert hát szoktam vele "tesztelgetni",csak épp nem annyira mérvadóak az eredmények. De amiket kaptam,annál a 4x volt a legrosszabb,illetve a 16x a legjobb,de a 18-22x se volt vészes. Csak hát nem pontosak az eredmények.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egyébként mi a tényleges különbség a + -os ill. a - -os lemezek között?
-
SoulReaver
veterán
Hali!
Meghalt a pioneer dvd íróm... 10 éves volt szegény.
A továbbiakban Külső dvd írót szeretnék.
És a kérdésem, h mik a tapasztalatok?
Melyik márkát érdemes megvenni?
És az árakat nézegettem... Hát nem olcsók.. de nem baj...Köszi a segítséget!
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
wutuka #11342 üzenetére
Szia!
Már neked privátban leírtam, szóval ne magadra vedd.A Samsung SH-S223C rw-je, a 16x DVD +R lemezeket szereti.
Ezekre jó minőségben ír, főleg 12x sebességgel.Viszont a 16x DVD -R általam tesztelt lemezekkel, csak közepes írásminőséget produkál.
De ezeknél is a 12x írási sebesség a javasolt.Szóval nem kell író után nézni,akinek ilyen rw-je van, csak DVD+R lemezt használni hozzá.
Vagy jobb minőségű Verbatim- JVC, DVD-R lemezeket használni, ha valaki -R párti.
-
wutuka
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #11341 üzenetére
Bár teljesen amatőr vagyok ebben a minőségi kérdésben,mégis tanultam.Köszönöm.
Verbatim DVD-m van hengeres otthon.De minuszos! Vagy 25db. Akkor most felkészülhetek a közepes minőségre.
Szerinted melyik a legjobb minőséggel író készülék,ami kapható normális árban? -
kicsirigó7
senior tag
válasz
wutuka #11336 üzenetére
Csak megnyugtatásként.Itt egy sárga MAXEL 16x DVD+R, mid: (Ritek F16) 12x sebességgel írva a Samsung SH-S223C íróval: fw SB05
+R lemezeknél, ha ezen a teszten az az 1db PIF 5 tüske nem volna, akkor bármely más rw-vel felvehetné a versenyt.. Főleg mivel ez a lemez nem épp egy Verbatim JVC minőség.
Számodra és bármelyik 223C rendelkezőnek egy jó tanács. DVD+R lemezt használni hozzá.
Azt 12x sebességgel írni.Sajnos DVD-R lemeznél még nem tapasztaltam az előbbi írásminőséget. Azoknál csak közepes szintű író.
Ez egy SONY 16X DVD-R, mid: (SONY16D1) 12X sebességgel írva.
Remélem megnyugodtál, és kicsit segítettem.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
JackeL #11337 üzenetére
A színnel ne legyen problémád, már ha az alaplapi csatolóra érted.Az ujabb lapokon mind egyszínű, vagy is az alaplap márkályától függ.
Sokkal fontosabb hogy a kábel színe piros legyen, mert a régebbi szürke még a régi sata1-es HDD-hez való.
Tehát nyugodtan vehetsz egy Sony Optiarc AD-72XX írót.A lemezre visszatérve.Azzal van a gond hogy a tdk külömböző gyártókkal gyártat, igy nem egyforma a (belső mid)-je a lemezeknek, ebből kifolyólag a minősége sem.
Ano a tdk DVD-R, TTH02-(mid) volt. Most vagy 5-6 féle, csak a -R lemezen belül. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
wutuka #11336 üzenetére
Azt hogy a 04 fw-vel csak 4x sebességen tudott, megfelelő 4PIF érték alatt írni.
Az új SB05 -el, viszont már magasabb 8-12-16x sebességen is elfogadható a PIF hibaszint.Nem vásároltál rosszul, mert egy csendes, gyors olvasási képességekkel rendelkező rw-t vettél. Közepes írási minőséggel.
De van tőle nem egy jobb, melyek jobb írási képességekkel rendelkeznek. -
JackeL
tag
válasz
kicsirigó7 #11335 üzenetére
Szia!
Gigabyte GA-G31M-S2L alaplapom van, tehát van SATA csatlakozóm ez nem probléma, inkább a színnel szokott probléma lenni, mert csak feketét találok
Egyébként verba lemezeket szoktam venni, csak anno a tdk nekem bevált és reméltem, hogy most is befog, hát ezek szerint tévedtem. -
wutuka
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #11326 üzenetére
Üdv!
Frissítettem a firmet.Mit javít ez a minőségben? Eddíg a 04-essel nem volt megfelelő a minőség,most próbálnak rajta javítani? Zsír új az íróm.Rosszul vásároltam?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
JackeL #11334 üzenetére
Szia!
Jó volna tudni hogy az alaplapodon van-e, SATA 3Gb/s csatlakozó?
Mert ugye a régi NEC ND-2510A még IDE csatis.kb5-6 éves. Ha leírod az alaplap pontos nevét, talán lesz aki segítsen.
A tdk lemezeket, el kellene már felejteni, mert ahány vásárlás annyi féle mid-el fogod megkapni. Tehát egyetlen új íróval sem fogsz tudni azonos minőségben írni, erre a lemezre.
Vegyél inkább verba-jvc-sony, lemezeket.Ha van SATA 3Gb/s csatlakozó akkor neked is megfelelnek a
Sony Optiarc AD-724x,AD-726x írói. -
JackeL
tag
Hello!
Új DVD író vásárláson töröm a fejem, mert most vettem 100db tdk dvdt, de a régi íróm (NEC ND-2510A) média hibát dob ki rá, amikor írom. Teljesen mindegy milyen csatolós dvd író, nekem olyan kellene, ami jó illetve nem is olyan egetverően drága. Remélem valaki tud segíteni
-
kicsirigó7
senior tag
Szia!
Örülök hogy meg vagy elégedve.De én nem a 223C-t javasoltam neked.
A hibajavító képességei miatt jók a Samsungok olvasásban.
Igaz hogy az SB05 fw-vel javult a minőség, de koránt sem ír olyan minőségben mint egy Sony Optiarc AD-7260 as. Ami talán egy ezressel ha drágább a samutól.Ha már ezt vetted akkor 8-12-16x sebességgel pörkölj vele.Ezeken a sebességeken ír, 2-3PIF max tüskékkel. Az SB04 fw-vel, csak 4x sec-kel volt elfogadható.
Lehetőség szerint Verba és JVC, Sony, lemezeket használj hozzá. -
V!ck
senior tag
válasz
Szia! Mekpatam pü-det, köszönöm szépen, maradtam a 223c-nél, mert nagykerből tudtam magamnak rendelni, így jóval olcsóbb (egészen pontosan 4237Ft)... és kapásból fw update-tel kezdtem, addig lemezt sem írtam.... de ha azt állapítottad meg, hogy javult az írásminőség, akkor kifejezetten örülök
Az olvasási tempóval kifejezetten elégedett vagyok, a lemez elején 8500-9500-al indul, lemez végén 21-22000kb/sec.. az LG GH22NS30-amhoz képest űberbrutál
-
antikomcsi
veterán
Hello!
Hátha valaki válaszol gyorsan, aki otthon van a témában.
Kéne egy írót vennem, sata csatolóval, és a fő szempont a LightScribe kép minősége, és elkészülési ideje. Írás-olvasás nem lényeg, csak a lightsribe képességek. Alap világosbarana lemezt használok, ha ez számít.
Köszi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Valaki a 11 324. hsz-ra?
-
belinho
senior tag
válasz
Ok! Fel is tettem, várom a teszteket.
-
jediweb
aktív tag
Most szereztem be egy Sony(NEC) AD-7263S írót,
Van egy Pioneer DVD-RW DVR-216D sajnos már nem lehet kapni Pioneer-t,
nos az azért egy fokkal jobb .... -
kicsirigó7
senior tag
Ha valaki Samsung SH-S223C íróval rendelkezik, akkor itt az [SB05] firmware hozzá.
Még csak most tesztelem. Sokat javult vele az írásminőség, ezt már most kijelenthetem.
Szedjétek és frissítsetek, még friss-ropogós, 1 napos. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
Nem tudom, jó helyen kérdezem-e, de normális Blue-Ray totyikor nem találtam...
Szóval szerintetek melyik a legmegbízhatóbb belső, ill. külső Blue-Ray író manapság? A sebesség nem lényeg, csak tökéletesen írjon kétrétegű Blue-Ray lemezeket.
Előre is köszi.
-
TomCat85
tag
válasz
kicsirigó7 #11322 üzenetére
Köszi szépen!
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Vmi kis egyszerű, de megbízható DVD-íróra lenne szükségem erre gondoltam (lightscribe nem hátrány)
LG GH22LS50RBB Fekete OEM
Ti mit ajánlotok, jobban járnék egy NEC-el vagy Sony-val ? Köszi a segítséget!
-
V!ck
senior tag
válasz
kicsirigó7 #11317 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged, F-es samut már egyik nagykernél sem látok, úgy látszik kifutott... kicsit még gondolkozok ezen a C-sen
Üdv!
-
kicsirigó7
senior tag
Szia!
Való igaz hogy csendesen dolgozik a Samsung SH-S223C írója.
De én, az írási minőségével nem túlságosan vagyok megelégedve.4x sebességen jó, de nem kiváló minőségben írogat. Ettől magasabb sebességen viszont már csak közepes minőségű az irománya.
Szóval már koránt sem olyan jó mint a régebbi ( SH-S223F tesztgyőztes) modell. Ha még kapsz, akkor inkább ez utóbbit vegyél.
Abban igazad van, hogy az Lg-hez képest, még a 223C is előrelépés.Válasz inkább egy Sony Optiarc AD- 724x vagy AD-726x sorozatból.
Samsung-ból csak a SH-S223F az ajánlott. -
V!ck
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, nem nagyon tudok úszni a dvd-írós mélyvízben
Van egy LG GH22NS30 íróm. Tökéletes, semmi baja (cca. 6-700 lemezen van túl), de megint rajtam van az, hogy valamit le kéne cserélni a gépemben
Tudnék jó áron dobozos Samsung S223C írót, pont kapóra jön az ezüst előlap miatt és hallottam róla jókat... menyire iagz, hogy halk és jó minőségben ír? Az énLG-mhez képest előrelépés lenne, vagy hanyagoljam?Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv: V!ck
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi erről a DVD íróról: [link] Előre is köszi. -
tyan
senior tag
Sziasztok!
A LiteOn iHAS124 A íróhoz innen letölthető BLOU firmware-t próbálta már valaki?
Érdemes erre frissíteni a BLOP firm-ről?
Üdv.
-
spe88
senior tag
Hali!
Ti milyen DVD írót ajánlatok? Úgy hallottam, hogy a legmegbízhatóbb, leggyorsabb DVD írók az NEC-től jönnek ki, erre nem sajnálom a pénzt mert nem szeretném ha a megírt lemezeim pár hónap múlva olvashatatlanok lennének, vagy fél nap lenne míg egy DVD-t felrak a gépre az olvasó.. De az NEC-k közül is van egy halom, szal nem tudom melyik lenne legjobb! Teszteket nem igen találtam a neten... (Verba DVD-R Printre szoktam írni...)
Innen tudnátok ajánlani egy fekete-SATA-sat?
http://szamitogepalkatreszbolt.hu/webshop/browse/nec/
Köszi
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Érdekes dolgot tapasztaltam mostanában dvd írás közben, tehát beálltok egy adott írási sebességet pl 8x de az író nem írja gyorsabban csak 5-6x -osan, ha 4x-re állítom akkor pedig 2,5x-el illetve közben is változik néha a sebesség.Mi lehet ennek az oka? próbáltam már más lemezzel, más programmal,tettem fel másik firmware-t is.Nem mai darab már az íróm, lehet ,hogy ez a probléma?
-
Calogero
addikt
Létezik olyan DVD író, amelyik 6X-nál gyorsabban képes írni CLV módban?
-
esox
senior tag
válasz
kicsirigó7 #11306 üzenetére
Köszi,
Tudom, hogy nem ontopic, de akkor ajánljatok már normális lemezt is hozzá innen:
cd-t és dvd-t is ha kérhetem:
http://mrdvd.eu/ -
esox
senior tag
válasz
kicsirigó7 #11290 üzenetére
Végül ezt vettem: SONY SATA AD-7263S-0B áfát visszakapom, pár száz Ft különbség meg nem igazán érdekel. A plextor elment 5000ért.
Esox -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kicsirigó7 #11302 üzenetére
Nálam még vinyó nem ment tönkre SOHA!
Pedig volt, amelyiket 5 évig is használtam, aztán miután kinőttem, eladtam vagy elajándékoztam. Vinyónál adatvesztést még vírus sem csinált, csak egyszer "user error", vagyis a saját hülyeségem: 2 egyforma vinyó volt a gépben, mindkettő többfelé particionálva, és véletlenül nem a megfelelő partíciót formáztam le. (Persze nálam a "gyorsformázás" ismeretlen, csak a teljes játszik) Na akkor ordítottam kínomban...
Három hónapi bőséges fotótermés, és akkor még nem volt semmire sem archiválva.CD-vel, és DVD-vel meg sokat szívtam már: lehet, hogy a sokéves írott CD-lemezt az a 4 vagy 8x-os szerkezet még olvasná, de ugye azt már régen kib*sztam... Egy mai, olcsó DVD-íróba helyezve meg meg se nyekken, csak pörög ezerrel.
De fölös vitatkoznunk, szerintem úgysem fogjuk tudni egymást meggyőzni: neked a vinyókkal, nekem meg az optikai eszközökkel vannak rossz tapasztalataim...
szerk: OFF-ba raktam
ui: 10 éves, 1x sebességű, agyonkarcos újraírható CD-lemezem még használható viszont....
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Bogyó bá' #11300 üzenetére
Félévente csak letesztelni kel a DVD lemezeket. Ha szükséges akkor kell újraírni.
Az utóbbi 6 év alatt, nekem kb 3-4 lemezt kellett újraírnom. A fontosabb pótolhatatlan 2x40db DVD lemez közül. Pedig az elején nem épp márkás lemezeket használtam.
Talán a 8x RitekG05-ös Traxdata ha annak nevezhető. Az Arita-Ridisc-Datawrite-Bulkpag lemezekhez képest.A HDD-ék meg épp kibírják az 1-2 év jótállásukat nálam, jobb esetben a három évet. És mind szektor hibássá válnak utána.
-
biglion-lord
tag
válasz
Bogyó bá' #11300 üzenetére
1 régi élmény gondoltam leírom hátha segít. Amikor a 160GB-os lemezek bejöttek jártam meg 1 újfajta vírus jött be aminek sikerült feljutni a védelmeken keresztül. Ezen fontos anyagok tárolódtak és értékesek. CD-re nem mertem kiírni. A lényeg a hiba nem egyből jelentkezett mivel a vírus a hátsó ajtón lerendezte a merevlemezt 100% kárt táblarendszerét (azonosító stb.) ráadásul olyan rafkós módon, hogy több helyen bejárta az író nem sikerült senkinek sem helyre hozni. Mivel garis volt így a cég intézkedett mire Pesten találtak 1 helyet ahol annyit mondtak küldjék el megnézik hátha. Több mint 1 hónapig barangolt a merevlemez, de Pesten is majd 3 hetet dekkolt mert nehezen találták a hibát. A lényeg valamit cserélni kellett rajta meg a merevlemezzel is csinálni kellett valamit és azt mondták még ilyen hibával nem találkoztak és rendesen feladta nekik a leckét, de megcsinálták és mai napig működik. Az adat teljesen megsemmisült nem sikerült nekik lementeni mivel a vírus olyan alapos kárt tett benne. Kérdeztem, hogy akkor hogy tudok tárolni biztonságosan, akkor nekem azt javasolták minimum 2 merevlemezt szerezzek be és miután elvégeztem a szükséges munkálatokat rajtuk ide értve a megbízható működést. Aztán mentsem rájuk a féltve őrzött anyagot külön biztonságos helyre alukoffer esetleg széf, ha olyan anyagról van szó. Amikor gépre teszem soha ne legyen internet kapcsolat és ne használjam a 2 lemezt csak frissítéskor külön külön. Azt is mondták, ha lehet ritkán üzemeljem be őket és használattól függően a lemezeknek szükségük van formázásra mert akkor is lehet anyag vesztés, ha a lemezek nem kapják meg időben a formázást. Azt is mondták igazából biztonságos megoldás nem igazán létezik mert a véletlen valószínűsége is ott van. Tehát a fene tudja én már megjártam többször is és ahogy kicsirigó7 írja......tehát oda kell figyelni és reménykedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó M2 SSD-k 2280 NVMe, 2230 NVMe, 2242 NVMe több méretben
- Dell Optiplex 3040 5040 7040 7050 SFF 3.5" HDD Caddy 1B5146200-600
- ÚJ !AKCIÓS! Prémium SSD meghajtó BAZÁR! Intel Micron
- 3,5" -os HDD -hoz álvány 150db -os eladó
- LSI 9211-8i Dell Perc H200 6Gbps, SAS2 SATA3, ZFS kompatibilis,garancia,kábellel is
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest