Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mano66
senior tag
Tud valaki olyan pesti céget aki forgalmazza a Lite-On 524-et.Mert én csak a szegedi boltot találtam,az meg rohadt messze van pesttől.
-
RootRulez
félisten
válasz
IRON STORM #10893 üzenetére
Köszi! Még valaki?! Nem csak ez a típus, ha esetleg van vmi más, amit boltból vehetnék és jó lesz...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Úgy fest megadta magát az íróm, milyen jó ár érték DVD írók vannak manapság? Eleve melyik az a márka, amiben megbízhatok, netán konkrét típus, amiben nem fogok csalódni
Köszi: RR
mod: Ismerősömnek lenne egy ilyen alig használtan: NEC AD-7201S, ez jófajta?
-
sipi700
tag
Kezdi megadni magát a Pioneer íróm és nézegettem, hogy milyen írók vannak. Nec és Plextor maradt, mint választási lehetőség. Árban mindenképp Nec lenne a nyerő. Nem írok sokat, talán évi 2-3 lemezt, olvasásra játéknál használom. Megbízható és csendes író kell más igényem nincs. Megéri a Plextor a plusz pénzt, vagy ilyen használat mellett bőven elég a Nec is? Lg-t és Samsungot semmiképp nem szeretnék.
NEC 7243S illetve Plextor 880SA írókat néztem!
Köszi! -
Donvit078
tag
Sziasztok! Berendeltem egy NEC 20x AD-7203S DVD írót nagy hülyeséget csináltam?
-
slaci007
senior tag
válasz
hülyegyerek #10883 üzenetére
LG
ajánlott írók Nec724X sorozat, Lite-On írók,Asus írók 22x és 24x-ek átflashelve Lite-On-ra,Plextor880SA.
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Tegnap elhalálozott a 2,5 éves NEC rw-7170s-es íróm. Az utóbbi fél évben már igencsak sz@rakodott,rendszeresen elrontotta a DL lemezeket,tegnap pedig már sima dvd-r írása előtt is megállt a folyamat "lézer beállítás hiba" üzenettel.Ezt 5-ször eljátszotta,én pedig úgy döntöttem,hogy veszek egy új írót.
Melyiket ajánljátok a mostaniak közül? Fontots lenne,hogy jól írja a DL lemezeket ,mivel elég sokat írok ilyet.
A második szempont ,hogy valamivel halkabb legyen,mint az előző volt,mivel az valami borzalmasan tudott bömbölni már olvasáskor is.ui.:Ez az író mennyire mukodik?:LG GSA-H22NS
-
Llew
senior tag
válasz
slaci007 #10876 üzenetére
Kösz, akkor már csak az a kérdés, hogy 324, 424, vagy 524? Én a legutóbbit néztem ki, de annál nem jelzi a LightScribe-ot, csak ezt az új LabelTag dolgot. Vagy utóbbi magába foglalja az előbbit is? Bár még LightScribe-os íróm se volt, de valami írkálós, rajzolós funkció kéne.
-
RoGGRR
csendes tag
Sziasztok!
IDE csatlakozású DVD-íróra lenne szükség. Netről nem szívesen vennék, a közelben meg csak a jobb fajta közül (Asus) csak a 22B2S van. Hasonló ez, mint az újabbak, vagy inkább a 24B1-esek közül kellene válogatni? -
pityeszka
őstag
Nos én is választottam.Nem szórakozok én semmilyen flasheléssel.Plextor-ról meg lemondtam mert drága egy kicsit nekem.
-
Llew
senior tag
Egy kérdésre szűkítettem a döntési helyzetet. Melyik a halkabb: Lite-On 4-524 vagy NEC 7240?
-
slaci007
senior tag
Érdekes olvasmány melyik író mit takar[link]
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Gépújítás előtt állok és kéne többek közt DVD író/olvasó is. Eddig mindig LG Electronics írót és/vagy olvasót használtam. Mikor azonban körbekérdezősködtem több helyen ajánlották helyette Samsung-ot vagy NEC-et... érdemesebb ilyeneket venni? Az LG ennyire rossz lenne? Vagy a különbség nem akkora és csak túlozva lettek a dolgok?
-
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Ajánljatok nekem valamilyen írót maximum 8K-ig ami megbízható és nem hal meg hamar.Napi 8-10 lemezt kell megírnia és jó sokat olvasnia.
Nézegettem a plextor írókat is, de picit drágák és nem tudom megérik-e az árukat.
üdv.
-
royalka
őstag
Sziasztok. Akkkor ebbe nem tud senki kicsi utat mutatni
(#10851)
-
zozoka43
csendes tag
válasz
IRON STORM #10852 üzenetére
szia.
kösz a linket. Ez tudja a Label Tag lemezre írást is? -
royalka
őstag
Hali. Most szemezgetek egy Asus 24B1LT íróval 1-2 dolog most nem tiszta. Most a dobozos vagy a zacis is Lite-On belsővel van + olvastam hogy Lite-On firmware-t kell rátenni. És azt honnan tudom beszerezni + hogyn kell rátenni :S
Választ előre is köszönöm.
-
zozoka43
csendes tag
Sziasztok.
Megvettem a Lite on IHAS524-32 írót.Tényleg csendesebb mint az előző NEC írom.
Azt szeretném kérdezni,hogy SmartErase technológiát melyik író programmal tudom kipróbálni?? -
Multibit
nagyúr
Mellesleg az én LG-m is csak egyrétegű lemezekkel jeleskedik! DL-lel már nem dícsérhető
-
Multibit
nagyúr
Asus DRW-24B1ST íróm elhalálozott. A TY lemezeket hibásan írja (olvashatatlan a lemez). Az MCC004-et megírja ugyan, de egy nagyságrenddel nagyobb PI és PIF hibával, mint szokta volt azelőtt
Élt 11 hónapot, béke poraira... -
Multibit
nagyúr
válasz
slaci007 #10826 üzenetére
Kedves slaci007!
Azért általánosítani nem kéne! Nem minden LG író egyforma!Lásd korábbi hozzászólásomat:
[LG GSA-H55N tesztek] -
Vidala
senior tag
Valószínűleg nem egészen jó topikban kérdeztél.
Amennyiben van digitális (ami lehet optikai, koax és HDMI is, ezekből talán az utóbbival járnál a legjobban) csatlakozás, úgy működik a dolog: nem kell a DVD-nek tudnia az 5.1-et, annak dekódolását elvégzi az erősítőd (a DVD csak futómű marad).
Hasonló kérdéseid esetén javaslom Házimozi erősítő topikot.
-
rob83
aktív tag
válasz
IRON STORM #10840 üzenetére
-
slaci007
senior tag
válasz
mokas_gizi #10830 üzenetére
Kb 5 generációval ezelőttibe volt pio belső mostanában mediatek chipesek a legújabbak 22x és 24x-ek Lite-On írók egy az egyben.Mostanában a Lite-On a legjobb választás nem véletlenül van a Plextorokba is ilyen belső,de az új 18-as Pio-kban is valószínű,hogy ez van.A csavar a történetben,hogy a Lite-On írók is lehetnek NEC-Optiarc belsővel.
-
-
tomiee85
senior tag
válasz
mokas_gizi #10835 üzenetére
És ez a sony optiarc? Ez elvileg ugyanaz mint a NEC nem? Ez jónak számít?
-
-
tomiee85
senior tag
válasz
mokas_gizi #10833 üzenetére
az a 2-3ezer forint amivel többe kerülne azt inkább processzorra költöm
-
-
tomiee85
senior tag
Sony Optiarc AD-5240S-0B Igazából amiket néztem árban azok közül csak ez nem OEM. Ez jó?
-
-
winhate
őstag
válasz
tomiee85 #10828 üzenetére
Pioneer -t javasolok nalam bevallt .
Mar 5 eve hasznalom a Pioneer dvr-110d es tokeletes minden szempontbol.
Hibajavitas ,cd ,dvd es rw iras minden klappol.Regebben kb 10 eve teljesen ra voltunk izgulva a Plextor -ra. Az is jo hw.
Na talaltam egyet:
Plextor PX-880SA DVD író
http://www.argep.hu/product_1138900.htmlEzt tuti megvennem
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Keresnék egy Dvd írót 5k körül. 2 szempont van - fekete legyen és halk. Milyen márkákat nézegessek? Samu, sony, LG? Köszi a helpet.
-
Llew
senior tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy DVD író. Nem lenne rossz, ha csendes, megbízható, lehetőleg nem drága. A környéken viszont csak a NEC 7240S kapható, mert LG-t meg Samsungot nem akarok. Ez olcsó, de egy másik gépben van egy NEC akármilyen és nem igazán csöndes. Ha ezt kihúzom, akkor mindenképpen rendelnem kell valahonnan, de akkor érdemes egyáltalán keresgélni, vagy jöjjön szegedről egy Lite-On? -
válasz
mzsigmond #10820 üzenetére
DVD írók szerintem nem igazán kerülnek 30-40 ezer forintba...
ASUS írót vegyél szerintem, ha nem akarsz annyit kiadni érte akkor LG-t...
Figyelmesen nézzél körül sok helyen 2 év garanciát adnak a termékekre, de van olyan hely ahol csak egyet...
Most a Hardverapron van egy Plextor író is, az is egy jó vétel a hirdetőtől én pár hete vettem egy ASUS írót az is új dobozos garanciális termék volt...
Plextoron is gondolkoztam csak én nem adok ki érte annyit, mert annyit szerintem nem igazán ér... -
TheReMiXeR
senior tag
sehol semmi, de azért kössz
-
VaMik
tag
válasz
matthew95(2) #10822 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Egy hibátlan optirac író megírja rendesen a kevésbé jó minőségű DL lemezeket is! Természetesen egy maxell lemez használatával nem Verbatim minőséget fogunk kapni, de valamit valamiért
-
matthew95(2)
senior tag
Ez hülyeség, hogy a nec nem írja meg az olcsó lemezeket! Nekem ilyen van
ptiarc 7241S
Gond nélkül írja a box gameket maxell dl-re, 12/0 a hibaarány!! -
mzsigmond
csendes tag
Segitsen Valaki legyenszives.
Szeretnek venni egy CD-DVD irot de tanacstalan vagyok a pc-men windows7 64 bit es ultimate van es sata csatlakozasom van.
Valami jo iro kene olyan 30-40-ezer kozott.
A valaszt ha lehet ( zsigmond@tiscali.nl )
Elore is koszonom -
TheReMiXeR
senior tag
háj!
tud valaki cuppantós nb pio írót Mo-n?
macbe szertném cserélni ezt a fos optiarc ad-5630-at
kössz
ui.: ja nagyker kéne...
-
csny75
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlottak nekem Samsung DVD írót, hogy állítólag nagyon szuper 2 év gari, meg talán Toshiba belseje van! Igaz ez, vagy érdemesebb ilyet venni, mint NEC-et (7241S)???
Nekem régebben volt egy Samu DVD olvasóm, de a lemezek legalább felét nem is látta, gyors csere volt, még aznap!Köszi a válaszokat: cs.
-
Kengi
csendes tag
Sziasztok,
Nem iro problemam van... kicsit egyszerubb a dolog, de orulnek egy valasznak.
Van egy 5.1-es hazimozi erositom, amihez szeretnek egy DVD lejatszot.
A kerdes az, hogy kell-e hogy a DVD is tudja az 5.1-et vagy eleg, ha optikai kabellel (vagy HDMI-vel) osszekotom az erositot a DVD-vel es az 5.1-es hang ugy is atmegy az erositobe?
A valaszokat elore is koszonom! -
slaci007
senior tag
válasz
antikomcsi #10813 üzenetére
7240,7241,7243 ugyanaz az író+extra tudás
7240 sima,7241 lightscribe,7243 labelflash.
Pio-kba pio belső volt más íróba nem nagyon került kivétel:
PLEXTOR PX-860A: Pioneer DVR-116 (NEC MC-10043B)
PLEXTOR PX-860SA: Pioneer DVR-216 (NEC MC-10044B)
PLEXTOR PX-810SA: Pioneer DVR-212 (NEC MC-10042) -
slaci007
senior tag
válasz
antikomcsi #10810 üzenetére
NEC7240S=SONY DRU-870S
-
antikomcsi
veterán
Ismeri valaki az NEC/SONY DRU-870S típust?
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Van egy NEC ND-4551A DVD íróm, igazából nincs probléma vele, de gondolkodom hogy lecseréljem-e egy ASUS 24B1LT -re. Utóbbi jobban ír alapból? Vagy csak crossflash után? (ami gondolom garivesztős mutatvány)
-
Calogero
addikt
válasz
csny75 #10806 üzenetére
Szia!
Asust csak akkor ha nem gyári fw-el akarod használni, Lite-On fw-je kell rá és úgy már ok.
Nekem van NEC-7243 em és ASUS DRW-24B1LT-im is.
A nyáron vettem őket, igaz azóta az Asus gariba cseréltetni kellett (nem olvasta a lemezeket).Az Asus jobban összerakott darab, csendesebb, a tálcát is sokkal szolídabban nyitja-zárja mint a NEC.
Másik dolog amit említeni szeretnék az a cdírással kapcsolatos.
Leglassabb írás:
NEC 8X
Asus: 16XNálam ez azért fontos, mert pl az autómban lévő lejátszó 16X írt lemezeket (legyen az audió vagy mp3) nem tudja beolvasni.
Nekem hiányzik a CD-nél 4X írás, főleg Audiónál.
Ezért lehet NEC-et lecserélem egy LG-re.A NEC-em meg nem hajlandó DL lemezet lezárni. (Verbatim +RD, Ricoh).
-
antikomcsi
veterán
válasz
Milka 78 #10777 üzenetére
Hello!
Legjobb lenne valami elfekvőből 216/217 illetve 116/117-es pio ha jó az ide is, a 218-as azt hiszem már valami más belsővel van.
Most hétvégén írtunk Xbox360 lemezeket, 116-os pio minden lemezt megírt IMGBurn-nel, és az eredmény tökéletes.Az NEC 7200S a verbatimot 700/darabért megírta, minden mást nem. Vagy a rétegváltásnál, vagy a lezárásnál hiba volt. Előkerült egy régi 108-as pio, és a 100Ft./db. 8x omega lemezt gond nélkűl megírta, ugyanúgy, mint a 116-os.
Lassan nekem is cserélni kell a 116-os írókat, de nem tudom mi legyen helyettük. Az NEC-k jók, de egyszerűen az olcsó DL lemezeket nem írják meg, a pio-k pedig gond nélkül. Legalábbis én eddig ezeket tapasztaltam azokkal az alapanyagokkal, amik nállam jártak.
-
csny75
csendes tag
Hali!
Milyen SATA írót vegyek? NEC 7240, 7241, 7243, vagy ASUS DRW-24B1LT Fekete OEM, vagy ne adjam alább a Plextor PX-880SA-nál? Nem mondom, hogy az ár nem számít, de ha igaz, hogy mindegyik ugyanazzal a Lite-On belsővel rendelkezik, akkor inkább olcsó NEC! A NEC-nél melyik a jobb, Lightscribe, Labelflash, vagy a sima 7240?
Előre is köszi a válaszokat: cs.
-
jeni
félisten
válasz
AMD Power #10788 üzenetére
Pioneer DVR 106PB esetleg ez ami IDE felületű?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest