Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
mclaren777 #18897 üzenetére
mert optiarc fw-t slaci007 belinkelte, honnan szoktunk szedni
-
slaci007
senior tag
válasz
mclaren777 #18897 üzenetére
-
mclaren777
senior tag
Szerintetek érdemes egy 1.00-s firmware verzióval rendelkező Optiarc AD-7280S DVD írót felfrissíteni? Ha igen honnan és melyik verzióra, mert úgy látom hogy a hivatalos oldalon nincs hozzá firmware..
-
dodoroli
aktív tag
Helló urak!
Ez a Plextor PX-891SA tesztképes író?Köszönöm! -
slaci007
senior tag
válasz
#38464487 #18890 üzenetére
Manapság olyat nem találsz ami ennyit bírna,dvd írót is úgy gyártanak mint minden mást,1-2 évig bírja aztán kakukk.Fogyasztói társadalomban élünk,el kell tudni adni az új írókat is.Ajánlott kisfilm off topic [link]Régen a plextor írók nem véletlenül kerültek 3x-4x annyiba mint egy sima író.
Pioneer nem ajánlott csak Bd íróba,asus inkább ajánlott. -
törölt tag
Sziasztok!
Bedöglött az lg dvd íróm 4 éves volt kb alig volt használva. Az a kérdésem milyen dvd írót ajánlotok ami jó és nem csak 4 évet birki ?
Pioneeren és a asuson gondolkozok.
-
Flashget
félisten
válasz
balintka #18887 üzenetére
Pio DVD író kb ua. mint a TDK lemezek. Mikor a gyár kiszállt a saját lemezgyártásából eladta másnak aki jóval gyengébb mínőségben de TDK név alatt árulja tovább a lemezeit. Pár éve a néven kívűl semmi köze az egykori TDK-hoz.
Sajnos a Verbatim is erre készül a CMC middel... -
Flashget
félisten
válasz
balintka #18874 üzenetére
Calogero: mint jelent, h QSI író? Minek a rövidítése?
mikor még a DVD írásnak az arany korszakát éltük és a Pioneernak is Pioneer belső volt, akkor a QSI egy alsó kategóriás céget jelentett írói az akkori notikba került 2004/2005 táján ha jól emlékszem.
majd akkor került az előtérbe mikor megvete a Pio ezen üzletágát és a saját gyenge íróit átcimkézte Piora és a 218-tól már az íróit árulják.
többet nagyon nem is érdemes tudni róla, legfeljebb annyit, hogy közepes színtet képvisel. -
jeni
félisten
válasz
STC Speed #18883 üzenetére
lehet,hogy kijön abból egy új SATA író de azért a minőséget is érdemes figyelni
vannak akiknek sikerült és nem jött elő hiba
nekem egy IDE átalakított használva fel se ismerte e korábbi HDD-t,be se boot9olt arról
így ez a megoldás nem volt jó vagyis nem 100%,hogy hibátlan lesz,lehet,hogy jól müxik majd.
próbáld ki
én inkább egy külső házat vettem aminek 230V tápja van. -
STC Speed
őstag
Ennyiért már veszek írót
Azért köszi.
Na sikerült megoldanom,így megspóroltam 5-6 ezret.
Szóval IDE dvd író--> ide to usb átalakító-->usb az alaplapi csatolóra,így minden a házban maradt.
Na most usb vel mennyivel lassabba dvd író?Van kockázata az írásnak?
(mondjuk nem szoktam nagy sebességgel írni) -
jeni
félisten
válasz
STC Speed #18876 üzenetére
Szia
Íme a megoldás,a régi DVD író is betehető egy ilyen házba és éppen az Iponban megrendelhető. -
STC Speed
őstag
válasz
slaci007 #18878 üzenetére
Ilyen van nekem is usb-s
de amit akartam az rendesen ide to sata.
Most neten utánanéztem,elvileg CS be kell jumperelni és a biosban valamit állítaniJust wanted to post this for the next person that runs into this issue. The jumper was the problem. Even though it's running on a SATA mobo, which doesn't use Master/Slave/CS, attaching the jumper on the CS setting solved the problem. The BIOS recognized the drive immediately. The first boot into Windows failed (I had to change SATA Mode back to its original setting (AHCI instead of ATA), every boot since then has been fine.
Még ezt megpróbálom hátha megúszom a vásárlást.
-
STC Speed
őstag
válasz
slaci007 #18875 üzenetére
Akkor a AsusF1ST is megfelelő? Ipontól tudok rendelni most,mert még kell 1-2 cucc.
Amúgy nekem van egy jó dvd írom,csak ide portos, a lapom meg satás.
Vettem egy átalakítót (ide to sata) de nem működik,próbáltam jumperelni,anélkül,de semmi ....nem ismeri fel a gép(az elektronika is pirosan világit).
Nincs valami ötletetek rá? -
jeni
félisten
válasz
STC Speed #18870 üzenetére
esetleg a Samsung írót vedd az Iponból
az aprón van egy-két garanciális új író pl.: tőle: Asus DRW-24B5ST BOX -
balintka
addikt
válasz
balintka #18859 üzenetére
Igen, ez az. Nekem rögtön frissítette magát 1.3.3-ra. Nagyon jó kis program.
Flashget: Azt hittem, jobb lesz az eredmény. Az igaz, h első 1-2 lemezt még gyengébben írják meg az írók? Régen hallottam egy ilyen véleményt.
Amiket írtál a minőségtesztről, el is mentem magamnak.
wolandino: Nem tudom, mi lehet a különbség, a DB az újabb, az biztos. Mintha abban csak 0,5 Mb puffer lenne, a másikban meg 1 Mb. Javítsatok ki, ha tévedek.
-
Ottó58
senior tag
Ki tudja milyen belső van a Plextor 712A íróban?
-
Flashget
félisten
válasz
Pár éve a közepestől jobb mínősítést kapott volna, napjainkban jót.
Mert a 13% jitter az ott nem kéne még akkor sem ha nem az átlagra dobta ki és sok a PIE összhiba.
Ezeket kell figyelni:
A PI Max 280-ig elfogadható. Kiváló, ha legfeljebb 10-15, vagy ettől is kevesebb.PIF Max 4-ig elfogadott.
Itt ha az össz hiba érték 1000PIF alatt van, azt minősítik kiválónak. Ezen belül ne legyenek egybefüggő PIF csomók a tesztben. Az ami van, az szétszórtan legyen.Jitter12%-ig elfogadott amennyiben film van a lemezen. Eddig az értékig asztali lejátszók is viszik reccenés nélkül. magasabb 14-16% esetében lehet be sem olvassa a lemezt.
Adat esetében 16%-nál is még beolvasható a lemez PC-n de mint kapott érték rossznak mínősül. -
jeni
félisten
válasz
üdv
a Plextor CD PlexUtilities le lehet szedni a netről?
ez lenne az? -
Flashget
félisten
-
headhunter
addikt
"Extrém sebességű" (24x) lemez írás és ellenőrzés...
-
wolandino
tag
Valaki?
Sziasztok:
ASRock FM2A75 Pro4-M
ASRock B75 Pro3
Ezekhez a lapokhoz megfelelő interfésszel rendelkező optikai meghajtót szeretnék.
Tudtok valami tuti választást mondani, amivel biztosan jól járok?
Tartós, megbízható, jó ár/érték arányú, nem túl zajos, stb...
Köszönöm,
W.
UI:
samsung SH-222
Ez pl. milyen, 3500-ért? -
Flashget
félisten
válasz
balintka #18846 üzenetére
ez egy döglött lemezről készült teszt..is lehetne ha:
1. teszt közben ne használd a gépet másra, még netezésre sem.
2. tesztet 4x vagy 8x sebességen végezzük ezt betudod állítani felül és jobbra alul Speed feliratnál 8x-ra
3. nem tudom milyen sebességgel írtad de elsőre ezt a lemezt 8x-an írd. -
Flashget
félisten
válasz
verybigboy #18842 üzenetére
Tudom én sem írok LiteOnnal, de új készüléket 3 napon belül cserélik ha rossz legalább ezt le kéne tesztelni még sem 4K-ért vette.
-
zoltanz
nagyúr
Írtam lemezt a notim DVD írójával ~6x-an (majdnem tele ~ 1000 fájl, kisebb nagyobb) és ellenőriztem az iso-t md5sum-al hibátlan lett (másoláskor sincs sebesség ingadozás).
-
Ottó58
senior tag
válasz
verybigboy #18842 üzenetére
Egyetértek veled, nálam a LiteOn is csak tesztre van használva.
Én maradok a NEC-SONY vonalon. -
wolandino
tag
Sziasztok:
ASRock FM2A75 Pro4-M
ASRock B75 Pro3Ezekhez a lapokhoz megfelelő interfésszel rendelkező optikai meghajtót szeretnék.
Tudtok valami tuti választást mondani, amivel biztosan jól járok?
Tartós, megbízható, jó ár/érték arányú, nem túl zajos, stb...Köszönöm,
W.UI:
samsung SH-222
Ez pl. milyen, 3500-ért? -
balintka
addikt
válasz
verybigboy #18836 üzenetére
Nagyon az vagyok, igényes a körítése. Ennyi pénzért mondjuk el is várható.
-
balintka
addikt
Megérkezett a PLEXTOR PX-891SA-m. Gondoltam írok róla pár szót, hátha érdekelhet valakit.
A drive-ot OEM-ként vettem, azonban legnagyobb meglepetésemre dobozos termék érkezett. A doboza fehér színű, igényes dizájnnal. A garancia 2 év természetesen.
A dobozban a kétoldalt szivacshabbal közrefogott drive-on kívül egy gyorszáras zacsiban az alábbiak vannak:
- 1 CD PlexUtilities
- 1 CD Nero 10 Essentials
- 1 db piros SATA kábel, kb. 25-30 cm hosszú
- 4 db csavar zacsiban
- 1 fekete-fehér széthajtható Quick Installation Guide 17 nyelven (magyar nincs)
- 1 színes, fényes papírra nyomott PlexUtilities kézikönyv angolul
- Safety notes
- Garancia információs szervízlapA drive 2013 májusi gyártású, újabb, mint az Asus-om. A tetőlapjának mintája és anyaga más, mint a B5ST-n.
Bekapcsolás után pontosan ugyanúgy írja ki a típust, mint az átflashelt Asus esetében.
A tálca lehet, h másabb kicsit, mint az Asusé, illetve a működési hangok is mintha kicsit csendesebbek lennének. A tálca fényes előlapját öntapadós fóliacsík védi (ezt fent hagyom egyelőre).
Feltelepítettem a PlexUtilities, ezzel az alapvető információk mellett még a drive lézerfejét is tesztelni lehet. Emellett minőségi tesztek is vannak benne (basic read/write PIE/PIF scanneléssel, jitter diagnosztika, professional Laser TE& FE diagnostics, Test drive's read/write speed).
A programmal akár a lézerfej is állítható, illetve csendesebbé tehető a drive. Tartalmaz még online firmware frissítő programot (ezt az egyet indítottam el), ez kiírta, h talált új fw-t, de aztán kiderült, h ez a gyári 1.06-os lesz.
Közben frissebb verziót is talált magára a PlexUtilities programra.
A tálca becsukásakor feljön egy helyes kis ablak, accessing disk felirattal, és egy mozgó kör alakzattal.
Így elsőre nagyon tetszik a drive, való igaz, h drága, de amit mellétettek körítést, kárpótol ezért. Nagyon örülök neki.
-
Moonwolf
senior tag
Samsungból találtam 2 év garival is. Viszont azt konkrétan nem lehet tudni hogy DB vagy BB, esetleg több fajta is van a SH-224 ből?
-
balintka
addikt
Nem vettem észre
Azt én sem értem, h miért nem orvosolták ezt a problémát. Frodnak ACPI driver telepítése megoldotta, az én lapomhoz nincs külön ilyen driver, így továbbra is fennállt a probléma. Az Asusnak firmware frissítést kellett volna kiadni erre.
Tény, h valóban a külsőségeket fizetem az Plextorral, de a sok bosszúság miatt mostanra elegem lett az Asus íróból, még a logóját se akarom látni a gépemen.
-
jeni
félisten
válasz
balintka #18830 üzenetére
nem vetted észre a turpisságot
az egy Asus DRW-24B5ST átalakítva Plextos PX-891SA íróváFrodnak és nekem a Haswell platformon problémánk volt a B5ST-vel.
ez az Asus író belső drivere okozhatja,bár az Asus cég nagy tételben hardver elemeket gyárt,tehát náluk ez a hiba ki kellett volna jönnie,és kiadni egy javítást az alaplap driverére
Plextorral miért nem jön ki a hibajelenség? Tehát maga az Asus hardveresen hibátlan csak a belső szoftvere okozza a hibát.
Droidmesternek abban igaza van,hogy csak a külsőséget a logót fizeted meg és többért.
Az Asus megteheti,hogy megveszi drágábban (feltéve ha mégsem akkor a Plextor nagy nyereséggel akarja eladni abban bízva,hogy a nevével el lehet adni az írókat olcsón megvéve drágán eladva hozzá állással) és eladja neked olcsóbban ,hogy a márka forogjon,majd az alaplapok nyerseségéből elvesz a veszteségei fedezéséreMoonwolf
az Asus csak átalakítva jó Plextor vagy Liteon firmmel,ha az írásra szeretnéd első sorban használni,az is igaz az egy komplettebb tesztre alkalmasabb,mint a Samsung és mellesleg 2 év garis,a Samsungra csak 1 év van
csendesség szempontjából a Samsung a jobb hallomásból halva,de ezt csak az tudja megerősíteni akinek mindkettő volt a gépében
Samsung írónál nincs semmilyen buhera. -
balintka
addikt
Hogy lehetett olyan olcsó, ráadásul dobozos? Már nem lehet kapni náluk sem.
A dobozoshoz miket adnak?
Frodnak és nekem a Haswell platformon problémánk volt a B5ST-vel.Droidmester: válogasd meg, milyen jelzőkkel illetsz más embereket. Most nagyon finom voltam. Igen, én tudom, h nekem ez megért ennyit, és képzeld meg! Ha nincs a problémám a B5ST-vel, nem cseréltem volna le.
-
Moonwolf
senior tag
-
Moonwolf
senior tag
Melyik lenne érdemesebb írásra?
Asus DRW-24B5ST/BLK/G/AS
ASUS DRW-24B5ST
SAMSUNG SSH-224DB/RSMS
SAMSUNG SH-224DB/BEBE -
jeni
félisten
válasz
DroiDMester #18824 üzenetére
ime
alul a kommentek,érdemes elolvasni -
válasz
balintka #18822 üzenetére
Hát mit ne mondjak elég balfék vagy
hogy egy kék led végett, meg másképp kinéző előlap végett kifizetsz +6500.Ft ot
Mivel hogy feltetted az ASUS ra a 891.SA FW -t 1:1.ben ugyan azt kaptad csak kevesebb mint fele annyiért!
A 2.író belseje a LED színét eltekintve 1:1.ben ugyan az! De hát te tudod......
********************************************************************************************
jeni : annyiért jöhet nekem is 1-2.db, ha tudsz még belőle PÜ-ben keress + -
jeni
félisten
válasz
balintka #18822 üzenetére
nekem is Plextor PX-891SA BOX azaz a dobozos író van eredeti firmmel,mindössze 4450 Ft-ért vettem,pár napja a PCX boltban vettem meg
természetesen picit szebb a Plextor logós előlap de semmi több
szerintem kéne egy-egy-egy Plextor egy Liteon és Asus írókat megmutatni neked belülről,hogy kiderüljön mi az igazság
nálam Asusként semmi bajom nincs vele,sosem tűnt el a rendszerből,pedig van abból kettő is
egy Asus DRW-24B1LT BOX és egy Asus DRW-24B5ST BOX,volt egy DRW-24B3LT az viszont nagyon kellett egy fórumozónak az XBox lemezek kiírása miatt -
balintka
addikt
válasz
Flashget #18821 üzenetére
Írtam lejjebb, tudod, h mit csinált az Asus nálam. Átflasheltem Plextorra, ez tesztre jó volt, h Plextorként nem tűnik el. De nem vagyok híve az ilyen dolgoknak (főleg hosszabb távon nem), így felbátorodva egy eredeti Plextor mellett döntöttem. Az Asust eladom.
Tény, h kissé túlárazott, ez nem is vitás, de remélem szépen muzsikál majd ennyi pénzért. És a Plextor kék LED-je nagyon tetszik!!!!
LiteOn-ból kapható talán kétféle modell a Pclandnál, 7 ezer Ft körüli áron.
11.532 Ft-ért vettem, de ingyenes a kiszállítás Pick-pack pontra. Ez OEM meghajtó lesz.
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz
Moonwolf #18818 üzenetére
ez a Plextor ugyan azt a belsőt takarja mint az egykoron kapott Asus DRW-24B3ST/LT ami 5K körül volt csak rákellett rakni ennek a Plextornak az fw-t és ugyanott volt az ember.
Szóval akkor megéri?
Inkább egy Pioneer 207 vagy 208 BD írót vennék.
Pio 207 is szépen írja a DVD lemezt de kímélés miatt nem írok vele csak BD lemezt. -
Flashget
félisten
válasz
balintka #18812 üzenetére
Abban bízom, h a Plextor firmware jobb, mint a trágya gyári Asus.
ebben 100%-ban biztos lehetsz.
korábbi asus modell is ilyen volt és mivel mindkét márka a liteon klónja volt..megvették fele áron mint egy plextort, rárakták a plextor fw-t és ugyanott voltak írás mínőségben. -
-
Johnny001
senior tag
válasz
DroiDMester #18765 üzenetére
Hi!
És hali DroidMesternek! Most akkor veszek egy ilyet, még búcsúzóul, maximum feláldozom a tudás oltárán, de biztos vagyok benne, hogy jó lesz! Még rendelek pár lemezt is, aztán csinálok teszteket. Közzéteszem a másik topikban!
By.: Johnny.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- További aktív témák...
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest