- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kcsabi
tag
válasz
jobbacsabba #14226 üzenetére
-
Flashget
félisten
válasz
Tesztek a dvd lemez topicba vannak ezzel az íróval.
Amiket én próbáltam:
Philips DVD-R INFOMEDIAR30 veheted
JVC DVD+R TY mides vehetedMaxell piros-fekete és zöld-fekete csomagolású vagyis + és - lemez közül a DVD-R kerüld a DVD+R csak akkor vedd ha nem tartós tárolásra kell olcsó lemez. Érsd 1-2 évig kell csak.
Verbatim DVD+R Made in Taiwan gyenge gyártásút fogtam ki és mindjárt 2 gurigát vettem :p
mást nem próbáltam vele, de kicsirigó jóvalk több lemezt tesztelt.LS lemezt meg verbatim CD-t próbáltam hozzá, de csak 2db-ot írtam vele próbaképp. működik, de maradok a filc tolnál és az olcsóbb DVD nem LS lemeznél
-
Flashget
félisten
válasz
bajtokarpi #14229 üzenetére
Akkor ez részben megmagyarázza a dolgokat.
Kínai verbát nem szabad venni. -
jobbacsabba
aktív tag
válasz
Valaki?
-
smiti
veterán
Nekem meg egy Asus DRW-24B3ST .bin firm-re lenne szükségem.
-
jeni
félisten
válasz
Johnny001 #14243 üzenetére
Hi!
köszi smiti
Az Asus DRW-24B1LT íróból a Flash Utilityvel csak iHAS424 A-t tudtam csinálni meg normálisanUtána áttudtam címkézni iHAS 624 A-ra,igaz átnevezte magát annak,mint hogy a gépem annak látta már,de LED villogott továbbra,a gépet újra indítottam és újra a Stock firmware-vel a Johnny001 által megadott helyről letöltött stock firmware-vel ismételten átfuttatva sikerült a LED-s hibát elhárítani.
Végül is az ASUS DRW-24B1LT íróból LiteOn iHAS624 A ZL2U lett belőle.
-
smiti
veterán
-
Johnny001
senior tag
válasz
Flashget #14222 üzenetére
Hi!
Találtam 27-es stock firmware-t (exe), csak elindítottam és ment, tehát ezt elfogadta!
Akinek kell elküldöm, de azt hiszem, ebben a fórumban találtam a linkjét, csak most hirtelen nincs meg. Az sincs meg, ami exe-ből bin-t csinál, lehet csak képzelődtem?
By.: Johnny
-
jeni
félisten
válasz
kicsirigó7 #14239 üzenetére
igazából az A és B verziós chipek között mi a különbség,hátha mások sem tudják ezt az infót és venni akarnának egy Asus írót.
iHAS 624 A vagy a Plextor PX-880SA a jobb?
gondolom a Plextoron meghajtón nem lehet tesztelni az optidrive programmal a lemezeket és az a specifikus Plextor utility teszt progi kell hozzá? melyik program jobb?
-
kicsirigó7
senior tag
Asus 24B1LT esetén
LiteOn iHAS 224 A, LiteOn iHAS424 A, LiteOn iHAS 624 A, Plextor PX-880SA. fw ajánlott rá.
De rátehető LiteOn iHAS 124 A, LiteOn iHAS324 A, LiteOn iHAS 524 A is.
Én vagy a LiteOn iHAS 624 A vagy a Plextor PX-880SA.fw-t tenném rá.A verziós MTK chipset nem keverendő az új B verzióssal.
Tehát nehogy a 24B1LT-re rá akard tenni a LiteOn iHAS 624 B fw-jét. -
jeni
félisten
válasz
kicsirigó7 #14237 üzenetére
és ebben az esetben Asus DRW-24B1LT ha ez az íróm van? mivel csak a 2009.novemberi 1.03 van az utsó firm.
ez is áttehető iHAS624 B-re vagy csak kizárólag iHAS 424 A (B???)-ra tehető (úgy emlékszem,hogy a ZL1P tehető rá) ?
előre is köszönöm a tájékoztatást
-
kicsirigó7
senior tag
Elviekben ez így néz ki.
Asus 24B3LT, LiteOn iHAS 224 B, LiteOn iHAS424 B, LiteOn iHAS 624 B, Plextor PX-890SA.
Asus 24B3ST, LiteOn iHAS 124 B, LiteOn iHAS 324 B, LiteOn iHAS 524 B.
Gyakorlatban az írás szempontjából, mindegyik fw feltehető oda vissza.
Tehát Asus 24B3ST-re, LiteOn iHAS 624 B is akár.
Legfeljebb a + funkciók ( Smart-Erase, Lightscribe, LabelTag) nem fognak működni.
Asus 24B3LT esetén a Lightscribe valószínűleg igen, Smart-Erase,LabelTag nem biztos. -
Johnny001
senior tag
-
jeni
félisten
válasz
szuzi80 #14232 üzenetére
Hello
Kérdés,hogy Sata vagy IDE felületű legyen?
Ma ajánlott írók az alábbiak saták közül:
Sony Optiarc AD7260S/7261/7263 és a 7280
Liteon iHAS 624B (picit drága de állítólag ez ma az etalon)
Asus DRW24B3ST vagy a DRW24B3LT (átírhatóak firm alapján Liteoná)
Samsung SH-S223L(amennyiben kapható még OEM kiadásban)/SH222LAmennyire lehet én vigyázok arra,hogy minél kevesebb karc legyen a lemezeken.
-
szuzi80
tag
sziasztok,
egy új DVD-irot szeretnék venni és olyat keresek, ami olyan formátummal tudja irni a lemezt, hogy az asztali divx-es lejátszó könnyen beolvassa, és még a kissé karcolódott lemezekkel is elbirjon (a pioneer-ek ezzel nem boldogulnak).
Légyszives irjatok egy tipust, ami megfelelő lesz ehhez. Köszönöm.üdv, Péter
-
jeni
félisten
Hello
Ez a firmware melyik íróval kompatibilis Liteon illetve az Asus esetleg Plextor vonalon?
Lite-On iHAS424 B -
benceee16
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a SONY AD-5260S meghajtó lejátszik-e amerikai dvd lemezeket (régió 1-T) ?
Nagyon fontos lenne tudnom.
Előre is köszönöm! -
verybigboy
senior tag
válasz
Kam1kaze #14224 üzenetére
Mindkettő nagyon jó író, ha belefér mindkettőt vedd meg (tartsd meg ... vagy add el az egyiket nekem!). Ez nehéz, választani ilyen 2 jó író közül - én mondjuk fanatikus vagyok - de ha nagyon-nagyon csak 1-et vehetnék, akkor a 115 lenne az amit vennék. (100-as skálán ha 100 a Pioneer 115 akkor olyan 90-95 körüli a Samsung 222L, ezért mondom én mindkettőt venném)
-
Kam1kaze
tag
válasz
verybigboy #14223 üzenetére
És a Pioneer 115D meg a Samsung 222L közül melyik a jobb, írás tekintetében?
-
verybigboy
senior tag
válasz
jobbacsabba #14199 üzenetére
Samsung 222L tényleg egy nagyon jó író, ha van IDE csatlakozásod (én nem hagytam ki azt amikor vettem alaplapot) akkor nagyon-nagyon ajánlott egy író (én tuti ilyet vennék ... van 223-as szériából is egy jópár íróm ... igaz SATA-s ok, de egyik sem tud úgy írni mint a 222L (223L el szemben is jóval jobb a 222L!!!). Én a Samsung íróim közül ettől válnék meg legutoljára, és hidd el nem 1 Samsung íróm van ... és nem is 5 ...
-
Flashget
félisten
válasz
Johnny001 #14220 üzenetére
27.bin van nekem de nem tudtam felrakni.
Anno ez segített visszarakni a régebbit vagyis egy újabb flash utility -
Flashget
félisten
válasz
bajtokarpi #14219 üzenetére
Egyébként azokat a verbákat hol gyártották? Made in mi volt a csomagoláson?
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Pont most gondolkoztam, honnan kéne szerezni, mert persze nem mentettem le a 27-est, úgyhogy lehet, szavadon foglak.
Sajnos rögtön fel kellet tennem a 29-est, türelmetlen voltam. Később visszaemlékezve régi tapasztalataimra felderengett, hogy visszafelé nem ugyanúgy működik a dolog
-
bajtokarpi
őstag
válasz
kicsirigó7 #14218 üzenetére
Üdv.!
Köszönöm a segítséged. Szerencsére asus íróm van itthon, ami Lite-On. 7280-at fogok venni szerintem. A lemezekről csak annyit, hogy pár hete vettem 50db +-os verbát, és 20 db verba újraírhatót. A 20-ből 14-et nem volt hajlandó megírni az íróm, az 50db-os készletnek meg kb a feléig jutottam szinte használhatatlan volt, ment vissza az eladóhoz. Szó nélkül visszaadta a pénzt, nem problémázott (gondolom nem én voltam az egyetlen reklamálója).
Köszönöm a tesztet! -
kicsirigó7
senior tag
válasz
bajtokarpi #14214 üzenetére
Ha archiválni akarsz és biztos akarsz lenni, hogy jó minőségben lettek kiírva.
Akkor mindképpen kell egy PIE-PIF-Jitter tesztképes LiteOn vagy klónjai: Asus/Plextor. Vagy egy PIE-PIF tesztképes Samsung.
Mert akár tégelyen belül is változhat a lemezek minősége. Sajnos már nem jelent semmit a márkanév DVD lemezeknél.Verbából is kifoghatsz pocsékot közepest,de akár kiválót is. Omegából meg jót közepest, vagy fake mid-es lemezt. Tehát manapság az áron kívül max ennyit jelent a név.
Tesztképes jelenleg kapható írók:
Asus 24B3ST, 24B3LT, LiteOn iHAS 624 B, Plextor PX-890SA, Samsung SH-S222AB, SH-S223L, IDE-s ben: SH-S222L, SH-S222A.Viszont írásminőségre a jelenleg kapható Optiarc AD-7260S / AD-7280S és címkézős verziói jobbak.
Tehát a legjobb megoldás, két író várárlása.
A legolcsóbb párosítás (kb 8-9 ezerből kijön), egy Samsung SH-S222AB és egy Optiarc AD-7280S.Vagy használtan veszel egy tesztképes írót, és mellé egy új Optiarc-ot.
Szk:
Sony Optiarc AD-7280S tesztek: [link] Előtte is van pár mid-ről. -
smiti
veterán
Sziasztok!
Ha valakinek szüksége lenne esetleg Lite-On iHAS624 B, Lite-On iHAS524 B illetve Plextor PX-L890SA .bin firmware-re az szóljon nyugodtan ezekben tudok segíteni.
-
jeni
félisten
válasz
bajtokarpi #14214 üzenetére
ma adok el egy Samu SH-S233L modellt az egyik fórumtársnak,
ha tudsz ilyet szerezni vagy ahhoz hasonló Asus-t akkor azt vedd
de itt a gg72 árul ilyet egy Asus-t
ha zsír új kell és olcsón akkor a Sony Optiarc 7260S vagy annak szériáit esetleg az új 7280S. -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Nos rövidre szeretném zárni a dvd író vásárlásom körüli káoszt! Melyik írót vegyem (sony optiarc ad 7260s, sony optiarc ad 7280s, samsung 222l, 223l, vagy esetleg asus), amit átfashelek lite-on-ra. A legfontosabb a minél jobb írásminőség, mert családi fotókat szeretnék archiválni, és nem szeretnék mellényúlni?!
Köszi
-
Flashget
félisten
válasz
kicsirigó7 #14211 üzenetére
-
Flashget
félisten
válasz
kicsirigó7 #14207 üzenetére
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #14203 üzenetére
Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget a választásban.
Egy SH-223L írót fogok beszerezni jeni fórumtársunk jóvoltából. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Flashget #14205 üzenetére
Le kellett volna menteni a GL27 fw-t, vagy a GL24-et bin formátumban.
Egy egyszerű oknál fogva, LiteOn íróknál fw-t frissíteni lehet újabbra exe-vel.
Visszafelé csak a bin mentéssel.
Tehát ha nincs mentésed, akkor kérj valakitől akinek van. Aki még GL27-es fw-t használ, és le tudja neked menteni. Eeprom-al vissza tudod így tenni. -
Flashget
félisten
Jöhetne egy friss eeprom vagy flash utility a LiteOn íróhoz, hogy visszarakjam a GL27 fw-t mert ez az új a GL29 8x írásnál sikerült 17 PIF!! értéket produkálnia az INFOMEDIAR30-on.
csak tudnám mikor az írókhoz fw-ket adnak ki melyik lemezzel tesztelik a gyártók..vagy a mérnökök melyik mid-hez optimalizálnak.
-
jeni
félisten
válasz
kicsirigó7 #14203 üzenetére
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
jobbacsabba #14201 üzenetére
-
Johnny001
senior tag
válasz
jobbacsabba #14199 üzenetére
Hi!
Én elsőre idegenkedtem a Samsungtól, de az itt olvasottak hatására 2 cimbim is ilyet kapott:
S222L, meg vannak elégedve.
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #14200 üzenetére
Köszi a tippet.
Az a baj, hogy a 223L-hez hasonlóan ezt sem találom sehol. De lehet, hogy rászánom magam és az előbbi típust beszerzem külföldről.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest