Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Rapid136 #37805 üzenetére
Nem megyünk egy kicsit tovább, és mondjuk a G1-hez hasonlítjuk az A7 II-t?
Az A6000-el kb. egyidőben megjelent E-M10-el hasonlítva már nagyjából a szenzor méretből levezethető, nem egész 1 EV különbségről beszélhetünk.Tényleg jó lenne abbahagyni a technózást, aki ide ír, az általában most veszi az első cserélhető objektíves gépét, általános célokra keres, és neki igazából az MFT is bőven megfelel - sőt, egy komolyabb kompakt is. Szánja rá az időt, menjen el egy boltba, ahol választék is van, tapizza meg, és vegye meg, amit szívesen fog kézbe, mert azzal lesz boldog.
Ha speciális az igény (asztro, madarazás, sport, vagy hogy éjszakai képen a nem megvilágított területet húzza fel ), akkor meg lehet orientálni.[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Ennek a garfikonnak itt mi értelme? Jjeahh annyit írt, hogy neki ez elég.
A G3 egy 2011-es gép, ami ráadásul arról volt híres, hogy épp dinamikában korlátozta a Pana a szenzorát. Összehasonlítod 3-4 évvel későbbi modellekkel, persze, hogy azok jobbak. Cseréld ki mondjuk a 4/3-os vázat egy econ által lesajnált GX7-re, vagy egy még mindig 2012-es E-PL5-re, és nagyjából azt fogod látni, hogy a Sony hozza a kötelezőt, de a Canon a legtöbb területen nem használja ki a méretbeli előnyét. Persze tudom, nem a top APS-C szenzorát szerelte a Canon a 750D-be. De mondjuk egy Olympusnál szenzor téren igen jó cuccokat kapsz már belépő kategóriában is. -
jjeahh
nagyúr
A minolta 7d-t én sem ajánlanám már senkinek, de azért az elég elavult gép, a g3 szenzor ide vagy oda mellette űrhajó És nem fél éve használom én sem, dinamika fronton mégis még mindíg elégedett vagyok. Sőt szerintem az öreg e-p1-emmel is lehetne alkotni mai napig, a húgom használja is, igaz natív obikkal gáz az af és nagyon gyenge a kijelzője, de ez más téma. Szerintem egy mai mikró géppel sem kerül a kezdő userek nagy része fél év múlva abba a helyzetbe, hogy dinamika miatt rákényszerüljön a gépcserére, csak tudatosan kell komponálni és helyesen kiexponálni a képet. Nemrég nálam volt egy d7100, most meg egy a7s és tényleg elképesztő amit dinamikában tudnak, de csak annyit nyerek vele, hogy nem kell annyira figyelnem a hisztogrammra meg helyes expóra, nyugodtan lehet kattogni össze-vissza, raw-ból úgyis visszahúzható ha alexpós , a kiégést viszont ezek sem bírják annyira. Na de megértem ha valaki a dinamikára bukik, nem vagyunk egyformák és tényleg előny ha van tartalék, csak manapság dinamika alapján én nem vásárolnék gépet általános célokra.
Eperkutyus: Igen, engem is az alapzaj zavar a legjobban, iso200-on jó lenne ha tisztább lenne, no de azért így is együtt tudok élni vele. Durva, hogy az a7s nem elég, hogy talán a legjobb konzumer váz iso-ban, még iso50-et is tud, igaz valszeg csak szoftveres és a dinamikán ront picit, de engem nem zavar, szívesen látnék kisebb szenzoros gépeken is szoftveresen lefelé kiterjesztett iso-t.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
+1 és a grafikonnak is.
Egy dolgot hozzátennék: nem a 6 megapixellel van a gond, hanem a szenzor korával (Az csak egy hozadék, hogy ahogy fejlődnek a szenzorok jel-zaj arányai, úgy növelik is bután a megapixeleket a gyártók, tehát egy mai szenzor nem attól jó, hogy 24MP-es, hanem attól, hogy egyre kisebb csíkszélességű, egyre korszerűbb technológiával gyártott, BSI, hézagnélküli mikrolencsék, bla bla).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meyer Optic Görlitz TRIOPLAN 2.9/50 mm Bokeh Monster
- Sony A6000 2 éves 10k expo dobozos 16-50 OSS objektív fényképező Alpha 6000
- Sony SLT-A58 DSLR + 18-55mm objektív! Fox/Packeta az árban
- CANON EF 85mm F1.4 L IS USM 85mm + adapter UV szűrő
- Garanciális Canon RF 24-105 mm f4 L IS USM 24-105mm dobozában + UV
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.