Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rapid136

    őstag

    válasz itouchfan #48567 üzenetére

    Az A7II nehezebb, vastagabb a képstabi miatt, igy elvesztette a filmes gépekhez közelítő formáját. Nekem ez és a méret jóval többet nyomott a latban mint az hogy legyen stabi. A tükörnélküliség miatt amúgy is kisebb a berázkódás veszélye és szerencsére még viszonylag jól ki tudom tartani a gépet.
    Miután manuális obikkal, pláne leginkább fixekkel dolgozom azért oda kellett figyelni az élességre, a képkivágásra, az expora. Eleve kevesebbet és végiggondoltan exponálok és jobban megbecsülöm a képeimet, mintha csak nyomnám a gombot sorozatlövésben és huzgálnék egy zoomot egy helyben állva. Úgy érzem több közöm van egy kép elkészültéhez mint a gépnek.
    Jó egy esküvőn nem fognak rád várni :)
    A szinházban se lőttem sorozatot sose, nyilván aki a fizetéséért dolgozik annak azért szükséges.
    Egyszer bejött egy ifjú titán, nem tudom milyen gépe volt, de hátulról megeresztett egy igen hosszú sorozatot, nemhogy a fotósok, de még a szinészek is meglepődtek rajta, azóta se értem mire volt jó :)

    Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Új hozzászólás Aktív témák