Megérkezett a legújabb és eddigi legátfogóbb 3DMark teszt

A Steel Nomad egy Light verziót is kap az igazi platformfüggetlenség jegyében.

Még az előző év végén írtunk arról, hogy az UL Benchmark készíti a korábban sikeresnek számító Time Spy teszt utódját, amely most Steel Nomad néven meg is érkezett.

Hirdetés

Az új 3DMark tesztmodul sajátossága, hogy kvázi platformfüggetlen, így Windows, macOS, iOS, Android és Linux operációs rendszereken is lefut az adott környezetben optimális feltételekkel, vagyis DirectX12, a Metal, illetve a Vulkan API-kon.

[+]

A Steel Nomad egyébként az eddigi legmegterhelőbb, hardveresen gyorsított sugárkövetést nem támogató tesztnek számít a 3DMark történelmében, így készült belőle egy Light verzió is. Utóbbi iOS és Android platformokra van, és ez az igazán univerzális teszt, ugyanis nagyon sok eltérő gép összehasonlíthatóvá válik, mivel a munkafolyamat a különböző operációs rendszerek, illetve API-k mellett is megegyezik.


[+]

A normál tesztlehetőség mellé a Steel Nomad biztosít egy úgynevezett Explorer módot, amivel egyrészt tetszőlegesen körbejárható a teszt, és egyénileg, részletesen konfigurálható a grafikai szint. Ebben a módban lehet vadászni a 3DMark 25 éves fennállásával kapcsolatos easter eggekre is. A 3DMark Steel Nomad Windows verziója ingyenesen elérhető a 3DMarkot birtokló felhasználók számára.

Az UL Benchmark egyébként azt is bejelentette, hogy változnak a 3DMarkkal kapcsolatos elnevezések, így a 3DMark Basic Edition mostantól 3DMark Demo néven fut, a 3DMark Advanced Edition szimplán 3DMark lesz, míg a 3DMark Professional Edition új elnevezése 3DMark for Enterprise.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Előzmények

Hirdetés