Hirdetés

Q, mint Quiet: új változat született a Chieftec Apexből

A E-ATX lapokat is fogadni képes torony új verziója zajcsillapító paneleket és teli előlapot kapott a némaság érdekében.

Hirdetés

Az általunk is tesztelt, opcionálisan üveg, vagy a jobb szellőzés érdekében rácsos előlappal is elérhető Apex ház újabb változatát jelentette be a Chieftec, mely az Apex Q nevet kapta. A Q itt a Quiet, azaz csendes rövidítése, és ebből már kitalálható, hogy ezt a modellt a néma PC építését tervezők kedvéért készítette a gyártó.


[+]

Az alapkeret ennek megfelelően változatlan, tehát a beépíthető alaplap (max. E-ATX), bővítőkártyák (max. 7 darab), tárolók (2 x 3,5”, 1 x 3,5”/2,5”, 2 x 2,5”), vagy éppen a hűtési lehetőségek (az előlap mögé akár 420 mm-es radiátor is elfér, felülre pedig 3 db 12 vagy 2 db 14 cm-es ventilátort telepíthetünk) sora ugyanaz, mint korábban, a külső burkolat viszont módosult: bal oldalról eltűnt az üveg, és az előlap is átlátszatlan, teli lemezre változott. Erre, illetve a fém oldalfalakra rezgés- és zajcsillapító anyagot tettek, ami sokat fog javítani a hangok elnyelésén.

Azért, hogy a szellőzést se öljék meg teljesen, az előlap oldalaira került némi rácsozat, és itt lent egy darab 140 mm-es ventilátort is elhelyezett a Chieftec. A másik előre beépített, szintén 140 mm-es légkavaró hátra, a megszokott helyére került, egy harmadik, 12 cm-es pedig a tápegységet leválasztó lemez tetején teljesít szolgálatot és fújja a hűvös levegőt a VGA felé.

A Chieftec Apex Q két év garanciával és 85 eurós ajánlott áron érkezik a boltokba.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés