-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Bocs az off-ert elore is!
Nikon 1-hez, videózáshoz, milyen sd kártya ajánlott? Van itthon egy 32 GB UHS-1 Samsung, de nem tudom, hogy elég gyors az? Gondolom fényképezéshez jó lesz."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz igor-hu #32752 üzenetére
Koszi! Kozben kiderult, hogy van a kollegamnak egy 64-es, ha megerkezik a gep, kolcsonkerem azt, es kiprobalom, hogy tenyleg gyorsabb-e.
Azt nem tudja valaki, hogy elektronikusan, pl. egy arduinorol, vagy raspberry pi-rol el lehet-e inditani a video felvetelt? Az nagyon smart lenne...
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Olyan gépet szeretnék aminél megoldott a saját magamról készített képek felvétele.
Leginkább hangvezérlés lenne jó, kifordítható monitor előny. Telefonnal való komunikáció előny.
Ritkán zoomolok általávan sima távra kell.
100-200e körül miket ajánlanátok?
KöszönömGA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
qMAGICq
tag
válasz qMAGICq #32754 üzenetére
Elég baráti áron láttam
Sony a5000 milc gépet. 100e Ft alap kittel.
Ehhez van wifi es sony playmemo amivel taviranyithato lenne.
Tudom 1-2 éves modell, de én nem szeretnék sok drága obit hozzá mivel főleg közeli képeket készítek.
A mérete is szimpatikus!
Eddig egy Samu S5 telóval is egész jól elvoltam.GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
sideburns
aktív tag
válasz qMAGICq #32755 üzenetére
A Sony is jó, meg van még Samsung NX3300 70-80ezerért, aprón vannak vadiújak, pár napja volt egy nagy készletkiszórás.
http://hardverapro.hu/apro/bontatlan_2ev_garancia_fekete_samsung_nx3300__16-50mm_power_z -
qMAGICq
tag
válasz sideburns #32756 üzenetére
68 ert vadi uj. Az igen. Ez is hangvezerlos. Wifis. Valami kacsintos funkcio is van benne.
Szerintem ennyiert nem igen kapni hasonlo gepet.
Mi a velemeny ennyiert az nx3300 rol?[ Szerkesztve ]
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
SlaveDealer
tag
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Most vásároltam egy Sony ILCE5000LB fényképezőt és az lenne a kérdésem, hogy milyen memóriakártyát ajánlotok bele? Mennyi MB/S? SDXC vagy SDHC?
-
konyi79
addikt
válasz SlaveDealer #32759 üzenetére
Class10 kell minimum a videóhoz, ha a sorozatot használod legalább 30Mb/s körül tudjon írni. Ha gyors kártyaolvasó van a gépedben, akkor meg ahhoz a leggyorsabbat amit tud kezelni. Nem nagy pénz már egy gyors kártya, nem éri meg rajta spórolni. Hamarabb dobom mostanában ki az SD-ket mert kicsi/lassú, mint bedöglene.
-
törölt tag
válasz jjeahh #31599 üzenetére
Azért Martin Kühn lő időnként nagyon jókat is...
-
törölt tag
sziaszto, veteli tanacs kellene egy holgyismerosomnek.
d3200 + 18-55 kitobi, d5200 + (18-55 + 55-200) vagy 18-105?
Vagy esetleg kezdokent inkabb oly e pl7?
Koszonettel a valaszokat elore is:
Zs
-
-
80hun
addikt
válasz #24334592 #32764 üzenetére
Kérdés mi testszik neki?
Mennyi a keret rá?
Az asszony most egy olympus e-m10 duplakitet kapott pont egy d5200 helyett. :-)
Sony A6000 KitDe ha kereső nem fontos
e-pl6 duplakit
Sony A5000 kit -
Lassú Víz
addikt
válasz #24334592 #32764 üzenetére
Ha mániákusan azon a vonalon akar mozogni, akkor hogy jött képbe a PL7?
Szerintem hagyd, hadd élje ki a mániáját. Majd ha unja a fotós táska cipelését, akkor megérik az m4/3 rendszerre is Most még fotósnak akar látszani, nem elég, ha tudja magáról, hogy az. A Nikonokkal annyira nem vagyok képben, hogy melyik éri meg jobban, de tényleg ne erőszakold meg egy MILC-cel, ha neki nem az kell.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
80hun
addikt
válasz xXxian #32767 üzenetére
Úgy hogy megemlítette a pl7-et is.
Gondolom én nem zárkóztak el a milc-ek től se.
A két nikon közül természetessen a d5200 a nyerő, jobb af kihajtható kijelző jobb menü,,hdr.A lényeg ugyis mindenki azt vesz amit akar , azért irtam le hogy esetleg nézze meg ezeket is ha érdekli.
-
k!nG
aktív tag
Hol lehet megtapizni Pana G7-et? Ha jól látom nincs nagyobb elektronikus boltokban, csak fotókereskedésekben. (mindösszesen azért, mert hozzám is közelebb lenne es MM vagy valami) Csak gondoltam hátha Ti tudtok valami jót.
Plusz aki fogdosta, milyen volt?
https://www.behance.net/vargadom
-
törölt tag
válasz #31733248 #32761 üzenetére
Én is szeretem a képeit, csak a fickó szerintem szimplán egy gyökér csíra f**z, úgyhogy már nem is nézegetem. Folyékony német tudásommal ráírtam fél év eltéréssel 2x is, zéró válasz (de láttam, hogy olvasta). Biztos balkáni vagyok neki, vagy ki tudja, pedig udvarias voltam.
-
Throme
veterán
válasz xXxian #32765 üzenetére
Egyrészt előttem szóló már említette, hogy milc gép is a listán van, másrészt nem csak kényelemre gondolok, hanem arra is, hogy összességében mennyire jön be az adott termék, mikor saját szemével látja.
Még az is lehet egy teljesen más modell lesz a befutó...(#32764) Zseketto: Hát technikailag már jó sok fórumot megtöltöttek milc kontra dslr témában. Szerintem ezért nehéz így a száraz technikai leírások alapján kitalálni melyik legyen. Én speciel hiszek a "személyes találkozásban" .
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
80-120 e között Samsung NX300 alternatíva?
Sajnos NX300-at újonnan már nem tudok beszerezni nagy lánctól, mint ediggital, media stb.Fujifilm x-m1 - 110-ért? (bemutató darab)
vagy FUJIFILM X-A1 70-ért? (bemutató darab és ebből van 1 új is) -
törölt tag
válasz #40935168 #32774 üzenetére
Én nem nézném ezt ilyen szigorúan... Lehet, hogy egyszerűen olyan mennyiségű levelet, érdeklődést kap, hogy egyszerűen nem fér bele az idejébe a válaszok megírása. És talán nem is túl érdekes ötvenedszerre is megfutni a szokásos köröket.
Kicsit hasonló cipőben járok én is, magánemberként öt számjegyű FB-követőm van, napi 60-70 mailt és üzenetet kapok. De nekem olyan szerencsém van, hogy a legtöbb levelet a kollégáim válaszolják meg. Ha magamra lennék utalva, nekem sem menne, még akkor sem, ha rosszul néz ki kívülről a dolog...
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok. Egyik baratom most akar venni fullframe nikon gépet. Melyiket javasolnatok ?
(Eddig is nikonja volt d3200 ha jol tudom, de mindenképee FF-re akar valtani.)
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
csacsi77
senior tag
válasz fr3ntzen #32780 üzenetére
D610-et már egész jó áron lehet venni.
Vagy egy olajfoltmentes D600.Öreg fater megoldja!!!!
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #32768 üzenetére
fejen talaltad a szoget, fotosnak akar latszani, es fotost akar jatszani...
Az m4/3 fele en terelgetem , tanulva a sajat elszantsagombol (K5 1gen.) es amennyit az utobbi idoben hasznaltam a nagyot (arctakaros smiley)
(#32766) 80hun durvan 180rugo all a rendelkezesre. Amibol sztem egy 18-55 meg egy zoom is ki kellene hogy jojjon. Nyilvan, o csak fotozni akar egy nagy nevu geppel...
Felvetem neki a D5200 melle a 4/3 elonyeit, hatha hallgat ram..
Koszonom skacok a segitseget!
-
polgcsabi
aktív tag
Van 1 új sony a6000 160k-ért ! 16-50-es obival.
Megvegyem?
Egy 55-210-es obi mennyért fájna hozzá? -
polgcsabi
aktív tag
válasz Victoryus94 #32788 üzenetére
Magyar garis számla névre írva!
55-210-es üveg mennyibe fájna hozzá? -
80hun
addikt
válasz polgcsabi #32790 üzenetére
kb 65-be használtan.
Itt a hardveraprón is ugyanaz hírdeti. :-)
Én is ennyiért adtam el gari nélkül. 1év gari van rájuk . Garisat 80-90e láttam.[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz polgcsabi #32792 üzenetére
Olyat most nem láttam sehol de nem veszítesz semmit ha nincs gari, ha személyesen át tudod venni és ki tudod próbálni.. Egyébként 114 újonnan. a sonynál nyáron akcióba 90e volt.
-
polgcsabi
aktív tag
Megvettem!
Most már én is a6000 tulaj vagyok.
Lehet kezdeni a tanulást a Canon sx130 után-[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz MrChris #32797 üzenetére
(#32798) A Zéé válasza tvamos (#32796) üzenetére
Igen, Nikon F mount, olyan gépre való, amiben benne van az AF, meg a rekesz állítás is. Ha jol értem.A Nikon 1-ből meg csak drótok jönnek ki.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest