-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k!nG
aktív tag
válasz jjeahh #32700 üzenetére
Szoktam low light képeket csinálni, bár nem túl jellemző. Azt tudom, hogy az teljes mértékben bukó a zaj miatt az ilyen vázaknál, kivéve ha talán az egy Sony fullframe. Igen a külön obipark is necc, de én az átalakító híve vagyok amúgy is, meg az occó CCTV optikáké, szóval az nem lenne olyan vész szerintem a Sony-nál.
Mindenesetre egyenlőre ott tartok, hogy beáraztatom és ha kijön, akkor Sony lesz. Ha nem akkor Pana, a kérdés hogy GX7 vagy G7. (ha jól értelmeztem az Oly-kat meg az egyebeket Te sem ajánlod)
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
k!nG
aktív tag
válasz konyi79 #32702 üzenetére
Nyilván a rövid távlatról beszélek amíg nem leszek képes a több mint 100k-s árdifferencia miatt E menetes optikát venni. Hasonló volt a kompromisszum a GH3-nál.
madgie: Feltételezem videónál/fényképnél jobban fog teljesíteni a Sony lowlight körülmények között, mint egy G7 vagy egy GH3, de javíts ki ha nem.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
-
konyi79
addikt
GH3 videója szerintem marha jó, ha nem tudsz megfelelő objektívet elé tenni, nem fogja elverni semmi.
Nem több, mit 100k, több100k. az alja is 3 a natív obiknak. Esetleg tegyél elé normális régi filmes objektívet, videóra jó lesz, de mindegyik színe más lesz, nem tudom hogyan fogod összedolgozni. Low-light-ra meg pont azt írtad, nem jellemző... -
k!nG
aktív tag
válasz madgie #32705 üzenetére
Nem általánosságban szerettem volna megfogalmazni csak mindig a prosumer DSLR-emhez viszonyítok (meg ugye jelenesetben a Sony-hoz is), valóban erős és alaptalan volt a mondatom. Furcsa lesz az egészet megszokni, mert marha kevésszer fotóztam a GH3-al is, szinte csak videóra használtam. Őszintén kicsit félek is attól, hogy teljes egészében m4/3-al fogok majd menni ezért kb. minden téren bizonytalan vagyok, viszont szerintem magának a rendszernek sokkal nagyobb jövője van, mint a DSLR-eknek és baromi sok olyan funkció van a gépekben, ami mérföldekkel megkönnyíti a fotózást és a videózást. (és mivel ilyen áron nincsenek hasonlóan jó videós DSLR gépek) Egyszerűen csak a legkevésbé kompromisszumos megoldást keresem.
konyi79: Valszeg ez lesz, koszi. A color gradingnel meg majd probalkozok, amennyire lehet.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy nem csak neked szól: valaki nem próbált olcsó speed booster másolatot? Konkrétan camdioxra gondolok, ahhoz képest, hogy olcsó, tesztekben jókat írnak róla és ha állóképre elmegy, akkor gondolom videóra kiváló... egy olcsó F1.4-es manuállal azért már nagyon gyenge fényben is lehetne vele gh3-al videózni szerintem, hacsak nem akar valaki éjszakából nappalt csinálni, mert arra azért még az A7s is kevés
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
Ez a CCTV meg 4k elég érdekes felállás. Egy csúcs technikára VGA-ra való térfigyelő obival, max játéknak. Ferrári vonóhoroggal és tetőboxxal Ha ennyire komoly a videós igény, hogy még a GH3 is kérdéses akkor végképp nem értem a CCTV-t obizást! Videóra szintén jó minőségű obit érdemes használni (pláne 4k-nál), a gyengét FHD-n is látni, észrevenni, ezt tapasztalatból írom. Az a GH3 elég jót tud fotóban is, kérdés hogy mit is akarsz vele elérni, ha csak nagyon magas iso felett van csak élet arra FF-kell, APS-C-nek kb 2/3 fé zaj az előnye ezt a natív fixek fényerőben szépen kompenzálják.
-
k!nG
aktív tag
válasz MrChris #32711 üzenetére
Azert en nem neznem le ennyire azokat az obikat, persze nyilvan atmenetileg lenne rajta, de ez ugye alapvetoen az E-mount miatt a Sony-ra vonatkozott. (btw, kozeliekhez baromi jol jon, a bokeh meg egyenesen csoda)
A 4K plusz CCTV nem tudom hogy jott vannak rendes optikaim G7-re, hiszen a GH3-asokat pakolom ra at. Ez is dilemma, hogy ha a joval olcsobb G7 lenne, meg tobb obit is tudnek venni ra a Sony-nal kb. koppra jonne ki a keret ha a legolcsobb webshopbol vennem. (apropo tudom eleg tre, de ok tunnek az egyetlen olcso alternativanak es van ra a sima 1 eves sonyn kivul meg 2 ev bolti gari ha jol vettem ki, veluk van tapasztalat?)zolko74: Vennek is ha lenne ra penzem. Mind 3 vazam arabol tudnek venni egyet es nem szivesen szeretnek csak egy masinaval maszkalni, mert mindig jol jon a backup gepvaz. (nyilvan ezt van aki aterzi)
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
A sonyhoz akár +4 év garit vehetsz.. Alul tudod kiixelni.
Itt többet megtudsz róla.Ha sony-t veszel rakjál rá egy fényerős manuált. Egyik komám kitbe vette és azon kívül csak manuálja van hozzá. :-)
Jelenleg hány mm-es obival videózól?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #32711 üzenetére
A cctv-t én sem értem, mert a felbontással és képminőséggel nagyon távoli rokonok De a manuálok sztem ugyanolyan jók videóra is mind fotóra, főleg egy panasonic-on, a gh3 videója egy sz*r manuállal is élesebb és részletesebb mint egy canoné, amiket ugy-e mai napig sokan favorizálnak videózásra Sőt, egy orosz üveggel olyan v-log profilt kapsz hogy ihajj Persze a képminőségük a natív fixekétől elmarad, de nem annyira, mint amennyivel olcsóbbak és legalább tudnak "normális" manuál fókuszt
k!nG: Amúgy ettől eltekintve szerintem is jó üveg vagy üvegek kellenek neked, nem egy újabb váz, mert:
- nincs olyan gép az a7 sorozat árszintje alatt, ami jobb fotóban és videóban is mint a gh3
- egy vagy több natív vagy jó minőségű manuális fényerős fixel nem kapsz nagyobb felbontásű képet, de részletesebb, jobb minőségűek lennének a videóid meg a fotóid is[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
Valahogy nem jött le hogy lennének m43 üvegeid, akkor bocs.
Nem volt még sajna A7-em csak videókat láttam, meg teszteket, de úgy tűnt, hogy az A7s kitűnik videó terén a többitől, lévén arra is van kihegyezve. Meg mintha azt tudná FHD-ban mint a GH4 4k-ból leredukálva, plusz óriási iso, jó színtartás, nagyobb dinamika. Számomra a 12 mp fotóra is elég lenne. Csak nincs erre ennyi pénzem meg a natív üvegekre és az egész az adapterezett üvegekkel akkora lenne már mint a dslr szetem... -
k!nG
aktív tag
válasz jjeahh #32714 üzenetére
Szerintem ebből a7 lesz. Van egy kisebb obiparkom GH3-ra, ami meg most pont kielégíti az igényeimet és ha minden összejön és el tudom passzolni a Nikonokat. Ezesetben viszont pont beférek a keretbe, hogy a linkelt helyről megvegyem, de még utánaérdeklődöm a webshopnak. Ha minden kötél szakad és nem jön össze sehogysem, akkor meg maradok a G7-nél és amellé tudok venni pár optikát is. (az sem egy rossz üzlet)
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #32715 üzenetére
A7s valszeg a gyengefényes teljesítményről szól és ebben kva jó, de szvsz csak egy szűk rétegnek való és van pár irritáló hibája. Persze ha mindenképpen kell a brutális gyengefényes teljesítmény, akkor ezekkel az apróságokkal együtt lehet élni simán, én is imádom az a7s-t, de ha csak ritkán használnád nagyon gyenge fényben, akkor az árából inkább panát vennék, sokkal kezesebb, kiforrottabb gépek olcsóbb és nagyobb obiparkal, jobb ergonómiával. Nem hiszem csak én vagyok elfogult, maga az a7s tulaj is azt mondta pár hét panázás után, hogy a következő gépje panasonic lesz, mert a gyenge fényes teljesítményen kívül úgy érzi semmilyen komolyabb előnye nincs a sony-nak és ahhoz képest, hogy az esetek többségében "rendes" fényben használja túl drága volt... Szal szép álom az a7s, de szvsz csak akkor érdemes tényleg megvenni, ha rengeteget használnád gyenge fényben, esetleg dofmumus vagy (mint néha én is )
-
törölt tag
válasz silmatauki #32692 üzenetére
(#32692) silmatauki
Jó legenda ez is a Panával, de javaslom, nézd meg az előszeretettel idézett slrgear.com-on az arányskála környékét különböző gyújtótávolságoknál és rekeszértékeknél, aztán rájössz.
(#32697) k!nG
"szeretem a részletességet és a nagy méretű képeket, sajnos a 7100-nél hozzászoktam a jó minőségű nyersekhez"
Javaslom, nézd meg az A6000-et is, itt írtam róla. Feljebb lépésnél meg ott az A7, kitűnő obikkal, a FF minden előnyével.
-
hito
nagyúr
Csak nem szabadulok ettől a Panasonic MILC videós gondolattól.
Kérdésem az lenne, hogy a GX7 mennyivel jobb videózásra, mint a G6. Letöltöttem a Photographyblog-ról mindkét gépnek a sample videóját és a GX7 jóval komolyabbnak tűnik. Az új(abb) szenzor miatt, vagy esetleg a jobb kódolás, algoritmus miatt lehet a különbség?
A G6 képe sokkal lágyabb, nem olyan éles, mint a GX7-é. Esetleg állítható a képjellemző felvétel előtt (élesség, szaturáció, kontraszt) és feltornázható a GX7 szintjére a G6 videója? GH3 lenne az igazi, de ott csak a váz használtan 150 fölött van.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
jjeahh
nagyúr
Gx7 ha jól tudom ugyanazt tudja amit a g6 csak valamivel jobb szenzorral és nincs rajta mikrofoncsatlakozó... G6 videója szvsz nem hogy lágy, inkább borotvaéles GH3 videó minőségét egy hackelt GH2-vel is megközelítheted esetleg el is érheted, de abban is a g6 féle szenzor van, tehát magas iso-n gyengébb, cserébe legalább multiaszpi
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #32723 üzenetére
Köszi! És G6-on van lehetőség olyan képbeállításokra felvétel előtt, mint amit írtam? Ez alapján egyelőre nem éri meg a durva felárat a GX7/GH3. A szenzorstabi (tudom harmatgyenge) mondjuk még a GX7 mellett szólhat.
-
MrChris
nagyúr
Állíthatóak a képjellemzők, ezzel erősen lehet rontani&javítani. Kizártnak tartom hogy alacsony ison ilyen videó különbség legyen, még a hackelt régi gh1-et is össze lehet mérni a gh3-al, pixelbuzulva se nagyon lehet megállapítani melyik-melyik, vannak szemléletesen ezt bemutató videók.
Viszont a gx7-ben többek közt jobb szenzor van, ami kb 2/3 fével jobb zajtűrésű, ami a színekre és dinamikára is vonatkozik. Meg az egész szerkezet jobb. -
jjeahh
nagyúr
Van, de egy jó optika és/vagy rekeszelés többet számít mint ha felhúznád az élességet, nálam volt hogy minimumra le volt húzva és úgy is nagyon karcolt a videó Sztem tényleg nagyon éles amúgy a g6 videója, meg minden panáé amelyiken van M videó mód, még régi manuál obikkal is, de a hekkelt gh2 vagy gh3 minőségét azért nem hozza. Ha viszont a lehető legélesebb videóra buksz, akkor úgy néztem az fz1000 képe elég durván penge, még a gh4-et is veri élességben elvileg, aztán nem tudom a valóságban ebből mennyi igaz...
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #32726 üzenetére
Hát, azt nem tudom, mert most nagy pangás van a használt piacon GX7-ből, de ahogy néztem olyan 50-60ezerrel lenne hosszabb a G6-tól. GH2-t nagyon ritkán látok és nekem kéne a fHD-ben az 50/60fps, az ott meg nincs. Jó tudni, hogy szenzorstabi videónál felejtős.
jjeahh: bridge vonalalat most inkább hanyagolnám, 250-ért meg pláne Most asszem van egy hardveraprón 170-ért, de nem mozgat. Mindenesetre jó hír, hogy lehet élességet állítani.
Egyébként ez az egyik kedvenc topicom. Nagyon segítőkész, és kellő arányban tartalmaz vérszívást a jó hangulat mellett. Csak annyit, amennyi kell és hogy még ne legyen zavaró Jó néha ilyen kellemes helyre is lelni itt.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Na, felejtő. Egy darab van fenn hardveraprón, 80-ért hirdeti csak a vázat gari nélkül és nem enged belőle. Eszem ágába nincs annyit adni érte garancia nélkül, amikor garis volt már 74-ért is fenn idén nem is egyszer. Tehát egyelőre jegelem a dolgot, és megvárok valami reális ajánlatot => gari nélkül max. 70, garival max. 85, nagyon max. 90 a vázért, hiszen az új 119.
-
Meridani
tag
Milc-re szeretnék váltani. Van egy Pentax k-30-am tamron 70-300 és sigma 18-70 obikkal. Főleg súlyban szeretnék lejjebb adni. Igazából 1 kritérium van, hogy legyen kukucskáló rajta. Nem szeretnék olyan sokat rákölteni (a pentax árán felül). Videó nem fontos annyira, ha annyit lehet állítani mint a pentaxon az már bőven elég. Ha esetleg manuálra és fixekre adnám a fejem, ami elég valószínű akkor melyik rendszerre lehet jobban adapterezni?
Ezek alapján mik az ajánlatok?
-
80hun
addikt
válasz Meridani #32730 üzenetére
Olympus e-m10 duplakit.
Panasonic G6 duplakit
Sony A6000 kit
Panasonic G6 kit
Panasonic GX7 kitMelyik lenne szimpatikus.?
-
MrChris
nagyúr
válasz Meridani #32730 üzenetére
Használtan Olympus em5 90ezerért, vagy még alatta is! Kiváló kép, 5tengelyes erős stabi...
Mostanában lehetett Olympus em10-et venni akciós áron amit nagyon ajánlanék. Közben kijött az utód 200-ért, mondanám hátha lesznek az első verziókból olcsón eladóak.
Még van a Samsung nx30 olcsón. -
Meridani
tag
-
80hun
addikt
válasz Meridani #32734 üzenetére
Itt összehasonlíthatsz minden kamerát. Előröl, hátúlról felülröl. :-)
-
jjeahh
nagyúr
válasz Meridani #32734 üzenetére
Hm ez a pentax tényleg nem nagy gép, viszont sokkal vastagabb a legnagyobb milc-eknél is. Ha igazán pici gép kell meglesheted a panasonic gm5-öt is
Szerk, mielőtt Econ kolléga karmai közé kerülnél, dióhéjban:
- oly- pana: jó minőségű megfizethető obik nagy választéka, olympusnak jó a jpeg motra, van egy kiválóvázstabilizátora ami minden obival műkszik, pana videóban jó
- sony: a szenzora a magas iso-t valamivel jobban bírja, tudtommal van pdaf (sokkal jobb követő af) és panához hasonlóan videóban erős[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Meridani #32739 üzenetére
Kiváló jpeg: utómunka nélkül vázból kipottyanó jpg képek színvilága, részletessége stb. is jó, mondjuk én évek óta azt szajkózom, hogy az oly képek tónusai-színvilága raw-ban is eye candy-bb az átlagnál, szal sok utómunkát megspórolhatsz vele. De vannak akiknek ez fel sem tűnik, sztem nézegess flickr-en oly képeket, vagy akár az ő fotóit, kb. az összeset olyval lőtte. Ha nem érzel semmi különbséget mondjuk a pentaxodhoz képest, akkor gondolom számodra ez nem előny
-
grigo
őstag
Sziasztok. Off lesz de valahogy ebben a topicban bízom a legjobban. Sikert lomizni egy bőrönd fotós cuccot. Annyit tudok róla hogy bőröndben vannak és szivacsos borítású. Tokina Vivitar biztos van benne, kétszerezők is talán meg valami komolyabbnak kinéző vaku. Nincs esetleg valaki vállalkozó szellemű akit privátban zaklathatnék ha nem tudnám beárazni a dolgokat?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
MrChris
nagyúr
válasz Meridani #32739 üzenetére
Ja, megelőztek. m4/3-on az obik is általában picik, főképp fixekben jó a felhozatal. Zoomban a fényerős valszeg drága lenne, ajánlom a Pana 12-32-t mint alap obit vagy a PanaOly14-42/II-t a nem zoom motorost. És ezekhez fix obit, klasszikus felállás a pana20 és oly45-ös. Ha érdekelnek ezek meg úgy általában, akkor kérdezd ki a Micro4/3 fórumon.
-
MrChris
nagyúr
válasz Meridani #32745 üzenetére
miért ne? Vonzó a FF, de érdemes lenne kézbe venni, koprpóbálni, hogy együtt tudsz e élni a hátrányaival. Pl a lassú bekapcs, kevés fénynél lasabb fókusz, gyenge akku, alacsony bitráta, asszem eléggé jellózik, nagy natív üvegek... meg állítólag elég lassú főképp egy gh3-hoz képest.
Beszélni kéne olyannal akinek van és kipróbálni! -
80hun
addikt
Nem fogsz mellé az A6000-el egyáltalán.
Nagyon jó kis gép. Alkalmázásokkal is bővithető ha akarod.
Olcsó és jó fix sor a Sigma Dn Art sorozatban 19,30,60mm ár 50-55e/db , meg ha mindenigaz jön nemsoká egy 24mm-es is.
Chris a FF-ről beszélt sztem. Nem az A6000-ről.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Jó gépecske az a6000 is, nekem az A7s után talán az tetszik a legjobban, meg merem kockáztatni, hogy az első A7 sorozatnál kiforrottabb cucc. Mondjuk én sem használtam még melóra, de kipróbálni, megtapizni volt alkalmam ahogy az elődjét, a nex-6-ot is. Engem csak két apróság zavart picit első blikkre: a kukucska nyílása pici, meg a markolat és az obi között (főleg vastagabb üveggel) alig van hely, az ujjaim egyszerűen nem fértek be No meg én bőven ellennék a sonyval egy sigma 60-al vagy 50/1.8-al és egy kitobival, de érdemes átnyálazni a sony obikínálatát, mert ha későbbiekben fejlesztenél, nem biztos, hogy E bajonettre megtalálod majd a számodra megfelelő üvegeket...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...