- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
Aktív témák
-
szélerőmű
tag
Milyen S462-es lapra?
Ha a lapon ki van fúrva a vízhűtés rögzítéséhez 4 lyuk a foglalat mellett és a foglalat nincs túl közel a lap széléhez, Thermaltake. Ha táp nincs útban Sonic Tower vagy Big Typhoon (CL-P0114, a 0310-es nem jó Socket A-ra!), ha bevállalsz venticserét mert a gyári hangos, akkor Silent Tower is megteszi. Más esetben Katana esetleg Katana Cu. A rezes Katana (590g) kissé súlyos a Socket A-nak, a sima meg gyenge lehet erősen fűtő P4-hez, vagy Pentium D-hez. -
-
szélerőmű
tag
TT szeret mellébeszélni decibeleket illetően. Elmegy egynek, de van jobb is. Olcsóbb (remélem nem emelik fel az árát) [link] és csendesebb [link] A GlacialTech Silent Blade-hez nem kellenek hosszú csavarok, ha a ház oldalára akarod tenni, ellentétben a TT SIlent Cat-tel. Szerintem GT jobb választás.
[Szerkesztve] -
szélerőmű
tag
válasz
mrmatyi #4209 üzenetére
Asus nem adta meg [link] [link].
''So, in the closed system case the ASUS Silent Knight equals the performance of the Scythe Infinity (in its standard configuration) and of the Zalman CNPS9700 LED at 1850rpm. But I should confess the Silent Knight is a little louder than the Zalman and considerably louder than the Scythe Infinity under such conditions.'' Forrás [link]
Infinty-nél (23.5 dBA@1200rpm) jelentős mértékben, közepes fordulaton járatott Zalman 9700-nál kicsivel hangosabb. Ez elég szubjektív, ha kevésnek találod, ott a google. -
szélerőmű
tag
válasz
csabika89 #4193 üzenetére
Előtesztelt procit kellett volna venni, akkor tudnád, hol a vége alapfeszkón és túlspanolva is. Ha csak úgy vetted a boltban, akkor nem biztos, hogy léghűtéssel kifacsarod belőle a 3 gigát. Nézz szét ezekben a topicokban [link] [link] [link] [link]
Így inkább nem javasolok semmit, mert ha eleve nem bírja a procid a célsebességet, hiába veszel drága coolert, csalódott maradsz.
[Szerkesztve] -
szélerőmű
tag
Nehéz ügy lesz. 110 Wattos proci elég kemény dió [link] 92. oldal max p-state. Scythe Infinty nem lenne rossz, de méretéhez képest szerintem gyenge a rögzítése. A 9500-as Zalman se kispálya, de már van 9700 is, ami jobban hűt, persze max fordulaton zajos [link]. Asus Silent Square-t vagy TT Big Typhoon-t próbáld meg, ha van kitől kölcsönkérned, azok relatíve csendesek. Ha core feszt is emeltél, nem hiszem, hogy 100% terhelés mellett léghűtéssel 50 Celsius fok alá tudsz menni. Egy agyonhúzott A64 3000+ esetében sem jön össze [link] és [link]
[Szerkesztve] -
szélerőmű
tag
válasz
mrmatyi #4186 üzenetére
Volt egy TBredB-m, amelyet egész jól lehetett húzni. Sokat kísérleteztem vele, hol a vége. Sűrűn nézegettem Everest-tel a hómérsékleteket tuning közben. PWM-re elég csúnya értékeket írt, a fölötte szívó 12 cm-es tápventi ellenére. Hm.. Valahogy hűteni kellene.. Első megoldás igen egyszerű volt. Akkortájt Coolink NPH2-t használtam. Kartonpapír, kisolló, 1 felesleges tápventi, némi idő és máris hűvösebben ment a rendszer. A venti befért a Coolink és a ház hátsó lemeze közé.
Persze a legfontosabb az volt, hogy tovább lehetett húzni a procit. Aztán megdöglött az Inno3d GeForce4 Ti4200 ventillátora. Vettem rá Zalmant (80C-HP-t). Szerencsére nem dobtam ki a bordát. Jól tettem. A Silent Tower gondot okozott, nem fért el mellette a tápventi. 60*60*20-as méretű volt a legnagyobb, amit be tudtam tenni. A kisebb venti önmagában nem volt hatékony. Ekkor vettem elő a GeForce4 bordáját és 1 fűrészt. Az eredményt már ismered
A Coolinkra azért került annyi szigetelőszalag, mert elégedetlen voltam a gyári 70*70*15-ös ventijével és valahogy rögzíteni kellett a 80*80*25-öst (Coolink VS2P). -
szélerőmű
tag
válasz
mrmatyi #4183 üzenetére
Nekem alapjában véve pozitív véleményem van a Silent Tower-ről, bár a halk PC szerelmesei valszeg megköveznének érte. A palást, melyre a ventit csavarozták lehetne pontosabb kialakítású. Az utolsó csavarral nehézkes a menetbe találni, nekem feszíteni kellett a palástot. A gyártó szerint 59 aluborda veszi át a meleget a hőcsövektől. Mindez 92 mm-en (ekkora a gyári szélkavaró). Nem számoltam, mennyi az annyi, de ezen a hűtőn igen közel vannak egymáshoz a bordák. Emiatt max. fordulaton testvérek között is hangos. További rossz hír, hogy lassú ventikkel (pl: Coolink X9-1100) jelentősen romlik az amúgy jó hatásfoka [link] (1 szélkavaró esetén! kettővel valszeg más a helyzet) Szerelni elég körülményes, de ha úgy fogod fel, mintha sokadik gyerekkorodat élnéd és éppen legóznál, akkor még a felhelyezési tortúra is kibírható, bár hosszú időtöltés. Sajnos a lapot ki kell venni a házból. Az éremnek mindig 2 oldala van. A körülményes rögzítésért cserébe stabilan áll. Térjünk vissza egy kicsit a ventihez. Bios-ból levettem a gyári széltoló feszkóját 12-ről 8 voltra (2500-ról 1800 rpm-re). Ez már barátságosabb a felhasználó fülének. Így már elnyomja a másik 8 teljesen
Mivel nincs 2 db csendes kilencesem így nem teszteltem. Egyszer játszottam vele, a gyári kilencest 2db 80*80*25-ös Titanra cseréltem. A Titanok 2700 rpm-et forogtak maxon. A procim hőmérséklete ugyanannyi volt 15-20 perc Prime95 large fft teszt után, mint a gyári ventivel maxon. 1 Titannal 6 fokot emelkedett a proci hőmérséklete Prime 95-tel nyúzva. 52-ről 32 CFM-re csökkent a huzat, észrevehetően megérezte. Nagy hirtelen ennyi. Ha pesti vagy, priviben megbeszélhetünk 1 hangpróbát hétvégére.
Üdv, szélerőmű -
szélerőmű
tag
válasz
#35692544 #3958 üzenetére
Igen, most néztem meg a neten, a régi Titan D5TB-met is fel lehetett volna tenni Socket370-re, csak nekem akkortájt Palominom volt. Azt nem mondom, hogy csöndes, mert az relatív, de Globalwin FOP38 után.... annak hatott
Adatok:
Model No.
‧ TTC-D5TB/E
Features
‧ CPU cooler ,for all Intel PIII Socket370, AMD Duron / Thunderbird (Socket A / 462) up to 1.4 GHz, Athlon XP 3200+, Sempron 3000+
‧ Heat sink dimensions : 80 x 79.2 x 35 mm
‧ Total dimensions : 80 x 80 x 66.5 mm
Specifications
Outline Dimonsion 80 x 80 x 66.5 mm
Fan Dimonsion 80 x 80 x 25 mm
Rated Voltage 12V DC
Rated Current 0.16 A
Power Consumption 1.92 W
Rated Speed 2800 ± 10%RPM
Airflow 37.57 CFM
Static Pressure 3.45 mm H2O
Noise Level < 32 dBA
remélem müxik majd: [link]
Mustárban van hasonló: Aerocool Golden Crown vagy Phantom, csak 1000 peso, annyi zsénél a gari se érdekes -
szélerőmű
tag
5let éppen akad... pl: CoolerMaster Hyper L3 (RR-LCH-P9E1)
méret:90 x 112 x 41 mm (L x W x H) teszt: [link]
A bordák között csak 2 irányba távozhat a levegő, LGA775-re meg úgy rakod fel, ahogy akarod. A Zalmi se rossz választás, ott is megvezeti a borda az ájert.
Kicsit magasabb mint a CM, méretek:108*108*62,5 a venti átmérője 85 mm.
valszeg láttad ezt is: [link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
szélerőmű
tag
Elvileg keveset, szerintem nem éri meg. Itt egy teszt Xbitlabs-ról [link]. 2000 rpm-es (78 CFM-es) TT ventivel Asus házban nyert a Ninja 4 fokot. Az asztalra kitéve mindössze 2-t. A Ninja-t arra tervezték, hogy gyenge huzatban hatékonyan hűtsön. Tippelek: nyersz 2-3 fokot. Ha valakitől tudsz kölcsönkérni nagyobb levegőmennyiséget mozgató ventit, próbáld ki. Próba erejéig a márka nem számít, csak a CFM értéket nézd.
Specifications for Scythe S-FLEX™ 12cm Case Fan
800rpm Version: 33.5CFM / 8.7dBA / DC12V / 0.10A
1200rpm Version: 49.0CFM / 20.1dBA / DC12V / 0.15A
1600rpm Version: 63.7CFM / 28.0dBA / DC12V / 0.20A -
szélerőmű
tag
válasz
mrmatyi #4128 üzenetére
Silent Towert használok. A házam 190 mm széles, de effektíve kevesebb, mert tálcára kell csavarozni az alaplapot. Cirka 15-16 mm-t vesztettem az említett megoldás miatt. Még így is befért a hűtő. Igaz kissé passzosan, de bent van. Képet is készítettem, ha kéred, átküldöm emilben.
-
szélerőmű
tag
válasz
yakuza.tora #4002 üzenetére
-
szélerőmű
tag
válasz
firewolf #4001 üzenetére
Ninja-nal kompaktabb pl: [link] vagy [link] Mind a kettőt hosszú küzdelem feltenni, de 4 csavarral kell felfogatni, tehát stabil lesz. Nem túl nagyok, mint pl: Sonic Tower. Nekem AN7-es Abit lapom van (S462). Az MSI 848P-hez hasonlóan a deszka szélére került a proci foglalat (90 fokkal elforgatva az MSI-hez képest). Táppal nincs gond. Tt Silent Towert használok. Májusban költöztem új albiba és lazán végig szekereztem 1.2 km-t kerekes bőrönddel, másik 20-at bkv-val úgy, hogy nem vettem le a hűtőt a prociról. A Silent Tower ventijét célszerű lassítani (bios-ból, vagy potival), mert 12 Volton 2500-at forog és úgy hangos. 8 Volton 1800-at pörög, alapjáraton (net, Word meg hasonlóak) 34 fokon tarja a 2800+ Barcimat. Prime 95-tel se tudom 39 foknál feljebb tornászni a CPU hőmérsékletet az említett 1800-as halkabb üzemmódban. Januárban 7k-ért vettem Pesten.
A GlacialTech Turbine 4500 [link] se rossz, ha valahol emberi áron sikerül beszerezni, de csak S478-as rendszerekkel kompatibilis.
Köszi a türelmet, sorry ez hosszú lett -
szélerőmű
tag
válasz
WonderCSabo #3902 üzenetére
Nagy hirtelen 3 tippem van:
1. Glacialtech Turbine 4500 [link] [link]
2. Thermaltake Silent Tower TT CL-P0025 [link]
3. Coolink U8-92 [link]
Drágák az általad említett AC-hoz képest, de jól teljesítenek. GT és Coolink csendesek, Tt max. fordulaton (2500 rpm) kihallatszik a házból. Szóval egyéni ízlés függvénye. Személy szerint a hőcsöves hűtőket kedvelem. Az északi híd bordáját célszerű figyelembe venni, ha magas, akadályozhatja a hűtő felszerelését.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest