Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• djg

aktív tag

válasz Flagstaff2 #250 üzenetére

Tehát azt mondod, hogy a freezer 4 kb. úgy hűtötte le a procit, mint az előtte rajta levő primecooler HC5? 45~48 fok körül volt mindkettő. Persze szó se róla, ha a freezer halkabb, mindenképp megérte valamilyen szempontból, de én sem jártam rosszul a Gigabyte-ommal. A G-Power 35 fokra hűti ugyanazt a procit. Sőt, lehet, hogy nem is ugyanazt, mert ez s478-as, az pedig lehet, hogy T-s. A Prohardver-en is egy 478-assal tesztelik a hűtőket. Csak az 3.2-es.
    Mindenesetre, akkor elégedett lehetek, mert ez mégiscsak jobban hűt, mint a freezer 4.
    Persze nem megyek el amellett a tény mellett, hogy az AC jó áron kínál jó hűtőket, és ez a Gigabyte nem volt éppen olcsó mulatság.

Köszi, hogy nem felejtettél visszaírni! :)

[Szerkesztve]

• djg

aktív tag

válasz Flagstaff2 #241 üzenetére

Nos, nem bánnám ha megírnád, hogy mi az eredmény, de az nagyon fontos, hogy itt nem egy Northwood magos 3.0GHz-es P4-ről van szó, hanem egy Prescottról. A kettő közt pedig nagy a különbség hőtermelésben. A prescott melegebb, mint az A64. És ez nem vicc!

• djg

aktív tag

válasz Flagstaff2 #166 üzenetére

Nos, kicsit korábban mentem a boltba, minthogy a válaszod megjött, és célirányosan Primecoolert kértem. A fickó azt mondta, tapasztalata alapján nem hűt túl jól. Tapasztalata! 60-70 fokokat rebesgetett. Milyen kereskedő az ilyen, nincs is tisztában a portékaival. Tudhatná, hogy az intel gyári hűtőjével, egy rosszul szellőző házban, mindenféle plusz ventit nélkülözve közel nincs annyi, nemhogy egy 7.000 forintos, erősen Zalmanra hajazó hűtő esetén. Ráadásul készleten sem volt. Viszont legalább az udvariassággal nem vol gond. Mivel kellőképpen felkészülve mentem oda, több tesztet is elolvasva, és nem akartam üres kézzel hazajönni, bátran rábólintottam az álltala is ajánlott Gigabyte G-power-re. Nem a Pro, hanem a BL. Annyi a különbség, hogy ezen nincs előlapi RPM szabályzó. Heatpipeos, kék ledes, szintén 7.000 volt. Ezen az oldalon is tesztelték, és a diagrammokat látva mertem megvenni.
    Kijelenthetem, hogy nem bántam meg. Az ami a piac legforróbb prociját (prescott) leviszi 35fokra (persze terheletlenül, tuning nélkül), az megérte az árát.
    Ennek ellenére nem zárkózom el az AC-tól sem, kíváncsi lennék annak az eredményére is hasonló kondíciók mellett.

Segítségedet köszönöm. ;)

[Szerkesztve]

• djg

aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy CPU hűtőt egy 3.0GHz-es prescottra (s478).
    Olvastam a cikket a primecoolerekről és elég meggyőző volt. Szerintem az enyémre ideális volna a HC5+ Cu. Szeretnék azonban venni egy Zalman North Bridge hűtőt is, passzívat (NB47J).
    Ezek egy Abit IS7 típusú alaplapra mennének rá.

Kérdésem az volna, hogy ezek nem ütköznének-e fizikailag ezen a lapon?
    Esetleg tudtok jobb coolert ajánlani ezen az áron?

Válaszotokat előre is köszi.

djg

[Szerkesztve]

Aktív témák