- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Aktív témák
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
firewolf #4021 üzenetére
De szerintem meg csak a paszta fogja. Az a rászáradt gyári trutyi az beza nem olyan mint a hígf*s Zalman fehér kence például. Úgyhogy óvatosan de határozottan kezdd el tekergetni a coolert a proci tetején. Jobbra-balra finoman és egy kis idő múlva fog engedni. A proci meg ül olyan jól a foglalatban hogy ne hajlítgasd el a lábait. Esetleg tedd ki az ablakba a procit+lapot,hátha a jól lemerevedő paszta hamarabb fog engedni.
-
fireball7400
tag
válasz
firewolf #4012 üzenetére
A keretet akarod leszedni?Vedd ki a lapot egy vékony eszközzel nyomd ki a négy sarokban található tartószöget a lap hátoldaláról(előröl nézve kis fehér körök a négy sarokban)majd a négy sarokban található két fogat összenyomva egyessével kipattintod a sarkokat.Nálam az freezer4 kényelmesen elfér pedig az sem pici hűtő a házam szélessége pedig 18.5cm.
[Szerkesztve] -
yakuza.tora
addikt
-
szélerőmű
tag
válasz
firewolf #4001 üzenetére
Ninja-nal kompaktabb pl: [link] vagy [link] Mind a kettőt hosszú küzdelem feltenni, de 4 csavarral kell felfogatni, tehát stabil lesz. Nem túl nagyok, mint pl: Sonic Tower. Nekem AN7-es Abit lapom van (S462). Az MSI 848P-hez hasonlóan a deszka szélére került a proci foglalat (90 fokkal elforgatva az MSI-hez képest). Táppal nincs gond. Tt Silent Towert használok. Májusban költöztem új albiba és lazán végig szekereztem 1.2 km-t kerekes bőrönddel, másik 20-at bkv-val úgy, hogy nem vettem le a hűtőt a prociról. A Silent Tower ventijét célszerű lassítani (bios-ból, vagy potival), mert 12 Volton 2500-at forog és úgy hangos. 8 Volton 1800-at pörög, alapjáraton (net, Word meg hasonlóak) 34 fokon tarja a 2800+ Barcimat. Prime 95-tel se tudom 39 foknál feljebb tornászni a CPU hőmérsékletet az említett 1800-as halkabb üzemmódban. Januárban 7k-ért vettem Pesten.
A GlacialTech Turbine 4500 [link] se rossz, ha valahol emberi áron sikerül beszerezni, de csak S478-as rendszerekkel kompatibilis.
Köszi a türelmet, sorry ez hosszú lett -
yakuza.tora
addikt
válasz
firewolf #4001 üzenetére
Jól teszed! Méricskélj, gondolkozz és ne kapkodj el semmit!
Ajánlom figyelmedbe a NINJA-t és az INFINITY-t!
Nagy előnyeik, hogy az alábbi foglalatokkal mind kompatibilisak:
AMD Socket 462, 754, 939, AM2C
Intel Socket 478, LGA 775
Most már árban se, olyan vészesek. Azért arra is figyelj oda, hogy ne a ház jelentse a korlátot!!! -
yakuza.tora
addikt
válasz
firewolf #3999 üzenetére
Hát...akkor jól godold meg a bótot, mert 13K rettenetesen sok érte!!!
Az Infinity Z0ty bazárjában 11K!!! Azt ajánlanám, hogy inkább várj vele és jobban nézz körül, mert ha beleugrasz, később - amikor lapot és procit cserélsz - ennek a töredékéért fogod tudni csak eladni! Ráadásul az agond ezzel a hűtővel, hogy a ventije miatt nem túl kompatibilis. Egy hagyományos bordázatú hűtőnél könnyebben tudsz ventit cserélni, mert szinte bármelyik 12-est fel tudod rá fogatni. (ez akkor jó, ha pl. halkítani akarsz, vagy éppen ellenkezőleg, mindegy mekkora a menetszél, csak a hűtési teljesítmény a fontos)
Nos, mindneképpen gondold át, mert 13K sok érte!!! -
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
válasz
firewolf #3992 üzenetére
ha visszaolvasol, igen komoly eredmények születtek vele még core2 alatt(felett) is.
És ráadásként igen csendes darab. Viszont cserébe szép termetes, tehát meg kell nézni, nehogy lelógjon a lapról, ha közvetlenül ott a táp a lap fölött a házban. Általában pont elfér, de fö az óvatosság. -
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
firewolf #3889 üzenetére
Természetesen attól függ milyen procira rakod föl, mindegyiknek más beszerelőalkatrésze van, rögzítési megoldástól függően, tudomásom szerint ezek mind a csomagban vannak. [link]
LGA775-re legalábbis kell a hátlapi támasztó, amihez mindenképp ki kell szedni a lapot
A jobboldali a hátlapi támasztó: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Kolink continuum 1500 w 80 plus platinum
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Eladó Modding tápkábelek!
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest