- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
válasz
0xmilan #85813 üzenetére
Ohh, cool! Vegre latom masoknal is!
En a white whale-en hasznaltam ezt az elrendezest eloszor dedikalt billentyukon es ott nagyon tetszett. Mondjuk nalam a ket sor eppen fel volt cserelve... -
dqdb
nagyúr
válasz
0xmilan #85813 üzenetére
Itt boven nem csak a hatos blokkhoz nyultal.
Félmunkát nem végez az emberEz az otlet szerintem feltetelezi, hogy nem hasznalsz retegeket, de valahogy megis at tudod mappelni a billentyuket.
Igen, ez eléggé egyértelmű volt számomra is, csak az értelmét nem látom.Nekem egy inverted T-m sincs
Látom a logikát az egyes döntések mögött, mint például miért ←↓↑→ és nem ←↑↓→ a sorrend, vagy miért van középen a Copy vagy bal oldalon a Ctrl, és bal oldalon miért ez a sorrend, csak a kezem nem értene ezzel egyetHa kicsit nyúlnék hozzá, akkor sorokon belül a sorrendekkel játszanék, ha jobban, akkor beugrana egy fordított T vagy még inkább egy cross arrow jobb oldalon.
Egy dolgot nem értek: miért van ilyen "fontos" helyen a Caps Lock? Én csak azért szoktam feltenni egy rétegre, mert elfér, de sosem használom, míg itt a pozíciója rendszeres használatot feltételez, egyébként pazarlásnak tűnik (egy Print Screen sokkal logikusabb lenne ott számomra). Másik ilyen pazarlásnak tűnő dolog számomra a base layer Esc, az is elférne egy rétegre (igaz, arra, hogy mit raknék a helyére, nincsen ötletem).
A mouse layernél értem, hogy az analógia miatt került a kurzor mozgatása a home row-ra és a görgetés eggyel lejjebb, gyakorlatban pedig úgy érzem, hogy a billentyűzet tökéletesen használható görgetésre (nálam Caps+WASD, többet használom, mint az egér görgőjét), addig a kurzormozgatás kínszenvedés (nálam ezért alsóbb rétegre került, Caps+Tab+WASD), szóval én megcserélném a funkciót pusztán azért, mert tippre olyan 2 nagyságrend eltérés van a használatban nálam. Az egérgombok sorrendje egyszerre logikus és okoznak exceptiont az agyamban
A Button layer jó ötlet, az első alkalom, amikor ilyen kis méretben redundáns layoutot látok fontosabb funkciók többféle elérésére (nálam a navigációs billentyűk bal és jobb kézzel is elérhetőek).
A Syn layer hogyan működik? Eleve Shifttel együtt küldi a kódokat?Megnéztem, igen.Kérdezhetném még azt is, hogy a magyar nyelv ékezetes betűivel sikerült vegyíteni, ami az összes 30-40%-os kiosztás esetében problémás, de az ékezetek hiányából látom, hogy sehogy
-
Dr. Akula
félisten
válasz
0xmilan #85813 üzenetére
Azt a négyest könnyebben ki lehetne váltani, ha a jobb ctrl helyére kerülne az fn, így 1 kézzel a nyilakkal irányítható lenne a fenti 4 gomb. Mondjuk ennél jobb lenne, ha inkább a kurzor csúszna fel a hatos blokkba, fn-el, mert a 4es brigád komboban is szerepel, úgy meg már mortal kombat fatality lesz minden gombnyomásból. Mondjuk a kurzor gombok is szerepelnek kombóban, szóval az se jó. A legjobb ha minden marad a hagyományos, bevált helyén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AKCIÓBAN! - HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek
- Keychron Q2 Pro - alumínium ház, BANANA switch hot swappable
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Keychron K2 Pro Wireless, hotswap Red switch, RGB háttérvilágítás, alumínium ház, ISO-UK
- Kailh Prestige Voice - 90 db
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest