- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz verdeX #55564 üzenetére
tesoro elég szutyadék...
cherry stream 3 halk, de nem mecha."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz CyberPunk666 #55374 üzenetére
cherry stream 3
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Krisz:85 #55316 üzenetére
kitben ezt, hátránya hogy nem lehet programozni. tehát csak numpad. keycap-et külön kell venni hozzá. cherry,gateron switchek választhatók hozzá.
nekem ez van visszább a képeken ~55 juró lett a vége keycappel együtt.
ez is kit, de már programozható, keycap nincs.
ez meg simán ócsó, mecha, gateron switch,világít.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz nyunyu #55276 üzenetére
szutyok hama urage tkl slimem is hozza a 15 lenyomott gombot egyszerre (3 tollal nyomtam le a gombokat).
jaja B44-es. lehet ez a jó működés!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz nyunyu #55103 üzenetére
én kétoldalas ragasztóval tettem rá egy 5 mm ledet, így látszik hogy miújság!
cherry mx board-nál capslockba tették bele a ledet, ami szintén rosz mert ott a kezem felett ugye! azt kivezettem középre a felirat alá!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz inf3rno #55043 üzenetére
ezen gondolkoztam, de mondták hogy inog feltekerve.
60k nem annyira vészes, motorizálod"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Domonkos #55039 üzenetére
jó pár évig"feküdtem" én is a székben, de aztán évek alatt szépen kezdtek kijönni a problémák (váll,hát,nyak,könyök,csukló fájdalmak) így kénytelen voltam változtatni. most már kibírom a napi 8-12 órát is ülve. de azért variálom, térdeplőszék, fitness labda (nem röhög!) 1 órát ezeken kibírni nem egyszerű úgy hogy helyesen ülsz rajta!
ikea markus-t használok most, plusz egy pici lätlive nyaktámaszt használok derék támasznak. gyógytornászom mondta hogy ez így tökéletes lesz."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz Unteroff #54852 üzenetére
megrendeled online, ha nem jön be visszaküldöd 14 napon belül. egy postát buksz csak.
egérrel csináltam ezt, mert volt amit boltban vettem és ott amikor kipróbáltam jónak tűnt. otthon meg félóra után beállt a kezem tőle."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz Televan74 #54668 üzenetére
olyan ez mint a citromos alkoholmentes sör!
a mechának pont az a lényege hogy halld és érezd azt hogy leütöd, amint tompítod máris oda az élmény. ennyi erővel hagyományos gumidómost is vehettél volna!
azért lesz stabilabb mert rövidebb úton fog járni az o-ring miatt.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Crabface #54547 üzenetére
szét kell kapni és megnézni hogy ha a switch a két lábát összezárod, akkor érzékeli-e hogy le van nyomva. ha igen akkor forrasztással megoldható egy csere. babra meló, de megéri.
ha nem reagál akkor a nyák tört meg, de az is javítható ha nem ic közelében tört meg.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Vismajor01 #54542 üzenetére
ha mechanikus akkor javítható. membárnos már nem feltétlen.
-
copass
veterán
válasz Webhun #54505 üzenetére
gyakorlás kérdése és ez csak pár láb. nem egy 24 lábas smd ic!
szerintem szedd szét és nézd meg hogy mi okozza a problémát. ha a nyákon összezárod egy csipesszel a kapcsoló lábait és megy a space akkor jó a nyák és csak switch baja van, de lehet hogy csak a stabilizátor tört össze.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Webhun #54497 üzenetére
kis kis türelemmel javítható minden!:d olcsó páka, 500Ft-os ónszippantóval csodákat lehet tenni!:d
ha meg is sérül a nyák, valószínüleg át lehet hidalni pár dróttal a töréseket.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
csuklótámasz témához, rendeltem kétfélét is. ~45 cm mindkettőnek a hossza.
Cooler Master MasterAccessory WR530 - 3500 Ft : 9,5 cm széles, 1,8 cm vastag memóriahabos
nagyon kemény, alig süllyed be az újjam ha belenyomom, szélessége kifejezetten zavaró, a felső részen azonnal elkezdett foszlani az anyag pár nap után, szöszmágnes.
Kingston HyperX HX-WR - 6500 Ft: 7,5 cm széles, 2,2 cm vastag, zselés memóriahabos.
azonnal érezni a különbséget hogy jobban belesüllyedt az újjam, persze ez majd keményedik valószínüleg idővel. szélessége pont jó. szépen el vannak dolgozva a szélei, igaz más a kialakítása. [kép] [kép]"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
copass
veterán
most nézem hogy nem jó a 6,25 space, túl sok helyet foglal. erre gondoltam.
-
copass
veterán
laplace40 nekem nem szimpi, a micro usb promicro miatt. ha picit is nem fekszik fel a lyukra a házon a csati akkor az lefog törni a fenébe. futottam már sokszor bele ilyenbe sajna.
akkor marad a daisy, azt nem tudom hogy lehet megoldani azt hogy egy 6,25 space legyen rajta. képeken láttam de a konfiguráló progiban nem értem..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
ugye jól látom hogy 40% legolcsóbban a daisy van csak? azt néztem elég jó a támogatottsága szoftver házak,stb.
-
copass
veterán
válasz Tombolo #54343 üzenetére
az abs kupak gyengéje ez, ezért jobb a pbt. mert tartósabb és a felülete se csúszik.
wsad-t lehet kapni külön.
nekem ilyen van ez gumi bevonatos és rovátkolt a felülete.
de van pbt ami tartósabb
van választék![ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Tombolo #54340 üzenetére
csak a kíváncsiság miatt, mutatsz egy képet a billről?
létezik magyarított is, de most mondtam vissza mert színeltérést jeleztek a magyar kupakokra...
de ha nem ragaszkodsz a magyar kiosztáshoz akkor kánaán van. de majd mondják a többiek.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz nyunyu #54330 üzenetére
háát eléggé kötöttek a lehetőségek!
a kupak viszont nagyon máshogy szól ezzel az outemu klón (content) switchel. hiába véknyabb falu pbt (0,8mm), mint at üres fehér kupak 1,3 mm. lehet mert alacsonyabb 2 mm-el mint a fehér."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz nyunyu #54325 üzenetére
van hangja, de home office-ban nyomom! amúgy a családot se zavarja, úgy hogy a lányom is cherry mx board 3-on nyomja minecfraftot és egyből megjegyezte hogy ezt könnyebb használni mint a régit(gumidómos)!
kis irodában használtam cherry mx blue-t az se zavart senkit, na de a model m-re azért jött ki a szeme mindenkinek hogy miatökömez?!
megjött a g80, nem kicsit zavaró a numpad felé nyúkálni a pagedownhoz! ehhez még hozzájött a fekete switch és az apró hülyeségek mint az hogy page up/down néha megkergült. home/down-t játszott néha. de a kupak az veszett kényelmes, szóval átapkoltam a hama-ra amit lehetett. sokkal jobb mint az eredeti abs kupakokkal, azok szélesek és csúszik.
-
copass
veterán
válasz dabadab #54312 üzenetére
nagyon remélem én is hogy meglesz a transzparens piros+kék kombóm! , a phase5-ös nagyon csúnyán elfeküdt valahol menet közben, pedig úgy látszik kész van.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Domonkos #54262 üzenetére
mondta hogy jobb a pc, tehát kicserélte. laptop mellé húzgálni egy billentyűzetet lehet nem opció neki. jönmegyforgatjátszikakármi közben ha van ideje felcsapja laptopot és ír egy kicsit ott ahol van éppen, sokat látok olyat hogy ölben gépelnek laptopon ha nincs asztal kéznél.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz gaben22 #54256 üzenetére
zseni. habár ahogy ismerjük az apple-t ezzel a nyilatkozattal felkerült a ban list-re...
amúgy meg trú, én akármilyen apple laptopon, billetyűzeten akartam gépelni idegroham fogott el félóra után. igaz én c64-en szocializálódtam, mondjuk akkor a zx spectrum "billentyűzetfélesége" volt az amitől padlót fogtam. "miaszarez?"!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
a halkságnak ez az ára, hogy eltűnik a clicky-sége.
veszel egy switch tester-t, ezzel meglátod hogy melyik fekszik neked.
én simán kicserélném a switch-eket, kell egy ónszippantó (kemény 500Ft) meg egy páka! babra meló, de megéri ha jó a kiosztás és a kupakok."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz ribizly #54175 üzenetére
atyavilág!
bakelitre elrejtettek egy C64 basic progit!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
igen, magyar kupak sajna és az egész norde széria ilyen lett ....ezt ajánlották helyette.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
kdrepublical most csevegek, mert szóltak hogy norde keycapok kicsit bézs színűek, nem világos szürke.
-
copass
veterán
válasz Domonkos #54051 üzenetére
nagyon nem érted! 10 újjas folyamatos gépeléshez nem kell látnom a billentyűzetet.
nem veszítem el a fókuszt mert csak egy dologra koncentrálok.
gépeltem már ezerféle billentyűzeten. írógépen tanultam meg vakon gépelni, seregben távírógépet is használtam aktívan, Commodore 64-en kódoltam rengeteget, majd ibm model m és utána a gumidómos korszak, most meg a mecha.
55-70 wpm között mozgok vakon 10 újjal, de nem gépelek folyamatosan sok szöveget ezért nem is gyorsulok jobban.
nekem a kényelem a prioritás, tehát jó ha látom a feliratot, könnyű lenyomni a gombot, ne csúszkáljon az újjam rajta.
arról nem is beszélve hogy több billentyűzetet is használok! nappal meló, játék (mecha) , éjszaka (gumidóm).
a másik meg az hogy nagyon sok bill.kombót használok, numpad (tkl-nél külön numpad), perifériákat külön numpad + 3D space navigátor. tehát jár a kezem folyamatosan összevissza. ezért kell a felirat.
volt pár ínhüvelygyuszim amióta mechára váltottam nem volt.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz dabadab #54039 üzenetére
nagyon különbség van a folyamatos gépelés és az átlagos billentyűzet használat között.
amikor vakon gépelsz akkor a kezek pozíciója optimálisan helyezkedik el a billentyűzeten, csak és kizárólag a gépelésre koncentrálsz.
de ha mást csinálsz, böngészel, beírsz pár mondatot, kombinációkat használ, egerészel, játszol, számokat írsz be,stbstb. változik a kéz pozíciója. ezért van szükség a vizuális visszacsatolásra is, elég odapillantani és már tudod hol vagy.
használtam egy darabig üres fehér pbt kupakokat, nehéz használni ha nem folyamatosan szöveget gépelsz. nincs mihez viszonyítani. hiába ott az F,J,5-ön a dudor akkor is kell a vizuál.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz nyunyu #54011 üzenetére
content az az outemu, de forma forma.
annyira nem erős a led fénye, meg ugye mélyrőlgyön a nyákról. de nem rossz![ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Hzsolt11 #53947 üzenetére
Hama uRage m3chanical RDX (tudom fújfúj) nekem ez van most játékra (fehér kupak pbt) , külön beállíthatod hogy melyik gomb milyen színt kapjon. de van előre beállított séma is pár. annyi hogy í betűt nem tudod külön színezni és az a szín beállító progiban is el van csúszva, tehát az í-t kiválasztod de ő az y-t fogja beállítani!
én együtt tudok élni ezzel, ennyiért meg pláne!
[kép] [kép] [kép]
de az ajánlott CK550 is lehet személyre szabni a színeket gombonként.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
csendesítésre QMX Clips?
-
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
ilyen kupakokat hol találok vajon?
persze olcsóbban kéne!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
nem gyorsabb két billentyűt leütni mint egyet! arról nem is beszélve hogy a j-t ütöd le, nem az i-t. meg kell szokni és akkor lehet gyorsulni.
C64-en tanultam meg gépelni vakon, amikor előveszem úgy elütöm a YZ0-át mint a szél!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
copass
veterán
munkára cherry mx blue switch-es mecha legjobb szerintem. pontos, könnyű lenyomni.
évek óta nyúzok egy cherry mx board 3-at blue switchekkel.
kétszer(!) öntöttem telibe kávéval, isopropylal telibenyomtam és köszöni jól van.
nincs duplázás, kihagyás.
annyi baja volt hogy a kupak megadta magát iránynál, de azt arra fogom hogy darks souls 3-aztam sokáig!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz joker1220 #53418 üzenetére
hivatalosban CK530 gateron van...
feltételezem ez az lenne[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Mr.Csizmás #53377 üzenetére
na de ez content!
"Most of you may not hear about Content mechanical switches. It’s a fast-developing switch brand, founded in 1999. It has identical performance to Outemu mechanical switch."
hasonlít nagyon erre az outemu-ra"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz chopin42 #53369 üzenetére
thevr-nak ebből van bevétele, nincs ezzel gond. rájuk azért jellemző, hogy nagyon gagyihoz nem adják a nevüket.
általánosítás meg baromság, "a hama nem lehet ajánlott"!
cherry mx board 3-omból fél év után elkezdtek kitörtni a keycap-ek. A CHERRY!
1 hónapja vettem egy hama tkl-t. switch outemu dust proof-ra hasonlít, de content van rányomva (valszeg kailh). igazából nincs gond vele, hangos az oké, abs kupak.
sima outemu blue-hoz képest csak picivel hangosabb. de ha lenyomod akkor ez nem inog, ellenben az outemu-val ami kóvályog rendesen lenyomott állapotban. CK is abs kupak+blue switch, tehát az is hasonló lesz hangban."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
ez se rossz
ha azt nézzük hogy 125 wpm lett a győztesé az nagyon nem rossz egy hagyományos billen sem!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz Zsiráfnyál #53117 üzenetére
mindegy csak drótos legyen!
De kis kézügyességgel némi dróttal hajtogatsz magadnak."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Cs1csó #53100 üzenetére
cherry mx board 3 blue switch-el, nyomtam irodában sokáig. észre se vették hogy bill-t váltottam.
bezzeg amikor bevittem poénból az ibm model m-et arra felkapták a fejüket!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
nekem ennek van az rgb nélküli változata.
az fn nekem nem megy, igazából egy backspace-t hiányolok belőle csak.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz nyunyu #53055 üzenetére
ha 2 pin akkor csak egyszínű led-et fogad.
van peremnélkül 3 mm led"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
nah vettem egy TKL (hama urage mittoménmi ~18k)-t, annyi elvárásom volt hogy magyar kiosztás, kétsoros enter.
otemu blue switch, kupak nagyon műanyag és nagyon hangos!
lehet a kupak miatt, van cherry mx blue-m is, de az nem ennyire vészes.
a képeket csak a kiosztás miatt raktam be, mert még a hivatalos oldalon se volt jó!
ami érdekes hogy ~2mm keskenyebbek a kupakok, ezért gépelésnél nekem sikerült mást is lenyomnom. ~70 SZPP 90% pontossággal, persze ez majd megszokás kérdése lesz.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
sziasztok!
gondolkozom egy magyar kiosztású tkl mechán, ami nem taktilis és halkabb mint a cherry mx blue. brown esetleg red?
nem igazán akarnék 20k felé menni."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
cherry mx board 3 lesz a te barátod. nekem ilyen van. álom ez a cucc!
cherry mx blue switch, ezzel lehet a legkönnyebben gépelni.
3M magyar matrica az ékezetekre west fórumtárstól és irányban vagy.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Neil Watts #29942 üzenetére
mxbluenak asszem vmi 45g, nem tudtam eddig hogy mennyi az ibm m-nek de érzehető volt hogy sokkal erősebben kell pötyögni rajta. 70g az majdnem a duplája a bluenak.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Neil Watts #29884 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
nekem is van egy k120, fél év után vettem elő újra otthonra fél év meló használat után. mert azért csak nem hozok haza egy kvahangos mxblue-t!
k120 kicsit kopog de lehet halkan is nyomogatni, igaz nehezen. de jó egynek.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz MasterMark #26961 üzenetére
azt amit írtál billt. nekem behozza.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz MasterMark #26956 üzenetére
venném amíg van.
elég gyorsan elfog fogyni szerintem."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Spórolós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...