-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #85866 üzenetére
tl;dr ez jobb vétel szerintem.
Kíváncsi leszek, hogy mikor sikerül végre egy tényleg Alice kiosztású billentyűzetet Alice-nak hívni Kínában, mert úgy tűnik, hogy arrafelé nevében minden Alice lesz, ami középen osztott.
A billentyűzet két fele a megszokott 12 foknál kisebb szöget zár be, képről nem számolom ki, hogy pontosan mekkorát, de 6 foknál láthatóan többet. Itt megoszlanak a vélemények, hogy a nagyobb és jobb kéztartást biztosító szög-e a jobb, vagy a kisebb, mert azt könnyebb megszokni, én a nagyobb szög mellett vagyok.
A törés két oldalán lévő billentyűk adott esetben (hosszú) hozzászokást igényelnek, ha nem
szabályosana könyv szerint gépelsz, és a "rossz" oldalon nyomsz le billentyűket, én még közel 3 év után is néha azon kapom magam, hogy bal kézzel átnyúlok a jobb oldali Y-ért.Az Alice-ok töréséhez képest ez le van kerekítve, mint a Sand Glass Ergo és a Sagittarius esetében, az utóbbiról többször írtam már, hogy az ív sokkal több hozzászokást igényelt nekem a jobb oldalon, mint egy Alice-szerű törés (itt a messzire eső P betű volt problémás) vagy egy mindkét oldalon egyenes V (ez azonnal ment), mert az ujjaimat a gépelésnél megszokott alaphelyzetben is kissé jobban széttárva kell tartani. Ez a kisebb szög miatt ennél a billentyűzetnél kevésbé lesz jelen, de jelen lesz. Mióta megszoktam, azóta a törésnél kényelmesebbnek tartom az ívet.
Az alsó sor kialakítása szerintem jól sikerült ergo vonalon, bal oldalon van egy extra 1u hüvelykujjra, jobb oldalon pedig a space-től jobbra két billentyűt is kapunk (itt az egy billentyű és egy feleslegesen nagy üres terület a megszokott, ezért sem tartom a klasszikus Alice kiosztást jónak, a feljebb említett Meridiant tartom a legjbbnak). A kiosztás maga eléggé tetszik nekem, knob nélkül még jobb lenne. Én annyit módosítanék rajta, hogy a jobb oldali space 1u+1.75u arányban opcionálisan osztható legyen, hogy azok is boldogok legyenek, akiknek kell jobb hüvelykujjra egy plusz gomb, és azok is, akiknek a Space-től jobbra Alt+Ctrl vagy Alt+Fn kell, valamint opcionálisan osztható bal Shift.
Pár hét ergo után első ergo → hagyományos visszaváltás nagyon rossz lesz, aztán a hagyományos → ergo lesz ismét szokatlan, de az elmondható, hogy minden kiosztások közötti váltás egyre könnyebb lesz, végül észre sem fogod venni azt, hanem csak gépelsz.
A belső hozza a manapság "kötelező" buzzwordöket, azaz gasket mount kitömve jó sok szivaccsal, mert ettől lesz jó egy billentyűzet (nem), ezzel szerintem nem lesz probléma.
Ebben a méretben határozottan hátrány, hogy nuku QMK/VIA/programozhatóság (az előbbi kettőt említik, hogy nincsen, az utóbbit nem említik, hogy van), a bal hüvelykujjra eső Win nettó pazarlás, túl jó helyen van, hogy ne kapjon jobb feladatot.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen processzort vegyek?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok